Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Sevdiğiniz ve Sevmediğiniz İlk 10 Karakter

Sevdiklerim

Usopp
Sanji
Garp
Kaido
Neko
Ray
Robin
Sengoku
Kizaru
Aokiji

Sevmediklerim
Roronoa zoro
Nami
Akainu
Perospero
İnuarashi
Kami Enel
Shiryu
King
Greenbull
Goroseideki yüzü yaralı
 
Son düzenleme:
Ace
Shanks
Luffy
Usoop
Wb
Zoro
Sanji
Smoker
Law
Katakuri

Coby
Apoo
Chopper
Sabo
Akainu
Enel
Trebol
Jesus Burgess
Shiryu
Foxy
 
En sevdiklerim tier vereyim

1 - Dragon - Sabo
2 - Zoro - Luffy
3 - Marco, Law, Nami, Brook, Drake, Koala, Kuzan, Rosi, Neko .... tier 3 baya kalabalık aslında.

Sevmediklerim

1 - Apoo
2 - Sanji

Başka nefret edecek kadar umursadığım bir karakter bulunmuyor.
 

Üye silindi 5781

1-Sanji ve Shanks
2-Usopp
3-Luffy
4-Zoro
5-Doflamingo
6-Garp
7-Buggy
8-Sengoku
9-Smoker
10-Robin ve Nami
Sevmediklerim
1-Judge
2-Orochi
ve daha nice gıcık karakterler.
 
Sevdiklerim
1-Oden
2-Beyazsakal
3-Kuzan
4-Garp
5-Mihawk
6-Fujitora
7-Marco
8-Katakuri
9-Magellan
10-Zoro

Sevmediklerimi düşünmem lazım
 
Ben de değişik bir power up beklerdik, gerçi Suit'in özellikleri iyi. Bunları çalışma yoluyla elde etmesi daha hoş olurdu. Tabii yine kullanıcıya göre değişir, gördük İchiji Niji gibi tiplerin ağır abilere karşı halini. Sorun okuyucu çok fazla kafa ütülüyor. Yok beleş filan. He anasını battle shounen dünyasında tek hakkıyla güçlenmeyen karakter Sanji sanki.
Kanka şuan o beleş güç diyenlerin kendi sevdiği karakterlerden haberi yoktur demektir. o suiti en iyi kullanacak kişidir.
 
Kanka şuan o beleş güç diyenlerin kendi sevdiği karakterlerden haberi yoktur demektir. o suiti en iyi kullanacak kişidir.
Ya diğer serilere karşı ilgisizlikten midir bilemiyorum, sanki shounen dünyasının tek beleş güçlenen adamı Sanji. Naruto'lar, Sasuke'ler(Bu güçlerle tanrı seviye Power up aldılar) Kestirme yoldan Top seviyeye gelen İchigo'ları görmemiş gibi davranıyor millet. İlginç.

Sanji'nin olayı devede kulak.
 
Tahmin ettiğimden çok daha zor oldu listeyi oluşturması, 20 civarı karakterden oluşan bir aday listesi yaptıktan sonra içlerinden eleme yapmak çok zorladı.

1. Hiriluk
Mangada tekrar okuduğum veya göz attığım bölümler çok olsa da animeyi öyle tekrar tekrar izleme alışkanlığım yok. Ama Hiriluk ve Chopper'ın hikayesini yıllar içinde defalarca kez izledim ve eğer bir önceki izleyişimin üzerine şöyle en azından 1-2 ay geçmişse illaki gözlerim yaşarır. Hiriluk gerçek olamayacak kadar iyi bir insan. Zaten geçmişten bu yana kurgunun, yani kurgusal hikaye anlatıcılığının, en büyük gücü gerçeğin ötesine geçebilmek değil midir? Hiriluk'tan ala örnek yok işte bunun için, sevginin böyle bir tezahürünü gerçek hayatta resmedemezsiniz çünkü.

2. Portgas D. Ace
Ace kendini kusurlarıyla beraber sevdirebilen bir karakter. Seride yazılmış en iyi karakter arklarından birine sahip. İlk bakışta güven verici, karizmatik ve eğlenceli yönleriyle adeta ideal bir abi, ama bu role bürünmenin onun için ne kadar zor olduğunu yavaş yavaş öğrenmeye başlayınca etkilenmeden edemiyorsunuz. Luffy'ye iyi bir abi figürü çizebilmek için hep güçlü durmaya çalışır ama içten içe ömrü boyunca kendinden hep şüphe eder, babası Roger gibi olmak en büyük korkusudur ama bu duyguları taşırken ona ne çok benzediğini fark edemez. Bir ekeğin yetişkinliğe ulaştığında ne kadar farklı olmaya çalışsa da babasına benzemeye başlamasının çok başarılı bir kurgusal örneği Ace.

3. Roronoa Zoro
Zoro, One Piece'de güvenli bir liman açıkçası. 970 küsür sayı içinde her hikaye aynı tadı vermiyor, bazen olay örgüsü sizi çok düşürebiliyor, karakterler hayal kırıklığına uğratabiliyor ama Zoro'dan ne beklemeniz gerektiğini her zaman biliyorsunuz. Evet, bu kadar sabit kalan bir karakter olması bazı açılardan karikatürize durmasına da sebep oluyor ama uzun soluklu her işte böyle değişmezler gerekli bence. Luffy'yle olan ikili iletişimleri de harika, hiçbir zaman aralarında uzun diyaloglar görmememize rağmen birbirlerini en iyi anlayan karakterler. Mangaka bu özel bağı çok güzel yanısıtıyor.

4. Sanji
Zoro'nun aksine zaman içinde çok değişime uğrayan bir karakter olsa da Sanji de bulunduğu sahneleri en iyi dolduran karakter bence. Oda'nın en rahat kullandığı karakteri Sanji gibi hissediyorum, bulunduğu neredeyse her sayfada bir diyalogu oluyor, konunun ağırlığı fark etmeksizin olay örgüsüne her zaman dahil. Komedi olsun, dram olsun, aksiyon olsun, bol diyaloglu açıklama olsun her türlü yükü sırtlanıyor. Ayrıca Sanji'yi Nami'yle fena shipliyorum, o yüzden ikili sahnelerini okumak da büyük keyif oluyor.

5. Nami
Güzel, özgür ve güçlü bir kadın. Erkek yazarlar için kadın karakter yazmak zordur. Ya başlarına gelenlerle erkek kahramanlar için birer motivasyon aracı olmanın ötesine geçemezler ya da Mary Sue tuzağına düşülür. Yani karakter neredeyse her konuda kusursuz özelliklerle bezeli olur, bu da inandırıcılıktan uzaklaştırır. Nami en başta saydığım sıfatları taşımasına rağmen asla bir Mary Sue olmadı ama kendi başına da bir karakter olmayı başardı.

6. Edward Newgate
Aynı Hiriluk gibi gerçek olamayacak kadar iyi bir karakter, özellikle affedicilik yönüyle. Her şeyi yapabilecek kudrete sahipken asla geçici hırsların peşine düşmeyen, hep daha naif arayışların içinde olan bir insan. Son nefesinde One Piece'in varlığını tüm Dünya'ya ilan etmesi serideki en etkileyici sahnelerden biriydi.

7. Franky & Brook
Franky ve Brook'un kullanım şekilleri itibariyle tayfanın geri kalanından biraz daha farklı konumlandırıldıklarını düşünüyorum. Çok uzun zamandır ana karakter olmalarına rağmen hala olay örgüsü içinde sürpriz faktörü olarak kullanılabiliyorlar, beklenmeyeni verebiliyorlar. Ayrıca her ikisi de ilk göründükleri arc'larda resmen şov yapmışlardı. Oda tayfaya katmadan önce en çok bu ikisini geniş geniş işlediği için karakterlerinin tüm yönlerini çok iyi oturttu ve ikisine de pek çok ilginç özellik bahşetti. Şimdi kabul edelim, bizim tayfaya çeşitli arc'larda eşlik eden ve kendini sevdiren pek çok yan karakter oldu, ama hikayenin bitiminde Franky ve Brook kadar tayfaya katılmasını istediğimiz üçüncü bir karakter yoktu. Franky ve Brook'un o hikayelerin sonunda bizim tayfadan farklı yöne gittiklerini düşünüyorum da, ne çok özlerdik ikisini de.

8. Wyper
Mangada hep Luffy'nin, Zoro'nun, D. soyunun iradesini övüp duruyoruz ama bu adamdaki irade başkasında var mıydı emin değilim. Öyle ki bugün Kaido'nun karşısında durduğunu bile bir şekilde hayal edebiliyorum. Timeskip öncesinde kalan karakterlerden en çok güçlenip de geri dönmesini istediğim kişi Wyper.

9. Vinsmoke Reiju
Elbette en başta kendisini çok güzel buluyorum. Bunun yanında hiçbir zaman mutlu olamayacağı bir hayatın içine doğmuş olması ve bunu bir şekilde kabullenişi son derece hüzünlü. Çocukluk versiyonu da şirinlik konusunda Tama ve çocuk Shanks'la beraber zirveye oynar.


10. Inuarashi & Nekomamushi
Oda bu iki karakteri besbelli ki çok sevilsin diye yaratmış zaten. O zamana kadar görülmemiş korkutuculukta bir karakter çıkagelmiş, 1 milyar ödülü var ve devasa heybetiyle durdurulamaz görünüyor. Fakat bir köpek ve bir kedi bu canavara denk bir karşılık veriyorlar. Buna coşmamak mümkün değil zaten. Inuarashi'nin uysal şirinliği, Nekomamushi'nin Miyazaki estetiği taşıyan tasarımı görsel olarak da insanı bağlıyor.

Mansiyon ödülleri de tayfadan dahil edemediğim Usopp, Luffy, Jinbe ve Chopper'a, Rumbar Korsanları'nın efsane kaptanı Yorki'ye ve sonradan rol kazanıp gönülleri çalan Law'a gitsin. Kid'den de önümüzdeki sayılarda bir Law etkisi bekliyorum.

Sevmediğim karakter listesi çok kafama yatmadı, okuru bileyip katarsise yol yapmak için özellikle nefret ettirilen karakterlere burada öfke kusmak gereksiz geliyor. Onun yerine serideki varlığından haz etmediğim karakterleri düşündüm. Üç tane kafamda belirdi:

Nico Robin
Monkey D. Dragon
Sabo


Sabo'nun yalnızca yetişkin versiyonu için geçerli bu tabii ki, çocuk Sabo sevdiklerim listesini zorlardı yoksa. Ama bu şekilde geri dönüşünün seride bir yeri yokmuş gibi geliyor, hatta Dragon dahil tüm Devrim Ordusu için düşüncem böyle. Bu topluluğu hep sonraya sakladı ama Oda sanki bu işi beceremeyecek gibi geliyor, şu noktada doldurabilecekleri bir boşluk kalmamış gibi hissediyorum. Ne misyonu üstlenirlerse orası için bir kalabalık yaratacaklar bence.

Nico Robin'in de en başından beri tayfaya uyum sağlayamadığın düşünüyorum. Ayrıca çoğu zaman Mary Sue olmanın sınırında geziyor.
Çok güzel açıklanmış ve güzel bir liste Wyper'a listede yer vermen ayrı bir hoşuma gitti. Robini sevmeyeceğini hiç düşünmezdim. Sabo konusunda katılıyorum. Dragonu savunabilmem için görmem gerekiyor :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık