Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Meito Sınıfı Kılıçlar

Favori Kılıcınız

  • Gece

    Kullanılan: 45 28.5%
  • Bulut Kesen

    Kullanılan: 15 9.5%
  • Ahenk Yolu

    Kullanılan: 25 15.8%
  • Hazan Suyu

    Kullanılan: 71 44.9%
  • İkinci Nesil İblis Biçen

    Kullanılan: 4 2.5%
  • Cehennem Tanrısı

    Kullanılan: 42 26.6%
  • Yılan Biçen

    Kullanılan: 8 5.1%
  • Kar Akışı

    Kullanılan: 5 3.2%
  • Üçüncü Nesil İblis Biçen

    Kullanılan: 6 3.8%
  • Sağanak

    Kullanılan: 14 8.9%
  • On Kiraz ve Zemheri Rüzgarı

    Kullanılan: 1 0.6%
  • Durandal

    Kullanılan: 9 5.7%
  • Buzbalığı

    Kullanılan: 10 6.3%
  • Pretzel

    Kullanılan: 4 2.5%
  • As

    Kullanılan: 3 1.9%

  • Kullanılan toplam oy
    158
Ünlü Kılıçlar seri içerisinde Meito olarak isimlendirilmiş kılıçlardır. Meitoların belirli bir biçimi yoktur. Her çeşit kesici alet Meito olabilir. Meitolar kendi içlerinde dört ana sınıfa ayrılır. Bunlar 12 Eşsiz Kılıç, 21 Muhteşem Kılıç, 50 Üstün Kılıç ve Dereceli Kılıçlardır.

12 Eşsiz Kılıç

Gece (Yoru)


Dünyanın En İyi Kılıç Ustası olarak bilinen Dracule Mihawk'ın zanbato türü kılıcıdır. Kılıç, boyut olarak iki metre boya sahiptir. Haç şeklinde ve üzerinde değerli taşlar olan bir kabzası vardır. Bıçak kısmı parlak siyah renktedir. Ayrıca seride görülen iki Kara Kılıç'tan (Kokuto) biridir. Kim tarafından yapıldığı ya da Mihawk'tan önce kullanan biri olup olmadığı bilinmemektedir.

Bulut Kesen (Murakumogiri)


Ölümünden önce Dünyanın En Güçlü Adamı olarak bilinen ve Dört İmparator'dan biri olan Edward Newgate tarafından kullanılmış naginata türü bir kesici alettir. Yaklaşık olarak yedi metre uzunluğundadır. Bıçak kısmı kısa olmakla birlikte, ahşap olan sap kısmı oldukça uzun ve çizgili bir tasarıma sahiptir. Kim tarafından yapıldığı ya da Newgate'ten önce başka birileri tarafından kullanılıp kullanılmadığı bilinmemektedir. Silah, şu anda Newgate'in mezarındadır.

Birinci Nesil İblis Biçen (Şodai Kitetsu)

Şu anda kimin elinde olduğu bilinmeyen katana türü bir kılıçtır. Diğer tüm İblis Biçenler gibi bu kılıç da lanetlidir. Kılıç henüz gösterilmemiştir, ancak diğer iki İblis Biçen ile aynı tasarıma sahip olduğu düşünülebilir. Tarihteki ünlü demircilerden biri olan Kitetsu tarafından yapılmıştır.

As (Ace)


Ölümünden önce Korsan Kral olarak bilinen Gol D. Roger tarafından kullanılmış bir pala tipi bir kılıçtır. As'ın bıçağının yanlarında testere benzeri hamon desenleri bulunur, bıçağı hafif kavisli olmakla birlikte normal boyutlardadır. Elmas şeklinde desenli sarı bir kabzaya, altından bir el korumalığına ve ayrıca kabzanın üzerinden çalışan daha ince bir el korumalığına daha sahiptir. Kını siyah renktedir. Kim tarafından yapıldığı bilinmemekle birlikte, şu an nerede olduğuna dair de bir bilgi yoktur.

21 Muhteşem Kılıç

Ahenk Yolu (Wado İçimonji)


Hasır Şapka Korsanları'nın bir üyesi olan Roronoa Zoro'nun kullandığı katana türü kılıçlardan biridir. Şimotsuki Köyü'nde bir dojosu olan Koşiro'nun ailesine ait bir kılıçtır. Kılıç, Koşiro'nun kızı olan Kuina'nın ölümünün ardından Zoro'ya verilmiştir. Beyaz bir kına ve sapa sahiptir. Bıçağı düzdür ve el korumalığı yuvarlaktır. Tarihteki ünlü demircilerden biri olan Şimotsuki Kozaburo tarafından yapılmıştır.

Hazan Suyu (Şusui)


Wano Ülkesi'nin ulusal kahramanı ve kendi devrinin En Güçlü İnsanı olan Ryuma'nın kılıcıdır. Kılıç, Ryuma'nın ölümünün ardından onunla birlikte gömülmüştür. Bir korsan olan Gekko Moria, Ryuma'nın cesedini ve kılıcını mezarından çalmıştır, bunun ardından Gölge Meyvesi'nin gücü ile Ryuma'yı yeniden canlandırmıştır. Zoro, Ryuma'nın zombi halini yenerek kılıcı ondan almıştır. Daha sonra kılıcın Wano Ülkesi için çok önemli olduğu ortaya çıkmış, bu nedenden ötürü de Zoro tarafından ülkeye iade edilmiştir. Kılıç, seride görülen ikinci Kara Kılıç'tır. Üzerinde kırmızı renkte desenler olan siyah bir kına ve yine siyah renkte bir sapa sahiptir. Bıçağı kıvrımlıdır ve el korumalığı çiçek desenine benzer. Kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Kılıç tekrardan Ryuma'nın mezarına konulmuştur.

İkinci Nesil İblis Biçen (Nidai Kitetsu)


Tenguyama Hitetsu'nun elinde olan katana türü bir kılıçtır. Diğer tüm İblis Biçenler gibi bu kılıç da lanetlidir. Yanlamasına mavi ve lila renkte çizgileri olan bir kına ve lila renkte bir sapa sahiptir. Bıçağında alev desenleri vardır ve el korumalığı kıvrımlı artı şeklindedir. Tarihteki ünlü demircilerden biri olan Kotetsu tarafından yapılmıştır.

Cehennem Tanrısı (Enma)


Hasır Şapka Korsanları'nın bir üyesi olan Roronoa Zoro'nun kullandığı katana türü kılıçlardan biridir. Kılıç, zamanında Kozuki Oden tarafından kullanılmış iki kılıçtan biridir Onun ölümünün ardından kızı Hiyori'ye verilmiştir. Hiyori de kılıcı, Hazan Suyu karşılığında Zoro'ya vermiştir. Kılıç, üzerinde beyaz renkte çiçek desenleri olan siyah renkte bir kına ve kını ile aynı olan bir sapa sahiptir. Bıçağı düz gibi görünmektedir ve el korumalığı üç tane yuvarlak şekilden oluşur. Tarihteki ünlü demircilerden biri olan Şimotsuki Kozaburo tarafından yapılmıştır.

Yılan Biçen (Ame no Habakiri)


Kozuki Oden'in sahibi olduğu katana türü diğer kılıçtır. Ölümünün ardından oğlu Kozuki Momonosuke'ye verilmiştir. Kılıç şekil olarak Cehennem Tanrısı'nın aynısıdır. Tek farkı renginin beyaz olmasıdır. Ünlü demircilerden biri olan Tenguyama Hitetsu tarafından yapılmıştır.

50 Üstün Kılıç

Çiçek Hükmü (Kaşu)


Tashigi isimli bir Denizci tarafından, Barok Örgütü'ne mensup bir suçlu olan Bay 11'in elinden alınmış katana türü bir kılıçtır. Kılıcın tam hali gösterilmemiştir. Sadece kıvrımlı bir bıçağı ve yuvarlak bir el korumalığı olduğu görülmüştür. Kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

Kar Akışı (Yubaşiri)


Hasır Şapka Korsanları'nın bir üyesi olan Roronoa Zoro'nun kullandığı katana türü kılıçlardan biriydi. Kılıç, İpponmatsu isimli bir kılıç satıcısının ailesine aitti ve Zoro'ya hediye edilmişti. Siyah lakeden yapılmış bir kına ve sapa sahipti. Bıçağında düzensiz şekiller vardı ve el korumalığı artı şekildeydi. Kılıç, Enies Lobby baskını esnasında Pas Meyvesi'nin gücüne maruz kalarak yok olmuş, kılıçtan geriye kalan sapı ve kını da Korku Barkası'na gömülmüştür.

Dağ Rüzgarı (Yamaoroşi)

Tashigi isimli bir Denizci tarafından, bir korsan olan Orka Katili Billy'nin elinden alınmış katana türü bir kılıçtır. Kılıcın nasıl bir şekli olduğu ya da kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

Dereceli Kılıçlar

Güz Yağmuru (Şigure)


Tashigi isimli Denizci subayına ait olan bir kılıçtır. Beyaz renkte bir kına ve yeşil bir sapa sahiptir. Bıçağı düzdür ve el korumalığı dört köşeli yıldız şeklindedir. Kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

Üçüncü Nesil İblis Biçen (Sandai Kitetsu)


Hasır Şapka Korsanları'nın bir üyesi olan Roronoa Zoro'nun kullandığı katana türü kılıçlardan biridir. Diğer tüm İblis Biçenler gibi bu kılıç da lanetlidir. Koyu kırmızı renkte bir kına ve kını ile aynı renkte bir sapa sahiptir. Bıçağında düzensiz desenler vardır ve el korumalığı kıvrımlı artı şeklindedir. Ünlü demircilerden biri olan Tenguyama Hitetsu tarafından yapılmıştır.

Sınıfları Bilinmeyen Kılıçlar

Sağanak (Raiu)


Karasakal Korsanları'nın On Titan Kaptanı'ndan biri olan İkinci Gemi Kaptanı Shiryu'nun nodaçi türü kılıcıdır. Kınının bir kısmı beyaz, diğer kısmı kırmızı renktedir ve sapı da kırmızı renktir. Bıçağında düzensiz şekiller vardır ve el korumalığı yuvarlaktır. Kim taraından yapıldığı bilinmemektedir.

On Kiraz (Oto) ve Zemheri Rüzgarı (Kogaraşi)


Eski Altın Aslan Korsanları'nın kaptanı olan Shiki'nin kılıçlarıdır. İki tarafı keskin türde kılıçlardır. Kama gibi ucuna doğru sivri bir şekle bürünen bıçaklarıı vardır. El korumalıkarı artı şeklindedir. Kim tarafından yapıldıkları bilinmemektedir.

Durandal


Güzel Korsanlar'ın kaptanı olan Cavendish'in raiper türündeki kılıcıdır. Oldukça uzundur ve kınında koyu renkte dikine desenler vardır. El korumalığı altın rengindedir, üzerinde birçok yüzük ve çiçek desenleri bulunur. Bıçağı parlak renktedir. Kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

Buzbalığı (Şirauo)


Koca Ana Korsanları mensubu ve Totto Land'ın Fındık Şansölyesi olan Charlotte Amande'nin nodaçi türü kılıcıdır. Kılıç oldukça uzun boylu olan Amande'nin boyuna yakın bir uzunluktadır. Açık renkte bir kını ve balık pullarına benzeyen desenleri olan bir sapı vardır. Bıçağı düzdür ve el korumalığı balık şeklindedir. Kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

Pretzel


Koca Ana Korsanları mensubu ve Totto Land'ın Bisküvi Şansölyesi olan Charlotte Cracker'ın uzun kılıç türü kılıcıdır. Kılıç sahibi Cracker'ın boyundan daha fazla bir uzunluğa sahiptir. İki tarafı da keskindir. standart bir sapı vardır ve el korumalığı bisküviye benzer. Kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Meito
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Zoro'nun Şimotsuki Kozaburo ile bir ilişkisi olabilir mi? Sonuçta geldiği köyün ismide bu demirciyle aynı Soyisme sahip. Burdan güzel bir hikaye çıkacaktır. Belkide Şimotsuki'nin mükemmel bir kılıcı daha vardır ve bunu Zoro'ya verebilirler.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık