Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jack ile kim dövüşür?

Sizce kim?


  • Kullanılan toplam oy
    270
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
General demek la Şogun, kara cahil seni.
Hayır, general de değil. 1192-1858 yılları arasında Daimyolar'ın başı ve İmparatorun gölgesi olan kişilerdir kendileri. Bu sistemde İmparator sadece temsili desek yeridir, pek bir numarası yoktur. Shogun ise imparatorun adına ülkeyi yöneten kimsedir bir nevi.

Sonuç olarak ne general, ne de Japon İmparatoru değildir. Bizdeki Vezir-i Azam'ın (Sadrazam'ın) ülkeyi yönettiğini ve padişahın pek bir gücünün olmadığını ve bu ünvanın babadan oğula geçtiğini düşün. Öyle bir şey işte.
 
Bu apayrı bi konu ama özetle:

Seni denk görüyorumdan kastedilen şey farklı. Kata dövüş boyunca luffy’e “bana karşı şansın yok, her konuda üstünüm” diyordu. Luffy adama vuramıyordu bile kenbunshoku farkından dolayı. Luffy başkası karışmasa mızrak’tan kaçabileceğini gösterdiğinde kenbunshokusunun kata’ya vurabilecek seviyede olduğunu kanıtladı. Kata o noktadan sonra luffy’i kendisini yenebilecek biri olarak görmeye başladı.
Daha kenbunshokusunun iptal olduğu zamanı saymazsak kendisine bir kere vuramamış bi kişiyi birden kendisine denk görmesi saçma olurdu zaten. busoshoku, hız, kuvvet konularındaki üstünlüğü değişmedi.

Yeni bi round’a başladıkları zaman ikisi de tam sağlıkta değildi. Luffy 3-4 saat gear 4 kullanıp sağ kol seviyesinde dövüşebilecek biri oldu. G4’süzken hala dayak yiyordu.

Tam sağlıkta başlasalar denk dövüşecekleri kesin. Ama gear 4 bitene kadar dövüş biter mi? Bence bitmez. Luffy bu yüzden net olarak kata’yı geçemedi henüz.
Luffy gear 4 açarken kata “alright, i will take you on” diyerek söz verdi. G4’ün zaman limitine oynasa kazanırdı belki.
Yanlış anlama kata daha güçlü demiyorum. Ama luffy’nin zaman sınırı var. Yaralı başlamasalar kata zaman sınırı sayesinde kazanırdı muhtemelen.

Yani özetle luffy kata karşısında da yardım aldı. O gıcık kız sayesinde kata’nın kendini mızraklaması, çay molası sayesinde bound man’dan 3 darbe yemesi son round’un sonucunu da etkiledi. O kadar yaralı olmasa gear 4 bittiğinde kata ayakta olurdu.

Ve tine aynı soruyu soruyorum:

Luffy henüz yardımsız komutan indirmemişken zoro mu indirecek? Ben sırf bu yüzden luffy’nin tek başına jack’e dalabileceğini düşünüyorum. Bi kere net bi şekilde komutan indirsin artık. O seviyeye gelmiş olsa bile henüz yapmadı bunu. Kata’yı temiz bi şekilde yenecek seviyeye geldiyse bile göstermedi yani. Ben kata inmeden g4 süresi biteceğinden luffy iner diyorum mesela. Haksızsam da haksız olduğum belli olmadan zoro’nun komutan indirmesi saçma olur.

kedi ve köpeğe daha büyük bi ihtimal veriyorum. Ama luffy tek başına dalabilir bu yüzden.
___________

Luffy bi arc’ta sağ kol oldu ama o arc’ın başlangıcındaki seviyesi zoro’nun şuanki seviyesine kıyasla çok üstün. Buna rağmen bi ton yardım alması gerekti. Bak istersen bu yazdığım ilk paragrafları kabul etme. Senin söylediğine göre kata’da yardım almamış bile olsa 3 kere dövüşe baştan başlaması gerekti. Mangaka zoro’yu hiçbir zaman bu duruma sokmadı umarım sokmaz da. Zoro genellikle duello yapıyor başkalarının söylediği gibi. Sırtını döneceğine ölmeyi tercih ediyor teke tek duellolarda. Jack’e toplu dalsalar kaçmasına falan bişey demem ama teke tek dövüşürlerse zoro’nun karakteri yerle bir olur. İsterse kaidou’yu indirsin eğer luffy gibi dırtını dönüp mola vermeye giderse benim gözümde biter bu karakter.
Luffy’nin yaptığı şey bence mantıklıydı. Ama zoro’nun karakteriyle tutarsız olur.

Bu şans faktörleri zaten luffy’nin seçilmiş kişi olmasıyla alakalı diye biliyorum ben. Mangaka her karaktere yapmaz böyle şeyler. Luffy’nin bu evrende gerçekten şansı var.
Eline sağlık da birşeyleri atlıyorsunuz bence genel olarak herkes senin gibi yorum yapıyor katakuri konusunda.
Öncelikle luffy katakuriye gelene kadar neler yaşadığını gözden geçirdin mi ?
Söyleyeyim Luffy craker denen adamda baya bi efor kaybetti zorlandı enerji harcadı. Sonra sanjiden fena bi dayak yedi karşılık vermedi , sonra 100lerce bigmom ordusu ile sanji'den dayak yedikten sonra kalkıp savaştı oradada perti çıktı bunun üstüne düğün müğün en sonda katakuri karşısına geçti peki katakuri luffy bunları yapabilirken ne enerji harcadı ? Benim düşüncem luffy direk bir komutan ile savaşsa hızlı düşünüp başının çaresine bakabilir öyle bir potansiyeli var.
Diğer konuda zoronun daha tam olarak gücünü görmedik neden jack ile savaşmasın ? Bence zoro ve sanji dövecek jackı openigde 19 da öyle gösteriyor gösterilen genelde çıkıyor :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık