Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 43 71.7%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 28.3%

  • Kullanılan toplam oy
    60
@Jacques En sağlam lordlardan bir tanesi değil diyen yok zaten.Aptallar şahı mace tyrellerden çok çok daha iyidir ya da 20 senedir intikam planı yapıp daha eline bir şey geçiremeyen Doran martellden.

Robb,Theona güvenerek hata yaptı doğrudur.Ne bilsin Theon korkağın önde gideni çıkıp babasının korkusuna ihanet edecek kendisine.Kendisi güneyde savaşırken kuzeyin savunmasız kalmasından faydalanılması gayet normal yani.Nasıl ki Tywin harrenhal a çekilerek Lannisport ve Kayayı saldırıya açık bıraktı Robb gitçi çöktü oralara,Robb da Boğazı geçerek arkayı savunmasız bıraktı ve demiradamlar saldırdı.Bundan doğal bir şey yok.Winterfellin düşmesi ise Boltonların kavşaklığı.

3 haneye karşı diyorsun da iki baratheonun birbirini kırmasından en büyük payı bu adam çıkartmış.Renly ölmese net kraldı.100kya yakın ordusu vardı ve martellere tywinin kafasını önerse onları da belki katacaktı ittifakına.Tyrell ittifakı olmasa kızıl kale düşmüştü.Tywin bir tek Starklar ile savaştı.Mücadeleleri kaybetmesine rağmen savaşı kazandı.Nasıl kazandığı ise ortada.Ailesi ise tam komedi.Tywinin zoruna gidecek ne kadar şey varsa oldu.Cersei için Regar ile evlenceksin dedi olmadı.Jaime için Tully kızı kovaladı alamadı.Aralarındaki ensesti inatla görmezden geldi.Yok öyle şey dedi.Varisimsin Jaime dedi varisini kaybetti.Jaime gitti kral muhafızı oldu.Jaime yakalanınca Tyrion için oğlum falan dedi ki Jaime kurtulunca Tyriona nah alırsın Casterly kayasını çekti.Hatta hakaret dahi ediyordu o sıra.En son tyrion tarafından altın s*çmadığı ortaya çıkarıldı.Dediğim gibi Tywin aslan postuna sarılmış bir sırtlandan başka bir şey değil.Başarılı bir yönetici,iyi bir savaş komutanı.Başka hiç bir şey yok.Entrika yapsın,insan satın alsın o.Diyarı korumayı Stannis reyiz halleder :a:

O kadar can diyorsun insan canlarını hiçe sayan Tywini savunuyorsun burda :D Olsun bu da ilginç.
Söylediklerini inkar eden yok zaten.
3 ordu dediğim Stark+Tully ve Stannis'in ordusu. Stannis'i Başkentte yendi zaten Tyrell birliklerinin yardımıyla. Martell falan hikaye onlar korkaklar hanedanı olarak tarihe kazındı benim için garantici bir hane risk almayı bilmiyorlar. Ayrıca olmayan şeyler üzerinden yargı vermenin de manası yok. Stannis'in aptallığıyla savaşın seyrini kendi tarafına geçirdi tek hamlede. Mücadeleleri oğlu kaybediyor bizzat kendisi değil.

Jaime ve Cercei'nin sapıklığın da babasının bir suçu yok. Jaime'nin kız kardeşine olan düşkünlüğü ileriye dönük planlarını altüst etmiş olabilir ama zaten güncele baktığımız da Jaime'nin yapısı zaten babasının istediği bir hayat tarzını içermiyor o yüzden yine buradan adama sallamanın bir manası yok.

Tyrion denen bücüre'de Kuzey'i önerdi kendisi gurur yapıp Casterly Rock'u istedi. Gurur ve onur bir haneyi ayakta tutacak şeyler değil hele ki Westeros'un o zaman ki en güçlü hanesi için.

Hem sen Jaime gibi bir oğlunun mu varisi olmasını isterdin Tyrion gibi fahişe peşinde koşan, sarhoş bir cücenin mi?(Tyrion'u severim bu arada ama adam cüce doğmuş yani seyirci açısından güzel bir kurgu var ama Tywin'in iç dünyasından bakınca adama hak vermeden edemiyorum.)

Altını çizdiğim nokta da ise adama savaşı kaybetti dedikten sonra iyi bir savaş komutanı demenden kendi içinde çeliştiğini ya da neyi tam olarak savunduğunun farkında olmadığını gösteriyor.

Savaş boyunca bu adamla savaş alanında kapışmaya cürmü yetmemiştir Robb'un ve Kuzeyi serbest bırakma imkanı varken ya da Stannis'i tahta çıkartma imkanı varken tek bir hatasıyla hem Kuzeyden oldu hem ailesini parçaladı hem de kendi canından oldu.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık