Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Wano Eşleşmeleri

Naruto serisi açık ara en iyisidir dövüş sekanslarında. Dövüş kareografileri çok üst düzeydir. Obito vs Kakashi dövüşü şu anda en iyi dövüş sekansı olarak geçer. Naruto vs Sasuke, Lee vs Gaara, Naruto vs Pain. Çok üst düzey dövüş kareografileri içerir. Boruto'nun 65. Bölümdeki Naruto&Sasuke vs Momoshiki de bu listeye rahat girecek sahneler. One Piece bu konuda çok zayıf, en iyi dövüş sekansı şimdiye kadar Luffy vs Katakuri'dir.

Kareografi olarak History's Strongtest Disciple: Kenichi baya iyiydi.

Sen de hocam da "bizi" karıştırma. Çünkü alakası yok.



Tek tek bakayım;

Derinlik.

Her konuda Kata'nın daha güçlü olduğu söylenip, finalde yine Kata'nın yenildiği, Luffy'nin rakibinin skillerini yiyerek zaman kazandığı bir dövüş ? :D Nesi derin, klasik bam bam bam dövüşü işte. Finali duygusal bitmiş olabilir ama bu savaşın kendisi ile alakadar bir şey değil.

Detaylar:

Ne detayı iki tane benzer skilleri kullanan karakterler var ve Luffy'e havadan sudan p-up geldi.

Akıcılık:

En çok buna takıldım. Dövüşün %80 i off-panel geçti. 10 küsür saat sürmüş bir dövüşün bir kaçar dakikalık sekanslarına tanık olduk sadece. ne akıcılığı ? Animeyi kastediyorsan. Karakterlerin hareket etmesi ve arka planın renkli olması = akıcılık olduysa vay bizim halimize. Detaylandırılmış bir dövüş ya da kombat koreografisi yok ki akıcı olsun. Klasik brawler tarzı, sırayla birbirlerine vurdukları bir dövüş.


Serinin Güç Dengsini Yüzde Yüz Kullanmak ?

Aksine güç dengesine pandik atan bir dövüştü. Her konuda Katakuri açık ara güçlü denildi, finalde Katakuri kaybetti. Onu geçtim dövüşün %80 i panel dışı yani off panel zaten. OP zaten güç dengesi ile anılabilecek bir seri değil (hele ki söz konusu Luffy dövüşleri ise)


Nitekim saydığın her şey subjektif olarak senin görüşündür saygı duyarım. Ama bırak OP'nin en iyi dövüşü olmayı, Shonen tarihinin yanından geçmez. Zaten pek çok yabancı platformda bir Battle Shounen olarak One Piece'in en zayıf yani işin "Battle" kısmında diğer serilere nazaran epik savaşlar çıkaramamasıdır.

Dragon Ball dövüşlerinin abartı ve incelikten yoksun olduğu konusunda katılıyorum ancak OP, Dragon Ball geleneğinden gelen bir seri zaten.Sandığın kadar farklı değil.
Katakuri dövüşü üzerine inceleme videoları var. İngilizce biliyorsan paylaşabilirim. Karakterlerin çatışması olarak ele alınmış. Sadece ben senden güçlüyümden ibaret değil o dövüş.
 
Katakuri dövüşü üzerine inceleme videoları var. İngilizce biliyorsan paylaşabilirim. Karakterlerin çatışması olarak ele alınmış. Sadece ben senden güçlüyümden ibaret değil o dövüş.
Bana bi luffy vs katakuri inceleme videosu, bi de goralı :rolleyes: Yalnız altyazısı yoksa ekler misin?
 
Katakuri dövüşü üzerine inceleme videoları var. İngilizce biliyorsan paylaşabilirim. Karakterlerin çatışması olarak ele alınmış. Sadece ben senden güçlüyümden ibaret değil o dövüş.
Pek çokları için benzer videolar var. OP en popüler seri olduğundan elbette "onun bile" dövüşleri için detay videoları çekiliyor ve çekilecektir. Ancak elin oğlunun dediği "sugarcoating" diye bir olay var. O dövüşe bir video yapmış olmaları otomatikman dövüşü bir sanat eseri yapmıyor hem mangada hem animede o dövüşü takip etmiş biri olarak (anime biraz daha iyi bir iş çıkarıyor allahtan ) zaten kendi kıyasımı kendim yapabiliyorum. Ve onu diğer yüzlerce battle shounen ya da binlerce shounen savaşının içinden özel bir şey yapan pek de bir şey görmüyorum. Onu geçtim OP serisinin kendi içinde bile daha iyi 5-10 dövüş sayarız.
 
Arkadaşlar sırf bu tartışma için mangayı yeniden okudum ve tüm vs leri analiz ettim. Luffy vs katakuri ilk 3 vs’ye girer ama birinci olamaz. Ondan önce ilk 2’de olacak vsler bana göre şunlardır. İkincisi bence luffy vs buggy. İlk sırada da enel vs skypiealı yaşlı dayı derim. İlk sıraya koyduğum vs’de yaşlı dayının irade gücü luffynin 3 katıydı. Bence enel vs skypiealı yaşlı dayı manga, manhwa, manhua ve comic tarihinin en iyi vs’sidir (nokta).
 
Naruto'daki dövüşlerinin kareografisinin daha iyi olması normal , adamların dövüş şekli buna müsait zaten.
 
Öncelikle Kid'in birini almak yerine savaşta karşı tarafa büyük zarar verecek bir iş yapacağını düşünüyorum.
Örneğin Kaidonun tuzağa düşmesini sağlamak veya samurayların kılıçlarını almak falan

Kaidoyu Luffy almaya çalışır belki Kid'de yardımcı olmaya çalışır ama en son Kaido vs sine mutlaka Zoro'da girecektir. Enma'nın hakisiyi emmesinden dolayı Luffy ve Zoronun ortak hakisini emmaya aktarıp Kaidoyu öyle kesmeye deneyebilirler.Tamamen kendi adıma sallıyorum arkadaşlar :)

Bence kesin olan dövüşler şunlar

Orochi vs Zoro

King vs Marco (ikiside benzer meyveler ikisinede yonkoular tarafından hayranlıkla bakılıyor)

Asura vs Jack
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık