Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 955: Cehennem Tanrısı

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    207
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shusui ve enma en iyi 21den ve denk kılıçlar. Kara kılıç olmayan shusui de en iyi 21den. O zaman normal shusui ile enma nasıl denk oluyor?

Şöyle: enma hakisini uyandıramamış birisinin elinde standart güçte olur. Eğer zoroda haki olmasaydı Zoro kıyıyı değil tam istediği gibi ağacı keserdi. Fakat hakisini uyandırdığı için enma hakiyi aldı ve daha büyük bir saldırı oluşturdu. Yani haki atılan slashın da büyüklüğünü arttırıyor.

Shusui ise böyle değil. Hakin olsa da olmasa kılıç her daim saldırıyı büyük yapıyor. Kinemon shusuiyi kullansa daha büyük ateş çıkarır muhtemelen.

E bu durumda enma nasıl shusuiye denk olacak? Şöyle. Enma eğer hakin varsa shusuiden daha büyük bir saldırı gücü ortaya çıkarır. Ama yoksa shusuiden daha zayıf kalırsın. Zoroda haki olduğu için artık enma kullanması onun için daha iyi. Shusuinin avantajı ne? Hakin bittiğinde shusui standart gücünü kaybetmez. Enma ise standardına düşer. O da shusuinin altında. Şöyle düşünün. Shusuinin saf saldırı gücü 1000 olsun. Enmanın ise hakisiz 500 olsun. Fakat enma hakiyi emerse 1500e çıkıyor.

Hani oyunlarda 2 farklı silah olur. Birisi int silahtır. İnt basanlar onu kullanır. Enma işte o. İntin ne kadar yüksekse o kadar yüksek vurursun. İnt basmamış karaktere o silahı verdiğinde ise damage çıkaramaz. Ona da herkese uygun silah verirsin. O da shusui. Ryuma hayvan üstü bir haki ve güce sahip olduğu için shusui ile en güçlü olabilmiş. Enmaya ihtiyaç kalmaz böylece. Herif kokuto yapacak kadar yüksek hakide. Muhtemelen o dönemde enma gibi bir kılıç kullanan varsa bile ryuma kadar hakisi olmadığı için çıkaracağı saldırı gücü shusui kadar olmamıştır. Çünkü ryuma faktörü.

İyi de kılıç kokuto olursa seviyesi yükseliyor. Kalitesi de yükseliyor. E o zaman şuanki shusui, kalite olarak enmadan iyi değil mi? Evet daha iyi. Kaliteden kasıt ne? Muhtemelen sertlik. Biliyoruz ki shusui sert hatta wadoyu bile kıracak kadar sert bir kılıç. Üstelik bunu sadece çarpışmalarla yapabilir. Kesmekten bahsetmiyorum. Birbirine çarptı diye kıracak seviyede sertliğe ulaşmış. Fakat Zoro zaten enmaya hayvan gibi haki basacağından enma da o an için shusui gibi sertleşecek. Onun kadar setleşmeyebilir. Çünkü sertleştiren kişi ryuma. O sertleşme de kalıcı olmuştur. Teorim bu yönde. E Zoro da enmayı sertleştirince yüksek haki ile kırılmayacağından kalite farkı kapanmış olacak. Seri sonunda ise ryuma seviyesine çıktığında shusui kadar sert bir kokutou enması olacak.

Benim teorim bu.

Hakili enma > hakili shusui > hakisiz shusui > hakisiz enma
Benim mangadan anladığım kılıç seni fazladan haki kullanmaya zorluyor senin 1 hakini 3 yapıyor fakat bu demek değil ki shusuiden üstün full potansiyel haki basılsa ikisi aynı olur enma küçük slashı büyütürken senden çalıyor kendi haki üretmiyor
 
Demek istediğim kısım karşılaması değil,zaten Kaidoya zarar verecek şekilde vurabiliyorsa büyük ihtimal saldırılarınıda kendi saldırısıyla bloklama ihtimali var.Bu adam serinin zirvesi ile dövüşecek ve hiçmi darbe almıyacak?Hepsini mi karşılayacak yada savunacak?Adamın saldırı gücü arttı tamam ama darbeler yese ve ayağa kalksa bunu neyle izah edecek?Çünkü dayanıklılığı ve darbe direncini artıracak birşey çalışmadı.O yüzden bence erken gibi Kaido(Mantığa aykırılık olmasın diye).Ama seride olan şey(filimlerinde bile),Luffy bağırır çağırır tek yediği adamı eşşek sudan gelinceye kadar döver.
Hyo big momdan darbe alırken luffy nin onu korumasını istemişti ve luffy başaramamıştı hyo da ne olur ne olmaz ryo kullandım dedi yani bu demektir ki kullanmasaydı ölebilirdi bile .ryo nun savunmada ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bu luffy bu tekniği kullandığı sürece kaidonun darbelerine daha fazla dayanabilecektir.Bir nevi dayanıklılığı da arttırmış olur çünkü.
 
Son düzenleme:
Yalnız bizim "gerçekçi arkadaşlar" nerelerde yahu? Ben Totland için bizimkilerin şu anki güçlerine bakmayın, seri hikayeye göre şekilleniyor, işaretler de Mom'ın düşeceği yönünde, mangaka isterse koşulları hazırlar dediğimde "Ehuehehe Luffy tokadı yer, Sanji Kata'yı nasıl alsın xd." falan diyorlardı. Evet ben yanıldım ama yanıldığım nokta sizin de gördüğünüz üzere mangakanın istediğinde koşulları hazırladığı düşüncesi değil, malûm, Luffy 'tek yediği' adam için hazırlanıyor. Yanıldığım nokta, hikayenin gidişi, yani Mom'ın Totland'da düşeceği düşüncesi idi.

Peki şimdi bu gerçekçi arkadaşlar neden birden hikayenin gidişatına göre yorumlamaya başlayıp Zoro'nun Luffy ile birlikte Kaido'yu devireceği düşüncesine "Ehueheh Zoro kim la xd." demiyorlar? Sanji vs Kata akıl dışı ise Zoro ve Luffy vs Kaido bin kat daha akıl dışı. Buna ses çıkarmayan kişilerin tarafsız olduklarına inanmak zor.

Dövüşlerin gelişimdeki önemini Ray dahi vurgulamışken ve de Luffy; Dof, Cracker, Kata gibi kişilerle savaşmış, geleceği gören k.haki, görünmez b.haki geliştirmişken, h.haki sahibi birisi olduğu gerçeği de ortadayken hâlâ daha onun bile Kaido karşısında kaç dakika dayanabileceği soru işareti. Ama bunlara sahip olmayan, en büyük başarısı Pica'yı yahut Killer'ı devirmek olan Zoro, aldığı kılıç için "Kaido'yu kesti." dendi diye Luffy'nin yanına yazılıyor ve "gerçekçi arkadaşlar" o güzel geyiklerini çevirmiyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Fanların abartmalarına alışkınız, ben buna şaşırmadım ama biz hikayeye göre yorumlayınca tiye alanların, şimdi hikayeye göre hareket edip hikayeye göre bile fazla olan çıkarımlara ses çıkarmaması çok samimiyetsiz ve rahatsız edici.
 
Ahahahaha hard Zoro fanları zevke gelmiş. Bu bölümdeki Zoro ile ilgili bilgiler onlara artık bir arc yeter. :D

Luffy'nin de, teknikleri kavrama ve kullanma kabiliyeti çok fazla. Ana karakterimiz biraz salak ve komik olabilir ama iş güce gelince garip bir kavrama kabiliyeti var. Kısa sürede iyi yol katetmiş.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık