Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Güç, Vs Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1) BigMom Luffy’ye de Rogera da engel olamadı mesela. E neyi kanıtladık şimdi? Neyin güç dengesi bu?

2) Roger dünkü korsan değil. Önceki onlarca yıl aklı neredeydi? Rox gitmiş Roger da meydanı boş bulmuş. Denizlerin hakimi denilen bi oluşum hakkında atıp tutuyorsun da Roger dediğinin ne yaptığını görüyoruz. Ada ada dolaşmış Rafteli bulmuş tayfayı dağıtmış. Garp da sürekli peşindeymiş. Luffy’yi yakalayamayan veya Luffynin elinden kaçtığı kaç tane amiral var? Fuji, Kizaru, Aokiji... Hepsi de farklı sebeplerle Luffy’yi bıraktı ya da elinden kaçırdı. Garp-Rogerda kim kaçtı nasıl kaçtı ne yaptı belli mi, değil. Ama bi gerçek var ki bu adamlar dövüşmüş, Rogerın onlarca yıl süren korsanlığının son zamanlarında bile Garp her tarafta onu kovalıyormuş ve Roger Garpa o kadar güveniyor ki oğlunu bizzat ona emanet etmiş. Aralarında öyle basit bi ilişki yok, Rogerın saygı duyduğu biri olduğu çok açık.

3) Kendin ortaya bi mantık attın illa o olacak diyorsun. Birbirini ölümün eşiğine getirecek tonla güçler var. Mesela tüm yonkoular birbirlerini ölümün eşiğine getirebilir ama bu illa bi kere bunu yapan öbürüne en yakın olanıdırı şart kılmaz. WB 100 Garp 99 ise bu Garpın WByi veya Rogerı çok zor duruma sokamayacağı anlamı taşımaz.
Ayrıca karşılaşmaları da çok yüzeysel yorumluyorsun. Skypiada Luffyden daha güçlü bi adam Enele saldırsa yenilebilirdi yine, Luffy ise yenebildi. One Piecete her şey 2+2=4 gibi basit şekilde ilerlemiyor.
Öte yandan vizz onu sadece birbirimizle yıllardır dövüşüyoruz diye söylüyordu zaten, ölümdür kıyıdırı ortaya kendin atıp niye kendini gaza getiriyorsun la? :)
Roger baya baya dövüştüklerini söylüyor.

Eldekilere bakalım;
•Garp denizlere o dönem hakim olan Rox adlı oluşumu yıkıp “Kahraman” diye anılmaya başlamış.
•Garp defalarca amirallik teklifi almış.
•Garp denizciler için Rogerın karşısındaki adam olmuş.
•Garp Marco gibi bi adamı veya 500 milyonluk korsanları tek yumrukta telef edebiliyor.
•Roger Garpa yıllardır dövüşüyoruz diyor sana tayfamdan biri kadar güvenirim diyor çocuğunu bırakacak, onu kurtarabileceğine inanacak kadar güven ve saygı duyuyor.
•Garp Shiki gibi bi adama karşı Sengoku ile beraber Mfdu korumuş ve adamı IDye tıktırmış.
•Garp kime elini değdirse heriflere seviyeleri üçer beşer atlatmış.

Ama DnS efendiye sorsak “Smokerdan hallicedir o ya!” der. Haydi canım sen de! :artiz:

Not: Luffy Zorodan yosun çorbası yapar onu da yemez hayrına dağıtır la!

Harika örnek :oops: Luffy ve Roger'daki bal sayesinde engel olamıyor BM bunlara. Ve bu bir seferlik gerçekleşen bir durum. Roger 3 senelik korsan olmadığı için Garp'la defalarca karşı karşıya gelmişler, malum. Ee hepsinde Roger balıyla mı kurtuldu Garp'tan. Canım benim.

Garp isterse 100 yıl kovalasın Roger'ı. Hani ne kadar sene kovalamışsa o kadar iyi birşey değil bu Garp için. Aksine rezalet. Kovalamış da ne yapmış diye sorayım ellerin bomboş kalır. Adam Garp kendisini kovalamasına rağmen denizlerdeki en özgür kişi olmuş :flaugh: Garp armut toplamış yani sinek avlamış.

Gelelim Rox'a. Önce hangi mantıksızlığı yazsam bilemedim :hmm:

Sana göre Rox'un lideri Roger'dan güçlü mü nedir ? Hani Roger bunlar varken kral olamamış imalarından bu anlaşılıyor da o yüzden diyorum. Eğer öyleyse Garp'ın Rox'u dağıtıp Roger'ı dağıtamamasının mantık çerçevesinde açıklaması nedir acaba ? Roger şanslı olduğu için 10 yıldan fazla süre Garp'tan kaçabilmiş demezsin umarım. Çünkü bu durumda da Garp aslında Roger'dan güçlü, Roger Garp'ı hiçbir platformda yenememiş ya da üstünlük kuramamış ve çareyi kaçmakta bulmuş gibi anlamlar çıkar ki bu da bize bu zamana kadar söylenen en güçlü ikili Roger-Wb denklemine ters. Hatta sadece bu denkleme değil, Roger'ın öldükten sonra neden en güçlünün Beyazsakal olduğuna ve Beyazsakal'dan sonra da neden en güçlünün Kaido olduğu sorularına ters. Yani nereden bakarsan bak Garp'ın Roger'dan güçlü olmasını geçtim denk olması bile söz konusu değil. Eğer olsaydı en güçlü kişilere adını yazdırmış olurdu. Ama Garp burada da amirallik teklifini reddettiği gibi en güçlü ünvanını da reddetmiş olsa gerek :hhh:

Saygı meselesinden yürümeye çalışmışsın. Luffy bugün Smoker'a da saygı duyup güvenir. Hatta belki Croco'ya da saygı duyabilir. Bu açıdan bakıldığında bu da bir anlam ifade etmiyor o zaman ?

Birbirini ölümün kıyısına getirecek farklı yetenekler varmış. O cümlenin bu anlamda söylenmediğini Op takip eden herkes bilir. Oradan çıkacak anlam bu ikilinin ya denk oldukları ya da bir zamanlar denk oldukları olur. Zaten denk olmasalar Roger>Garp ya da Garp>Roger gibi bir anlam çıkar. Garp>Roger, yukarıda açıkladığım mantıksızlıklar yüzünden mümkün olamayacağı için Roger>Garp sonucu çıkıyor zaten :) Hani nereden çıkış yapacaksın bilmiyorum da her türlü denklemini ofsayt yani :D

Gelelim Garp'ı övmek için yazdıklarına.

Garp denizcilerde Roger'ın karşısındaki adam olmuş. Olmuş da ne olmuş diyorum cevap yok :hhh: Artistlik patinajları övgü olarak yazacaksın işimiz var. İcraat ve bu icraatın sonucu diyorum arkadaşım. Varsa yaz yoksa yorma kendini :D

Amirallik teklifini reddetmiş. Ee ? İster reddetsin ister etmesin. Biz zaten Garp'ın amiral kadar güçlü olduğunu biliyoruz her şekilde. Bu neyi değiştiriyor ?

Shiki'ye iki kişi dalmışlar bir de bunu övgü diye yazdın mı ? :hoo::fool:Olaysı sana açıklıyım. Roger'ın karşısına çıkıp tarumar olan Shiki Mf'ye gelip "siz ezikler Roger'ı yakalayamazsınız" diyor. Cunku gücüne şahit olmuş. Peki denizcilerin Roger'ı yakalayacak gücü olsa Shiki böyle bir şey der mi ? Demez. Garp ve Sengoku bu denizcilerin içinde mi ? İçinde. Başka birşey demeye gerek yok. İşin mantıksal boyutu bu. Gelelim güç konusuna. Shiki Roger'a yenildiği için Roger>Shiki dememde bir mahsur yoktur inşallah. Şimdi Roger'ın gücüne denk diye övdüğün Garp Roger'dan güçsüz birine 2 kişi dalarak Mf'nin yarısının yok olmasını engelleyememiş :hhh: Hani bak Garp o dönemde amiral gücünde olsa ki senin düşüncen bu güçten çok daha fazlası da mütevazı yorum yapıyorum ben hatırına için. Ne diyordum. Heh Garp amiral gücünde olsa Sengoku da o güçte olsa iki amiral bir adama dalmış ve MF'nin yarışı gitmiş :ehe: Aynı tabloya Roger'ı koy ki adam tek başına Shiki yenmiş de... Bir de yanına Rayleigh ver ve MF'nin yarışı yok olsun. İşte öyle birşey:hhh:

Dövüşleri yüzeysel yorumluyorum ? Ülen Enies Lobby dövüşlerini sadece douriki hesabına göre yorumlayan siz, bunun aksini göstermek için konu açan benim. Sen kime ne anlatıyon İtachi-kun :oleyo:

Garp için güç çıkarımlarına kısaca bakıp bitiricem.

Roger Garp'a güvenip çocuğunu emanet etmiş. Güçle alakası ne çözemedim. Hani Garp Ace'i kendisi yetiştirip gücüyle korusa neyse. Salmış Dadan'ın yanına Mevlam kayıra.

Garp amirallik teklifini reddetmiş. Zannedersin Tanrı ünvanını reddetti.

Roger'ı kovalamış. Sonucunu hala göremedik. Sen yıllarca Roger'ı kovala, Roger en özgür adam olsun, tayfasını kendisi dağıtıp kendisi teslim olsun. Garp da ortamlarda Roger'ı kovaladım deyip hava atsın :fool:

Garp 500 milyonluk adamın karşısına çıkıp seni yenmek için çalıştım desin. Şimdiki ödüllere bakınca bir gülme alıyor, elde değil :hhh: Tabi hakkını da yemiyim. :beli:'nin dolar karşısında değer kaybetmesi karakterlerin değeri konusunda da algı yanılsamalarına sebep olmuş olabilir :D

Roger-Wb 500 milyonluk adamı teklese kim etkilenir soruyorum :)

Sonuç olarak boş boş boş :rolleyes:
 
Son düzenleme:
Edward Newgate VS Gol D. Roger
Monkey D. Garp VS Monkey D. Dragon
Kaido VS Shiki
Sengoku VS Marshall D. Teach
Borsalino VS Kuzan
Dracule Mihawk VS Sakazuki
Charlotte Smoothie VS Charlotte Cracker
Sabo VS Marco
Charlotte Linlin VS Shanks
Magellan VS Donquixote Doflamingo
1- Fanlığımı kullanırsam babalık objektif bakarsam ikiside ölür.

2- Eşit görüyorum

3- Shiki kim la Kaido varken tövbe eder korsanlığa.

4- Kendini geliştirdiyse Teach değilse zirve halinde ki Sengoku alır.

5- Kizaru

6- Akainu 3 5 delik açar vida diye kılıcını sokar deliğe

7- Smoothie hakkında pek bir yorum yapamıyorum ama Cracker gibi

8- Sabo'nun daha pişmesi lazım Marco

9- Shanks

10- Savaş İmpel Downda ise Magellan açık alanda ise Doffy alır
 
Garp en güçlü olsaydı bile "en güçlü adam" gibi bir ünvan almazdı. O ünvanlar hep korsanlara gidiyor. En güçlü canavar, en güçlü aile, en güçlü adam... Siz hiç "en güçlü denizci" duydunuz mu? Gördüğümüz kadarıyla doğru dürüst ünvanı olan tek denizci Garp, onunda zaten bir ünvanı vardı "kahraman" diye.
 
Roger=Garp değildir bencede.Eğer Roger=Garp'sa mf Garp>mf WB gibi bir sonuç çıkar ki o savaş alanında teke tekte WB'den üstün kimse yoktu bence.

Birbirimizi ölümün kıyısına getirdik çevirisi de yanlıştı diye biliyorum.Yamulmuyorsam sadece ölümüne dövüştük mü ne diyormuş Roger.Garp'ın zirvesi şu an ki Shanks falandır.Yonko seviyesi işte.O da zaten kk seviyesiyle kapışabilmek için yeterli bi seviye.
Neredeyse defalarca birbirimizi öldürüyorduk diyor Rogar. Burda eşit çıkıyor, savaşta Sengoku yanında durdu ağır top misali şunuda yapabilirdi bir gemiden devasa büyük topu WB nin gemilerine firlatabilirdi yada her taraf buz olduğunda hiç bir denizci buz üstüne çıkmadan önce Korsanlarin çoğunu yok edebilirdi. tıpkı Luffy gilleri takip edip devasa topu attığı gibi o işi Akainu gibi çömez adama bıraktı ancak Savaşta İki tarafı da eşit göstermeye dikkat gösterdi E.Oda böylece kimsenin gönlü kalmasın diye yoksa Denizciler bariz üstündü.
 
Garp en güçlü olsaydı bile "en güçlü adam" gibi bir ünvan almazdı. O ünvanlar hep korsanlara gidiyor. En güçlü canavar, en güçlü aile, en güçlü adam... Siz hiç "en güçlü denizci" duydunuz mu? Gördüğümüz kadarıyla doğru dürüst ünvanı olan tek denizci Garp, onunda zaten bir ünvanı vardı "kahraman" diye.
Çünkü seri korsan serisi olduğu için korsanlar daha güçlü işte :(
Yoksa denizciler adam değil mi neden dünyanın en güçlü adamı denilmesin :D
 
Neredeyse defalarca birbirimizi öldürüyorduk diyor Rogar. Burda eşit çıkıyor, savaşta Sengoku yanında durdu ağır top misali şunuda yapabilirdi bir gemiden devasa büyük topu WB nin gemilerine firlatabilirdi yada her taraf buz olduğunda hiç bir denizci buz üstüne çıkmadan önce Korsanlarin çoğunu yok edebilirdi. tıpkı Luffy gilleri takip edip devasa topu attığı gibi o işi Akainu gibi çömez adama bıraktı ancak Savaşta İki tarafı da eşit göstermeye dikkat gösterdi E.Oda böylece kimsenin gönlü kalmasın diye yoksa Denizciler bariz üstündü.
O birbirimizi defalarca kez ölümün kıyısına getirdik çevirisi yanlış diye biliyorum.Doğrusunda defalarca dövüştük mü ne deniyormuş.Burdan da zaten denk oldukları anlamı çıkmaz.
 
O birbirimizi defalarca kez ölümün kıyısına getirdik çevirisi yanlış diye biliyorum.Doğrusunda defalarca dövüştük mü ne deniyormuş.Burdan da zaten denk oldukları anlamı çıkmaz.
Denk olup olmamaları konusunda farklı düşünceler mevcut zaten benim görüşüm birbirine denk oldukları hatta Rogar Garp'ın sayesinde ilerleyebildiğini düşünüyorum Rogar korsan Garp denizci Rogar'ın çoğu rakibini Garp elemiştir. Böylece Rogar Raftel'e zorda olsa, daha zor gitmesinden iyi bir şekilde gitmiştir. :) Garp'a karşı bir sempati duymuyorum ancak OP de Garp ile ilgili olaylar olduğunda çok net bir şekilde güçlü olduğu ortaya çıkıyor. Garp korsan olsaydı Rogar avucunu yalardı. Gibi bir izlenim yaratıyor. Rogar'ın gücü gösterilmediği için tabi
 
Çok basit bir soru soracağım. Roger döneminin zirvesiydi o ölünce WB zirve kabul edildi.Oda ölünce neden serinin zirvesi Kaidou oldu da Garp olmadı?

Büyük ihtimalle Kaidouda mefta olunca BM-Shanks veya Garpa geçecek o ünvan. Fakat ben buna rağmen kesinlikle Garpa gider diyemiyorum. Bu seri ne olursa olsun korsan serisi.Her zaman en zirvede korsanlar var galiba.
WB yaşarken de 1v1de en güçlü Kaido. WB ölünce o ünvanı almadı yani.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık