Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Billy Bat

Bitti mi ? Vay be hemen yeniden başlamam lazım. Okuduğum en iyi gizem mangalarından biriydi. Bitirince bu konuya yeniden yazarım şimdi spoiler yememeye dikkat etmem lazım :D
 
Son iki bölümün çevirisini bugün yapıp, seriyi bitirmiş oldum.

Serinin son üç bölümde birden 44 yıl sonrasına atlamasını beklemiyordum aslında. Gerçi günümüze sık sık dönerek Kevin ve Billy'nin konuşmalarını gösterdi mangaka. Serinin başından beridir vurgu yapılan Billy Bat: Firavunun Laneti serisi, dünyayı kurtardı diyebiliriz. Aslında dünyanın kaderi o iki askerin elindeydi, eğer onlar fedakarlık yapmasaydı çocuk ölecek ve dünya sona erecekti. Fakat Billy'nin beklediğinin aksine adamlar çocuğu ve doğal olarak dünyayı kurtardı.

Aslında tüm bu süreç, o çocuğun orada kurtulması için işlemişti. Herkes hayatında görevini yaptı. Çocuğa ulaşmakta kilit isim Kevin Goodman'dı. Onun doğabilmesi için Jackie'nin babası olan taksici annesi ile babasını buluşturdu. Ölmemesi için Kevin Yamagata, kurşunların önüne atladı. Smith onu korudu ve ona nasıl hayatta kalacağını öğretti. Devivie hep onun yanında kaldı ve İkiz Kuleler Saldırısı'nda onu ölümden kurtardı. Bunların hepsi Kevin'ın yaşaması ve Firavunun Laneti serisini bitirip, o gün orada o çocuğa dünyayı kurtaracak kişi olduğunu söylemesi içindi.

Kısacası Urasawa-sensei kendi içerisinde tutarlı ve mantıklı bir senaryo yazmış ve bunu müthiş bir kurgu ile birleştirmiş. En baştan okunursa, hikayenin sonuna dair serinin içine serpiştirilen ipuçları da fark edilebilir.
 
Baya oldu okumadık ya günceldeydim ama unuttum biraz. 100'den falan başlamak lazım. İnşallah güzel bir son yapmıştır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık