Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 917: Yiyecek Hazine Gemisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    188
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne alaka? Jack, Pica'nın üst seviyesi mi? Sanki Zoro adım adım ilerlemiş olacak. Yahut Zoro, Jack seviyesinde dedirtecek bir şey gösterdi de biz mi kaçırdık?

Ben evet Sanji için basamakları birer birer değil onar onar çıkartıyorum, ama bunu salt Sanji için yapmıyorum. Tüm tayfa için yapıyorum. Sense bunu sadece Zoro için yapıyorsun. Benim meselem Sanji ile ilgili değil, tayfa içi denge ile ilgili.

Mangaka Luffy'e abanıp geri kalanları kendilerini aşacakları savaşlara sokmadı. Ne kadar müttefik olursa olsun, bir yerden sonra müttefikleri kurtaramayacak. Teach tayfasını da müttefiklerle yenecekler?

Gel gelelim basamak yok şu an, zira en üst basamaklarda geziniyorlar. Ya birden amiral seviyesi bir kaptanı olan sağlam bir korsan tayfası uydurup bir şekil buraya bağlayacak, ya Shogun'u bu seviye çıkartıp yanına yanına sağlam adamlar vererek bizimkileri geliştirecek, (Ancak bu durumda senin hayalin yıkılır, zira en güçlükleri Luffy alır.) ya da doğrudan Kaido+Shogun ile mücadele edecekler ve bir anda çok ciddi boyutlarda güç artışı yaşayacaklar.

Yeni bir korsan uydurması zor. Öyle bir korsan olsa "beşinci imparator" başlığı Luffy için atılmazdı. Shogun'u önceden basamak yapar desek, sonradan Kaido'da yıkımcılara ikişer falan girmeleri gerekir. Zira müttefik çok olacak gibi. Fakat bu durumda senin yeşile ayrıcalık yapılmaz. Zoro King'i tek yenerken Law, Hawkins ile Queen'e, Sanji de yanında Drake ile Jack'e dalmaz. Gösterilen sol kol imajı bu değil.

Sana kalsa bu misal gerçekleşir, Zoro sonraki ödül artışında bir milyar olurken Sanji belki 500 m'de kalır ama bu hayal, kusura bakma. Kata-Smoothie-Cracker arasındaki güç ve ödül farklarına bak, gösterilince diğer yıkımcılarla Jack arasındaki güç ve ödül farklarına bak. Senin hayalindeki gibi gitse işler, Zoro şu an 1.4 milyar hatta belki +1.5 milyar olurdu. Ama gerçekler (Zoro artmadıysa) Sanji 330, Zoro 320 :D

Ha biliyorum ama Zoro farklı diyeceksin, ama Sanji de farklı. Sanji de Smoothie, ne bileyim Queen olmayacak. O da kralın sol kolu. Zoro daha da farklı diyeceksin, olabilir, lakin diğer sağ kollara nazaran kaptanına daha yakın olması, üçüncü adamla arasında dağlar taşlar olacak demek değil. Bu denge sadece senin kuracağın bir denge olur. Hadi Roger tayfasında Ray, Gaban'ı katlıyordu desek, böyle bir bilgi yok, ödülleri açıklanmış olsa ve arada çok fark olsa, oradan yürüyelim desek, o da yok. Yani senin kurduğun dengenin örneği yok.

İş tamamıyla senin Zoro'ya yüklediğin anlama kalıyor. Benim gördüğüm mangaka Jinbe'yi de bize katıp yonko tayfalarındaki "Kaptan tayfadan ayrı bir yerdedir, üç adam da diğer tayfa üyelerinden farklı bir yerdedir." anlayışını bizde de uygulamak istiyor. Luffy'e abanıp Cracker ve Kata gibi adamları aldırıp, ödülünü bir buçuk milyar yapması, gazetede adına 'beşinci imparator' diye başlık attırması da bundan. Senin buna karşılık Zoro da Snack+Smoothie'yi yendi deme şansın, Zoro da 1.4 milyar ödüle sahil deme şansın var mı? Yok. Zira tamamıyla beklentilerine hareket ediyorsun. Ama gene söylüyorum Zoro fanlığınla yapıyorsun bunu, sağ kola verilen itibardan hareket etmiyorsun. Böyle olunca da Zoro'yu uçurup Sanji'ye kim köpek muamelesi çekiyorsun. Beklentin olması mesele değil, herkesin beklentisi olabilir, ama sen hep yeşil pencereden bakıyorsun.

Kabul et yahut etme, Zoro Shogun'u alırsa Sanji de King'i alır. Sanji'nin beşinci adamda kalması demek de Zoro'nun dördüncü adamda kalması demektir.
Böyle uzun uzun yazınca eski tartışmalarımız aklıma geldi. Nerdesin ya sen ne zamandır yoksun ?

Konuya dönecek olursak.

Jack Pica'nın bir üstü değil ama Zoro Pica'yı nasıl yendi onu da biliyoruz. Bu nedenle Zoro'nun sınırının Pica'dan daha üst seviyelere olduğu kesin olduğu için Jack gibi biriyle Zoro'nun karşılaşması sürpriz de olmaz alakasız da olmaz. Lakin Sanji ne Pica ayarında biri aldı ne de başka biri. İki yıl sonrasında tamamen fiyasko olan birinden bahsediyoruz. Kardeşlerinden dayak yedi, babasından dayak yedi. Hatta dayak yediği kardeşini, Katakuri saniyesinde patates etti yahu :) Birisi geldi bu hızda kaçarsan seni delik deşik ederler falan dedi vs. Şimdi diyeceksin ki Sanji kardeşlerine karşı kendini tuttu çünkü belli zorunlulukları vardı falan.. Ama işin kötü yanı şu ki "Sanji istese kardeşlerinin ağzına ederdi" izlenimi vermedi hiçbir zaman. Hani ulan bırakmaları da Sanji sunalti duman etse izlenimini kimse almadı. Çünkü böyle bir izlenim asla verilmedi. Her konuda o kadar silik ve pasif kaldı ki Sanji... O Oüzden Zoro Pica'yı yendi ama Jack'i de yenebilir diye beklenirken Sanji'den böyle birşey beklemek ütopik bir beklenti olarak görülüyor. İki karakterin sergilemiş olduğu tavırlar ve okuyucuya aktardığı hava arasında Balıkadam adası ile Skypia kadar fark var. İki yıl sonrasından bu yana kaç yüz bölüm geçti ve bu bölümlerin iki karakter üzerinde oluşturduğu izlenimler bambaşka. Bu yüzden yüzlerce bölümdür okuyucuya aktarılan bu durumu görmezden gelemezsin. Gelirsen ve olaya "bu zamana kadar Zoro kimi yendiyse Sanji de onun bir altı rakibi yenmiştir" mantığı ile yaklaşırsan yanılırsın bence. Çünkü 2 yıl öncesi ve sonrası bambaşka bir dünya.

Çok büyük güç artışları yaşanacağı konusunda seninle hemfikirim. Ama bu konuda en büyük eksikliği yaşayacak kişi yine Sanji. Zoro çok büyük güç artışları yaşar, Jack'i ve King'i alır diyebiliyoruz ama Sanji'de böyle birşey söz konusu değil. Çünkü Zoro'yu bekleyen yığınla p-up varken Sanji'nin görünen tek p-up'ı genlerini uyandırması. Ki zaten senin beklediğin gibi Sanki King'i alacaksa Sanji'nin bu p-up'ı kesinlikle alması gerekir. Başka şansı yok zira. Lakin onda da şöyle bir dengesizlik ortaya çıkıyor...

Sanji için şu an kaçıncı komutan dersin ? Ben 4-5 arasıdır derim. Ee şimdi sadece bir p-up'la kaç komutan atlayabilirsin ki ? İyimser bakalım ve diyelim ki Sanji 4. komutan. Kardeşim p-up aldın; 3. komutan seviyesine çıktın ki ilk 3'lünün yeri başkadır... Biri Lütfüyle 11 saat dövüşür diğeri 5 gün 5 gece hiç durmadan güçlü sayılabilecek isimlere karşı dövüşür, iki amirale karşı dövüşür ve evrenin en büyük canlısından hortum yer, yine de bilincini yitirmez. Sanji bunların yarısını yapsa ölmezse 10 gün uyurdu. Devam edelim. Böyle adamları da geçiyorsun, 2. komutan seviyesine çıkıyorsun. Mangaka Smoothie'ye bizimkiler adadan kaçsın diye vasıfsızlığın dibini yaşatırken 2. komutan seviyesini kestirmek zor tabi ama 3. komutandan daha aşağı bir seviyede olmadığını kesin. Bunu da geçiyoruz abi. Sağ kol seviyesine geliyorsun. Ve bu seviyedeki bir adamı geçmek için sadece bu seviyede olmak değil bu seviyeyi de geçmek gerekir. Yani Sanji o kadar ütopik bir p-up alacak ki bunu mantık çerçevesine oturtmak iki yıl sonra yapılacak en zor şey olurdu herhalde :(

Her şeye Zoro açısından bakıyorsun demişsin. Sanji gibi iki yıl sonra bitik ve silik bir karakteri, "ya bu adam da sol kol olacak işte" mantığıyla Zoro'nun peşine Japon yapıştırıcısı ile yamamaktansa (başka tutkal ise yaramaz) hak edene hal ettiği kadar rol-değer biciyorum. Sanji'nin sol kol olmaktan başka iki yıl sonrasında ne duruşu var, ne bir esprisi var ? Sıfır Sanji, sıfırrrr.

Sonuç olarak... Sanji ve Zoro'nun yeri çok ayrı. Senin tutturmaya çalıştığın şey Zoro sağ kol ise Sanji de sol kol mantığı. Yani gördüklerimize göre değil bu mantığa göre yorumluyorsun olay ve dövüşleri. Hee belki senin dediğin gibi olur ama benim nazarımda Sanji gidip King'i alsa bile bu iki yıl sonraki silik ve ezik tablosunu düzeltmek için yeterli olmaz. Mangaka o kadar unuttu ki Sanji'yi artık toparlaması mümkün değil. Dile kolay.. Seri +900 bölümü geçmiş Sanji +300 bölümdür ortada yok. Bu mangakanın Sanji'ye ne kadar rol-kıymet-önem verdiğinin göstergesi işte. Daha açık ne diyebilir ki Oda ?
 
Luffy'nin çapı Jack'e yeter mi belli değil bence. Kaldı ki Zoro veya Sanji'ye düşsün o dövüş. 2 si birleşse bile yenemeyebilirler. Köpekle kedi bizimkilerle savaşsaydı ne olurdu ? Kesin bir şey diyemem ben şahsen. Kaldı ki bu eşleştirmeyi tartışmak ise tamamen uçuk bir tartışma olur kanaatindeyim . Yani söyleyeceğim şey tutsa da tutmasa da söylediğim şeyler teori söylemek için bile yetersiz kalacak veriyle yapılmış olacak.
 
Böyle uzun uzun yazınca eski tartışmalarımız aklıma geldi. Nerdesin ya sen ne zamandır yoksun ?

Konuya dönecek olursak.

Jack Pica'nın bir üstü değil ama Zoro Pica'yı nasıl yendi onu da biliyoruz. Bu nedenle Zoro'nun sınırının Pica'dan daha üst seviyelere olduğu kesin olduğu için Jack gibi biriyle Zoro'nun karşılaşması sürpriz de olmaz alakasız da olmaz. Lakin Sanji ne Pica ayarında biri aldı ne de başka biri. İki yıl sonrasında tamamen fiyasko olan birinden bahsediyoruz. Kardeşlerinden dayak yedi, babasından dayak yedi. Hatta dayak yediği kardeşini, Katakuri saniyesinde patates etti yahu :) Birisi geldi bu hızda kaçarsan seni delik deşik ederler falan dedi vs. Şimdi diyeceksin ki Sanji kardeşlerine karşı kendini tuttu çünkü belli zorunlulukları vardı falan.. Ama işin kötü yanı şu ki "Sanji istese kardeşlerinin ağzına ederdi" izlenimi vermedi hiçbir zaman. Hani ulan bırakmaları da Sanji sunalti duman etse izlenimini kimse almadı. Çünkü böyle bir izlenim asla verilmedi. Her konuda o kadar silik ve pasif kaldı ki Sanji... O Oüzden Zoro Pica'yı yendi ama Jack'i de yenebilir diye beklenirken Sanji'den böyle birşey beklemek ütopik bir beklenti olarak görülüyor. İki karakterin sergilemiş olduğu tavırlar ve okuyucuya aktardığı hava arasında Balıkadam adası ile Skypia kadar fark var. İki yıl sonrasından bu yana kaç yüz bölüm geçti ve bu bölümlerin iki karakter üzerinde oluşturduğu izlenimler bambaşka. Bu yüzden yüzlerce bölümdür okuyucuya aktarılan bu durumu görmezden gelemezsin. Gelirsen ve olaya "bu zamana kadar Zoro kimi yendiyse Sanji de onun bir altı rakibi yenmiştir" mantığı ile yaklaşırsan yanılırsın bence. Çünkü 2 yıl öncesi ve sonrası bambaşka bir dünya.

Çok büyük güç artışları yaşanacağı konusunda seninle hemfikirim. Ama bu konuda en büyük eksikliği yaşayacak kişi yine Sanji. Zoro çok büyük güç artışları yaşar, Jack'i ve King'i alır diyebiliyoruz ama Sanji'de böyle birşey söz konusu değil. Çünkü Zoro'yu bekleyen yığınla p-up varken Sanji'nin görünen tek p-up'ı genlerini uyandırması. Ki zaten senin beklediğin gibi Sanki King'i alacaksa Sanji'nin bu p-up'ı kesinlikle alması gerekir. Başka şansı yok zira. Lakin onda da şöyle bir dengesizlik ortaya çıkıyor...

Sanji için şu an kaçıncı komutan dersin ? Ben 4-5 arasıdır derim. Ee şimdi sadece bir p-up'la kaç komutan atlayabilirsin ki ? İyimser bakalım ve diyelim ki Sanji 4. komutan. Kardeşim p-up aldın; 3. komutan seviyesine çıktın ki ilk 3'lünün yeri başkadır... Biri Lütfüyle 11 saat dövüşür diğeri 5 gün 5 gece hiç durmadan güçlü sayılabilecek isimlere karşı dövüşür, iki amirale karşı dövüşür ve evrenin en büyük canlısından hortum yer, yine de bilincini yitirmez. Sanji bunların yarısını yapsa ölmezse 10 gün uyurdu. Devam edelim. Böyle adamları da geçiyorsun, 2. komutan seviyesine çıkıyorsun. Mangaka Smoothie'ye bizimkiler adadan kaçsın diye vasıfsızlığın dibini yaşatırken 2. komutan seviyesini kestirmek zor tabi ama 3. komutandan daha aşağı bir seviyede olmadığını kesin. Bunu da geçiyoruz abi. Sağ kol seviyesine geliyorsun. Ve bu seviyedeki bir adamı geçmek için sadece bu seviyede olmak değil bu seviyeyi de geçmek gerekir. Yani Sanji o kadar ütopik bir p-up alacak ki bunu mantık çerçevesine oturtmak iki yıl sonra yapılacak en zor şey olurdu herhalde :(

Her şeye Zoro açısından bakıyorsun demişsin. Sanji gibi iki yıl sonra bitik ve silik bir karakteri, "ya bu adam da sol kol olacak işte" mantığıyla Zoro'nun peşine Japon yapıştırıcısı ile yamamaktansa (başka tutkal ise yaramaz) hak edene hal ettiği kadar rol-değer biciyorum. Sanji'nin sol kol olmaktan başka iki yıl sonrasında ne duruşu var, ne bir esprisi var ? Sıfır Sanji, sıfırrrr.

Sonuç olarak... Sanji ve Zoro'nun yeri çok ayrı. Senin tutturmaya çalıştığın şey Zoro sağ kol ise Sanji de sol kol mantığı. Yani gördüklerimize göre değil bu mantığa göre yorumluyorsun olay ve dövüşleri. Hee belki senin dediğin gibi olur ama benim nazarımda Sanji gidip King'i alsa bile bu iki yıl sonraki silik ve ezik tablosunu düzeltmek için yeterli olmaz. Mangaka o kadar unuttu ki Sanji'yi artık toparlaması mümkün değil. Dile kolay.. Seri +900 bölümü geçmiş Sanji +300 bölümdür ortada yok. Bu mangakanın Sanji'ye ne kadar rol-kıymet-önem verdiğinin göstergesi işte. Daha açık ne diyebilir ki Oda ?
Bölümler pek sarmıyor, okumakla yetiniyorum. Bir de yoğunluk var tabii.

Law da Vergo'yu yendi, ama kimse Jack ile karşılaştırmıyor. Dof'a yenildi belki lakin Zoro'nun Dof'u yeneceği ne malum? Pica ile Jack arasında dağlar taşlar var. Buradan bir yere varılmaz.

Kardeşlerine karşı Jyabura karşısındaki arzuyu gördünmü sen cidden Sanji'de? Araya adam girdi diye babasına atacağı tekmeyi durdurdu. Gözünü karartmadı ki hiç. Cidden o kekoları dövemeyeceğine inanıyor musun?

Hız konusunu da artık mangayı şu ana kadar takip eden herkes, suit bahanesi için kullandığını anlamıştır. Yoksa Sanji yavaş değil. Oven'a yaptığını herkes yapamaz. Durumu kötü bir şekilde bağlamış olabilir. Bunu sadece Sanji'de yapmıyor. Luffy vs Cracker'e yahut Luffy vs Kata'ya hayran mı kaldın? Her şey çok mu kafana yattı? Ha fark ne? Luffy kazanıyor. Adam gemiyi bir şekil limana ulaştırıyor. Sanji ise henüz kazanmadı. Ama bu böyle geldi diye böyle gidecek demek midir?

Tabii yenince yıkımcı yenecek diye bir şey yok. İşte burada da mangakanın amacını anlamak gerekir. Başka bir mangaka olsa bunu düşünerek değil de gördüklerime göre yorumlardım belki. Lakin Oda'nın olayı o anki senaryo için ne yapmak istiyorsa onu yapması. İleride de bu yüzden mantık hataları meydana çıkıyor.

Suit demişsin ama sadece suit değil malzeme. Okama kenpoyu "Şundan şundan dolayı kullanmadı." diye bir bahane ile ortaya sürebilir. Savaş sırasında k. hakisi Luffy gibi birden geleceği görecek seviyeye gelebilir. Ayrıca bunları veren Goda isterse pekala yeni malzeme de çıkartır. İşte benim ilgilendiğim kısım da bu, isteyip istemediği. Suit bir adımdı. Bu adımlar nereye varacak?

Bu forumda Sai'nin dedenin kafasını yamultacağını tahmin eden var mıydı? Başta millet küçük görüyordu ama sonradan aileden miras teknik deyip adama bir teknik verdi, herif bir koydu, kafa dedenin kafa yan yattı. Sai birden kayda değer bir adam durumuna geldi. Mangaka için durum kolay yani. Hepsini geç, Blueno'nun tekkaisini kıramayan da Jyabura'yı yenen de bu Sanji idi. "Gerçeği öğrendiklerinde güçleri sınır tanımayacak!!" olayı cidden kafana yattı mı?

Olayları şöyle bir gözden geçir. PH'de Law kalbini söktü. Ama o sahnede Şopar ne diyor? "Bu şey de ne? Mavi bir zar gibi." diyor. Adamlar saldırı altında olduklarından habersizler? Ee ama orada aynı hikayede göz yaşını duyan, Rossa'da keskin nişancıları fark eden Sanji var? Niye o an farkedemeyeceği tuttu? Mangaka o şekilde bağlamak istemiş olabilir mi? Meyvesinden habersiz olduklarını söyletmek yerine, bilakis Sanji'ye sezdirip Smoker gibi Law ile vs attırıp yenilmesini de sağlayabilirdi. Niye böyle yapmak yerine duruma makul bir sebep yarattı? Oradaki bağlayıştan sonra da Nami bedenine ciddi hasar verdi, Usopp ile bu özellikle vurgulandı niye? "Bacağı çatladı ama..." denilebilmesi için olabilir mi?

Dof kitledikten ve Law onu kurtardıktan sonra Law ile aralarında geçen muhabbeti hatırla. Law, Dof'un meyvesini söylediğinde Sanji "İp ha?" diyor. Niye Sanji'nin meyveden habersiz olduğunu belirtme gereği duyduğu mangaka? Evet, o anki kurgusuna göre hareket ediyor ama ileriyi her zaman es geçmiyor. Aile ile yaşadıkları durumlar zaten malum. Yetmiyor, herif bildiğin havadan ödüller alıyor. Niye? Elbette bu kılıflar olmasa da ileride gene bir şeyler yapıp Sanji'yi yükseltebilir, kalem onda, ama sıvama derecesi arasında dağlar taşlar olur. Okuyucu her şeyi yutacak değil. Yani toparlama niyeti yok değil. Bunun sebebi de tahmin edeceğin üzere sol kol olması.

Mangaka son savaşı düşünüp hem müttefikleri yığmak hem de Luffy'e ağırlık vermek amacıyla tayfayı, özellikle de Sanji'yi ihmal etti. Dengeyi iyi kuramadı. Ama önceki mesajımda da söylediğim gibi, bu durum bazı şeyleri kaçınılmaz kılıyor. Luffy basamakları çıkarken tayfa aşağıda halay çektiği için Luffy yukarıdaki işi müttefiklerle halledemediği zaman tayfanın kanguru gibi sıçrayıp Luffy'nin yanına varması ve üzerine düşeni yapması gerekecek. Yani o ana kadar "Sanji'ye pek ehemmiyet vermiyor." diye düşünürse de birden işin rengini değiştirebilir. Mangaka için zor değil bu.

Yoksa görünene göre yorumlasam Sanji'ye King'i aldırmam elbet ama Zoro'ya Shogun'u, Jinbe'ye de Queen'i aldırmam. Ben bunları söylediğim gibi Kaido'nun düşmesi ihtimaline göre yazıyorum. Zoro'dan o intibayı aldığım için değil. Yani genel olarak hikayenin gidişatına göre yorumluyorum. Bu yüzden de dikkat edersen salt Sanji'ye değil diğerlerine biçtiğim roller de garipseniyor.
 
Son düzenleme:
Böyle uzun uzun yazınca eski tartışmalarımız aklıma geldi. Nerdesin ya sen ne zamandır yoksun ?

Konuya dönecek olursak.

Jack Pica'nın bir üstü değil ama Zoro Pica'yı nasıl yendi onu da biliyoruz. Bu nedenle Zoro'nun sınırının Pica'dan daha üst seviyelere olduğu kesin olduğu için Jack gibi biriyle Zoro'nun karşılaşması sürpriz de olmaz alakasız da olmaz. Lakin Sanji ne Pica ayarında biri aldı ne de başka biri. İki yıl sonrasında tamamen fiyasko olan birinden bahsediyoruz. Kardeşlerinden dayak yedi, babasından dayak yedi. Hatta dayak yediği kardeşini, Katakuri saniyesinde patates etti yahu :) Birisi geldi bu hızda kaçarsan seni delik deşik ederler falan dedi vs. Şimdi diyeceksin ki Sanji kardeşlerine karşı kendini tuttu çünkü belli zorunlulukları vardı falan.. Ama işin kötü yanı şu ki "Sanji istese kardeşlerinin ağzına ederdi" izlenimi vermedi hiçbir zaman. Hani ulan bırakmaları da Sanji sunalti duman etse izlenimini kimse almadı. Çünkü böyle bir izlenim asla verilmedi. Her konuda o kadar silik ve pasif kaldı ki Sanji... O Oüzden Zoro Pica'yı yendi ama Jack'i de yenebilir diye beklenirken Sanji'den böyle birşey beklemek ütopik bir beklenti olarak görülüyor. İki karakterin sergilemiş olduğu tavırlar ve okuyucuya aktardığı hava arasında Balıkadam adası ile Skypia kadar fark var. İki yıl sonrasından bu yana kaç yüz bölüm geçti ve bu bölümlerin iki karakter üzerinde oluşturduğu izlenimler bambaşka. Bu yüzden yüzlerce bölümdür okuyucuya aktarılan bu durumu görmezden gelemezsin. Gelirsen ve olaya "bu zamana kadar Zoro kimi yendiyse Sanji de onun bir altı rakibi yenmiştir" mantığı ile yaklaşırsan yanılırsın bence. Çünkü 2 yıl öncesi ve sonrası bambaşka bir dünya.

Çok büyük güç artışları yaşanacağı konusunda seninle hemfikirim. Ama bu konuda en büyük eksikliği yaşayacak kişi yine Sanji. Zoro çok büyük güç artışları yaşar, Jack'i ve King'i alır diyebiliyoruz ama Sanji'de böyle birşey söz konusu değil. Çünkü Zoro'yu bekleyen yığınla p-up varken Sanji'nin görünen tek p-up'ı genlerini uyandırması. Ki zaten senin beklediğin gibi Sanki King'i alacaksa Sanji'nin bu p-up'ı kesinlikle alması gerekir. Başka şansı yok zira. Lakin onda da şöyle bir dengesizlik ortaya çıkıyor...

Sanji için şu an kaçıncı komutan dersin ? Ben 4-5 arasıdır derim. Ee şimdi sadece bir p-up'la kaç komutan atlayabilirsin ki ? İyimser bakalım ve diyelim ki Sanji 4. komutan. Kardeşim p-up aldın; 3. komutan seviyesine çıktın ki ilk 3'lünün yeri başkadır... Biri Lütfüyle 11 saat dövüşür diğeri 5 gün 5 gece hiç durmadan güçlü sayılabilecek isimlere karşı dövüşür, iki amirale karşı dövüşür ve evrenin en büyük canlısından hortum yer, yine de bilincini yitirmez. Sanji bunların yarısını yapsa ölmezse 10 gün uyurdu. Devam edelim. Böyle adamları da geçiyorsun, 2. komutan seviyesine çıkıyorsun. Mangaka Smoothie'ye bizimkiler adadan kaçsın diye vasıfsızlığın dibini yaşatırken 2. komutan seviyesini kestirmek zor tabi ama 3. komutandan daha aşağı bir seviyede olmadığını kesin. Bunu da geçiyoruz abi. Sağ kol seviyesine geliyorsun. Ve bu seviyedeki bir adamı geçmek için sadece bu seviyede olmak değil bu seviyeyi de geçmek gerekir. Yani Sanji o kadar ütopik bir p-up alacak ki bunu mantık çerçevesine oturtmak iki yıl sonra yapılacak en zor şey olurdu herhalde :(

Her şeye Zoro açısından bakıyorsun demişsin. Sanji gibi iki yıl sonra bitik ve silik bir karakteri, "ya bu adam da sol kol olacak işte" mantığıyla Zoro'nun peşine Japon yapıştırıcısı ile yamamaktansa (başka tutkal ise yaramaz) hak edene hal ettiği kadar rol-değer biciyorum. Sanji'nin sol kol olmaktan başka iki yıl sonrasında ne duruşu var, ne bir esprisi var ? Sıfır Sanji, sıfırrrr.

Sonuç olarak... Sanji ve Zoro'nun yeri çok ayrı. Senin tutturmaya çalıştığın şey Zoro sağ kol ise Sanji de sol kol mantığı. Yani gördüklerimize göre değil bu mantığa göre yorumluyorsun olay ve dövüşleri. Hee belki senin dediğin gibi olur ama benim nazarımda Sanji gidip King'i alsa bile bu iki yıl sonraki silik ve ezik tablosunu düzeltmek için yeterli olmaz. Mangaka o kadar unuttu ki Sanji'yi artık toparlaması mümkün değil. Dile kolay.. Seri +900 bölümü geçmiş Sanji +300 bölümdür ortada yok. Bu mangakanın Sanji'ye ne kadar rol-kıymet-önem verdiğinin göstergesi işte. Daha açık ne diyebilir ki Oda ?
Reis hata yapıyorsun Sanji konusunda Zoro faniyiz diye Sanjiyi sevmiyecez diye bir şey yok kardeşinden Zeff için dayak yediğini zaten hepimiz biliyoruz bence Sanjinin dönüşü de fena olacak özellikle saklıyor onu Oda BM arkında ise işin içinde ailesi olduğu için biraz duygusal davrandı yani Sanji 2 yıl içinde bayağı gelişmiştir diyorum üstelik o germa elbisesi onun gücünü tamamlar. Ama sende herkesten Zoro performansı bekliyorsun Zoro ile kıyaslıyorsun o da olmuyor yani :D
 
Reis hata yapıyorsun Sanji konusunda Zoro faniyiz diye Sanjiyi sevmiyecez diye bir şey yok kardeşinden Zeff için dayak yediğini zaten hepimiz biliyoruz bence Sanjinin dönüşü de fena olacak özellikle saklıyor onu Oda BM arkında ise işin içinde ailesi olduğu için biraz duygusal davrandı yani Sanji 2 yıl içinde bayağı gelişmiştir diyorum üstelik o germa elbisesi onun gücünü tamamlar. Ama sende herkesten Zoro performansı bekliyorsun Zoro ile kıyaslıyorsun o da olmuyor yani :D
Senin gözlerini öpim hemi.
 
Reis hata yapıyorsun Sanji konusunda Zoro faniyiz diye Sanjiyi sevmiyecez diye bir şey yok kardeşinden Zeff için dayak yediğini zaten hepimiz biliyoruz bence Sanjinin dönüşü de fena olacak özellikle saklıyor onu Oda BM arkında ise işin içinde ailesi olduğu için biraz duygusal davrandı yani Sanji 2 yıl içinde bayağı gelişmiştir diyorum üstelik o germa elbisesi onun gücünü tamamlar. Ama sende herkesten Zoro performansı bekliyorsun Zoro ile kıyaslıyorsun o da olmuyor yani :D
En son Sanji için büyük dönüş yapacak dedim çiçek toplamaya gidip Bm'yi orgazm etme derdine düştü. Hee dönüş illa ki yapacaktır farkındayım. Ama benim gözümde o kadar eridi ki bir daha eski Sanji olması mümkün değil.
 
En son Sanji için büyük dönüş yapacak dedim çiçek toplamaya gidip Bm'yi orgazm etme derdine düştü. Hee dönüş illa ki yapacaktır farkındayım. Ama benim gözümde o kadar eridi ki bir daha eski Sanji olması mümkün değil.
Affettirecek kendini emin olabilirsin onunda kaptanına bağlılığı küçümsenemez unutma ki kaptanına saygısını kaybeden bir tayfa yok olmaya mahkumdur Sanji saygısını kaybetmediği sürece onu savunacağım
 
Bölümler pek sarmıyor, okumakla yetiniyorum. Bir de yoğunluk var tabii.

Law da Vergo'yu yendi, ama kimse Jack ile karşılaştırmıyor. Dof'a yenildi belki lakin Zoro'nun Dof'u yeneceği ne malum? Pica ile Jack arasında dağlar taşlar var. Buradan bir yere varılmaz.

Kardeşlerine karşı Jyabura karşısındaki arzuyu gördünmü sen cidden Sanji'de? Araya adam girdi diye babasına atacağı tekmeyi durdurdu. Gözünü karartmadı ki hiç. Cidden o kekoları dövemeyeceğine inanıyor musun?

Hız konusunu da artık mangayı şu ana kadar takip eden herkes, suit bahanesi için kullandığını anlamıştır. Yoksa Sanji yavaş değil. Oven'a yaptığını herkes yapamaz. Durumu kötü bir şekilde bağlamış olabilir. Bunu sadece Sanji'de yapmıyor. Luffy vs Cracker'e yahut Luffy vs Kata'ya hayran mı kaldın? Her şey çok mu kafana yattı? Ha fark ne? Luffy kazanıyor. Adam gemiyi bir şekil limana ulaştırıyor. Sanji ise henüz kazanmadı. Ama bu böyle geldi diye böyle gidecek demek midir?

Tabii yenince yıkımcı yenecek diye bir şey yok. İşte burada da mangakanın amacını anlamak gerekir. Başka bir mangaka olsa bunu düşünerek değil de gördüklerime göre yorumlardım belki. Lakin Oda'nın olayı o anki senaryo için ne yapmak istiyorsa onu yapması. İleride de bu yüzden mantık hataları meydana çıkıyor.

Suit demişsin ama sadece suit değil malzeme. Okama kenpoyu "Şundan şundan dolayı kullanmadı." diye bir bahane ile ortaya sürebilir. Savaş sırasında k. hakisi Luffy gibi birden geleceği görecek seviyeye gelebilir. Ayrıca bunları veren Goda isterse pekala yeni malzeme de çıkartır. İşte benim ilgilendiğim kısım da bu, isteyip istemediği. Suit bir adımdı. Bu adımlar nereye varacak?

Bu forumda Sai'nin dedenin kafasını yamultacağını tahmin eden var mıydı? Başta millet küçük görüyordu ama sonradan aileden miras teknik deyip adama bir teknik verdi, herif bir koydu, kafa dedenin kafa yan yattı. Sai birden kayda değer bir adam durumuna geldi. Mangaka için durum kolay yani. Hepsini geç, Blueno'nun tekkaisini kıramayan da Jyabura'yı yenen de bu Sanji idi. "Gerçeği öğrendiklerinde güçleri sınır tanımayacak!!" olayı cidden kafana yattı mı?

Olayları şöyle bir gözden geçir. PH'de Law kalbini söktü. Ama o sahnede Şopar ne diyor? "Bu şey de ne? Mavi bir zar gibi." diyor. Adamlar saldırı altında olduklarından habersizler? Ee ama orada aynı hikayede göz yaşını duyan, Rossa'da keskin nişancıları fark eden Sanji var? Niye o an farkedemeyeceği tuttu? Mangaka o şekilde bağlamak istemiş olabilir mi? Meyvesinden habersiz olduklarını söyletmek yerine, bilakis Sanji'ye sezdirip Smoker gibi Law ile vs attırıp yenilmesini de sağlayabilirdi. Niye böyle yapmak yerine duruma makul bir sebep yarattı? Oradaki bağlayıştan sonra da Nami bedenine ciddi hasar verdi, Usopp ile bu özellikle vurgulandı niye? "Bacağı çatladı ama..." denilebilmesi için olabilir mi?

Dof kitledikten ve Law onu kurtardıktan sonra Law ile aralarında geçen muhabbeti hatırla. Law, Dof'un meyvesini söylediğinde Sanji "İp ha?" diyor. Niye Sanji'nin meyveden habersiz olduğunu belirtme gereği duyduğu mangaka? Evet, o anki kurgusuna göre hareket ediyor ama ileriyi her zaman es geçmiyor. Aile ile yaşadıkları durumlar zaten malum. Yetmiyor, herif bildiğin havadan ödüller alıyor. Niye? Elbette bu kılıflar olmasa da ileride gene bir şeyler yapıp Sanji'yi yükseltebilir, kalem onda, ama sıvama derecesi arasında dağlar taşlar olur. Okuyucu her şeyi yutacak değil. Yani toparlama niyeti yok değil. Bunun sebebi de tahmin edeceğin üzere sol kol olması.

Mangaka son savaşı düşünüp hem müttefikleri yığmak hem de Luffy'e ağırlık vermek amacıyla tayfayı, özellikle de Sanji'yi ihmal etti. Dengeyi iyi kuramadı. Ama önceki mesajımda da söylediğim gibi, bu durum bazı şeyleri kaçınılmaz kılıyor. Luffy basamakları çıkarken tayfa aşağıda halay çektiği için Luffy yukarıdaki işi müttefiklerle halledemediği zaman tayfanın kanguru gibi sıçrayıp Luffy'nin yanına varması ve üzerine düşeni yapması gerekecek. Yani o ana kadar "Sanji'ye pek ehemmiyet vermiyor." diye düşünürse de birden işin rengini değiştirebilir. Mangaka için zor değil bu.

Yoksa görünene göre yorumlasam Sanji'ye King'i aldırmam elbet ama Zoro'ya Shogun'u, Jinbe'ye de Queen'i aldırmam. Ben bunları söylediğim gibi Kaido'nun düşmesi ihtimaline göre yazıyorum. Zoro'dan o intibayı aldığım için değil. Yani genel olarak hikayenin gidişatına göre yorumluyorum. Bu yüzden de dikkat edersen salt Sanji'ye değil diğerlerine biçtiğim roller de garipseniyor.
Dediğin gibi olayın "kurgu" çatısı altında işlendiği yerler var. Bunları inkar etmek olmaz. Lakin benim bahsettiğim "gücünü hissettirmeme ve silik kalma olayı sadece Tüm Kek'ten ibaret değil. Tüm Kek 70 bölüm. Ben +300 bölümden bahsediyorum. Ve bu adam sol kol! :hoo: O kadar bölüm hiçbir şey yapmamış biri... Bu kadar bölümün içinde güçlü olduğuna dair 1-2 sahnesi olsaydı senin dediğin "kurgu" sahneleri zaten rahatlıkla görmezden gelinirdi.

Bilmiyorum Wano'da okama ile mi toplar gen uyanışı ile mi...? Lakin ne olursa olsun Sanji'nin komutan indirme durumu Blueno ve Jyabura olayından çok çok farklı bir boyutta. Lütfü sağ kolu kaçarak saklanarak alıyor (!) iken, bu çocuğun hala sağ kol seviyesinde olup olmadığı tartışılıyor iken bundan 1 arc sonra Lütfü'nün 1 kere vurup yarısının boşa gideceği adam olan Sanji sağ kol alırsa bana göre asrın saçmalığı olur. olur. Senaryo, Luffy'nin çok güçlü olup Sanji'nin de o seviyelere çıkması gerekliliği gibi durumlar bunun açıklaması olamaz benim için. Bakarsın mantıklı birşey çıkar kabul ederim zaten ama şu an çok zor.

Affettirecek kendini emin olabilirsin onunda kaptanına bağlılığı küçümsenemez unutma ki kaptanına saygısını kaybeden bir tayfa yok olmaya mahkumdur Sanji saygısını kaybetmediği sürece onu savunacağım
Benim gönlümde bitti ama sana birşey diyemem :sapkali:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık