Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Zamanda Kaybolmuş Ülke: Wano!

Sizce Wano'nun zaman çizelgesi farklı olabilir mi?

  • Evet, olabilir. Her şey ortada.

  • hayır, olamaz. Başka bir açıklaması vardır.


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Selamlar herkese.
918.bölümün spoileri çıktığından beri konuşulan ve merak edilen Wano'daki zaman karmaşasıyla ilgili teoriyi sizlerle paylaşmaya karar verdim.
  • Öncelikle belirtmeliyim ki; teori bana ait değil. @Densetsu no Samurai 'nin bana attığı bir Youtube videosunu inceledim ve kötü ingilizcemle bir çevirisini yaptım. Hatalarım ve eksiklerim illaki vardır. Bu hata ve eksikleri isterseniz buradan, isterseniz özel mesaj yoluyla iletebilirsiniz.
  • Eklemek istediğim diğer bir nokta da; bire bir videonun çevirisini koymayacağım buraya. Bazı noktalarında kendi yorumlamam ve düzenlemem olacak. Konunun sonuna da isteyenler için yaptığım çeviriyi yorum katılmamış bir halde ekleyeceğim.
  • Videonun bazı yerlerinde, çelişkili, kafa karıştırıcı, çeviri hatası vb. sebeplerden dolayı gereksiz bulduğum yerler vardı. Onları konuya eklemedim.
Bildiğiniz üzere; One Piece'de olağanüstü durumlarda/yerlerde olan bazı ülkeler gördük. Tıpkı; gökyüzündeki bir okyanusta seyahat eden gemilerin olduğu Skypiea, denizaltında bulunan ve denizinsanlarına ait olan Fishman Island ya da 1000 yıllık bir filin sırtında bulunan Zou gibi. İşte bu teoride bahsedeceğim Wano da, bir yönüyle bu ülkeler gibi olağanüstü bir konumda olacak.

One Piece'nin hikaye akışında, ''yıllar'' konusunda rahatsız edici bir durum var. Wano Kuni'nin hikaye/zaman çizelgesiyle uyuşmayan bazı durumları bulunuyor. Wano Kuni'ye varıldığından beri, zaman çizelgesindeki bu tutarsızlıklar artıyor.
Bildiğimiz üzere; Oden, 20 yıl önce tahttan indirilmişti.



Eğer Oden en az 20 yıl önce tahttan indirilmişse ve o zamandan beri Wano çok kötü bir durumdaysa; Momonosuke ve yanındaki 3 samurayın, Minklerden yardım istemeye gelmeleri neden 20 yıl sürdü?

Nekomamushi'nin Zou'daki sözlerini ve bazı küçük ipuçlarını ele alırsak, Oden'in öldürülmesinin üzerinden birkaç aydan fazla geçmediği sonucuna varırız.


Momonosuke sadece 8 yaşında, bunun anlamı da; Oden'in tahttan indirildikten sonra 10 yıldan fazla bir zamanı vardı. Yani; Oden'in ölümünden birkaç ay sonra, Momo yanında Kanjuro, Kinemon ve Raizo ile Kuri'den ayrıldı.

Şimdi, en büyük tutarsızlıklar;
Zou'ya geri döndüğümüzde, 8 yaşında olan Momonosuke, 24 yıl önce ölmüş olan Roger'la tanıştığını söylüyor.

Sadece bu da değil. Momonosuke; İnu ve Neko'nun yakın arkadaşlıkları konusunda çok tutkuluydu, sanki daha önce kendisi görmüş gibi.

Ancak asıl nokta şu ki; İnu ve Neko'nun arası 20 yıldan fazla süredir bozuk ve bu zamandan beri Zou'yu savunuyorlardı.

Bu tarih(yani 20 yıldan fazla olması,) Kouzuki Ailesi'nin düşüşüyle eşleşiyor. Ancak Momo'nun onları araları iyiyken görmesi nasıl mümkün olabilir?

Ve, zaman çizelgesindeki gariplikler devam ediyor;
Kinnemon, Neko ve Inu'yu biliyor ve hala hayatta olduklarına şaşırıyor. Inu, 'o günkü sözler' hakkında konuşuyor:


Inu ve Neko, sözde birkaç ay önce gerçekleşmiş idamda, sanki kendileri duymuş gibi Oden'in son sözlerini tekrar ediyorlar. Basitçe, bir şeyler uyuşmuyor!

İstediğiniz kadar düşünebilirsiniz, ancak tüm tarihleri, özellikle Momonosuke ile ilgili olanları eşleştirmek için '' doğal '' bir yol yoktur. Ancak, eksantrik bir hipotezimiz varsa, her şey mükemmel bir şekilde uyuyor.
Wano Kuni, Mavi Denizler'in seçkin varlığıdır. Kendi zaman çizelgesine sahip bir Yasak Arazi! Bir 'dünya'dan diğerine seyahat etmek, zaman çizelgesinde farklı bir konuma ''atlama''yı mümkün kılabilir. [Buradaki dünyadan kasıt, farklı zaman dilimlerinde bulunan ülkeler/mekanlar arasında gidip gelmek. Mesela Wano'ya girmek ya da Wano'dan çıkmak gibi.]

24 yıldan uzun bir süre önce, Oden; nakamaları olan Roger ve genç minkler Neko ve Inu ile birlikte denize açıldı. Bu süre zarfında, nihayet Wano'ya adım attılar. herkes Momo'yu 1-3 yaşlarında biliyordu. Roger'ın 24 yıl önceki infazından birkaç yıl sonra, Oden; Kaido ve Shogun tarafından, 7-8 yaşlarındaki Momonosuke ve Kouzuki Ailesi'nin diğer görevlilerinin önünde, bir misyon bırakarak öldürüldü: “Wano'nun sınırlarını aç” . Genç Minkler Neko ve Inu, zamanı geldiğinde savaşmak amacıyla Mink ordusunu hazırlamak için Mavi Deniz ''dünya''sındaki Zou'ya gittiler. Oden'i koruyamadıkları için suçluluk duyduklarından beri araları bozuktu. Momo, 3 samurayla birlikte , açığı kullanarak, kendisini ve diğerlerini (minkler gibi) güvende tutmak için 20 yıl sonra Mavi Deniz ''dünya''sına ''atla''dı.

Momonosuke'nin kendi zaman referansına göre, babasının öldürülmesinin üzerinden birkaç ay ve Roger'le tanışmasının üzerinden birkaç yıldan fazla geçmedi. Kouzuki Klanı'nın Wano'ya dönüşünü bekleyen Neko ve Inu için ise 20 yıldan fazla oldu.

Söylediğim gibi,bu fikir eksantrik olabilir ama bahsettiğim tüm şüpheli şeyleri açıklıyor. Buna inanmak kesinlikle akla yatkın değil, ama size soruyorum: aksi halde, her şeyi nasıl açıklıyorsunuz?

Wano Arc'ın başında olmamıza rağmen, bir sürü şüpheli durum var. Niçin Wano'nun sahillerine 'normal yollarla' ulaşan birilerini hiç görmedik? Luffy ve muhtemelen Ace, gizemli bir girdap tarafından emildi ve bir ''portal'' ya da benzer bir şeyden geçmiş gibi Kuri'de uyandı.



Ayrıca, tuhaf bir ahtopot(?) Luffy'nin o portala girmesini sağladı.


Bu paralel ''Kuni'' düşüncesi (aynı ''Ni no Kuni'' oyunundaki gibi) bu cümleye yeni bir anlam kazandırıyor. ''Wano'nun sınırlarını aç,'' yani ''Dünyalarımızı birbirine bağla, bir olsunlar'' gibi bir şey olur. Oden'in son arzusu, diğer ülkelerle ticaret yapmaktan daha önemli bir şey olmalı.

Evet, video aşağı yukarı bunlardan bahsediyor. Gelelim benim fikrime; bana kalırsa, Momonosuke'nin yaşı ve Oden'in infazı arasındaki tutarsızlık açık. İnu ve Neko arasındaki muhabbete baktığımızda, bunu net olarak görebiliyoruz. O halde; bir şekilde, aradan 20 küsür yıl geçmesine rağmen, Momonosuke ve muhtemelen yanındaki 3 samuray, aynı yaşta kaldılar. Momonosuke'nin yaşına uygun olmayan sapıklıkları da bunun bir sonucu olabilir mi?
Son bölümdeki mezar taşları da bana şunu düşündürttü; acaba 20 küsür yıldır geri dönmedikleri için, Momonosuke ve takipçilerinin öldüğü mü düşünüldü? Bu sebeple temsili bir mezar mı yaptılar?

Bir de bonus vereyim; eğer Zoro, Wano'dan çıktıysa bu portaldan geçmiş ve ''zamanda sıçramış'' olabilir mi? Yani Zoro, mesela 50 yaşında olması gerekirken, 20 yaşında olabilir mi?
Bir bonus daha; Oda, son SBSler'den birinde, Luffy'yi daha yaşlı göstermek istemediği için antrenmanı 2 yılla sınırladığını söylemişti. Çünkü bunun bir Shounen olarak kalmasını istiyordu. Bir şekilde, bu ''zaman atlaması''nı kullanarak, tayfayı yaşlandırmadan yıllarca antrenman yapmalarını sağlayabilir mi?

Wano, muhtemelen One Piece için bir kırılma noktası olacak ve büyük sırlar açığa çıkacak. Sadece büyük savaşlar olmayacak yani.

Manga sayfalarını Tortuga Çeviri'den aldım. Çeviri için onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca beni videodan haberdar ettiği ve fikirleriyle katkı sağladığı için @Densetsu no Samurai 'ye ve yine değerli fikirlerinden dolayı @Mr.Bushido 'ya teşekkür ediyorum. Videonun linkini ve kötü ingilizcemle yaptığım çeviriyi de buraya bırakıyorum.
Zamanda Kaybolmuş Ülke: Wano!

from this point on, this theory of mine will describe you a hard to believe world...
(Bu noktodan itibaren, bu teori size inanılması güç bir dünya tarif edecektir.)

like ships traveling in sky oceans, an underwater country pf mermaids or a huge city on the back of a 1000y elephant.
(tıpkı gökyüzündeki bir okyanusta seyehat eden gemiler, denizaltındaki denizinsanları ülkesi ya da 1000 yıllık bir filin sırtındaki devasa bir ülke gibi.)

more than the idea itself, pay attention to the research in manga panels and arguments, watch the video until the end.
(fikrin ekndisinden çok, manga panellerindeki ve argümanlardaki incelemelere dikkatinizi verin ve videoyu sonuna kadar izleyin.)

there is something in One Piece plot that has been bothering me for ages.
(One Piece'nin inşasında/planında beni çağlar konusunda rahatsız eden bir şey var.)

there are too many suspicious quotes/events involving Wano Kuni that do not seem to match the story timeline.
(Wano Kuni'nin hikaye/zaman çizelgesiyle uyuşmayan pek çok şüpheli duyumu/olayı var.)

Now that we have reached Wano Kuni, these timeline inconsistencies are increasing.
(Wano Kuni'ye vardığımıza göre, bu zaman çizelgesindeki tutarsızlıklar artıyor.)

if Oden was (at least) dethroned more than 20 years ago and Kuri is on very bad terms since then, why is it they took 20 years to look for the minktribe help?
(eğer Oden en az 20 yıl önce tahttan indirilmişse ve o zamandan beri Wano çok kötü bir durumdaysa, Minklerden yardım istemeye gelmeleri neden 20 yıl sürdü?)

judging by Nekomamushi's quote back in Zou and some other small hints, Oden's assassination happened in no more than a few months ago.
Nekomamushi'nin Zou'daki sözlerini ve bazı küçük ipuçlarını ele alırsak, Oden'in öldürülmesinin üzerinden birkaç aydan fazla geçmediği sonucuna varırırız.)

Momonosuke has just 8 years old, which means Oden had him more than a decade after being dethroned.
(Momonosuke sadece 8 yaşında, bunun anlamı da Oden'in tahttan indirildek sonra 10 yıldan fazla bir zamanı vardı.)

after Oden's death a few months ago, Momo left Kuri with Kanjurou, Kinnemon and Raizou.
(Oden'in ölümünden birkaç ay sonra, Momo yanında Kanjuro, Kinemon ve Raizo ile Kuri'den ayrıldı.)

Now's when the inconsistencies start to grow considerably.
(şimdi, tutarsızlıkların önemli ölçüde artmaya başladığı zaman;)

after saying that Ace reached Kuri around 4 years ago, Hitetsu, who's very likely a Kouzuki Clan retainer, said he also has been waiting for someone for a very long time.
Ace'nin yaklaşık 4 yıl önce Kuri'ye ulaştığını söyledikten sonra, büyük ihtimalle Kouzuki Klanı'nın bir reisi olan Hitetsu, çok uzun bir süredir birisini beklediğini söylüyor.

Tama herself said ''when the Kouzuki Clan come back?'' If Hitetsu is waiting for Momo to return with the backup, would just a few months since his departure be ''a very long time''?
O Tama ise; ''Kouzuki Klanı'nın geri dönmesini mi,'' diye soruyor. Eğer Hitetsu, Momo'nun yardımla beraber geri dönmesinden bahsediyorsa, ayrılışından birkaç ay sonrası ''çok uzun bir zaman'' mı oluyor?

Now, the greatest inconsistencies
(şimdi, en büyük tutarsızlıklar;)

Back in Zou, Momo who's 8 said he met Roger, who died around 24 years ago.
(Zou'ya geri döndüğümüzde, 8 yaşında olan Momo, 24 yıl önce ölmüş olan Roger'la tanıştığını söylüyor.)

not only that, but he was very passionate about how Nekomamushi and Inuarashi used to be close friends, as if he has seen it by himself.

(sadece bu da değil, İnu ve Neko'nun yakın arkadaşlıkları konusunda çok tutkuluydu, sanki daha önce kendisi görmüş gibi.)

But the point is that Neko and Inu are in bad terms for more than 20 years, and are in Zou since then defending the city.
(ancak asıl nokta şu ki; İnu ve Neko'nun arası 20 yıldan fazla süredir bozuk ve bu zamandan beri Zou'yu savunuyorlardı.

the date matches with the fall of Kouzuki's Family more than 20 years ago, but how would it be possible for Momo to see them in good terms before that?
(bu tarih, Kouzuki Ailesi'nin düşüşüyle eşleşiyor, ancak Momo'nun onları araları iyiyken görmesi nasıl mümkün olabilir?)

and the weird timeline doesn't stop
(ve garip zaman çizelgesi durmuyor)

Kinnemon knows Neko and Inu, and is surprised they're still alive. Inu talks about ''those words from that day''
(Kinnemon Neko ve Inu'yu biliyor ve hala hayatta olduklarına şaşırıyor. Inu, 'o günkü sözler' hakkında konuşuyor)

Inu and Neko passionately repeat the last words from Oden as if they heard it themselves during his execution, supposedly a few months ago. Things simply don't match!
(Inu ve Neko, sözde birkaç ay önce gerçekleşmiş idamda, sanki kendileri duymuş gibi Oden'in son sözlerini tekrar ediyorlar. Basitçe, bir şeyler uyuşmuyor!)

You can think as much as you please, but there's no ''natural'' way to match all the dates, specially the ones regarding Momonosuke.
(İstediğiniz kadar düşünebilirsiniz, ancak tüm tarihleri, özellikle Momonosuke ile ilgili olanları eşleştirmek için '' doğal '' bir yol yoktur.)

But, if we asume an excentric hypothesis, everything fits perfectly.
(Ancak, eksantrik bir hipotezimiz varsa, her şey mükemmel bir şekilde uyuyor.)

Wano Kuni is a ''distinguished existance'' from the Blue Seas...
Wano Kuni, Mavi Denizler'in seçkin varlığıdır.

a Forbidden Land with a timeline of its own!
Kendi zaman çizelgesine sahip bir Yasak Arazi!

Traveling from one ''world'' to the other may allow one to ''jump'' into a diferent position in it's timeline.
bir 'dünya'dan diğerine seyahat etmek, zaman çizelgesinde farklı bir konuma atlamayı mümkün kılabilir.

More than 24 years ago, Oden ventured the seas with his nakamas Gol D. Roger and the young minks Neko and Inu...
24 yıldan uzun bir süre önce, Oden; nakamaları olan Roger ve genç minkler Neko ve Inu ile birlikte denize açıldı.
...During this time, they eventually stepped in Wano, where a young 1-3 years old Momonosuke came to know everyone!
bu süre zarfında, nihayet Wano'ya adım attılar. herkes Momo'yu 1-3 yaşlarında biliyordu.
A few years after Roger's execution around 24 years ago, Oden was murdered by Kaido and the Shogun in front of the 7-8 years old Momonosuke and other retainers from Kouzuki Family, leaving behind a mission: ''Open the borders of Wano''.
Roger'ın 24 yıl önceki infazından birkaç yıl sonra, Oden; Kaido ve Shogun tarafından, 7-8 yaşlarındaki Momonosuke ve Kouzuki Ailesi'nin diğer görevlilerinin önünde, bir misyon bırakarak öldürüldü: “Wano'nun sınırlarını aç” .

The young minks Neko and Inu ran way to Zou, in Blue Sea ''world'', with the mission to prepare the army of Minks for the combat when the time comes in the future. They're in bad terms since the, as they feel guilty for not being able to protect Oden.
(Genç Minkler Neko ve Inu, zamanı geldiğinde savaşmak amacıyla Mink ordusunu hazırlamak için Mavi Deniz ''dünya''sındaki Zou'ya gittiler. Oden'i koruyamadıkları için suçluluk duyduklarından beri araları bozuk.)

Momo, alongside 3 samurais, by the use of some trick, ''jumped'' to the Blue Sea ''world'' around 20 years in the future, in order to keep himself safe while other retainers (such as the minks), worked for 20 years on gathering forces to face Kaido and Shogun in Wano again!
(Momo, 3 samurayla birlikte , açığı kullanarak, kendisini ve diğerlerini (minkler gibi) güvende tutmak için 20 yıl sonra Mavi Deniz ''dünya''sına ''atla''dı. 20 yıl boyunca, Wano'da tekrar Kaido ve Shogun'la yüzleşmek için çalıştı.)

In Momo's own time reference, it's been no more than a few months that his father was killed and a few years since he met Roger...
(Momonosuke'nin kendi zaman referansına göre, babasının öldürülmesinin üzerinden birkaç ay ve Roger'le tanışmasının üzerinden birkaç aydan fazla geçmedi...)

...for Neko, Inu, and Hitetsu who's been waiting for the return of Kouzuki Clan to Wano, it's been more than 20 years.
(... Kouzuki Klanı'nın Wano'ya dönüşünü bekleyen Neko, Inu ve Hitetsu için ise 20 yıldan fazla oldu.)

As I told you, the idea may be excentric, but explains all the fishy things I've shown you!
(Söylediğim gibi,bu fikir eksantrik olabilir ama bahsettiğim tüm şüpheli şeyleri açıklıyor.)

Not believing it is absolutely reasonable, but I ask you: otherwise, how do you explain everything?
(Buna inanmak kesinlikle akla yatkın değil, ama size soruyorum: aksi halde, her şeyi nasıl açıklıyorsunuz?)

Not to mention that, despite we're in the very beginning of Wano Kuni arc, we already have a bunch of fishy things
(Wano Arc'ın başında olmamıza rağmen, bir sürü şüpheli durum var.)

Why is it we've never seen anyone reaching Wano's coast in ''normal means''
(Niçin Wano'nun sahillerine 'normal yollarla' ulaşan birilerini hiç görmedik?)

Luffy, and probably Ace, was sucked by a mysterious whirlpool and woke up in Kuri, like it was a ''portal'' or something.
Luffy ve muhtemelen Ace, gizemli bir girdap tarafından emildi ve bir ''portal'' ya da benzer bir şeyden geçmiş gibi Kuri'de uyandı.

Also, that strange octopus(?) made sure to make Luffy fall in that whirlpool, like that was the entrance he needed to go for!
(Ayrıca, tuhaf bir ahtopot(?) Luffy'nin o portala girmesini sağladı.)

Goingfurther, we know Kiku reached Kuri (although we don't know from where) only a month ago
Devam edersek, O-Kiku'nun Kuri'ye 1 ay önce ulaştığını biliyoruz.(Nereden geldiğini bilmiyoruz.)

And she denies Yakozuna, the Sumo fighter, saying she's afraid they came from ''different worlds''
(Ve Kiku, Sumo Yakozuna'yı ''farklı dünyalar''dan olduklarınden dolayı korktuğu için reddediyor.)

Anyway, this idea of a parallel ''Kuni'' (like in the game Ni no Kuni) brings a new meaning to the sentence: ''Open the Borders of Wano'', it becomes something like ''connect both of our worlds into one''!
(Her neyse, bu paralel ''Kuni'' düşüncesi (aynı Ni no Kuni oyunundaki gibi) bu cümleye yeni bir anlam kazandırıyor. ''Wano'nun sınırlarını aç,'' yani ''Dünyalarımızı birbirine bağla, bir olsunlar'' gibi bir şey olur.

As Oden's dying wish, it has to be something more important than just having trades with other countries.
Oden'in son arzusu, diğer ülkelerle ticaret yapmaktan daha önemli bir şey olmalı.

Not to say it would play a wonderful metaphorical meaning, a place ''lost in time'', which keeps old costumes and struggles to the idea of changes that comes with the flow of time.
(burada, eski kıyafetlerin ve mücadelelerin devam etmesi bir metafor oluşturmaz gibisinden bir şeyler söylüyor ama tam anlamadım.)

Quite reminds a certain period of Japan, if you ask me
(Bana sorarsan Japonya'nın belli bir dönemini yansıtıyor.)
@Meiou Buyurun.

Bu arada, yazmayı unuttuğum bir şey var. Arkadaşlar, dilerseniz verdiğim linkteki videoya en azından bir kere tıklayın. Teoriyi hazırlayanın da bir emeği söz konusu sonuçta. Adama bir faydamız olsun. :good:
 
Son düzenleme:
@Roronoa Zoro Emeğine sağlık bro. Ve @Densetsu no Samurai kardeşimiz de güzel yakalamış işi onun da emeğine sağlık. Bence saplam bir teori olabilitesi çok yüksek. Özellikle Momonosuke ile ilgili yerler çok kuvvetli deliller. Eğer böyle bir şey varsa ve zoro da wanolu ise çok efsane şeyler görebiliriz.
 
Ellerine sağlık seviyorum böyle teorileri ama oda nın bu tarz birşey yapıcagını sanmıyorum işin kolayına kaçıp bir çok soruyu boş bırakıp yola devam eder o
 
@Roronoa Zoro Emeğine sağlık bro. Ve @Densetsu no Samurai kardeşimiz de güzel yakalamış işi onun da emeğine sağlık. Bence saplam bir teori olabilitesi çok yüksek. Özellikle Momonosuke ile ilgili yerler çok kuvvetli deliller. Eğer böyle bir şey varsa ve zoro da wanolu ise çok efsane şeyler görebiliriz.
EyvAllah kardeşim. Zoro'nun Wano'lu olduğu kesin bence. Muhtemelen bir hafıza kaybı durumu var.
Ellerine sağlık seviyorum böyle teorileri ama oda nın bu tarz birşey yapıcagını sanmıyorum işin kolayına kaçıp bir çok soruyu boş bırakıp yola devam eder o
Sağ olasın. Bu çelişkileri gözümüze sokan Oda olduğu için, bence işleyecektir.
 
Elinize sağlık.
Oda' nın böyle bir işin altına gireceğini pek düşünmesem de shonenlerin hemen hepsinde zamanın farklı işlediği, antrenman yapılan yerler vardır. Wano' da öyle bir yer çıkarsa şaşırmam, sonuçta şu halleriyle Kaido' yu nasıl indirecekleri meçhul.
 
Çok güzel be, zaman olayını hep sevmişimdir. Becerebilirse farklı bir tat gelir. Aklında yoksa bile teori falan yazan adamlardan çalsın.
 
Elinize sağlık.
Oda' nın böyle bir işin altına gireceğini pek düşünmesem de shonenlerin hemen hepsinde zamanın farklı işlediği, antrenman yapılan yerler vardır. Wano' da öyle bir yer çıkarsa şaşırmam, sonuçta şu halleriyle Kaido' yu nasıl indirecekleri meçhul.
Sağ olun. Bu teoriyi görene kadar ben de inanamazdım ama şimdi mümkün geliyor. Antrenman konusu da SBS'den dolayı özellikle dikkat çekiyor.
Okuması keyifliydi. Aklıma gelmeyen Zou sahnelerini görmek hoşuma gitti açıkçası...
Evet, muhtemelen çoğu kişinin dikkatinden kaçmıştır bu sahneler.
Sağ olun.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık