Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İz Bırakan Kitap Cümleleri

`Özgürlük, aslında prangalardan kurtulmak değildir. Özgürlük istediğini, hiç kimseye sorun yaratmadığın sürece yapabilmendir. Peki ya hiç kimseye sorun teşkil etmeyen bir iş var mıdır? O halde kime özgür denebilir? Barış mıdır özgür olan, adaletli bir savaş mı?`

-Dostoyevsi
 
Kendi mutluluk anlayışım ve alemdeki diğer insanların mutluluk anlayışının tamamen farklı olabileceği endişesi, bu endişeyle geçirdiğim geceler, yattığım yerde dönüp durmama, kıvranmama, çıldıracak gibi olmama bile neden olmuştu.

Osamu Dazai-İnsanlığımı Yitirirken
 
Gövdendeki tek bir yağ damlasının senin için yüz binlerce hemcinsinkinden daha değerli olması gerektiği, erdemlerin, ödevlerin, inançların ve öbür safsataların hep bu sonuca göre çözümleneceği ispat edilirse, yine olduğu gibi kabulleneceksin;itiraz edemezsin, çünkü bunlarda matematiğin iki kere iki dört kesinliği vardır.

Biraz itiraz etmeyi deneyin isterseniz.

“Aman efendim, nasıl itiraz edersiniz, bu iki kere ikinin dört ettiği gibi açıktır.” diye çıkışırlar size, “Doğa size danışmaz, beğenmediğiniz şahsi istekleriniz ona vız gelir.”

Hey Tanrım, ya herhangi bir sebeple bu doğa kanunlarından hoşlanmıyorsam? İki kere ikinin dört etmesinden bana ne? Böyle bir duvarın hakkından gelmeye gücüm yetmezse boşu boşuna yırtınacak değilim. Ama gücümün yetmediği bir duvar var diye öylece buna boyun eğmeye de razı değilim.

Yeraltından Notlar


Genel olarak hayata bakışım da bu şekildedir.
 
Becca pek gülümseme olarak tanımlanamayacak bir ifadeyle, “İnsanın kendi kendini kandırma gücünü asla göz ardı etmemek gerek,” dedi. “Özellikle de bir şeyi ispatlamaya çalışırken.”

Gözlerini Sımsıkı Kapat - John Verdon
 
Acaba hep böyle mi düşünürüz; ölümün mü, hayatın mı çocuğuyuz? Bu saati hangisi kuruyor, mevsimlerin eli mi, mutlak karanlığın parmağı mı? Ölüm muhakkak ki bir akıbet, fakat mâdem ki hayat denen piyango beni teşkil eden Adem parçasına isabet etmiş. Mâdem ki kâinat, her zerresiyle benim için canlanmış, o hâlde duyguların ve duyumların cennetinde, bu acayip Walt Disney oyununda sonuna kadar payımı almalıyım.

•••Huzur/ Ahmet Hamdi Tanpınar
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık