Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Nami mi, Sanji mi?

Nami mi Sanji mi?


  • Kullanılan toplam oy
    174
Bundan alındıysan haklılık payım varmış. Hahahah yine algı güzel.

Bir şeyin değiştiği yok. Sen bir kanıt sunmadan varsayım yapıyorsun. 800’lü bölümlerde, adam 20.yıl mesajı yayınlıyor ve mesajda Luffy, Zoro ve Nami’nin adı geçiyor. Nerede fikir değişmiş oluyor? Bak biz kanıtlarla konuşuyoruz.
Sen benim sunduğum kanıtları anlayamıyor isen o benim sorunum değil, benim yazdıklarımı okumazsın olur biter.

Bu işler biraz popülerliğe bakıyor. E.Oda'nın bu anketlerden haberi olmamasına imkan yok.

https://onepiece.fandom.com/wiki/Popularity_Polls

  • İlk anket : Sanji 4.sırada, Nami 5.sırada
  • İkinci anket : Sanji 3.sırada, Nami 5.sırada
  • Üçüncü anket : Sanji 3.sırada, Nami 7.sırada
  • Dördüncü anket : Sanji 3.sırada, Nami 6.sırada
  • Beşinci anket : Sanji 4.sırada, Nami 8.sırada
  • Altıncı anket : Sanji 3.sırada, Nami 8.sırada
Nami bir kez bile ilk 3 sıraya girememiş, Sanji ise sadece 2 sefer 4.sıraya düşmüş, diğer geri kalanlarda hep ilk 3'te yer almış bir karakter.

Shanks bile 3.sırada bulunmuş, hatta Law bile 2.sırayı alabilmiş bir karakter iken, Nami'nin daha önce hiçbir zaman ilk 3'te yer alamaması demek popülerlikte büyük bir sorunu olduğunu gösteriyor, ve bunu E.Oda'nın bilmiyor olmasına imkan yok. Eğer kadın karakterler One Piece'in izleyici kitlesine hitap etmiyor derseniz de yanılırsınız, üçüncü ankette Nami Robin'in bile gerisinde kalıyor, Robin 6.sırayı almış.

Yani popülerlik konusunda bırakın Sanji'yi, Chopper ve hatta Law'a bile yenilen Nami karakterinin ilk baştaki kurgulanış şekli tayfanın en önemli 3 üyesinden birisi olması yönünde ayarlanmış olsa bile, manganın ilerleyişi ve takipçilerin isteği doğrultusunda bu değişmiştir.

Örnek vermek gerekirse, E.Oda muhtemelen zaman atlaması öncesi ilk ankette bile Sanji'nin gerisinde kalan Nami için planlarını değiştirmeden devam etmek istemişti, Luffy ile Zoro'nun kavgasına müdahale ederek Vivi'ye yardım etme kararı aldıracak kadar etkili olan Nami, Gökyüzü adasına gidiş yolunda rotacılık yeteneğini göstererek büyük bir etki sağlamıştı.

Sonra ne oldu? Nami bundan sonra böyle bir etki yaratabildi mi?

Tayfanın ne yapacağına karar vermeyi geçtim, artık sıradan Chopper gibi ve Usopp gibi bir karakter haline döndü Nami. Görünüşe bakılırsa E.Oda bir vakitten sonra fikrini değiştirdi ve Nami'nin etkisini azalttı. Sanji ise zaman içinde hem zekası hem de liderlik yeteneği ile daha ön plana çıkmaya başladı. Bunun belirtisini mr.prince ile az çok görmüştük, daha sonra Enel'in gemisinin iç mekanizmasına zarar vermesi, ve daha sonra Enies Lobby'de kapıları kapattırarak denizde girdap oluşmasını sağladı ve bir bakıma tayfayı kurtardı, Sanji liderlik özelliğini Punk Hazard'da G5 denizci askerlerine bir korsan olmasına rağmen liderlik ederek gösterdi. Daha sonra Zou'ya gitmeden önce Luffy ile konuşup tayfaya liderlik eden yine Sanji oldu, Nami değil. Rotacı olmanın önemine yalandan bir kaç kez Inuarashi ile değinildi tabii, öbür taraftan Bartolomeo'nun rotacısı olmadan yeni dünyada hayatta kaldığını söyleyerek rotacılığı resmen ayaklar altına aldı E.Oda. Ayrıca Vivre Card varsa, onu takip ederek istediğin yere gidebileceğini de bize gösterdi, bütün bunlar rotacılığın değerini azaltan etkenler oldu.

Haliyle rotacılık yeteneğinden ziyade, liderlik ve zeka kullanabilmek daha büyük meziyet haline geldi, bunların yanında Sanji'nin gücü de ayrıca geldiği ailenin zenginliği ve etkisi de çok önemli. Sanji'nin Nami'den daha önemli olmadığını söylemek şuan için çok zor.

Sanji şuan tayfada liderlik edebilme ve zekasını bu doğrultuda kullanabildiği için Zoro'nun yapamayacağı şeyleri de yapabiliyor olması sebebiyle, tayfanın en önemli adamı olma doğrultusunda Zoro ile kıyaslanacak seviyede. Zoro'nun da liderlik yapabildiğini gördük lakin Sanji'yi Zoro'dan ayıran etken Sanji'nin çok daha zeki bir karakter olması.
 
Sen benim sunduğum kanıtları anlayamıyor isen o benim sorunum değil, benim yazdıklarımı okumazsın olur biter.
E. Oda'nın popülerlik anketlerine göre hareket ettiğine dair bir kanıt var mı? Hayır.
E. Oda'nın popülerlik anketlerine göre hareket edip, karaktler üzerinden dramatik bir değişime gittiğine dair bir kanıt var mı? Hayır
E Oda popülerlik anketlerinde yaklaşık 600 bölüm (13 sene) geriden gelen Nami'yi tayfanın en resmedilen 3 karakterinden biri olarak kullanmaya devam ediyor mu? Evet
E. Oda Nami karakteirni, 2 yıl aradan sonra, yönlendirici ve sol kol niyetinde kullanıyor mu? Evet.
E. Oda, Sanji'nin arcı denilen arcta bile Nami'yi, tayfa içinde Luffy'e en yakın olarak portre ediyor mu? Evet
E. Oda aynı arcta, Luffy'nin yokluğunda liderliği Nami'ye bırakıyor mu? Evet.
E. Oda kişisel söylemlerinde bile Nami'yi Zoro ile birlikte en öne koyuyor mu? Evet.
Peki Erkan napıyor, bir dayanağı olmayayan, tek ayağının dahi yere bastığını gösteremediği havadan argümanlardan, havadan yargılara ulaşıyor, millet de bu ne biçim kanıt ulan, bu kanıt değil ki dedikodu deyince tam olarak şunu diyor:

 

Üye silindi 1004

Popülerlik sıralaması ne zamandan beri Oda'nın belirlediği önem sıralamasını tespit etme yolunda bir "kanıt" olarak nitelendiriliyor?
Law. İlk defa gözüktüğünde hiçbir şey yapmadan sekiz mi on mu ne olmuş? İki yıllık aradan sonra WCI'dı saymazsak tüm arkların plotları Law üzerinden kuruldu.
 
Popülerlik sıralaması ne zamandan beri Oda'nın belirlediği önem sıralamasını tespit etme yolunda bir "kanıt" olarak nitelendiriliyor?
Az önce söylediğim şey senin içinde geçerli. Anlamamışsın. Okumasaydın keşke. Ben popülerlik kanıt demedim. Zaman içerisinde değişen roller, Nami'nin ağırlığının kaybolması ve rotacılığın öneminin azalmasından bahsettim. Kanıt bunlar, aslında bunu da açıklamayacaktım da neyse açıklamış olayım bari.
 
Yahu tamam hikayede Nami daha önemli olabilir ama kim takar gözünüzü seveyim? Aksiyona aç olduğum lise yıllarımda başladığım bu seride Sanji'nin yeri her zaman Nami'ye göre ayrıdır bende. Shonen okuyoruz şurada. Tamam Karasakal ile son savaşta Luffy Nami Zoro vs. Karasakal olsun son dövüş nedir yani. Bahsettiğimiz adam Sanji yahu ne Namisi? Bunu en içten şekilde bir Zoro fanı olarak söylüyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık