Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Film İzleme Kulübü (Kapanmıştır)

Tamam mı, devam mı?


  • Kullanılan toplam oy
    53
İlker Canikligil'i pek sevmem, kendisinin ekşi sözlüğe verdiği bir röportaj vardı. Bilimkurgu ile ilgili, yapabilmek için o teknolojiye hakim olmak gerekir gibi bir şey demişti. Kısa da olsa, filmin bir anlamı olsa daha iyi olur bence. Ben burda zorlamalar gördüm daha ziyade. Blade Runner esintisi denmiş. Nerde? Benim aklıma Ex Machina geldi biraz. Robotun isminden de Şey filmini düşünmedim değil. Bir de Japon Gelin var, bir Kemal Sunal harikası.

Kadın oyuncu başarılı. Ama erkek oyuncu olmamış. Bir de karakter o robotu alabilecek bir profil çizmiyor. Daha orta yaşlı bir adam oynasa daha iyi olurdu ve tabi daha iyi rol yapacak.

Bir adamın iktidarsızlığı bir robot üzerinden anlatılacaksa daha farklı şekilde anlatabilirdi. Heyecan katayım, imge kasayım durumuna pek gerek yok bence. O gerilim ses efektleri, robota zum yapılan anlar... İçi doldurulamamış. Acı çekmeyi anca taklit edebilen robot 1 dka kalmadan acı içinde kıvranıyor. Sinemada uzuvlara yakın çekim ölümü, parçalanmayı akla getirmek, pekiştirmek için kullanılır genelde. Burda aletle kadının içine giren ışın ve gözünün parlaması bir orgazmı resmediyordu ise yine de bir robotun emir dışı mutlu etmeye çalışması zorlama geldi bana. Erkeğin ruh geçişleri de hiç ikna edici değil. Sen bir girişimin başarısızlığıyla, ne ara kırbaç durumuna geldin, kelepçe takmada ne gerek gördün birader.
 
Filmde öncelikle dikkatimi çeken ilk şey adamın saçı oldu, gördüğüm gibi aklıma Jimmy Neutron geldi. Onun resimlerine bakarken Jimmy Neutron' un kız arkadaşının da aynı filmdeki sex robotu gibi sarışın ve saçlarının arkadan bağlı oluğunu gördüm. İlginç bir tesadüf olmuş. İf yu nov vat ay miğn. :oleyo2:

İkinci dikkatimi çeken şey robotun paketini açtıktan sonra adamın robotun gerçekçiliğini test etmek adına yanağını ellemesi ve tatmin olmasıydı. Ancak ilerde bunun yeterli olmadığını, adamın aradığının bundan fazlası olduğunu anlayacağız ki bu da filmin vermeye çalıştığı mesajın başlangıç noktası, insanlardaki tatminsizlik. Yönetmen belki de Platon' un hedonistik haz arayışında olan insanları kevgire benzetmesine atıf yapıyordu tüm film boyunca.

Haz ve acı kavramları bu filmin odak noktası.

Haz vermek için üretilmiş gerçekçi bir sex robotunun sahibini tatmin edememesinin sebebi neydi? Filmde tekrar tekrar robotun dediği gibi; robotun, sahibine sadece haz vermek için programlanmış olması ve robot ne kadar gerçekçi bir dış görünüşe sahip olsa da aslında bunun sahte bir gerçeklikten ibaret olmasından dolayı.

Robotla işini yaptıktan sonra görüyoruz ki adamımız tatmin olmamıştı. Aradığı şey gerçeklikti ve umduğunu bulamamıştı çünkü haz dediğimiz şey sahteydi, gerçek değildi. Bunun üzerine robota çeşitli şekilde acı vermeye çalışan adamımıza en son robot hanım şu soruyu yöneltiyor, "Gerçek nedir?". Sizin de fark edeceğiniz üzere bunun üzerine adam robota "acı" sözler sarf ediyor ve üzerine bir de silahla kafasını yakıyor, tüm yaptıkları acı verme odaklı . Kısaca burada söylenmek istenen şey şu: gelip geçici hazlar yalancı, sahte bir gerçeklikten ibarettir, bizi gerçekliğe bağlayan şey acıdır, acı gerçekliktir. Aynı Platon' nun mağara hikayesinde mağaradan çıkan ve bir anda ışığı gören kişinin gözlerinin acıması gibi.

En sonunda robot hanımımız sahibinin aradığı şeyin gerçeklik olduğunu bunun da acıdan geçtiğini "anlıyor" belki de. Kafasında canlandırdığı olayda da "sizi mutlu etmek için her şeyi yaparım" dedikten sonra kafasını aynı silahla yakıyor. "Gerçek" hazzı, gerçeklikle sonra da gerçekliği, acıyla ilişkilendirip bunun sahibini tatmin edebileceğini düşünüyor bana kalırsa. Ancak böyle karmaşık düşünmeye ve kendi kendine harekete geçmeye değil de sırf haz vermeye programlanmış robotumuz harekete geçmiyor.
Gerçekliği acı ile tanımlarsak, adaletsizlik etmiş oluruz. Dengenin olmadığı yerde düzen de olmaz, o halde gerçeklik karmaşıklığa yol açar. Bu da gerçekliği eksik tanımlamışız demektir. Eğer filmin amacı "gerçek nedir" sorusuna cevap aramak ise, tam olarak cevap bulunamamış, zira yarım bırakmış.
 
Filmi az önce izledim. Açıkçası ne düşünmem ya da ne hissetmem gerektiği konusunda çok fazla bir fikrim yok. İnsan, vahşi ve yeri geldiğinde kötü bir canlıdır ve bunu her fırsatta gösterme eğilimine sahiptir gibi uçuk bir çıkarımda bulunup geçeyim en iyisi. Yalnız şu gerçek ki amaneden'den bu tarz bir film bekliyordum.:rolleyes:;)
 
Filmi izledim
ispanyada yağmur genellikle ovalara yağsa da kimsenin ispanya kadar küçük elleri yoktur kısmını anlayamadığım gibi film ile bağlantısında kuramadım muhtemelen bir yerden alıntıdır filmdeki detaylara hiç girmiyorum bence ana fikir insanın sexe olan isteğinden ziyade içinde bastırdığı duyguyu istediği olmayinca vahşice dışarı çıkarıp karşıdakine zarar verme isteği uyanıyor ayrıca robotun ona zarar vermek istemesi onunda duyguları olduğunu gösterir ve programlanması yüzünden zarar verememesi insanların duygularını bastırmasını temsil ediyor daha nice detaylar var fakat ben bu kadarını söylemeyi yeterli buluyorum
Muhtemelen amacı bu değildir @amaneden açıklayınca anlarız
 
Bence gerek yok, normalde haftanın başında film öneriliyor, bu sefer haftanın ortasında önerilecek. Bütün tarihler karışacak. Ona yarım hafta versem de olmaz. Tüm üyeler bunu kabul eder mi, @Sir Crocodile filmi seçti mi belli değil.

O yüzden bu böyle kalsa daha iyi olur bence.
Yok daha seçmedim aklimda da film yok doğruyu soylemek gerekirse Pazar günü söylerim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık