Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bölüm Analizleri

Birçok kişinin beklediğinin aksine bu sayıda bir önceki sayının karşı tarafında duran kişiler bizim tayfa değil Lucci, Hancock, Sabo ve Law olmuş. İyi de niye? Muhtemelen filmde bunlar bunlar da var diyorlar.
Sağ tarafta yine One Piece'e dair bir şey görüyoruz. Dergi herhâlde. 2 Ağustos'ta mı çıkıyor diyor bir şey diyor. :oleyo2: Ulan hiç anlamıyorum be Japoncadan. Bir tane de kadın var ama kimse artık. Solda da bir şeyler yazıyor, müthiş analiz değil mi? Bir şeyler yoksa bile bir şeyler var demek içindi tüm bunlar.

Bölüme bakalım. Kapak hikâyesi devam ediyor. Chiffon Lola'yı görmek istiyormuş. Bege, aynı kıyafetleriyle beraber takılıyor ve Chiffon'un Lola'yı görme isteğine karşı tepkili. Babasının asabileşmesine ve purosundan çıkan dumanına karşı sessiz kalamayan Pez de ellerini sallıyor ve eğleniyor. Arka tarafta adını bilmediğimiz bir şahıs, sağ bölümdeyse Vito ve Gotti var. Kıyafetlerini değiştirmemiş olmaları güzel. Nereden bulsunlar 25 numaralı Tarte gemisinde kıyafeti? Bu durumda ya bir süre geçmiş ama bir yere uğramamışlar ya da tam kaçışlarının sonrasını anlatıyor. Başarılı bir kaçış olan bir önceki bölüm adına bakacak olursak muhtemelen hemen sonrasını anlatıyor. Soldaki görsel 900. bölümden bu arada.



Askerlerin Rüyası olan bölüme başlayalım. Kid'in celallenmesi ve Luffy'nin sözlerini hatırlamasıyla başlıyor bölüm. Kid Killer için olan üzüntüsünü ve bunu ona yapanlara karşı olan öfkesini ortaya koyuyor. Etraftan topladığı ıvır zıvırla birlikte kocaman bir el yapıyor. Tabii bizler bu manzaraya aşinayız. Çektiği metallerden birinde şöyle bir yazı var. Neyse artık, Robin çözsün.


Şimdi size Kid'in çektiği her bir parçanın hangi bölümden olduğunu gösterece- Yok yok. Kim uğraşır la onunla? Para verseniz yapmam. :oleyo2:

Yediği kazığı dile getiren Kid Luffy'yi ardında bırakıp, Killer'ı peşine koyup gidiyor. Şimdi onlar kendi hikâyesinin peşine düşecekler, arkadaşlarını bulacaklar ve bir şekilde bizimkilere yardımcı olacaklar. Kid giderken Luffy'nin yanında Chopper'ı görüyoruz. Ve bölüm "şu anki" zamana geçiş yapıyor.

Luffy'nin korsan olduğunu öğrenen mahkûmlar onlara dair kötü geçmişlerinden mütevellit korkuyorlar. Raizo'nun matematiğinin kötü olduğunu görüyoruz. Gökteki yıldız sayısından fazla korsan var ne demek la Allah'ın cahili? Sen ne anlarsın yıldızdan? Senin yıldız dediğin şey olsa olsa alıştırma olsun diye tavanına attığın shurikendir.

İnsanlar inançlarını yitiriyor ve dahası olayları da sorgulamaya başlıyor. Raizo'nun hâlihazırda yaşlı biri gibi durması ve bundan dolayı da belki de geçmişten geleceğe dahi gönderilmediğini sorgulayacak ve onların yalan söylediğini ima edecek kadar ileri gitmeleri de biraz öeh yani. Hadsizlik yapmayın lan. Neyse.

Hyo başkan da Luffy'ye nasıl düştüyse dilinden eksik etmiyor yiğidimizi.

Sahne de o tarafa geçiyor zaten. Luffy Tama'yı azarlıyor burası tehlikeli diye, Tama da taaa Wano'nun ilk bölümlerinden beri dediği üzere aniki diye hitap ediyor Luffy'ye. Hehey de hehey. Arka tarafta fabrikaların dumanı tütmeye devam ediyor. Bunlar kendi bulundukları bölümü alıp devamına dokunmamışlar herhâlde. Bre kardeşim bu ne kendine müslümanlık.

Tama Luffy'yi iyi gördüğü için mutlu, Momo, Tama'nın Luffy'yi iyi durumda gördüğü için kızgın, Chopper doktorluğundan gelen bir tedirginlikle bağrıyor. Luffy ise Eti Top Kek adasında olduğu gibi mahvolmuş, bir önceki bölümün adında da dediği gibi mumyaya dönmüş. Luffy bu hâldeyken diğer lavuklar ölmüyorsa bu zırvalığın daniskasıdır bu arada. Umarım vurulup ölen birilerine ya da bu duruma dair birkaç kelama rast geliriz.

Chopper okuyucunun ağzından çıkan ya da aklından geçen şeyleri dile getiriyor. Be Chopper'cım, kim yaptıkları hareketin sonucunu düşünüyor sanki? Sen de 3 ben diyeyim 5 kişi. Luffy epey acı içinde bu arada. Üzücü.

Momo Luffy'nin azmini överken Luffy tam tersine yerin dibine sokuyor onu. İyi diyor. :oleyo2: Tama da hemen Momo'yu tutmuş kollarının altından. Yeni prenses belli oldu. Tabii Tama'nın sükûneti Momo'nun da ölüyazmaması için.

Neyse, akıllarına geliyor da Momo'yu askerlerin önüne koyuyorlar. Böylelikle Momo'nun yaşadığı ve 20 yıl öncekiyle aynı tipte olduğunu gören ahali birden imana geliyor.

Momo'ya göre ahali Momo'dan ziyade onun babasını görüyorlar. Aynı büyük adamın esintilerini görmek istiyorlar zira ancak ve ancak böyle kurtulabilirler.

Momo çıkışını yapadursun
Kawamatsu işlerine koşadursun (Kiminle iletişime geçedursun?)
Ben bir garip analizci
Kelimeleri yazadursun

Sahne Kuri'ye geçiyor. Kin'emon, Shutenmaru ve Inuarashi var. Bundan on yıl önce halk gaza gelip Onigashima'ya gitmiş zira yirmi yıl boyunca bekleme sabrını gösterememişler. Ee, 20 yıllık bir beklenti zor. Ashura ise diğerlerine karşı çıkmış ve Kin'emon'ların mutlaka geleceğini söylemiş. Onun inancı da duruyormuş yani, ilginç.

Bu arada mezarların dibinde kâh şişeler kâh yiyecekler var.


Orochi'ye biat etmeyi reddeden ahali açlıktan ölmenin eşiğine gelmiş. Kaido'nun ordusu başlangıçta kuyuyu yok etmiş, sonra da ekinleri yakmışlar. Shutenmaru ne kadar karşı çıksa da diğerleri öleceksek bari şerefimizle ölelim, samurayın da bir onuru var ulan diye gaza gelmişler.

Yelkenlerinde yerleri farklı olan çizgiler var, bazı gemide de yok. Gemiler de değişik ama basit. Neyse efendim.


Sunaçi diye yaptıkları çığırış ad ve unvanın bir kenara bırakılmasını anlatıyormuş. Sandman daha önce "Bushido, bir başka deyişle bir ölüm şekli." gibi bir cümlenin 18. yüzyılda yaşamış bir samuray tarafından yazılan kitapta geçtiğini söylemişti. Sunawachi kelimesinin bir kısaltması olan bu kelime "bir başka deyişle" anlamına gelen eski bir kelime aslında. Millet de cidden her şeyini ardında bırakıyor ve yola koyuluyor. Çoğu ölecek üstelik. Ne yapsınlar?

Ashura Douji onlarla birlikte gitmiyor ve arkalarından "Geri dönün!" diye bağırmaktan başka yapacak bir şeyi yok.

Wano'nun güzel zamanlarına dair birkaç kara görmek de güzel bu arada. Wano denizi yüzülebilirmiş en azından onu öğrendik. :oleyo2: Oysa şimdi denize atladıkları yerlerde fabrikalar var belki de... Aynı yer mi tam emin değilim çünkü ama Oda efendi o yüzden çizmiş olabilir.

Hikâye bitiyor fakat karşılarında duran mezarların kasveti hâlâ üzerlerinde. Yoldaşları yatıyor orada ne de olsa. Ashura gelmelerinin yirmi yıl sürme sebebini merak ediyor ama gelen cevap ilginç. Bu durumda "20 yıl" muhabbetinin açıklamasını, belki de meyvenin en az yirmi yıl ileriye gönderebilme gibi bir muhabbetinin olmasıyla açıklayacaklar. Ama belki de dünya tarihini görmüş ve olması gerekenleri adım adım bilen birinin notlarına sahip oldukları için yapmışlardır. :oleyo2:

Dünya ve hayat tekerrür edip duruyorsa birileri bir şeylerin rotasını biliyor olabilir ne de olsa. Hoş neye yarar ya. Neyse.

Shutenmaru savaşa katılmaya ikna olmuş belli ki. Milleti de celaallendiriyor. Vaktinde Kin'emon ile aynı yaştalarmış. Şimdi Kin'emon moruk diyor. Hayat işte. :oleyo2: Etme bulma dünyası, ne oldum değil ne olacağı- He he.

Çiçek Başkentinin dışında bir ormana geçiyor sahne. Buraya Hakumai diyorlar. Zoro önüne gelene tek atmakla meşgul belli ki. Fujin ve Hanzo perte çıkmış. Yalnız Hanzo'dan 2 tane mi var o ne öyle? Gerçi çok şişman duruyorlar ya, normal ninja da olabilirler. Tabii Hanzo'nun bölünme gibi bir tekniği falan yoksa.

Neyse Zoro etme dünya değil, kesme biçme dünyası mesajını verdikten sonra ormanın derinliklerindeki Enma Tapınağını görüyoruz. Bu arada bir iki tane daha ninja var. Demek ki bu Fujin midir nedir yanında birkaç çöple gelmiş. Hanzo'yu iptal edeyim. Zaten bu hâldeyken tekniği de çalışıyor olmazdı diyeceğim de bu Oda'dan her şey beklenir. Hanzo aslında bir kıyafetin içinde duran dört kişiymiş falan. Ulan Oda. Zoro'nun söylediğine bakılırsa 3-5 tane ninjadan fazlası gelmiş de olabilir.

Enma, eskiden Yenma adıyla biliniyormuş. Enma kim? Asya ve Budist mitolojisinde Cehennemin Kralı olarak da bilinen, dharmapala, yani öfkeli tanrı. Ölüleri yargılayıp Cehenneme, Araf'a falan gönderen, sistemin kölesi biriymiş işte. :oleyo2: Zoro'nun böyle bir tanrının tapınağında ne işi var? Yoksa ölecek mi? :oleyo2:

Zoro'nun şimdiki amacı kıvırtık Kamuran'ı korumaya devam etmek ve kılıcını geri almak. Bundan dolayı da yolculuk kılıcını kaybettiği yere olacak. Ringo'nun Oihagi köprüsü seni bekler Zoro efendi. Yasu'nun intikamıyla yanıp tutuşan Zoro, kılıcının yokluğuyla büyük bir boşluk içindedir. Oroçi'yi öldüren kim olacaktır? PSİKOLOJİK GERGİNLİK!!!!

Pardon kendimi editör sandım.

Başkentte yakalanmış bir Law görüyoruz. Hawkins niyeyse Drake'e tuhaf davranıyorsun diyor. olası Law - Drake ittifağına selam çakmak isteyen Oda'yı es geçelim. Vakti gelirse konuşuruz. Law'ın kaçışında parmağı olabilir gerçi. Neden olmasın? Law'dan Hasırşapkalara ve onunla birlikte yaptıkları planlara dair bilgi alma peşindeler ama Law başkandan tek kelime alamazlar. Law'ın tipine baksanıza zaten, yüzyıllardır bu anı bekliyormuş gibi bir ifadeye bürünmüş yüzü. Be mübarek mazoşist misin?

Hayır, o... KORKUSUZ LAW!

Tamirat hâlâ devam ediyor bu arada.


Wano'nun denizi, ağaçları ve hatta eşekleri bile güzel:


Haydin görüşürük.
Eline sağlık. Görüşürüz. :byee:
 
Yalnız yeni dank etti. Sondaki o güzel eşek bana Cavendish'in atını hatırlattı. Farul muydu adı?

Yoksa? :oleyo2:
 
Birçok kişinin beklediğinin aksine bu sayıda bir önceki sayının karşı tarafında duran kişiler bizim tayfa değil Lucci, Hancock, Sabo ve Law olmuş. İyi de niye? Muhtemelen filmde bunlar bunlar da var diyorlar.
Sağ tarafta yine One Piece'e dair bir şey görüyoruz. Dergi herhâlde. 2 Ağustos'ta mı çıkıyor diyor bir şey diyor. :oleyo2: Ulan hiç anlamıyorum be Japoncadan. Bir tane de kadın var ama kimse artık. Solda da bir şeyler yazıyor, müthiş analiz değil mi? Bir şeyler yoksa bile bir şeyler var demek içindi tüm bunlar.

Bölüme bakalım. Kapak hikâyesi devam ediyor. Chiffon Lola'yı görmek istiyormuş. Bege, aynı kıyafetleriyle beraber takılıyor ve Chiffon'un Lola'yı görme isteğine karşı tepkili. Babasının asabileşmesine ve purosundan çıkan dumanına karşı sessiz kalamayan Pez de ellerini sallıyor ve eğleniyor. Arka tarafta adını bilmediğimiz bir şahıs, sağ bölümdeyse Vito ve Gotti var. Kıyafetlerini değiştirmemiş olmaları güzel. Nereden bulsunlar 25 numaralı Tarte gemisinde kıyafeti? Bu durumda ya bir süre geçmiş ama bir yere uğramamışlar ya da tam kaçışlarının sonrasını anlatıyor. Başarılı bir kaçış olan bir önceki bölüm adına bakacak olursak muhtemelen hemen sonrasını anlatıyor. Soldaki görsel 900. bölümden bu arada.



Askerlerin Rüyası olan bölüme başlayalım. Kid'in celallenmesi ve Luffy'nin sözlerini hatırlamasıyla başlıyor bölüm. Kid Killer için olan üzüntüsünü ve bunu ona yapanlara karşı olan öfkesini ortaya koyuyor. Etraftan topladığı ıvır zıvırla birlikte kocaman bir el yapıyor. Tabii bizler bu manzaraya aşinayız. Çektiği metallerden birinde şöyle bir yazı var. Neyse artık, Robin çözsün.


Şimdi size Kid'in çektiği her bir parçanın hangi bölümden olduğunu gösterece- Yok yok. Kim uğraşır la onunla? Para verseniz yapmam. :oleyo2:

Yediği kazığı dile getiren Kid Luffy'yi ardında bırakıp, Killer'ı peşine koyup gidiyor. Şimdi onlar kendi hikâyesinin peşine düşecekler, arkadaşlarını bulacaklar ve bir şekilde bizimkilere yardımcı olacaklar. Kid giderken Luffy'nin yanında Chopper'ı görüyoruz. Ve bölüm "şu anki" zamana geçiş yapıyor.

Luffy'nin korsan olduğunu öğrenen mahkûmlar onlara dair kötü geçmişlerinden mütevellit korkuyorlar. Raizo'nun matematiğinin kötü olduğunu görüyoruz. Gökteki yıldız sayısından fazla korsan var ne demek la Allah'ın cahili? Sen ne anlarsın yıldızdan? Senin yıldız dediğin şey olsa olsa alıştırma olsun diye tavanına attığın shurikendir.

İnsanlar inançlarını yitiriyor ve dahası olayları da sorgulamaya başlıyor. Raizo'nun hâlihazırda yaşlı biri gibi durması ve bundan dolayı da belki de geçmişten geleceğe dahi gönderilmediğini sorgulayacak ve onların yalan söylediğini ima edecek kadar ileri gitmeleri de biraz öeh yani. Hadsizlik yapmayın lan. Neyse.

Hyo başkan da Luffy'ye nasıl düştüyse dilinden eksik etmiyor yiğidimizi.

Sahne de o tarafa geçiyor zaten. Luffy Tama'yı azarlıyor burası tehlikeli diye, Tama da taaa Wano'nun ilk bölümlerinden beri dediği üzere aniki diye hitap ediyor Luffy'ye. Hehey de hehey. Arka tarafta fabrikaların dumanı tütmeye devam ediyor. Bunlar kendi bulundukları bölümü alıp devamına dokunmamışlar herhâlde. Bre kardeşim bu ne kendine müslümanlık.

Tama Luffy'yi iyi gördüğü için mutlu, Momo, Tama'nın Luffy'yi iyi durumda gördüğü için kızgın, Chopper doktorluğundan gelen bir tedirginlikle bağrıyor. Luffy ise Eti Top Kek adasında olduğu gibi mahvolmuş, bir önceki bölümün adında da dediği gibi mumyaya dönmüş. Luffy bu hâldeyken diğer lavuklar ölmüyorsa bu zırvalığın daniskasıdır bu arada. Umarım vurulup ölen birilerine ya da bu duruma dair birkaç kelama rast geliriz.

Chopper okuyucunun ağzından çıkan ya da aklından geçen şeyleri dile getiriyor. Be Chopper'cım, kim yaptıkları hareketin sonucunu düşünüyor sanki? Sen de 3 ben diyeyim 5 kişi. Luffy epey acı içinde bu arada. Üzücü.

Momo Luffy'nin azmini överken Luffy tam tersine yerin dibine sokuyor onu. İyi diyor. :oleyo2: Tama da hemen Momo'yu tutmuş kollarının altından. Yeni prenses belli oldu. Tabii Tama'nın sükûneti Momo'nun da ölüyazmaması için.

Neyse, akıllarına geliyor da Momo'yu askerlerin önüne koyuyorlar. Böylelikle Momo'nun yaşadığı ve 20 yıl öncekiyle aynı tipte olduğunu gören ahali birden imana geliyor.

Momo'ya göre ahali Momo'dan ziyade onun babasını görüyorlar. Aynı büyük adamın esintilerini görmek istiyorlar zira ancak ve ancak böyle kurtulabilirler.

Momo çıkışını yapadursun
Kawamatsu işlerine koşadursun (Kiminle iletişime geçedursun?)
Ben bir garip analizci
Kelimeleri yazadursun

Sahne Kuri'ye geçiyor. Kin'emon, Shutenmaru ve Inuarashi var. Bundan on yıl önce halk gaza gelip Onigashima'ya gitmiş zira yirmi yıl boyunca bekleme sabrını gösterememişler. Ee, 20 yıllık bir beklenti zor. Ashura ise diğerlerine karşı çıkmış ve Kin'emon'ların mutlaka geleceğini söylemiş. Onun inancı da duruyormuş yani, ilginç.

Bu arada mezarların dibinde kâh şişeler kâh yiyecekler var.


Orochi'ye biat etmeyi reddeden ahali açlıktan ölmenin eşiğine gelmiş. Kaido'nun ordusu başlangıçta kuyuyu yok etmiş, sonra da ekinleri yakmışlar. Shutenmaru ne kadar karşı çıksa da diğerleri öleceksek bari şerefimizle ölelim, samurayın da bir onuru var ulan diye gaza gelmişler.

Yelkenlerinde yerleri farklı olan çizgiler var, bazı gemide de yok. Gemiler de değişik ama basit. Neyse efendim.


Sunaçi diye yaptıkları çığırış ad ve unvanın bir kenara bırakılmasını anlatıyormuş. Sandman daha önce "Bushido, bir başka deyişle bir ölüm şekli." gibi bir cümlenin 18. yüzyılda yaşamış bir samuray tarafından yazılan kitapta geçtiğini söylemişti. Sunawachi kelimesinin bir kısaltması olan bu kelime "bir başka deyişle" anlamına gelen eski bir kelime aslında. Millet de cidden her şeyini ardında bırakıyor ve yola koyuluyor. Çoğu ölecek üstelik. Ne yapsınlar?

Ashura Douji onlarla birlikte gitmiyor ve arkalarından "Geri dönün!" diye bağırmaktan başka yapacak bir şeyi yok.

Wano'nun güzel zamanlarına dair birkaç kara görmek de güzel bu arada. Wano denizi yüzülebilirmiş en azından onu öğrendik. :oleyo2: Oysa şimdi denize atladıkları yerlerde fabrikalar var belki de... Aynı yer mi tam emin değilim çünkü ama Oda efendi o yüzden çizmiş olabilir.

Hikâye bitiyor fakat karşılarında duran mezarların kasveti hâlâ üzerlerinde. Yoldaşları yatıyor orada ne de olsa. Ashura gelmelerinin yirmi yıl sürme sebebini merak ediyor ama gelen cevap ilginç. Bu durumda "20 yıl" muhabbetinin açıklamasını, belki de meyvenin en az yirmi yıl ileriye gönderebilme gibi bir muhabbetinin olmasıyla açıklayacaklar. Ama belki de dünya tarihini görmüş ve olması gerekenleri adım adım bilen birinin notlarına sahip oldukları için yapmışlardır. :oleyo2:

Dünya ve hayat tekerrür edip duruyorsa birileri bir şeylerin rotasını biliyor olabilir ne de olsa. Hoş neye yarar ya. Neyse.

Shutenmaru savaşa katılmaya ikna olmuş belli ki. Milleti de celaallendiriyor. Vaktinde Kin'emon ile aynı yaştalarmış. Şimdi Kin'emon moruk diyor. Hayat işte. :oleyo2: Etme bulma dünyası, ne oldum değil ne olacağı- He he.

Çiçek Başkentinin dışında bir ormana geçiyor sahne. Buraya Hakumai diyorlar. Zoro önüne gelene tek atmakla meşgul belli ki. Fujin ve Hanzo perte çıkmış. Yalnız Hanzo'dan 2 tane mi var o ne öyle? Gerçi çok şişman duruyorlar ya, normal ninja da olabilirler. Tabii Hanzo'nun bölünme gibi bir tekniği falan yoksa.

Neyse Zoro etme dünya değil, kesme biçme dünyası mesajını verdikten sonra ormanın derinliklerindeki Enma Tapınağını görüyoruz. Bu arada bir iki tane daha ninja var. Demek ki bu Fujin midir nedir yanında birkaç çöple gelmiş. Hanzo'yu iptal edeyim. Zaten bu hâldeyken tekniği de çalışıyor olmazdı diyeceğim de bu Oda'dan her şey beklenir. Hanzo aslında bir kıyafetin içinde duran dört kişiymiş falan. Ulan Oda. Zoro'nun söylediğine bakılırsa 3-5 tane ninjadan fazlası gelmiş de olabilir.

Enma, eskiden Yenma adıyla biliniyormuş. Enma kim? Asya ve Budist mitolojisinde Cehennemin Kralı olarak da bilinen, dharmapala, yani öfkeli tanrı. Ölüleri yargılayıp Cehenneme, Araf'a falan gönderen, sistemin kölesi biriymiş işte. :oleyo2: Zoro'nun böyle bir tanrının tapınağında ne işi var? Yoksa ölecek mi? :oleyo2:

Zoro'nun şimdiki amacı kıvırtık Kamuran'ı korumaya devam etmek ve kılıcını geri almak. Bundan dolayı da yolculuk kılıcını kaybettiği yere olacak. Ringo'nun Oihagi köprüsü seni bekler Zoro efendi. Yasu'nun intikamıyla yanıp tutuşan Zoro, kılıcının yokluğuyla büyük bir boşluk içindedir. Oroçi'yi öldüren kim olacaktır? PSİKOLOJİK GERGİNLİK!!!!

Pardon kendimi editör sandım.

Başkentte yakalanmış bir Law görüyoruz. Hawkins niyeyse Drake'e tuhaf davranıyorsun diyor. olası Law - Drake ittifağına selam çakmak isteyen Oda'yı es geçelim. Vakti gelirse konuşuruz. Law'ın kaçışında parmağı olabilir gerçi. Neden olmasın? Law'dan Hasırşapkalara ve onunla birlikte yaptıkları planlara dair bilgi alma peşindeler ama Law başkandan tek kelime alamazlar. Law'ın tipine baksanıza zaten, yüzyıllardır bu anı bekliyormuş gibi bir ifadeye bürünmüş yüzü. Be mübarek mazoşist misin?

Hayır, o... KORKUSUZ LAW!

Tamirat hâlâ devam ediyor bu arada.


Wano'nun denizi, ağaçları ve hatta eşekleri bile güzel:


Haydin görüşürük.
İki sorum olacak. İkincisini açmadan direkt soracağım bakalım anlaşılacak mı? :)

1 - Dillerin kökenlerini araştırmayı, öğrenmeyi seviyorum. Sunaçi kelimesini biraz daha açabilir misin? Değinmişsin ancak senden daha iyisinin çıkacağını düşünüyorum, çok merak ediyorum.

2 - Değil mi?
 
İki sorum olacak. İkincisini açmadan direkt soracağım bakalım anlaşılacak mı? :)

1 - Dillerin kökenlerini araştırmayı, öğrenmeyi seviyorum. Sunaçi kelimesini biraz daha açabilir misin? Değinmişsin ancak senden daha iyisinin çıkacağını düşünüyorum, çok merak ediyorum.

2 - Değil mi?
Oda uydurmuş bunu sanırım. Yan yana gelen kanjilerden böyle bir anlam çıkıyormuş. Hatta podcast'te sormuşlar çevirmene, o da bilmiyorum demiş. Benim kanji bilgim olmadığı için net bir şey söyleyemem ne yazık ki.
 
Eline sağlık. Özellikle Zoro'nun öleceğine dair argümanına katılmadan edemedim. O nece bi tespittir üstat?! :sapkali:
 
Birçok kişinin beklediğinin aksine bu sayıda bir önceki sayının karşı tarafında duran kişiler bizim tayfa değil Lucci, Hancock, Sabo ve Law olmuş. İyi de niye? Muhtemelen filmde bunlar bunlar da var diyorlar.
Sağ tarafta yine One Piece'e dair bir şey görüyoruz. Dergi herhâlde. 2 Ağustos'ta mı çıkıyor diyor bir şey diyor. :oleyo2: Ulan hiç anlamıyorum be Japoncadan. Bir tane de kadın var ama kimse artık. Solda da bir şeyler yazıyor, müthiş analiz değil mi? Bir şeyler yoksa bile bir şeyler var demek içindi tüm bunlar.

Bölüme bakalım. Kapak hikâyesi devam ediyor. Chiffon Lola'yı görmek istiyormuş. Bege, aynı kıyafetleriyle beraber takılıyor ve Chiffon'un Lola'yı görme isteğine karşı tepkili. Babasının asabileşmesine ve purosundan çıkan dumanına karşı sessiz kalamayan Pez de ellerini sallıyor ve eğleniyor. Arka tarafta adını bilmediğimiz bir şahıs, sağ bölümdeyse Vito ve Gotti var. Kıyafetlerini değiştirmemiş olmaları güzel. Nereden bulsunlar 25 numaralı Tarte gemisinde kıyafeti? Bu durumda ya bir süre geçmiş ama bir yere uğramamışlar ya da tam kaçışlarının sonrasını anlatıyor. Başarılı bir kaçış olan bir önceki bölüm adına bakacak olursak muhtemelen hemen sonrasını anlatıyor. Soldaki görsel 900. bölümden bu arada.



Askerlerin Rüyası olan bölüme başlayalım. Kid'in celallenmesi ve Luffy'nin sözlerini hatırlamasıyla başlıyor bölüm. Kid Killer için olan üzüntüsünü ve bunu ona yapanlara karşı olan öfkesini ortaya koyuyor. Etraftan topladığı ıvır zıvırla birlikte kocaman bir el yapıyor. Tabii bizler bu manzaraya aşinayız. Çektiği metallerden birinde şöyle bir yazı var. Neyse artık, Robin çözsün.


Şimdi size Kid'in çektiği her bir parçanın hangi bölümden olduğunu gösterece- Yok yok. Kim uğraşır la onunla? Para verseniz yapmam. :oleyo2:

Yediği kazığı dile getiren Kid Luffy'yi ardında bırakıp, Killer'ı peşine koyup gidiyor. Şimdi onlar kendi hikâyesinin peşine düşecekler, arkadaşlarını bulacaklar ve bir şekilde bizimkilere yardımcı olacaklar. Kid giderken Luffy'nin yanında Chopper'ı görüyoruz. Ve bölüm "şu anki" zamana geçiş yapıyor.

Luffy'nin korsan olduğunu öğrenen mahkûmlar onlara dair kötü geçmişlerinden mütevellit korkuyorlar. Raizo'nun matematiğinin kötü olduğunu görüyoruz. Gökteki yıldız sayısından fazla korsan var ne demek la Allah'ın cahili? Sen ne anlarsın yıldızdan? Senin yıldız dediğin şey olsa olsa alıştırma olsun diye tavanına attığın shurikendir.

İnsanlar inançlarını yitiriyor ve dahası olayları da sorgulamaya başlıyor. Raizo'nun hâlihazırda yaşlı biri gibi durması ve bundan dolayı da belki de geçmişten geleceğe dahi gönderilmediğini sorgulayacak ve onların yalan söylediğini ima edecek kadar ileri gitmeleri de biraz öeh yani. Hadsizlik yapmayın lan. Neyse.

Hyo başkan da Luffy'ye nasıl düştüyse dilinden eksik etmiyor yiğidimizi.

Sahne de o tarafa geçiyor zaten. Luffy Tama'yı azarlıyor burası tehlikeli diye, Tama da taaa Wano'nun ilk bölümlerinden beri dediği üzere aniki diye hitap ediyor Luffy'ye. Hehey de hehey. Arka tarafta fabrikaların dumanı tütmeye devam ediyor. Bunlar kendi bulundukları bölümü alıp devamına dokunmamışlar herhâlde. Bre kardeşim bu ne kendine müslümanlık.

Tama Luffy'yi iyi gördüğü için mutlu, Momo, Tama'nın Luffy'yi iyi durumda gördüğü için kızgın, Chopper doktorluğundan gelen bir tedirginlikle bağrıyor. Luffy ise Eti Top Kek adasında olduğu gibi mahvolmuş, bir önceki bölümün adında da dediği gibi mumyaya dönmüş. Luffy bu hâldeyken diğer lavuklar ölmüyorsa bu zırvalığın daniskasıdır bu arada. Umarım vurulup ölen birilerine ya da bu duruma dair birkaç kelama rast geliriz.

Chopper okuyucunun ağzından çıkan ya da aklından geçen şeyleri dile getiriyor. Be Chopper'cım, kim yaptıkları hareketin sonucunu düşünüyor sanki? Sen de 3 ben diyeyim 5 kişi. Luffy epey acı içinde bu arada. Üzücü.

Momo Luffy'nin azmini överken Luffy tam tersine yerin dibine sokuyor onu. İyi diyor. :oleyo2: Tama da hemen Momo'yu tutmuş kollarının altından. Yeni prenses belli oldu. Tabii Tama'nın sükûneti Momo'nun da ölüyazmaması için.

Neyse, akıllarına geliyor da Momo'yu askerlerin önüne koyuyorlar. Böylelikle Momo'nun yaşadığı ve 20 yıl öncekiyle aynı tipte olduğunu gören ahali birden imana geliyor.

Momo'ya göre ahali Momo'dan ziyade onun babasını görüyorlar. Aynı büyük adamın esintilerini görmek istiyorlar zira ancak ve ancak böyle kurtulabilirler.

Momo çıkışını yapadursun
Kawamatsu işlerine koşadursun (Kiminle iletişime geçedursun?)
Ben bir garip analizci
Kelimeleri yazadursun

Sahne Kuri'ye geçiyor. Kin'emon, Shutenmaru ve Inuarashi var. Bundan on yıl önce halk gaza gelip Onigashima'ya gitmiş zira yirmi yıl boyunca bekleme sabrını gösterememişler. Ee, 20 yıllık bir beklenti zor. Ashura ise diğerlerine karşı çıkmış ve Kin'emon'ların mutlaka geleceğini söylemiş. Onun inancı da duruyormuş yani, ilginç.

Bu arada mezarların dibinde kâh şişeler kâh yiyecekler var.


Orochi'ye biat etmeyi reddeden ahali açlıktan ölmenin eşiğine gelmiş. Kaido'nun ordusu başlangıçta kuyuyu yok etmiş, sonra da ekinleri yakmışlar. Shutenmaru ne kadar karşı çıksa da diğerleri öleceksek bari şerefimizle ölelim, samurayın da bir onuru var ulan diye gaza gelmişler.

Yelkenlerinde yerleri farklı olan çizgiler var, bazı gemide de yok. Gemiler de değişik ama basit. Neyse efendim.


Sunaçi diye yaptıkları çığırış ad ve unvanın bir kenara bırakılmasını anlatıyormuş. Sandman daha önce "Bushido, bir başka deyişle bir ölüm şekli." gibi bir cümlenin 18. yüzyılda yaşamış bir samuray tarafından yazılan kitapta geçtiğini söylemişti. Sunawachi kelimesinin bir kısaltması olan bu kelime "bir başka deyişle" anlamına gelen eski bir kelime aslında. Millet de cidden her şeyini ardında bırakıyor ve yola koyuluyor. Çoğu ölecek üstelik. Ne yapsınlar?

Ashura Douji onlarla birlikte gitmiyor ve arkalarından "Geri dönün!" diye bağırmaktan başka yapacak bir şeyi yok.

Wano'nun güzel zamanlarına dair birkaç kara görmek de güzel bu arada. Wano denizi yüzülebilirmiş en azından onu öğrendik. :oleyo2: Oysa şimdi denize atladıkları yerlerde fabrikalar var belki de... Aynı yer mi tam emin değilim çünkü ama Oda efendi o yüzden çizmiş olabilir.

Hikâye bitiyor fakat karşılarında duran mezarların kasveti hâlâ üzerlerinde. Yoldaşları yatıyor orada ne de olsa. Ashura gelmelerinin yirmi yıl sürme sebebini merak ediyor ama gelen cevap ilginç. Bu durumda "20 yıl" muhabbetinin açıklamasını, belki de meyvenin en az yirmi yıl ileriye gönderebilme gibi bir muhabbetinin olmasıyla açıklayacaklar. Ama belki de dünya tarihini görmüş ve olması gerekenleri adım adım bilen birinin notlarına sahip oldukları için yapmışlardır. :oleyo2:

Dünya ve hayat tekerrür edip duruyorsa birileri bir şeylerin rotasını biliyor olabilir ne de olsa. Hoş neye yarar ya. Neyse.

Shutenmaru savaşa katılmaya ikna olmuş belli ki. Milleti de celaallendiriyor. Vaktinde Kin'emon ile aynı yaştalarmış. Şimdi Kin'emon moruk diyor. Hayat işte. :oleyo2: Etme bulma dünyası, ne oldum değil ne olacağı- He he.

Çiçek Başkentinin dışında bir ormana geçiyor sahne. Buraya Hakumai diyorlar. Zoro önüne gelene tek atmakla meşgul belli ki. Fujin ve Hanzo perte çıkmış. Yalnız Hanzo'dan 2 tane mi var o ne öyle? Gerçi çok şişman duruyorlar ya, normal ninja da olabilirler. Tabii Hanzo'nun bölünme gibi bir tekniği falan yoksa.

Neyse Zoro etme dünya değil, kesme biçme dünyası mesajını verdikten sonra ormanın derinliklerindeki Enma Tapınağını görüyoruz. Bu arada bir iki tane daha ninja var. Demek ki bu Fujin midir nedir yanında birkaç çöple gelmiş. Hanzo'yu iptal edeyim. Zaten bu hâldeyken tekniği de çalışıyor olmazdı diyeceğim de bu Oda'dan her şey beklenir. Hanzo aslında bir kıyafetin içinde duran dört kişiymiş falan. Ulan Oda. Zoro'nun söylediğine bakılırsa 3-5 tane ninjadan fazlası gelmiş de olabilir.

Enma, eskiden Yenma adıyla biliniyormuş. Enma kim? Asya ve Budist mitolojisinde Cehennemin Kralı olarak da bilinen, dharmapala, yani öfkeli tanrı. Ölüleri yargılayıp Cehenneme, Araf'a falan gönderen, sistemin kölesi biriymiş işte. :oleyo2: Zoro'nun böyle bir tanrının tapınağında ne işi var? Yoksa ölecek mi? :oleyo2:

Zoro'nun şimdiki amacı kıvırtık Kamuran'ı korumaya devam etmek ve kılıcını geri almak. Bundan dolayı da yolculuk kılıcını kaybettiği yere olacak. Ringo'nun Oihagi köprüsü seni bekler Zoro efendi. Yasu'nun intikamıyla yanıp tutuşan Zoro, kılıcının yokluğuyla büyük bir boşluk içindedir. Oroçi'yi öldüren kim olacaktır? PSİKOLOJİK GERGİNLİK!!!!

Pardon kendimi editör sandım.

Başkentte yakalanmış bir Law görüyoruz. Hawkins niyeyse Drake'e tuhaf davranıyorsun diyor. olası Law - Drake ittifağına selam çakmak isteyen Oda'yı es geçelim. Vakti gelirse konuşuruz. Law'ın kaçışında parmağı olabilir gerçi. Neden olmasın? Law'dan Hasırşapkalara ve onunla birlikte yaptıkları planlara dair bilgi alma peşindeler ama Law başkandan tek kelime alamazlar. Law'ın tipine baksanıza zaten, yüzyıllardır bu anı bekliyormuş gibi bir ifadeye bürünmüş yüzü. Be mübarek mazoşist misin?

Hayır, o... KORKUSUZ LAW!

Tamirat hâlâ devam ediyor bu arada.


Wano'nun denizi, ağaçları ve hatta eşekleri bile güzel:


Haydin görüşürük.
Elinize sağlık çok iyi analiz olmuş. :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık