Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Meksika Uyuşturucu Savaşı

Bitip bitmeyeceğini tartismiyorum.Lakin devlet çok daha güçlüdür bunlardan.Sivil kayıpların onemsenmedigi bir zamanda rahat temizlerken demek istiyorum.
Devlet ciddi anlamda savasirsa bunlarla birkac binle kayiplar bitmez, milyonlarin olme ihtimali var. Binlerce okulu, binlerce is merkezini vs patlatirlar bunlar. O yuzden bas etmek nerdeyse imkansiz.
 
Bu tür organizasyonlarla ancak masaya oturup olayı çözebilirsin. Hükumetin izlediği yol yanlış özel birlik, kartel ailelerini öldürmeye çalışmak olacak iş değil. Biri ölürse onun yerine geçmeye çalışacak taraflar daha büyük savaş çıkarır aralarında.

Yapmaları gerekenler ;

-Tüm kartellerle masaya oturup belli komisyon ile uyuşturucu ticaretini meşrulaştıracak.
-Tüm ailelerin bir şekilde isteyerek hükumet ile bilgi alışverişine girmesini sağlayacak.
-Bu şekilde sorun çıkaran tarafları hükumet indirip aralarında savaşmalarını engelleyerek sivil kayıpların önüne geçmesini sağlayacak.
-Daha sonra infazcı konumuna düşen hükumet ,karteller arasında eğer yanlış yaparsak tek başımıza kalacağız korkusu uyandıracak ve şiddet yoluna gidemeyecekler.

Bunları yaparak başlamaları gerekiyor korku hükmeder kendinden korkutmazsan şiddete devam edeceklerdir. Buradan sonrası kartelleri yozlaştırmak, rahata alıştırmak ve güçlerini elinden almak şeklinde gitmeli. Elinde ağır silah olan karteller ile savaşmak var birde savaşmayı unutmuş kartellerle savaşmak var. Tabi bu en az 20-30 yıl gidecek bir süreç.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık