Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Sanji Suçlu mu?

Sanji Suçlu Mudur?


  • Kullanılan toplam oy
    214
Bu işin finalinde ne olur bilmiyorum. Sanji ölse dahi şaşırtıcı olmaz benim için. Her ne kadar Oda'nın bunu yapacağını sanmasam da ihtimal yok değil. Ben böyle olmasından fazlasıyla memnunum. İnsan bu. İkileme düşecek ağlayacak en çok düştüğü anda gördüğü ilk dayanağa sarılacak kalkar gibi olup tekrar düşecek belki sonra yine kalkacak. Hayali korkusuz olmak olan bir adam korkak diye yargılanırken Sanji'ye neler yapmazlar ki.
Sondaki lafın her şeyi açıklıyor :respect:
Ussop'da adamdır bu arada.
 
Puding'e aşık olup ümitlerini ona bağlayana kadar suçsuzdur derdim ama o noktadan sonra suçsuz olduğunu söylemek çok zor. Resmen hoplaya zıplaya yemek filan yapıyordu herif yahu.
 
Suçlu değildir, kral adamdır.

Benim takıldığım kısım Luffy'e vurması. Bu durumu anlatacak uygun kelime de bulamadım açıkçası. Yaptığı şey o durumun şartlarına uygun olan idi. Çünkü başka çıkar yolu yok. Beraber dalıp Vinsmokeleri indirmeleri çok zor idi. Hadi bir şekilde onları aldılar diyelim bu sefer adadan kaçmaları neredeyse imkansız. Kolların kelepçeli olduğunu ve Zeff'i hesaba katmıyorum bile.

Yaptığı şey duruma uygun olan idi ancak yine de Sanji gibi biri için kaptanına vurmak aşırı bir olay. Bu kısmın Sanji için bir özürle felan hallolacağını sanmıyorum. O yüzden arkın devamında büyük şeyler bekliyorum Sanji'den. Luffy zaten gönlü geniş adam, hemen affeder Sanji'yi ama Sanji kendini nasıl affedecek orasını merak ediyorum.

Madem bu başlık bu konu ile düşüncelerimizi paylaşıp, tartışacağımız başlık ben de forumda gördüğüm farklı yorumlara karşı bakışımı yazayım:

Bege ile gelmesini hatalı bulan arkadaşlar var. Bege'yi indirseydi, Zou'da kalsaydı, yok indiremedi, yok ezik, yok güçsüz vs. Oradaki mevzu harbiden Bege mi idi? Bege'yi indirse ne olacak? Elçiye zeval olmaz diye laf var. Bege dediğimiz adam orada bildiğimiz bir elçi. Mevzu Bege değil ki! Adamın arkasında koskoca bir imparator var. Her türlü peşimizi bırakmayacak. Hediye olarak bir kelle gönderecek. Bu kelle tayfadakilerden biri bile olabilirmiş. O derece yani.
Sanji Bege'yi indirecek. Ondan sonra da olay bir yerde patlak verene kadar kime ne olacak korkusuyla yaşayacak. Sırf kendisinden kaynaklanan bir sebepten dolayı değer verdiği adamlar zarar görecek, bi imparator kaptanına kendisi dolayısıyla musallat olacak. Adam orada Bege ile giderek doğru olanı yaptı. Tabi bu noktada Luffy'nin bu işin peşini bırakmayacağını düşünmesi gerekir miydi? Gerekirdi. Onca yaşananların üzerine nasıl düşünmedi. Burası tuhaf. Bu kısma hatalı diyenlere bir şey demiyorum.

Şimdi bir de Zou'da Zoro, Sanji'nin gidişine tepki koydu diye Sanji'yi hatalı bulan arkadaşlar var. Zoro sözlerinde haklıydı, Sanji giderek hata yaptı şeklinde.
Zoro tamamıyla haksız demiyorum. Haklı olduğu kısımlar da var. Misal adam ne dedi? ''İmparatorun birini çok kızdırmışken o aptal diğerinin işine burnunu soktu'' diyor. Adam iki imparatorla uğraşamayız, Sanji bizi sıkıntıya soktu diyor yani. Ancak bu adam pencerenin önünde Pekoms'u dinledikten sonra Luffy'e pek karışmıyor ve bu konuda yumuşuyor. Çünkü Sanji bu işe burnunu sokmuyor, Sanji'yi bu işin içine çekiyor bu adamlar. Zaten her şeyi planlamışlar. Sanji adaya geldikten sonra her şey saat gibi tıkır tıkır işliyor. Kelepçeleri Reiju'nun takmasının bile önceden planlandığını düşünüyorum. Yoksa nerede görülmüş Sanji'nin her şeyin içine balıklama daldığı. Adam gittiğimiz adaların çoğunda tek takılırdı genel olarak ve başına da bir şey gelmezdi. Sırf bu yüzden zamanında çoğu arkadaş Sanji'nin planı var dediğinde ben planı olduğunu savunmadım.
Neyse şimdi... Yukardaki paragrafa devam edeyim:
Aynı arkadaşlar hem Zoro haklıydı diyor, hem de Sanji Zou'da bizimkileri beklemeliydi diyor. Sanji'nin Zou'da bekleyebilmesi için başındaki belayı salması gerek. Yani Bege'nin bi şekilde indirilmesi lazım. Hah işte burada Bege'ye bir şey yapsaydı Sanji, tam Zoro'nun dediği olurdu. Başka bir imparatorun işine burnunu sokmuş olurdu. Bu noktada Sanji, Bege ile giderek bizimkileri bu işe sokmamaya çalıştı ve başka bir imparatorun işine burnunu da sokmamış oldu. Zaten burnunu sokmaz da. Bu adam gemiye saldırırken bile kaptanından izin isteyen adam.

Ark içinde başkaca hareketlerini hatalı bulanlar olmuş olabilir tabi. Ancak ben pek takılmadım o kısımlara. Adamın kafa gidik. Umut fakirin ekmeği. Adamın yapacak başka bir şeyi yok. En az zaiyatla kurtulacağımız yolu düşünüyor. Kalan tek umuduna sarılıyor.

Bu konuyla alakalı daha çok yazı yazarım da üşendim şimdi.
 
Sanji suçludur net.

En başta Zou'dan beri suçludur hem de. Tayfayı terkedip bütün sorumlulukları kendi üstlenmeye çalışmış ve becerememiştir. Orda Ceaser'ın dediği şey bana göre daha mantıklıydı. İkisi nami brook ve chopper + Minkler çok rahat Bege'yi ortadan kaldırabilirlerdi. Bunun yerine ortama bodoslama girip konuşmaya çalışmış elleri kolları bağlanınca da olayların akışında buluvermiştir kendini. Sanji suçludur çünkü tayfadan bağımsız hareket etmiştir.

Germa'ya geldiğinde Luffy'nin onu kurtarmaya geleceğini bile tahmin edememiştir. Kaptan'ının nasıl biri olduğunu anlık olarak unutmuş ve ona göre plan yapmıştır. En başta Luffy'i bu planın içine hiç dahil etmemiştir. Sanji suçludur çünkü kaptanını tanıyamamıştır.

Luffy geldiğinde ona olanları daha güzel şekilde anlatmak yerine tekme manyağı yapmıştır. Luffy'nin hayatını kurtarmaya çalışıyor diyenler var belki. Kim Germa'nın Luffy'i iplediğini sanıyor ki? Adamlar oturdu zevkle izledi. Sanji orda olan biteni anlatsa da izlerlerdi. Olmadı gizli bir şekilde yapabilirdi. Orda şerefiyle Germa'ya karşı dövüşüp öldürülseler bile Sanji için daha iyi olurdu. Sanji bunun yerine olayları daha da çıkmaza sokmuş kaptanını hep güçten düşürmüştür hem de psikolojik açıdan yerle bir etmiştir. Sanji suçludur çünkü kendisine karşılık vermeyen kaptanının dişini kırmıştır.

Saraya vardıklarında BM'nin ordusunu kendi gözleriyle görmüş ve Luffy'leri almaya gittiklerini öğrenmişti. Luffy'nin buradan bir adım bile kıpırdamıyorum sözünü de durmuştu ve kaptanının söylediğini yapacağını bilmesi gerekirdi. Herhangi bi şey yapmak yerine sadece vurdumduymaz bi şekilde oturmuş ve orduyu izlemiştir. Sanji suçludur çünkü kaptanını orda güçten düşürmesi yetmezmiş gibi karşısında koskocaman bir ordu varken yalnız bırakmıştır.

Big Mom ile konuşarak Luffy'lerin hayatlarını kurtarmayı garantilediğini zannetmiş ve Pudding'e sen benim tek umudumsun diyerek inanmıştır. Bu hayatta nakamaların dışında güveneceğin çok insan olmamasına karşın bizim iyilik perimiz Sanji herkese bu konuda inanmış ve planlarını (plan denebilirse tabi ki) ona göre yapmıştır. Sanji suçludur çünkü nakamalarının canını bir Yonkou'ya olan inancıyla kumar oynamıştır.

Yetmezmiş gibi bir de durumu düşünmemeye çalışmış dans etmiş mutlu olmaya çalışmıştır. Pudding'e çiçekler toplamış ve bir de utanmaz gibi yemek hazırlamıştır. Kaptanının senin elinden olmadıkça bir şey yemeyeceğim sözüne rağmen o Puddingine yemek hazırlamış ve hayalperestçe onu ziyarete gitmiştir. Sanji suçludur çünkü hiç olmadığı kadar aptalca hareketlerde bulunmuştur.

Şimdi Sanji'nin hatalarını ne kadar telafi edeceğini gerçekten merak ediyorum. Umarım bize bunları unutturabilir.
 
Bende suçludur diye oy verecektim ama yanına ölsün eklenmiş :D .. O kadar da suçlu değil yahu. Suçsuzu işaretledik mecburen :)
 
Kurtlar Vadisi operasyonu bitti aslanım. Ancak Sanji operasyonu tek bir şahsa yani babasına endekslemiş. Bu nedenden ötürü kaybetmiştir. Çünkü Germa 66 Mug1waralar için hiç bir şeydir. Germa 66 bir gölgedir. Mug1wara'nın hesabıysa o gölgenin sahibiyledir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık