Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Açıkçası ilk defa izlediğim için pek bir yorum yapamam. Scooby Doo'yu aşırı sevdiğim için bana güzel geldi. Belki de güzel gelen kısım sırf Scooby Doo olduğu içindir. Bir kaç Lego çizgi filmi daha izlersem ancak o zaman sağlıklı bir yorum yapabilirim. Lego tarzı hiç izlemediysen adını verdiğim filmi izleyebilirsin. Sende bakmış olursun. İstersen link atarım.
Linke gerek yok rica etsem sadece ismini verirmisin
 
Aşk Kafesi filmini izledim en son Alan Delon ve Jane Fonda başroldeydi.Çapkın bir adamın baştan çıkardığı mafya babasının karısıyla arasındaki ilişkinin mafya babası tarafından öğrenilmesi sonucu gelişen olaylar anlatılıyor.
 
Demin izleyip geldim yorumluyorum.

DELİLER

Filmin konusu ve yorum

Spoiler içerebilir...

Türk tarih yapımı olarak bir askeri ordunun bir kolunu konu edinmiş. ''Deli ocağı'' denilen bir askeri yapı üzerinden Eflak beyliğinde Vlad' tarafından yapılan zulümleri konu alıyor. Bir grup ''Deliler'' denilen birliğe gönderilen bir ferman ile bu zulmün cezasının tez verilmesi söyleniyor. Ferman Fatih Sultan Mehmet tarafından ''Baba Sultan'' denilen Deliler'in başı olarak kabul edebileceğimiz kişiye veriliyor. Ondan ise doğrudan savaş sahasında olan lider olan ''Aşkar'' denilen karaktere. Film de ''Deliler'' diğer insanlardan tamamen farklı psikolojiler de gibiler. Fakat aslında ciddi manada deli değiller. Sadece hepsinin farklı hikayeleri var fakat filmde ön planda gösterilen 7-8 delinin sadece bir kaç tanesinin hikayesini görebiliyorsunuz. Bunlar da gayet bu birliği anlamanızı sağlıyor zaten.

Bir kaç sahnede ''Deliler'' çocukların ağzından sanki efsane tarzda bir asker birliği olarak duyuyorsunuz. Yani aslında varlığına pek inanılmıyor. Vlad rolünü ise Türkiye de en iyi oynayacak kişilerden birine vermişler. Yani bazı sahnelerde cidden onun vahşetini yansıtmış. Yani bunu filmi izlerken yaptıklarından ve konuşma tarzından anlıyorsunuz. Deliler genelde ''Kaderde ne varsa o gelir başa'' düşüncesini benimsemişler.

Diğer tarafta hani o işlenen 7-8 Delinin 1000 kişilik bir orduyla savaşmasının falan görmüyorsunuz. Film gayet belli bir mantık çerçevesinde geçiyor. Yani bizimkilerin geçmişte yaptığı filmler gibi düşünülmesin. Fakat Deliler'in ciddi manada normal bir askeri birliğe karşı farkını gayet iyi yansıtmışlar. Bunu çok abartarak değilde gayet güzel izleyiciye sunmuşlar. Yani savaş meydanında çok rahat hareket ediyorlar bir kaç sahne hariç öyle abarttıklar şeyler yok hele de yabancıların yaptığı filmlere bakarsak bunlar hiç bir şey yapmıyor bile diyebiliriz.

Bir sahneden size bahsedeyim...
Eflak beyliğine giderken yolda bir yere uğrayıp yemek yemek istiyorlar. Fakat orası paralı dövüş düzenleyen bir yer. Kaba saba iki adam ringde kavga ediyor... Diğerinden daha cüsseli olan adam diğerini iyi bir pataklıyor. Daha sonrasında ise Deliler masaya oturuyor ve normal şekilde yemek getiriliyor. Ring de diğer adamı döven adam bunlara laf atıyor ve Deliler dediğimiz bir kaç adam bunu pek umursamayıp yemek yiyor. Adam daha sonra ''Vlad'ın Türkleri kazığa oturttuğu gibi'' tarzında bir cümle kuruyor adamlar bir an duraksasa da yine de bir şey yamamayı seçiyorlar. Ta ki içlerinden bir adamın yarasını deşene kadar... Ring de ki adam ''Öksüz piçler'' diyerek değişik bir laf söylüyor. İçlerinden bu konuda yaralı olan ise yemeği bırakıp ringe çıkıyor. Tabi ringde ki adamın sonu malum fakat o sahne bile gerçekten çok iyi işlenmiş. Yani ring deki adamın bunlara öksüz lafını söylediği anda yanlarında arkadaşlarını yarasını bilen ''Deliler'' den bir ''Eyvah'' lafını duyuyorsunuz adam ayağa kalkıp ringe yürümeye başlayınca. O sırada masada oturanlar arkadaşlarına o kadar güveniyorlar ki sadece yemek yiyorlar. Hani yemeği yerken de sanki o ring de ki adamı yiyorlar siz anlayın nasıl bir sahne çekmişler...

Kısacası filme ön yargılı gidecekler olanlar gitmesin. Bunu söylemem filmin kötü olduğu anlamına gelmez ki bence Türklerin yaptığı en iyi askeri filmlerden biri olmuş. Kısacası ön yargınızı bir kenara bırakın ve gidin.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık