Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tarihten Bir Söz Bırak

Bir yüreğin size açıldığı,bir kulağın sizi dinlediği,bir bakışın size karşılık verdiği andaki sevincin mutluluğunu ancak siz bilebilirsiniz.Yaşanmış bütün kötü günleri bir tek günün mutluluğu siler.Yaşanmış ve unutulmamış acılar,gözlemler,hüzünler ,umutsuzluklar bir ruhu başka bir sırdaş ruha bağlayan birer bağdan başka bir şey değildir.

Honore De Balzac

Dünya üzerindeki %1'lik kısma girmek istiyorsanız kalan %99'un yapmadığı şeyleri yapmanı gerek.

Kim hatırlamıyorum :D Hoşuna giden varsa İngilizce yazsın bulabilir.
 
2 3 defa okudum bu sözü karşıma çıkar çıkmaz. Dostoyevski'ye saygım biraz daha arttı diyebilirim. İnsan açısından tespitleri cidden takdire şayan. Gözümden biraz yaş gelmedi değil bu sözü okurken. İnsanı ve insan hayatını cidden güzel bir gözleme dayanarak irdelemesi...

(Aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil,yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır). Tek kelimeyle etkileyici.
 
2 3 defa okudum bu sözü karşıma çıkar çıkmaz. Dostoyevski'ye saygım biraz daha arttı diyebilirim. İnsan açısından tespitleri cidden takdire şayan. Gözümden biraz yaş gelmedi değil bu sözü okurken. İnsanı ve insan hayatını cidden güzel bir gözleme dayanarak irdelemesi...

(Aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil,yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır). Tek kelimeyle etkileyici.
Bu cümleyi kitabında okumadım onedio'da mı ne görmüştüm. Tek kelimeyle muazzam bir tespit şapka cıkarılası.
 
Tarihe geçen bir söz mü bilemem ama bence geçmesi gereken bir söz :D

Cicero şöyle der:
Tartışırken iddiaya güç kazandırmak için otorite davranışa ağırlık verilmemelidir. Çünkü öğretmek iddiasında olanların otoriter davranışları,öğrenmek isteyenlerin öğrenmelerini engelleyen bir ortam yaratır. Öğrenmek isteyenlerin bu duruma düşürülmesi,onları kendi yargılarını kullanmaktan alıkoyar ve üstat olarak karşılarında bulunan kişinin her sözünü çözümleyici bir yargı olarak kabul ederler. Doğruyu söylemek gerekirse,tartışma sırasında bir savın gerekçesi sorulduğunda,"üstadımız böyle dedi" şeklinde yanıt verdikleri söylenen Pyhtagorasçıların yöntemlerini kabul taraftar değilim. "Üstadımız böyle dedi", sözünde ki "üstattan" kastettiklerini Pythagoras olduğu biliniyor elbet.Yargısı önceden verilmiş düşünce demek, aklın desteğinden yoksun bir otorite kurmak demektir.

Ptyhagoras'tan kasıt Pisagor teoremini bulan Pisagor'dan bahsediyor. Pisagor genel olarak kendi düşünceleri ile ağırlıklı ilerleyen ve bu düşüncelerine karşı çıkıldığında sinirlenen birisi. Hatta Pyhtagorasla ilgili aklıma bir gelmişken ve hatırladığım kadarıyla bir şey paylaşayım:

Pyhtagoras'ın matematiği Rasyonel sayıları tanımlayan bir matematik. Ama bu matematik İrrasyonel sayıları tanımlamada yetersiz ve Pisagor bunu kabullenemiyor. Yani genel olarak "Rasyonel Sayılar vardır" temeli üzerinden kurulmuş bir matematik. Ama Pisagor'un öğrencilerinden biri (2'nin tam karşılığı nedir) sorusunu sorunca ve Pisagor bu soruyu cevaplandıramayıp sinirlenince bu öğrencisini denizde boğdurtuyor diye bir küçük hikaye var. 2 genel olarak irrasyonel bir sayı olup Pisagor'un matematiğine darbe indiren sayı olduğu için böyle bir girişime giriyor kendisi. Burda da Pisagor'un sadece otoriter bir tavır takınmayıp, açık görüşlü olmayışı onu doğma olmaktan kurtaramıyor. Tabi bizlere kazandırdığı şeyler mevcut onların hakkı yenmez ama sadece keşiflerini görüp bunları görmemekte eleştiriye aykırı bir durum.

Cicero'nun sözüne gelirsek bence halen günümüzde geçerliliğini koruyan bir söz. Bir bilim adamı olsun veyahut bir felsefeci veyahut bir din adamı farketmez genel olarak böyle ama bilim adamı ve felsefeci konusu biraz istisna oluyor.
 
Vaktiyle Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon Bonapart'ı bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek:
- Önce şurasını almalıydınız sonra buradan geçerek burayı zapt etmeliydiniz gibi fikirler yürütmeye başlayınca... Napolyon:
- Evet, onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım, demiş.
 
"İnsanlar yavaş yavaş inanmamayı,güvenmemeyi,sevmemeyi ve kronik şüpheci olmayı öğrenir. Bu gerçekleştiğinde artık ne yazık ki çok geçtir. İnsanların "Tecrübe" dediği şey budur. Kalbiyle bağlantısını kaybetmiş bir insana "Tecrübeli" denir."

-Sigmund Freud
 
“Zaten yalnızlığımın sebebi kitaplardaki kahramanları semtimde bulamayışım değil miydi?”

Sabahattin Ali

Neye gönderme de bulunuyor kitaplara mı yalnızlığın etkisine mi tam olarak anlayamadım ama kitaplara varsayımını yaparsam güzel bir şekilde kitaplar böyle özetlenebilirdi diyorum içimden :/
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık