Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Amiraller

Bu Karakterler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Dosta güven, düşmana korku veriyorlar.

    Kullanılan: 199 76.2%
  • Fazlasıyla abartılıyorlar.

    Kullanılan: 62 23.8%

  • Kullanılan toplam oy
    261
Fuji'yi ayrı tutarak soruyorum nedense hep Kizaru'yu bunlardan geri görmüşümdür. Kişiliği yüzünden mi acaba ?
Kişiliği yüzünden bence. Çünkü robot gibi bir adam. Yani Akainu olsun, Aokiji olsun biliyorsun ki iyi kötü savundukları bir şeyler var. İdeolojileri var, kendilerince hayalleri var. Ama Kizaru öyle bir adam değil. Yani adam sadece görev adamı. Muhtemelen hiçbir şeye karşı ilgisi yoktur. Evindeyken de sadece oturan ya da yatan bir adamdır. Geçmişi işlenecek midir Kizaru'nun bilemeyiz. Hani Oda kendisine "sevdiği kadın öldükten sonra hayat enerjisi gitti ve bir daha asla olmadı" gibi dramatik bir geçmiş yaratmaz ise, seride gördüğümüz en düz, en duygusuz adam. Haliyle bir dövüş esnasında geriye düşerse patlama yapması için bir sebebi yok. Yani hayata tutunmak için bir nedeni yok adamın.

Şöyle de diyebiliriz, adam belki de OP evrenindeki en tehlikeli meyveye sahip ama bırak yonkou'lar ile kapışmayı, amiraller arasında bile geride düşünüyoruz.
 
Bu arkadaşlar hakkında benim bir düşüncem var, biraz teori gibi. Şu ana kadar görülen amirallerin pelerinlerinin arkasındaki yazan adalet yazılarının karakterle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Fakat Oda, serideki hükümet/denizci adalet anlayışını bu karakterler üzerinden yıkıyor yavaş yavaş bana göre. Mesela bakacak olduğumuzda Akainu'nun kusursuz adalet, Aokiji'nin tembel adalet, Kizaru'nun belirsiz adalet, Fuji'nin kör adalet. Aokiji'nin "tembel adalet"i çok kritik bir anda ipleri ele geçirip, kendi karakterindeki tembelliği bırakıp Akainu'nun karşısına dikilmesiyle yıkıldı. Aynı şekilde Fuji'nin kör adaleti de Dressrosa'da yerini gerçeklere bıraktı. Fuji'nin sistemdeki çarpıklıkla yüzleşmesi "kör adaleti" de yıktı. Kizaru ve Akainu'nun adalet anlayışları ise hala kendini koruyor. Benim Akainu'nun kusursuz adaletinin yıkımına beklentim şu şekilde; Akainu bir şekilde dünya soylularıyla çarpışma yaşayacak, zıtlaşacak. Sürekli korumaya çalıştığı var olan yönetim şeklini ve düzenini, "kusursuz adalet"i yıkacak ve dünya hükümetinin başına geçip goroseilerden biri olacak. Diğer karakterlerde olan Luffy'nin devrimine destekleyici bir şekilde oluşturulan yıkım, Akainu'da tam zıttı bir şekilde hükümeti çarpıklaştıracak. Kizaru'nun da aynı şekilde zamanı geldiğinde "belirsiz adalet"ini yıkarak taraf seçeceğini ve kendi ideolojisi doğrultusunda netlik kazanacağını düşünüyorum. Fakat Aokiji ve Fuji'de olduğu gibi hükümetin çarpıklığına karşı bir yönde mi yoksa Akainu'da olacağı gibi hükümeti daha da çarpıklaştıran olaylar yaratacak bir şekilde mi çizileceğini kestiremiyorum. Yeni gelecek amiral arkadaşında pelerininde ki adalet yazısının, serideki rolü hakkında ipucu vereceğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Akainu Gorosei'ye atar yapınca benim de içime bir kurt düştü.
Akainu'yla ilgili bir analiz/inceleme niyetim var. Orada Akainu'nun "eksiksiz, kusursuz adalet" anlayışı ile Platon'un adalet anlayışı arasındaki ilişkiden bahsedeceğim. Fazlasıyla benzer noktalar var, hatta bu doğrultuda daha net oturuyor Akainu'nun devletteki sınıfsal düzeni bozarak denizciliği bırakıp yöneticilerden biri haline gelmesi durumu. Benim beklentim o yönde ilk mesajımda açıkladığım gibi.
 
Hazır Yonkou ve sağ kol ödülleri de kısmen belli iken simdiye kadar gösterilen Amiraller Korsan olsa idi ödülleri nasıl olurdu acaba? Böyle bir konu var mı? Üyelerimizin degerli fikirleri ne acaba?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık