Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Koca Ana Korsanları

Zoro hangilerini yenebilir?


  • Kullanılan toplam oy
    331
Bu arctan önce 5. Adamla kapışırdı. Bu arctan sonra eğer Luffy yonko alacak düzeye gelirse Zoro da Kingi alacak düzeye gelir. Fakat normal şartlarda bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Crackerı alacak seviyeye gelir
 
Zoro'nun Katakuri'yi yenebilmesi elbette söz konusu dahi değil. Luffy bile Katakuri'yle olan dövüşünde gücünü belki 2'ye 3'e katlayan devasa bir power-up aldı, öyle ki Oda power-up'ların mantığını seri içinde bir konsepte oturtmak durumunda hissetti. Tayfanın geri kalanı timeskip sonrası böyle bir gelişim içine girmedi. Nami'nin aldığı Zeus, Sanji'nin aldığı Raid Suit ve Zoro'nun aldığı Enma önemli eklemeler tabii ki ama Luffy'nin Katakuri'yle olan dövüşündeki gibi bir atlama asla sağlayamazlar. Her birinin Wano'da buna benzer bir karşılaşma yaşamasını bekliyorum ben. O zamana kadar Zoro, Katakuri için gerçek bir rakip değil.

Aynı şekilde Mont-d'Or, Brulee, Galette ve Pudding de Zoro için rakip değiller elbette. Tamago, Pekoms ve Amande'nin de terletebileceklerini ama çok sorun çıkaramayacaklarını düşünüyorum. Streusen tam bir kapalı kutu, güçlü olduğu muhakkak ama ne kadar güçlü sorusunun cevabını eldeki bilgilerle cevaplayabilmek mümkün değil. Tamago seviyesinden komutan seviyesine kadar bir spektrumda olabilir.

Bunları geçersek Oven ve Daifuku, Zoro'nun gerçekten de zorlanmaya başlayacağı noktalar. Benim okumama göre Sanji, Whole Cake Island Arc'ta bu ikili kadar güçlü değildi, ama Raid Suit'i alınca bu ikisiyle en azından denk olmuştur, belki azıcık daha güçlü olabilir. Buna paralel olarak da Zoro, Enma'dan önce bu ikisiyle denkti, şimdi bir sınıf üstlerine çıktı diye düşünüyorum.

Perospero ve Snack, Zoro'nun şu anda bulunduğu seviyedeki isimler. Bu da bir dövüş gerçekleşse Zoro'nun yeneceği anlamına geliyor, nihayetinde bizim tayfanın underdog olarak çıkmadığı bir dövüşü kaybetmesi seri dinamikleri içinde gerçekleşmez takdir edersiniz ki.

Cracker ve Smoothie, mevcut halde Zoro'dan güçlüler, bu açık. Zira Luffy, Cracker'i yendiğinde esasında tam olarak onun kadar güçlü değildi ve çevre faktörlerinin, ki bu örnekte bu Nami oluyor, avantajı sayesinde kazandı. Zoro'nun da herhangi bir noktada Luffy'den güçlü olamayacağından yola çıkarsak, o zamandan bu zamana eklediği tek şey Enma. Enma bu açığı kapatabilecek ölçüde bir gelişim getirmiş midir? Hiç sanmıyorum. O nedenle Zoro bunlara yenilir diyorum. Öte yandan Zoro'nun Wano Arc'taki asıl dövüşünün de en azından Cracker ve Smoothie kadar güçlü biriyle olacağı da kesin, ama ben bu kıyaslara böyle bir power-up faktörü eklememeyi tercih ediyorum. Yani tayfadakiler bir dövüşte eşit seviyede ama asla underdog değillerse oyumu elbette tayfadakilerden yana kullanırım ama bir power-up gerektirecekse bu tür kıyaslama konularında "yener" demeyi çok yerinde bulmuyorum.
 
Kaido’yu kesebileceği söylenen bir kılıç tek başına tüm Cracker ordusunu kesebilir bence.
Elbette, ama biliyoruz ki kılıcın bu potansiyelini gerçekleştirmesi de Zoro'nun bir sonraki dövüşünde power-up ile beraber olacak. Yani şu durumda gücüne güç kattığını söyleyebiliriz ama bir game changer olarak değerlendirmemeliyiz.
 
Oven çok abartılıyor ya. Sanji dj'siz tekmesiyle savurup attı onu tüm kekte. Bege tee nereden nişanlayıp şamarladı. İchiji yol üzerinde aldı geçti. Jinbe'nin sağ kolu Alaaddin'i bile paketleyemedi adam. Arc'taki en büyük başarısı seylan formunu kontrol edemeyen Pekoms'u şutlamak, gelen geçen posta koydu adama.

Zoro enma öncesi bile ezer geçerdi onu. Kaldıki Oven'ın, Zoro'nun dressrosa'da yendiği Pica'yıda yenme ihtimali yok.

Perospero'da aynı şekilde enma öncesi Dressrosa'daki Zoro'ya yenilecek karakterdir. Zoro'yu Pedro ile karıştırmayın, ki Pedro bile intihar saldırısıyla Perospero'nun kolunu aldı, Zoro direk kollarını ve bacaklarını keserdi.

Şekerden zırhını Luffy red hawk ile kırdı, Amande gibi bir karakter bile kesti o baba şeker duvarını, Zoro rahat aşardı Perospero'yu.

Ha birde Yonji'nin tek hamlede yere yatırdığı Daifuku'nun savaş silahı CİNİ var, Zoro onuda çok zorlanmadan hallederdi.
 
Zoro Katakuri'yi alır. Hatta Luffy'den daha kısa sürede alır.
Yahu Luffy, Katakuri'yle karşılaştığında Luffy 5'se, Katakuri en az 10'du. Bu noktadaki Zoro'ya ben 4 derim, kimisi 3 der, kimisi 4.5, sen istiyorsan yine 5 de. Yine de yalnızca Enma faktörüyle böyle bir farkın kapanma ihtimali var mı? Dediğim gibi Luffy öyle devasa bir power-up aldı ki Oda bu işi seri içinde bir context'e oturtayım artık dedi. Bunun anlamı tayfanın geri kalanının da sıradaki dövüşlerinde de bu şekilde büyük atlamalar yaşaması olabilir, ama o vakte kadar Oda'nın daha vermediği boyutta bir power-up'ı biz niye veriyoruz?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık