Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Zoro'nun Karakter Tasarımı ve Bilinmeyen Yönleri

Yine uzun bir yazı ile karşınıza çıkıyorum. Ama bu seferki yazı bana ait değil, @Chaos Bringer'a ait. Bunu en başta belirtmek isterim. Araştırmaların tümünü kendisi yaptı. Ben sadece ufak ufak dokunuş ve eklentilerde bulundum ancak bu konunun içeriğini ve amacını kesinlikle değiştirmedi. Konuyu bir Zoro sever olarak benim açmamı istedi. Bu ince davranışından ve jestinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum :)


Selam dostlar. Oda'nın Zoro'nun kişilik ve karakterini yaratırken kurduğu argümanların bazılarını bulmuş olabilirim. Hazırsanız başlayalım.

Konuya, seride sadece birkaç kişiye özel olup bu kişilerin kullandığı özel ulaşım araçlarını inceleyerek başlamak istiyorum.

Striker


Billower Bike


Coffin Boat


Şimdi bu 3 aracın nasıl çalıştığına değinelim. Striker Ace'in gücü ateşle; Billower Boat Smoker'ın gücü dumanla çalışıyor. Peki yelkenlerini hiçbir zaman açık görmediğimiz ve yanında da kürekleri olmayan bir kayığın Grand Line sularında özgürce yol almasını nasıl açıklayacağız ? Kayıkta yanan mumlar bir anlama geliyor mu ? Ne tür bir güç bu kayığı hareket ettiriyor ? Cevap:

Şeytani güç ve enerji

Bu konuyu daha iyi anlamak adına Mihawk'ın bazı özelliklerine değinmemiz gerekecek. Bu özelliklerin kendimce ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını düşündüğüm linki paylaşıyorum. İsteyen Mihawk'la ilgili kısma göz atabilir:

http://www.korsanfan.com/konu/one-piece’te-4-büyük-güç-Şeytani-ruh-ve-enerji-lanetli-kılıçlar.5314/

Şimdi yukarıdaki inceleme yazısına ek olarak Mihawk'ın şeytani ruh ya da gücü olduğuna kanaat getirebileceğimiz bir sahnesini daha sizlerle paylaşıp Mihawk ve şeytani güç konusunu iyice pekiştirelim.

Mihawk'ın Baratie'de Zoro'ya söylediği sözleri hatırlıyor musunuz ?



Özellikle 2. kısım çok önemli.

Ne kadar sürerse sürsün!
diyor Mihawk.

Bu Op evrenine aykırı bir cümle değil mi sizce de ? Çağa adını veren Beyazsakal bile ''bir tek kalbim var ve sonsuza dek en güçlü kalamam'' diyorken Mihawk'ın ne kadar sürerse sürsün seni en güçlü halimle bekleyeceğim demesi neye işaret olabilir ? Bakınız, Mihawk 43 yaşında. Diyelim ki Zoro 30 sene sonra Mihawk'ın karşısına çıktı.. Mihawk 73 yaşında oluyor. Bir insanın 43 yaşındaki hali ile 73 yaşındaki hali arasında nasıl olur da bir fark olmaz ? Nasıl olur da gücünden hiçbir şey kaybetmez ? Bunun açıklaması içindeki şeytan olabilir mi ? Beden yaşlanabilir, eskisi kadar güçlü olmayabilir ama ruh yaşlanmaz değil mi ? İçinde muazzam bir şeytan varsa Mihawk'ın cümleleri bu şekilde anlam bulabilir.

Mihawk'tan yola çıkarak şeytani enerji ve gücü temsil eden objelerden biri olan ''mum'' dan bahsedeceğim.

Mum neredeyse her dinde, karanlığı kilitleyen, hapseden, iyilik sembolü bir obje olarak kullanılıyor. Ayrıca iyiliğin ışığını ve kutsallığı temsil ediyor. Budizm ve Hinduizm'de tanrılara hayvan kurban etmek yerine bazı yerlerde mum kullanılıyor. Bunun dışında bir çok yerde ruh ve zihin gücünü arttırmak için mum kullanılıyor.

Gelelim Mihawk'ın yeşil mumlarına. Mum neden yeşil renkte yanıyor ?

Ateşin rengi; ruhun ve barındırdığı inancın boyutunu belirler. Yeşil bir ateş, enerjinin frekans ile dalgalanması ve atomik bir maddenin yanması ile ortaya çıkar.
Enerjinin dalgalanması ise şeytanın gücünü, kendi iradesi ile dışa vurması demektir.
Bu gücün yayılmasından dolayı açığa çıkan renk ise yeşil bir ateşi, bunun muma yansıması ise yeşil alevli mumları oluşturur. Bingo!

Yani Mihawk da Ace ve Smoker gibi kendi gücü ile kontrol ediyor kayığı. Hala ''bunların Zoro ile ne alakası var anlamadım'' dediğinizi duyuyorum. Devam edelim.

Mum'u araştırırken ilginç birkaç şeye denk geldim. Zoro'nun budizm ve hinduizm izleri barındırdığını söyleyen çok teori var bildiğiniz üzere. Gelelim bulgularıma. (Oda'nın Zoro'nun kişiliğini yarattığında kendimce bir karakter ipliğini yakaladığımı düşündüm ve bu ipi çektikçe her şey anlam kazandı. Okudukça ''Zoro kişiliği'' daha da belirgin olacak)

  • Gözlerin kapalı tutulması mum adına kararlılığı, enerjinin hükmünü ve odaklanmayı temsil ediyor. Zoro'nun tek gözü kapalı çünkü şeytanını baskı altına alıyor, kontrol ediyor.
  • Mum, yahudi sembolizminde yer alıyor ve Yahudi sembolizmdeki sayılar, 3-4-5-6-7-8-10-12-13-18-26... Bu sayıların her biri farklı anlamlar taşıyor. Ah tesadüfe bakın ki mumu sembolize eden simgesel sayı 3 (üç)! Bu kısımdan sonrası 3 sayısının Yahudilikteki anlamları..
  • Üç sayısı kutsallığı temsil ediyor. Bundan dolayı tapınaklar 3 bölüme ayrılmış durumda. Üçte ikisi kutsal mekan ve üçte biri tanrısal mekan. Üçte ikisi şeytan, üçte biri iradesi!? Bundan dolayı sürekli uyuyarak içindekini baskı altına almaya çalışıyor. Tahminimce Mihawk'tan bunu dengelemeyi öğreniyordu.
  • Bu tapınaklarda 3 sandık için 3 kutsal kase bulunuyor. Bunun karşılığı 3 şeytani kılıç ya da Meitoların ruhları olabilir. Zoro'nun 3 kitetsu'yu elde edeceğini düşünüyorum.
  • 3 sayısının Yahudilikte simgelediği diğer bir şey de Hanuka'nın 9 kollu şamdanıdır. Mum'un 3 sayısını temsil etmesine ana etken bu 9 kollu şamdan olarak nitelendirilir.

Bu 9 kollu şamdanın ortadaki kolu sürekli olarak, diğer kolları ise farklı günlerde birer birer yakılır. Dokuz kolu da yandığında saf ışığı temsil eder. Meh! Fazlaca tesadüf olmadı mı bu ? Mumun ana simgeselliği 9 kollu şamdan. Ashura!!!


Not: Hanuka 8 gün süren bir bayramdır. Işık bayramı ya da yeniden adanma bayramı olarak da adlandırılır.

Yeniden adanma bayramı => Şeytanına adanma ?
9 kol - 9 kılıç tekniği. Zoro için kolları kılıçları.

Şimdi biliyoruz ki Oda bir karakteri çizdikten sonra ona belli spesifik özellikler koyarken bulguları her zaman terse çevirir. Bu hem onun tarzıdır hem de çizdiği karakterin çıktığı yerin fikri ve kişilik özelliklerini saklamış olur. Mum, ışığı ve kutsallığı simgeliyor fakat Zoro kişiliği, yapısı ile tanrı tanımaz, inançsız ve karanlık bir ruha sahiptir. Yani sembolize ettiği her şeyin tersinde bir kişiliğe sahip. Kutsallık yerine karanlığı ve şeytanını koyduğumuzda Zoro'nun yapısal olarak nereden çıktığını buldum gibime geliyor.

  • Son olarak.. Kohen, bu 9 kollu şamdanı yakan kişidir. (Kohen İbranice rahip demektir.) Mumu yakan rahipler, Tora'daki Aaron'un (Harun) torunlarıdır. Tora, kutsal kitap Tevrat'dır. Kısacası mumu yakan kişinin, Aaron soyundan geldiği söylenir. Şimdi, hem İbranice hem de Japonca Tevrat, Tora olarak geçiyor. Aynı zamanda Tora Japonca'da kaplan anlamına da geliyor. Tora; öğreti, yönlendirme, yasa demektir. Bu kelime oyunu tam da Oda'ya göre değil mi ? Şimdi Zoro'yu oluşturmak için Oda'nın yaptığı gibi her şeyi tersine çeviriyoruz ve Oda'nın yaptığı bu kelime oyunlarıyla birlikte ortaya Zoro kişiliği çıkıyor.

1- Dokuz kollu Ashura'nın sahibinin Aaron'un lanetli soyundan geldiği Tora tarafından belirtiliyor. Yani, Aaron lanetli soyu şeytani ruhları barındıran ve Zoro'nun ataları olanlar. Tora, Wano'da bir tapınak, bir mekan olabilir. Ya da bu isimde bir lakap ya da t-shirt'e sahip biri olarak Zoro'ya bu bilgileri verecek olabilir. Tora'nın anlamını aklınıza getirin. Öğreti ve yönlendirme. Zoro kendini (aslında kim olduğunu), ailesini öğrenmek için bilgi edinmek ve bu bilgi doğrultusunda yolunu çizmek ya da yönlendirilmek zorunda kalacak.

2- Enerji ve şeytan ruhuna sahip biri, öğretisini bir mum kullanıcısından alıyor. Mihawk, yeşil mum(demonic power) ile Zoro'ya eğitimini veriyor lakin iç sakinlik ve kontrol için bir gözünü kapatıyor.

3- Zoro'nun (Kohen), Aaron soyundan geldiğinin belirtilmesi ve Zoro-Ryuuma arasındaki soy birliği. Ayrıca savaşın başında Ryuuma'nın ''Sanki koca bir hayvanla-canavarla karşılaşacakmışım gibi'' demesi..


Kelime oyununu görüyor musunuz ? Zoro Kaku'yla karşılaştığında ve yine dövüşün başında Kaku Zoro'ya ''sen bir canavarsın'' demişti.


Ve sonrasında Ashura açılıyor. Water 7'dan hemen sonraki arc Thriller Bark ve Ryuuma onu hayvan ilan ediyor. Tora'ya (kaplan) bir gönderme değil mi tüm bunlar ? Zoro'nun, atalarının soyundan gelmesinin Tora ile ilgisi var. Zaten seride Zoro'nun kaplan olarak tasvir edildiği çok net bir şekilde manga sayfaları ile de belirtiliyor:





Bu arada Ryuuma demişken Shuusui'ye de ufak bir parantez açıp Zoro-Ryuuma ilişkisinin yüzyıllar sonra bile hala devam edip bağlantılı olduğunu gözler önüne serelim.

Hazan Suyu'
nun inanış olarak ne ifade ettiğine baktığımızda ''ölüp gömüleceği yere bilmeden gitmek'' gibi bir anlamı olduğunu görüyoruz.

Biraz irdeleyelim.

Bu, Ryuuma'nın kılıcının Wano'dan çıkarılması ve ölmeden Zoro tarafından Wano'ya geri götürülmesi anlamına gelmiyor mu ? Nitekim Zoro Hazan Suyu ile Wano'ya gidiyor ya da Wano'da şu an :) Bu aynı zamanda Zoro'nun Hazan Suyu'nu Wano'da bırakacağına büyük bir kanıt aslında. Tora ismi bundan dolayı da önem taşıyor. Kılıcın ismi, Ryuuma'nın başına gelenler ve Zoro'nun kılıcı Wano topraklarına geri götürmesi gerçekten ironik.

4- Sekiz günlük Hanuka'da (yeniden adanma, ışık bayramı) 9 kollu şamdan yakılır. OP evreninde zaman kavramının neredeyse tamamı coğrafi yapı itibari ile denizlerde geçer. Fakat 9 kollu şamdanın yakılması için tapınağa ihtiyaç vardır. (Oda'nın ters çevirimi) ''Dokuz dağ ve sekiz deniz boyunca kesemeyeceğim hiçbir şey yok!'' :)


Kesmek Zoro için kolları ile yaptığı bir adanma işlemidir. Çünkü kılıçları onun kollardır. (Usopp'u, burun fırtınası adında bir kılıç yaptığı zaman bu mesajı çok güzel verdi. Kılıçları Zoro'nun uzuvları)


Zoro Usopp'u bir katana gibi görüyor.

5- Tora, zaman atlamasına kadar Zoro'ya atalarından bahseden bir kutsal kitabın adıdır ve Odanın kelime oyunu ile kaplandan veya hayvandan gelen soy olarak oynanmıştır. Ryuuma ve Kaku bunu net bir şekilde belirtmişlerdi. Zaman atlamasından önce bu ithamları alan Zoro sadece bilinçsiz bir yaban idi. Sonrasında ise kendinden emin vahşi bir yabani bir hayvana döndü. Bunun kanıtı ise; ''Daha önce ısırmayacağına emin olduğun bir vahşi hayvanla karşılaştın mı?'' :) Müthiş değil mi ?


Özetle, Tora kitabının lanetli bir soyu temsil ettiğini, belirtilen Aaron'un ise atalarının ismini temsil ettiğini gösteriyor. Dokuz kollu şamdanı yakan Kohen(rahip) ise burada Zoro oluyor. Kaplan onun için bir kimlik haline gelecek Wano'da. Ve rahip olarak tasarlanan kişilik Zoro'ya tam zıt, tanrı tanımaz olarak işleniyor Oda tarafından. (Yine Oda'nın tezatlıklar silsilesi)

6- Rahipler ve Tanrının ışığına inanan kesimin temel felsefesi ''bir tokat yersen, sen diğer yanağını da uzat''dır. Dünyaya karşı Tanrı'nın isteği ile bir boyun eğmişlik ve sonsuz hürmeti kabul ederler. Bu düşünce biçimi ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:
''Dünya seni itip kaktığın da , ayağa kalkmalı ve sende itmelisin.'' Ya da ''Sadece mazeretler uydurarak bir şey elde edemezsin. Eğer ölürsem sadece buraya kadar gelebilecek bir adamım demektir.'' Yani boyun eğmişliğin ve teslimiyetin aksine bir başkaldırış ve çaba sarf etme düşüncesi söz konusu oluyor. Yine ters, yine ters. Oda'nın ters köşelerinin nereden geldiği belli oldu galiba :)

7-
Aforoz edilmiş bir rahip, sürülmüş bir samuray (ronin) ile mantık olarak aynı kategoridedir. Bir rahip ve samuray ikisi de onursuz ve yakışıksız davranışlardan kaçınırlar. Ayrıca bulundukları yerden uzaklaşamazlar yani rahip klise ya da mabedinden, ronin ise ustasının yanından uzaklaşamaz. Zoro Wano'dan çıkmış biri. Bu yönüyle hem dışlanmış bir rahip hem de bir ronin özelliklerini barındırıyor. Wano'nun dışa kapalı olması bu tutuculuğundan kaynaklı olabilir.
Wano'dan ayrılmak bir utanç sayılabilir. Yani Oda'nın ters olarak yansıttığı Zoro karakterinden biri de dinsiz rahip temasıdır. Zoro Tanrı'ya inanmadığını da ifade etmiştir.


8- Son olarak.. Neredeyse tüm dinlerin ve kitapların ortak yönergesi, ''Işığa giden yolda, doğruluktan ayrılma'' dır. Bu, içimizdeki iyilik ile hareket edip tanrıya ulaşma amacıdır. Bizim dinsiz rahip ise ne diyor bakın:


''Kan dökmeye giden yolda, acı çekmek iyidir''. Oda'nın Zoro uyarlaması. Bu sözün anlamı da şuradan geliyor. Sandai Kitetsu'nun bilinen kan isteği (sakki), Zoro'nun kişiliğine ters düşüyor. Şeytanının bu isteğini dizginlemek için kendine koşul koyuyor. Birini doğrayacaksam, önce acı çekmeliyim. Burada şuna açıklama getireyim. Zoro'nun kişiliği karanlık. Neden ters düşüyor birini kesmek ? Zoro her şeyi kesmek istiyor, evet. Düşmanına karşı acımasız, evet. Ama aynı adam küçük bir kızın emeğini toza toprağa bulanmışken ziyan etmek de istemiyor. Kesmek istemediği şeyler de var. Hatta bunu Monet sahnesinde net bir şekilde ifade etmiştir. Yine en iyi kılıç nasıl tasvir edilir ? ''Kesmek istediğin şeyi kesen kılıç''. Bu yönüyle Zoro'nun kişiliğine terstir.

Görüyorsunuz değil mi ? Zoro'nun cümlelerinde bile karakterini oluşturan felsefe hakkında neler var. Zoro'nun felsefik içerikli konuşmaları da böylelikle anlam kazanmış oluyor. Çünkü o dinsiz bir rahip!

Bunlar Zoro'nun tasarlanırken nasıl bir altyapıdan faydalanıldığının bir yansıması ve felsefi bir boyutu idi. Şimdi de inceden inceye oluşturulan bu karakteri mitolojik yönüyle değerlendirip bu yönüyle ne tür benzerlikler ihtiva görelim.





1-


Amaterasu, Japon mitolojisinde cennetin yöneticisi, güneş tanrıçası. Adı cennette ışıldayan, gökyüzünü aydınlatan anlamlarını taşır. İzanagi'nin kızıdır. Japon imparator ailesinin soyunun ondan geldiğine inanılır. Japonların ulusal dini Şintoizm'de birbirine eşit güçte olan tanrıların üstünde bulunan tek tanrıdır. Bu dinin en büyük rahibi de Japon imparatorudur. Bu yüzden imparatora güneşin oğlu denir. Japon inançlarına göre imparator siyasal yetkilerini tanrıça Amaterasu'dan miras yoluyla almıştır. Amaterasu dünya düzenini kurması için torunu Ninigi no Mikoto'yu yeryüzüne göndermiştir. İlk Japon imparatoru Jimmu Tenno'nun bu torunun soyundan türediğine inanılır.

Bu kısa bilgilendirmeden yola çıkarak bağlantıları ele alalım:

  • Güneş tanrıçası ? Wano güneşi ?

Adı cennette ışıldamak:


Zoro'nun ''adımı cennet bile duyacak'' lafı ve gökyüzü temasıyla birlikte Indra göndermesi.

Not: İndra, Hint Mitolojisi'nde Tanrı'ların Tanrısı, Cennet, Zafer ve Hava Tanrısı olarak geçmektedir. Ayrıca;

http://www.korsanfan.com/konu/one-piece’te-4-büyük-güç-Şeytani-ruh-ve-enerji-lanetli-kılıçlar.5314/

başlıklı, birbirinden ayrı iki konuda Zoro'nun ortak noktası olarak İndra'nın görülmesi dikkat çekici bir ayrıntı.
  • Japon imparatorluk ailesinin bu soydan geldiğine inanılır. Zoro'nun soyu ? (shogun'un oğlu çok klişe lakin shogun Kaido'nun sayesinde başa geçmiş ise devirdiği yönetim Zoro'yu terk eden ataları olabilir).
  • En bomba kısım! Bu dinin en büyük RAHİBİ Japon imparatorudur. Bu yüzden ona güneşin oğlu denir.
Şintoizm yani Şinto, tanrının yolu demek. Zoro ise şeytanın yolundan devam ediyor. Kılıcı, saldırıları, ashurası ve kalan her şeyi ile. Başka bir ilginç konu da 2. dünya savaşından sonra Japonya'nın çok büyük kısmı Budizm dinine kaymış. İnsanların Budizm'den yola çıkarak Zoro'ya kanıt aramasının sebebi bu. Lakin Oda gene tersini yapıp eski olan din Şintoyu Zoro'yla bağdaştırmış. Zoro demek Japonya demek!


2-


İlk cinsel birleşmeleri sonucunda Hiru-ko (Japonca, Sülük Çocuk) adlı sakat bir çocuk doğar. Çocuk, sakat olduğu için ondan iğrenirler ve sazdan bir sal içerisinde suya bırakırlar. Çocuğun sakatlığını, kadın olduğu için asla ilk konuşmaması gereken İzanami'nin kuralları çiğnemiş olmasına bağlarlar. Yeniden işe başlayarak birçok ada ve tanrı yaratırlar. Yukarıdaki resimde İnazagi ve İnazami'nin baktığı kuş Hiru-ko'yu temsil ettiği gibi, onun ve adaların oluşma hikayesini de anlatır aslında. Ben Zoro'nun o teknenin içine konup terk edilen çocuk olduğunu düşünüyorum. Zoro'nun terk edilen çocuk Hiruko olduğunu düşünmemin sebeplerinden biri de işte bu:

Hiruko (anlamı), sabah güneşinin Tanrısı. Küçük çocukların sağlıklarını koruduğuna inanılırdı. Tezata gelin şimdi.

Sabah güneşi ve dolunay ?
Küçük çocukların sağlığını korumak ve Kuina'nın ölümü. Tam bir Oda baş yapıtı.


Eğer Zoro, terk edilen çocuk olarak Wano'ya döner ve alayına isyan derse sadece shogun ile değil kardeşleri ile de kapışabilir.

İnazagi ve İnazami'nin çocukları:

Ateş Tanrısı Kagutsuchi doğar. İnazagi'nin sol gözünden Güneş Tanrıçası Amaterasu, sağ gözünden Ay Tanrısı Tsukiyomi, burnundan Fırtına Tanrısı Susanowa doğar. Bu bilgiler eşliğinde dikkatinizi çeken şeyler illa ki olmuştur herhalde ?

  • İnazagi'nin sol gözünden doğan Amaterasu ve sol gözü kapalı olan Roronoa Zoro.
  • Biraz yukarıda bahsettim. Zoro'nun kılıçlarını uzuvları olarak gördüğü meselesi. Usopp'a koyduğu ismi fark ettiniz mi ? Burun fırtınası! Tesadüf ki Japon Mitolojisinde burundan doğan Fırtına Tanrısı olduğunu öğrendik. Herhangi bir isim koyabilecekken neden direkt olarak Burun Fırtınası ismini koydu ? :) Çılgınsın Oda!
Hazır fırtına, yağmur, çamur demişken Wano'nun temsili Japonya olmasından dolayı bu ülkenin adalardan oluştuğunu varsayabilir ve her ada için bir kardeşim bu toprakları yönettiğini düşünebiliriz. Hatta bu topraklar muhtemelen elementleri tasvir eden topraklar olacaktır... Tıpkı mitolojideki gibi. Bu toprakların varlığını, Wano'da kanıtlamak amacı ile önümüze çıkacak olan karakterler... Bu düşünceyi adeta doğrulayan, Wano'nun farklı element ülkelerinden oluştuğunu gösteren karakterler, altyapı oluşturmak amacıyla olsa gerek bize daha önceden sunulmuş bile;






rain of the shiryu / su
foxfire kinemon / ateş
jigoro of the wind / rüzgar

(Hatta burada ilginç bir gönderme olabilir. Zoro'nun gölgesinin Jigoro'da olması Oda'nın Zoro hakkında bize verdiği bir ip ucu olabilir. Tatsu maki, burun fırtınası (Susanowa) ve Indra. Bunların tümü gökyüzünün efendisinin imgeleri, Zoro'yu rüzgara daha da yaklaştıran göstergeler.)


Daha yazılacak çok şey var. Lakin onlar için zamanın bize biraz daha bilgi vermesini bekleyeceğim. Biraz uzun ama tatmin edici bir yazı olduğunu düşünüyorum. Özetle;
  • Mum, ruhani enerjiyi yansıtır ve Yahudi sembolizminde karşılık geldiği sayı 3'tür.
  • Mumun sembolik objesi de Hanuka'nın 9 kollu şamdanıdır./ Ashura
  • Yeşil ateş, şeytan ruhu ile iradenin yanması ile oluşur. /Mihawk'ın botu
  • Zoro'nun karakter ve kişiliğini Oda Hinduizm, Yahudizm ve özellikle Japon mitolojisinden almıştır.
  • Zoro kişiliği olarak ''dinsiz bir rahip'' olarak tasvir edilir.
  • Zoro tanrıların çirkin doğduğu gerekçesi ile terk edilen ilk çocuğudur. /Hiruko
  • Zoro Wano'da Tora tarafından soyunu öğrenecek ve kutsal ateşi yakacak olan kişidir.

KAYNAKÇALAR
 
Son düzenleme:
Zoro ile ilgili bir analiz daha! Ellerinize sağlık! Çok güzeldi, aşırı keyif aldım okurken. Daha fazla Zoro, Mihawk, Rayleigh, şeytani güçler, kılıçlar vs temalı analiz konuları bekliyorum sizden. Dinsiz rahibim benim :a:
 
İyi hoş güzel, yazmışsın ama ben Zoro'nun sıradan bir köylü çocuğu olmasını daha çok isterim :bilmem:

Not: Ellerinize sağlık :respect:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık