Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Vinsmoke Niji

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 7 35.0%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 13 65.0%

  • Kullanılan toplam oy
    20

Vinsmoke Niji (Vinsumku Niji), Germa Krallığı'nın prensi, Germa 66 komutanlarından biri, Vinsmoke Ailesi'nin en büyük ikinci erkek evladı ve üçüncü çocuğudur. Yabancılar tarafından daha çok Mavi Elektrik olarak bilinir.

Görünümü

Niji mavi renkte saçlara sahip genç bir adamdır. Tüm Vinsmoke kardeşlerde olduğu gibi onun da "6" rakamına benzeyen kıvrık kaşları vardır. Tıpkı kardeşi Vinsmoke Ichiji gibi vücudu zayıftır. Onun gibi boyu uzundur ve uzun bacaklara sahiptir. Saçları sağ tarafa doğru uzar ve uçları yukarı doğru kıvrılır.

Niji ordu komutanlığı yaptığı zamanlarda üzerine kendine özel olan baskın kostümünü giyer. Kostümü koyu mavi renktedir. Sırtında sol tarafında "2" deseni olan siyah bir pelerin vardır. Gözlerine güneş gözlükleri ellerine de sarı renkte eldivenler takar. Boynuna turkuaz renkte bir eşarp bağlar. Kulaklarında kırmızı-turuncu renkte kulaklıklar vardır. Kulaklıkların üst kısımlarında boynuza benzeyen dikenler bulunur. Beline tokasında yıldırıma benzeyen bir figür olan bir kemer takar.

Üzerinde baskın kostümü olmadığı zamanlarda üstüne açık renkte bir gömlek, altına koyu renkte bir pantolon giyer, boynuna gevşek bağlanmış mavi renkte bir kravat, beline baskın kostümünde yer alan kemerin biraz daha ince olan bir modelini takar. Resmi bir ortamda sırtına beyaz renkte bir pelerin geçirir.

Niji çocukken üzerine önünde "2" deseni olan mavi renkte bir gömlek, beyaz renkte bir pantolon, kahverengi botlar giyer, boynuna da turkuaz renkte bir bandana bağlardı. Gözlükleri o zamanlar şimdikinden daha küçüktü. Saçları şimdikinin aynısı olan bir biçimdeydi, ancak daha kısaydı.

Kişiliği

Niji ailesinin diğer birçok üyesi gibi asil olduğu için kendisi ile gurur duyar. Sıradan halkı ve hizmetkarları kendisinden aşağı görür. Babası ve kardeşleri gibi o da Vinsmoke Sanji'nin sıradan insanlara iyi davranmasından iğrenir ve onu ailenin yüz karası olarak görür. Zenginliğe ve lükse çok düşkündür. Sanji'nin aksine yiyeceklere hiç önem vermez. Görünümünü beğenmediği bir yemeği hiç düşünmeden çöpe atar.

Niji doğduğu andan itibaren babasının onun üzerinde yaptığı deneylerden dolayı empati ve sempati duygularını tamamen kaybetmiştir. Hizmetkarlara saldırmaktan sadistçe bir zevk alır. Hatta baş şefi dövdükten sonra, eğer Sanji'nin onu önemsediğini bilseydi, onun yüzüne vurmayacağını söyleyerek alay etmiştir. Konuşmaya kapalı ve çok çabuk sinirlenen biridir. Sanji ona iki laf söyleyince hemen zıvanadan çıkmıştır. Ayrıca inat biri olduğu da söylenebilir. Sırf Sanji araya girdi diye, masun bir şefin suratına tabak fırlatmıştır. Niji o kadar duygudan yoksun bir adamdır ki, kendisi ve ailesi ölmek üzereyken bile herhangi bir tepki vermemiştir. İhanete uğradıklarını öğrendiği anda sakin kalmış ve buna gülüp geçmiştir.

Niji çıktığı görevlerde son derece ciddi ve iş adamı kafası ile çalışır. Her zaman için Germa 66'nın sağlamış olduğu askeri gücün parasını müşteriden alır. Ablası Vinsmoke Reiju'nun aksine, savaş ve barış gibi kavramlar üzerinde çok düşünmez. Onun için önemli olan tek şey, kimin daha fazla para ödeyeceğidir. Zalim biri olmasına rağmen, Koca Ana'nın kitapların içinde hapsettiği canlıları görünce bundan rahatsız olmuştur. Buradan bakış, içinde az da olsa ahlak duygusunun olduğu söylenebilir.

Niji de kardeşleri gibi kadınlara çok düşkündür. Nami'yi gördüğü anda ondan etkilenmiştir. Hatta Nami'yi o kadar çok beğenmiştir ki, Koca Ana tarafından kendisine gönderilen kadınlara burun kıvırmış, özellikle Nami'yi istediğini belirtmiştir. Kadınlara düşkün olmasına rağmen, gerektiği zamanlarda bu özelliğini dizginleyebilir. Kardeşi Vinsmoke Yonji'nin aksine, Charlotte Pudding'in güzelliğine kapılmamış ve aklından onunla evlenmek gibi bir düşünce geçirmemiştir.

Niji aşırı zalimliğine ve kibrine karşın, içinde güçlü bir minnet duygusu barındırır. Kardeşi Sanji onu Çay Partisi'nde kurtardığı için, hiç vakit kaybetmeden onun yardımına koşmuştur. Ablası da zor duruma düşünce, hiç düşünmeden onu kurtarmak için geri dönmeyi denemiştir. Aynı şekilde babası da yaralandığı zaman ona yardımda bulunmak için hiç tereddüt etmemiştir. Kakao Adası'nda Sanji ve Luffy'yi bizzat korumuş ve onların roket saldırısına maruz kalmalarını engellemiştir. Yine de bunu yaparken Sanji'yi ezmekten geri durmamıştır.

Yetenek ve Güçleri

Niji, Vinsmoke Ailesi'nin bir ferdi olduğu için Germa Krallığı ve Dünya Hükümeti üzerinde politik bir güce sahiptir. Diğer birçok kraliyet ailesinin aksine, ülkesinin ordusunun komutanlarından biridir. Savaşlarda orduları doğrudan kendisi kontrol eder. Ayrıca yine Vinsmoke Ailesi'ne mensup olduğu için, ailesi tarafından geliştirilen tüm teknolojik imkanlara erişim hakkı vardır. Yetenekli bir lider ve komutan olduğu söylenebilir. Sınırlı sayıda asker ile birlikte iki yıldır süren ve bitmek bilmeyen savaşı sadece dört saatte sona erdirmiştir.

Niji şartlar gerektirdiği zaman oldukça kurnaz olabilmektedir. Koca Ana Korsanları'nın üzerine gönderdiği adamları yendikten sonra, telesalyangoz üzerinden diğerleri ile konuşurken yendiği kişilerden biri olan Charlotte Nusstorte'un sesini taklit ederek düşmanı yanıltmuş, Charlotte Mont-d'Or'u ikna etmeyi başarmıştır. Ayrıca güçlü bir iradesi vardır. Koca Ana'nın Haki patlamasına ve çığlığına maruz kaldığı halde kendinden geçmemiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Niji üzerinde yapılan genetik çalışmalar ve yıllarca süren katı eğitimler sayesinde süperinsan gücüne ulaşmıştır. Daha ufak bir çocukken, babası Vinsmoke Judge, onun yeteneklerinin yetişkin biri ile eşdeğer olduğunu söylemiştir. Sanji dışındaki kardeşleri gibi onun da derisi Eksoiskelet olarak bilinen zırhımsı bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı normal bir insanın alabileceğinden daha fazla hasar alabilir ve yaraları inanılmaz bir hızda iyileşebilir. Sanji'den yediği tekmenin ardından kırılan çenesini hızlıca düzeltmiş ve anında ayağa kalkmıştır. Alkole karşı yüksek bir toleransı vardır. Aşırı derecede alkol tüketmesine rağmen sarhoş olmaz. Tekmeleri oldukça güçlüdür. Sadece tekmesinin rüzgarı ile Cosette'in ayaklarını yerden kesmiştir. Ayrıca Sanji ve Luffy'yi inanılmaz bir hızla oldukça uzak bir mesafeye fırlatabilmiştir. Nusstorte gibi iri yarı bir adamı tek eliyle havaya kaldırabilecek kudreti vardır.

Niji son derece hızlı bir damdır ve rakiplerini saniyeler içerisinde yenebilir. Sanji gibi usta bir Gözlem Hakisi kullanıcısı ile hızından dolayı onun yerini tespit edememiştir. Niji ayrıca büyük bir patlama gerçekleşmeden önce Sanji'yi olay yerinden alıp oldukça uzak bir yere götürebilmiştr. Kollarında Sanji ve Luffy'yi tuttuğu halde Koca Ana Korsanları'nın birçok üyesine onlar daha ne olduğunu bile anlamadan saldırabilmiştir.

Mavi Elektrik
Niji kendisine Mavi Elektrik lakabını kazandıran bir yeteneğe sahiptir. Minklerin kullandığı Elektro tekniğine benzer şekilde bedeninin parçaları üzerinden elektrik akımı geçirebilir ve bu elektrikle düşmanlarına ağır saldırılar yapabilir Tek bir elektrikli tekme ile Charlotte Oven'ı geriye uçurabilmiştir. Ayrıca elektriğini kılıç gibi silahlara da aktarabilir.

Ekipmanı
Niji dövüşlerinde ailesi tarafından geliştirilmiş olan baskın kostümünü kullanır. Kostümü onu ateşten, mermilerden ve güçlü darbelerden korur.

Ek Bilgiler

- Niji'nin adı Vinsmoke Ailesi'nin çocuklarına verilen sayı isimleri ile uyumludur. Ni, Japoncada "iki" anlamına gelir.

- One Piece Magazine'in üçüncü sayısında geçen bilgiye göre; Niji için ilk düşünülen lakap Mavi Rüzgar (İng. Wind Blue, İng. Uindo Burū)'dır.

- Bir bant çizgi romanı olan Denizin Savaşçısı Sora isimli çizgi romanda, Sora'nın Germa 66 ile karşı karşıya olduğu bir sahne vardır. Bu sahnede Germa tarafında üç tane kukuletalı asker yer alır. Bu askerlerden birinin kıyafetinin üzerinde "2" deseni bulunur. Bu yüzden bu kişinin Niji'yi temsil ettiği düşünülmektedir.

- Niji kadınları hor görür ve yiyeceklere önem vermez. Bu bakımdan kardeşi Sanji'nin tam zıttı bir özelliğe sahiptir.

- Niji'nin dövüş stili kardeşlerinden farklıdır. Ichiji ve Yonji daha çok yumrukları ile dövüşürken, Niji tekmelerini ve kılıcını kullanmayı tercih eder.

- Niji'nin saldırılarından biri olan Henry İğnesi, bir elektrik özindükleme birimi olan "henry"ye atıftır.

- Niji son yapılan popülarite ankatinde 93. sıradadır.

- Niji'nin en sevdiği yiyecek yaban mersini, en sevdiği içecek ise viskidir.

Künye

Adı: Vinsmoke Niji
Okunuşu: Vinsumōku Niji
İngilizce Adı: Vinsmoke Niji
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 828, Anime 787
Bağlantıları: Vinsmoke Ailesi, Germa Krallığı, Germa 66
Unvanları: Prens, Paralı Asker
Lakabı: Mavi Elektrik (İng. Electric Blue, Jap. Dengeki Burū)
Yaşı: 21
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 2 Mart
Boyu: 185
Kan Grubu: S (RH-)

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Vinsmoke_Niji
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Sanji'e bile hile hurda ile üstünlük sağlamış teneke parçası. Katakuri İchijiyi teklerken bunun da olayı izleyip tek yediğini düşünüyorum.
 

Üye silindi 1004

Öncellikle ellerine sağlık. Judge bana göre ustalık eseri kendisi. Hani biraz daha uğraşacak olsaymış Enel yapacakmış Niji'den. Adam iki logia meyveyi iki oğluna geçirmiş. Daha ne yapsın?
 
Şekil bir tarzı var Niji’nin.
Sanji az kalsın yanlışlıkla kafasını uçursa da kostüm ile güçlü gibi duruyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık