Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Son Poneglyph Muhtemel Yeri

Raftele gitmek için 4 tane kitabeninde bir araya gelmesi gerektiğini biliyoruz. Şu ana kadar bulunanlar sırasıyla şöyle:



3. olarak Kaido'nun elinde olduğu biliniyor

4. poneglyph kayıp.

Şimdi ise son poneglyphin muhtemel yerine gelelim. Kaido ve BM de birer tane poneglyph var acaba tüm yonkoularda bir tane varmıydı sorusu geldi aklıma ama bunun olamayacağını zouda ki poneglyphin nasıl korunduğuna şahit olunca anladım biraz. Eğer momonosuke orada olmasaydı belki de hasır şapkaları oraya götürmeyeceklerdi. Orada beklenen kişi Lord (yada kral ne derseniz artık) momonosuke onların vasıtasıyla hasır şapkalarda poneglyphe şahit oluyorlar. Beklenen birisi var burada bu önemli !

Bundan 800 yıl önce kayıp yüzyıl zamanlarında bir adanın varlığına değinmek istiyorum. Bu ada D.lerin soyu ile yönetilen bir adaydı. Tek dünya devleti olarak her şey bu adadan yönetiliyordu. Sembolü ise tek dünyayı sembolize eden hasır şapkanın kendisine motif olarak işlenmişti.



Dünyanın yarısının ayrıldığı şeride bakarsak kırmızı bir hatla çevrildiğini ve buranın redline olarak adlandırıldığını biliyoruz. Şimdi size çok aşina gelen bir resim atacağım.



Şimdi elinize dünyanın bir yarısını alın ve hasır şapkayı üstüne koyun. Kırmızı şerit ile oluşan tepecik antik zamanlarda yaşayan tek dünyanın varlığını sembolize ediyor. Tam merkezinde ise D'lerin soyunun yönettiği merkezi bir ada var, geri kalan ise tek merkezden yönetilen toprak parçaları. Tek toprak parçası ve bu toprak parçası D. soyundan gelen bir krallıkla yönetiliyor. Aslında şimdi başlıyor can alıcı kısım.

Dünyanın düz dolduğu kabul edildiği zamanlarda gök kubbe denilen bir şeyin dünyayı çevrelediği ve uzaya çıkalamadığı biliniyordu özellik orta çağ zamanlarında. Şimdi Hasır şapkanın tepesini de gök kubbe olarak varsayabiliriz. Dünyanın redline'ın altında kalan kısmında denizlerden başka bir şey yokken, redlinenın üst kısmında tek parça olan bir dünyanın varlığı söz konusu.

One Piece evrenin düz dünya olduğunu söylemiyorum önemli bir çıkarım yaptığımı dikkatinizi çekmek istiyorum! One Piece çıkış tarihi 1997 hadi 2000 de, 800 yıl önceyi ise biz one piece evreninde kayıp yüz yıl olarak nitelendiriyoruz o yılları. 2000 - 800 = 1200 (Orta çağ dönemleri)
Şimdi orta çağ insanları dünyanın düz olduğunu düşünüyorlardı o zamanlar. Düşüncem ise şu E.oda bu kayıp yüzyılı tasarlarken Orta çağın karanlık zamanlarını ele alaraktan böyle bir yaklaşımla olaylara yaklaşmış olabilir. Burasını daha açabilirim ama karışmasın ne demek istediğim anlaşılmış dır diye umuyorum. Kafamda deli detaylar var ama bunları buraya dökersem çok uzun olur kısaca özet geçecem bundan sonrasını.

Game of Thrones izleyenler bilir duvarın diğer tarafından gelen ak gezenleri. OP evreninde de bu şapkanın sınırının dışından gelen bazı kişiler D.'lere savaş açtı. Savaş o kadar şiddetlendi ve her yere yayıldı ki D'ler son çözüm olarak antik silahları kullanmak istediler (bazıları karşı çıksa da). Uzun süre antik silahları kullanmaları sonucunda Dünyanın yer kabuğunda hareketlenmeler meydana gelmeye başlamıştı. Tek dünya parçalara ayrılıyordu yavaş yavaş, savaş daha da kızışırken. D'lerden birisi bu savaşa son vermek için isyancı(Kutsal Ejderler) grubla gizlice bir görüşme sonucu anlaştı ve isyancılar yavaşca çekilmeye başlamışlardı. Bir gün ansızın D'ler kendi antik silahları ile vurulmaya başladıklarında artık her şey için çok geçti antik krallık denizin dibini boylarken, krallığın tüm tarihinin saklı olduğu kara parçasını (raftel) gösteren poneglyph de birlikte derin sulara doğru gitmişti. İhanet eden D. ise dışarıdan gelen isyancılara(Kutsal Ejderler) liderlik etmekteydi artık.

Kayıp Kıta atlantis misali bir hikaye anlatımı olmuş olabilir. İşin özeti son kitabe derin sularda bir yerde antik krallıkta öyle. Okuyan ve fikrini belirten herkese şimdiden teşekkürler.

Bu kayıp adayı kesinlikle bir D. bulabilir deyim aradan çekileyim, D'ler dışında raftele erişebilecek kimse yok. Bu da burada kalsın.
 
Neden sadece son pono derin sularda bir yerde de diğer 3'ü değil ?
Hadi BM'inki sonradan WCI'da getirildi, kabul. Hadi Kaido'nunki de öyle olsun. Zou'daki ?

Son pononun muhtemel yerini yazacağına sadece aklındaki tarihi kurguyu yazsaydın daha tatlı olurdu. Bu şekilde yapman zorlama olmuş bence.

Gene de ellerine sağlık.
Öncelikle teşekkürler yorum için, Başlık olarak biraz dediğin gibi farklı bir şekilde yazabilirdim. Ama kurgu olarak belli zaten teori yazsak bile elimizde veri yokken ne söylesem yine boş olacak. Yani her şekilde kurguya kaçıyor yazılanlar. Bunu okuyanda biliyor zaten. Tüm ponglyphler karada olduğu için de sonuncusu da karada olacak diye bir şart da yok aynı şekilde.
 
Konunun kendi içinde oluru var, eline sağlık. Ben kitabenin Elbaf'ta olduğu teorileri destekliyorum, o kadar sözü geçti. Bir orayaı da görelim. Bir kez daha sualtı görmeyiz herhalde. D'ler dışındakiler Raftel'e ulaşamıyorsa bunca emek boşuna olur diğer karakterler için. Gerçi olacak olan da ne yazık ki bu gibi :/

OP'un güncel tarihi 16. yüzyıl. Yani 800 yıl önce 8. yüzyıl yaşanıyor. O yüzyıl bizim dünyamızda Geç Antik Çağ'ın sonu ile birlikte Ortaçağ'ın Avrupa'ya tam anlamıyla egemen olduğu yüzyıldır.
 
Konunun kendi içinde oluru var, eline sağlık. Ben kitabenin Elbaf'ta olduğu teorileri destekliyorum, o kadar sözü geçti. Bir orayaı da görelim. Bir kez daha sualtı görmeyiz herhalde. D'ler dışındakiler Raftel'e ulaşamıyorsa bunca emek boşuna olur diğer karakterler için. Gerçi olacak olan da ne yazık ki bu gibi :/

OP'un güncel tarihi 16. yüzyıl. Yani 800 yıl önce 8. yüzyıl yaşanıyor. O yüzyıl bizim dünyamızda Geç Antik Çağ'ın sonu ile birlikte Ortaçağ'ın Avrupa'ya tam anlamıyla egemen olduğu yüzyıldır.
eyvallah hocam. Elbaf da çıkma olayı da mantıklı nede olsa diğer yonkou olan shanksın bölgesi onda da bir tane olma olasılığı yüksek nihayetinde bu adam birde rafteli görmüş vs.. ama ben kendi kafamda ki kurguyu op evrenine uyarlamaya çalışınca böyle bir şey çıktı :D
 
Hasır şapka muhtemelen Raftel'e giriş için bir simge olacak , son taş ise Adalet kapılarının tam ortasında veya mary geoise da dır. Hükümetin yeni dünyadaki varlığını kısıtlı tutmasının sebebi taşa sahip olmalarıdır diye düşünüyorum.
 
Emeğine sağlık öncelikle. 800 yıl önce dünyayı bilmeyen adamların düşünce tarzı hoşuma gitti ki gökyüzü adasında da görülen bir ponegliph olmaması bence teorini destekler nitelikte ( Yukarılardan dünyaya bakılamaması ). Yazının içeriğinin çoğu kayıp yüzyıl olduğu için ben de diğer eleştiriye katılıyorum. Elbaf da bana göre kesinlikle yol ponegliphi çıkmaz. Çünkü fazla göz önünde bir yer. Hükümetin elinde olması bence en olası durum.
 
Bana göre son Poneglif alakasız birinin elinde çıkacak. Üstelik bu kişi elindeki şeyin aslında ne kadar önemli olduğunu bile bilmeyen birisi olacak.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık