Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Wano ve Temaları

Ehm ehm. Hepinize iyi forumlar. Konu başlığından da anlayacağınız üzere Wano'da işlenen temaları ele alacağım. İçerikteki bilgilerin %99'u alıntıdır, bilginize.

1- Kappa
Nehir çocuğu anlamına geliyor. Nehirlerde ve akarsularda yaşayan suyu seven insanımsı sürüngenlerdir. Anatomik yapıları kaplumbağalara benzemesinin yanında perdeli ve baş parmağı olmayan elleri ve ayaklarını kullanarak yüzerler. Ayrıca derileri pulludur ve gagaları vardır. Hepçildirler. Salatalık ve insan etiyle beslenirler. Küçük görünmelerine rağmen yetişkin bir erkekten fiziksel olarak daha güçlüdürler.

Kawamatsu'nun esinlenildiği mitolojik karakterdir.

2- Katsura Otoko
Katsura otoko, ayın hemen yanı başında yaşayan kimseyle kıyaslanamayacak güzellikteki bir adamdır. Mehtaplı gecelerde ortaya çıkar. Kim ona bakarsa o da o kişiye geri bakar. Büyüleyici güzelliği karşısında bakışları geri çekmenin mümkün olmadığı söyleniyor.

O-kiku'nun esinlenildiği karakterdir.

3- Rokurokubi
Rokurokubi, çömlekçinin çarkı boynu anlamına geliyor. Sıradan bir kadın olarak görünür. Gündüzleri normal yemekler yerken geceleri lamba yağı yer.
Gündüzleri sıradan bir kadın olmasına rağmen gece olduğunda bayağı uzun boyunlarıyla özgürce dolaşırlar. Yokailerin neredeyse hepsi canavar olarak doğar. Rokurokubi ise bir çeşit lanet sonucunda olur ve bu lanet sadece kadınları etkiler.

Öğretmen hanımın esinlenildiği mitolojik karakterdir.

4- Kitsune
Tilki anlamına gelir. Kitsune'ler Japonya genelinde bulunup, dünyadaki vahşi tilkilerden büyülü güçleriyle ayrılırlar. Sevimli yüzleri ve küçük boyutları insanlara onları sevdirir.
Tilkiler, Şinto tanrısı İnari'ye hizmet ederler. İnari türbeleri genellikle tilki görüntüleriyle ve heykelleriyle dekore edilmiştir. Gök ve insan dünyaları arasında mesaj taşırlar. Bu tilkiler genellikle iyi şans getirip kötü ruhları uzaklaştırırlar.

Onimaru'nun esinlenildiği mitolojik karakterdir.

5- Atama-yama
Atama-yama, Kōji Yamamura tarafından yönetilmiş, 2002 yapımı kısa animasyon film.
Kullanılabilecek her şeyi toplayan, evi tonlarca çöp dolu cimri bir adam, günün birinde kiraz ağacından yere düşen kirazları toplar. Kirazları yerken, israf olmasın diye çekirdeklerini de yer. Yuttuğu çekirdeklerden biri kafasında filizlenir. Filizi büyüdükçe keser lakin kafasında kiraz ağacının büyümesine engel olamaz. Ağaç çiçek açınca, insanlar ağacın altına piknik yapmaya gelir. Adam sinirlenerek ağacı kökünden söker atar. Ağacın olduğu yerde çukur oluşur, burada su birikmeye başlar ve göl olur. İçinde bulunduğu durumdan koşarak uzaklaşmaya çalışır, koşarken bir göl kenarına varır. Göldeki suyun yansımasından kendine bakarken, kendisinin de bir kafa üzerindeki gölde bulunduğunu ve iç içe geçmiş bir halde göle baktığını fark eder. En sonunda adam kendini, kendi kafasındaki göle atar, ve orada ölür.

Ashura Doji ve onun ikamet ettiği dağın ilham kaynağıdır.

6- Momotaro
Momotarō dünyaya dev bir şeftalinin içinde gelmiştir. Yaşlı çocuksuz bir kadın onu nehir kenarında çamaşır yıkarken bulur. Kadın ve kocası tam şeftaliyi yemek üzereyken içinden çıkmaya çalışan çocuğu farkederler. Çocuk onlara kendilerine bir oğul olarak cennetten gönderildiğini söyler. Yaşlı çift çocuğa şeftali ("momo") ve oğlan ("taro") adını takar.[1]Yıllar sonra, Momotarō anne ve babasından ayrılıp uzak bir adadaki şeytanlarla savaşmaya gider. Momotarō yolda bir köpek, bir maymun ve bir sülün ile tanışıp arkadaş olur. Arkadaşlarının sayesinde adadaki şeytanları yok eder. Sonra ailesi ile beraber refah içinde yaşamaya devam eder.[1]. Bu hikâye aynı zamanda bir çocuk şarkısına da konu olmuştur.

Momonosuke'nin esinlenildiği karakterdir.

7- Chinese guardian lions
Çin veya İmparatorluk koruyucu aslanları, geleneksel bir Çin mimari süsüdür. Tipik olarak taştan yapılmışlardır, ayrıca taş aslanları veya şişi olarak da bilinirler. Gayri resmi İngilizce olarak aslan köpekleri ya da foo köpekleri olarak bilinir.

Koma İnu'nun büyük büyük atasıdır kendisi. :D

8- Tengu
Tengu, Japon mitolojisinde karga canavar olarak bilinen karakter. Yarı karga, yarı insandırlar. Simsiyah saçları, kırmızı gözleri vardır. Erkekleri uzun ve yakışıklı, dişileri güzel ve gösterişlidir. Sırtlarında simsiyah kocaman kanatları vardır.
Eski zamanlarda biri kaybolduğunda, suçu tanrılara ya da hilekar şeytanlara yükleme gibi bir gelenek oluşmuştur. Genç bir kadının aniden ortalıktan kaybolması durumunda bir tengunun onu karısı olarak aldığı düşünülmüştür.

Hitetsu'nun esinlenildiği mitolojik karakterdir.

9- Enma-Yama
Japon ve Hint mitolojisinde ölüm ve yeraltı tanrısıdır.

Son sayılarda "Enma tapınağı" ve "efsanevi kılıç Enma" olarak dikkat çekmekte. Mitolojide ölüm ve yeraltı tanrısı olması ile ölümsüz Kaido'ya yara açabilen tek kılıç olması arasında bir esinti söz konusu mudur acaba?

10- Wisdom King
Vajrayana Budizminde, Bilgelik Kralı Budizm'de bir tür tanrıdır ve Japon heykelinde Buda ve Bodhisattvas'tan sonra üçüncü olarak sınıflandırılır.

Hyogoro'nun esin kaynağıdır.

Aslında konuyu açmadan önceki düşüncem son 3-4 haftadır bize verilen "Enma" bilgisi ile birlikte teori yazmaktı. Tabi eskisi kadar vaktim olmadığından derin bir araştırma yapıp karşınıza çıkamadım. Konuya müsait oldukça işlenen kurgu temalarını da ekleyerek güncelleyeceğim.

Kalın sağlıcakla.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık