Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Vegapunk

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 130 81.8%
  • Sevmem

    Kullanılan: 29 18.2%

  • Kullanılan toplam oy
    159

Vegapunk (Begapanku), Denizciler'in bünyesindeki en önde gelen bilim adamıdır. Deniztaşının sırlarını çözerek onu kullanıma uygun hale getirmek, Şeytan Meyvesi güçlerinin nasıl çalıştığının gizemini bulmak, diğer bilim adamları ile birlikte Soy Faktörü'nü keşfetmek gibi mevcut teknolojinin en az 500 yıl ilerisinde olduğu söylenen bilimsel başarıları vardır.

Vegapunk, Dünya Hükümeti için çalışmaya başlamadan önce, Caesar Clown, Vinsmoke Judge ve Queen gibi diğer önemli bilim adamlarının oluşturduğu MADS olarak bilinen yasadışı bir bilimsel araştırma grubunun bir parçasıydı. Daha sonra tutuklanarak Denizciler'in bünyesine katılmıştır.

Vegapunk, hikayenin arka planındaki önemli rağmen, seride henüz gösterilmemiştir.

Görünümü

Vegapunk'ın neye benzediği halen bilinmemektedir, ancak bir G-5 Denizci'si onun "yaşlı bir adam" olduğunu söylemiştir. Bu yorumdan yola çıkarak onun yaşlı bir adam olduğu varsayılabilir. Ayrıca Bartholomew Kuma, Barışsever modifikasyonu hakkında açıklama yaparken, laboratuvar önlüğü ve çizgili bir gömlek giydiği ve ellerine sarı renkte eldivenler taktığı görülmüştür.

Kişiliği

Vegapunk gençliğinde doğduğu adanın sakinlerini çok önemseyen, icatlarıyla onlara yardım etmeye istekli cömert bir insandı. Bu yüzden adasının gururu ve neşe kaynağı olarak kabul edilir. Adada yaşayanlar hala onun bir gün geri döneceğine inanmaktadır.

Eski arkadaşı olan Clown'ın aksine Vegapunk, başarıların peşinde koşarken ne yapacağı konusunda çok daha ahlaki bir tutum sergiler. Sürekli başarısızlıkla sonuçlanan devleştirme deneylerinin bir parçası olmayı kabul etmemiştir. Ayrıca masum insanların zarar göreceğini düşünerek H2S zehirli gaz silahının yaratılmasına veya kullanılmasına onay vermemiştir.

Punk Hazard'da iki tane ejderha yaratması ve kullanıcının ejderhaya dönüşmesine izin veren yapay bir Şeytan Meyvesi üretmesi nedeniyle ejderhalara karşı özel bir ilgi duyuyormuş gibi görünmektedir.

Kumanın bir insan olarak son arzusunu yerine getirdiğinden, yani Kuma'yı Hasır Şapkalar'dan biri dönene kadar Bin Güneşli'yi korumaya programladığı için, onurlu bir adam olduğu söylenebilir.

Yetenek ve Güçleri

Vegapunk, hücre biyolojisinden askeri teknolojiye kadar bilimin her alanında muazzam bir bilgi birikimine ve eşsiz bir düşünce yapısına sahip, dünyanın gördüğü en büyük bilim dehasıdır. Bilimsel uzmanlığının çağdaşlarından en az 500 yıl ileride olduğu söylenir. Görünene göre gençliğinde bile bir dahi olarak kabul ediliyordu, fakat icatlarını geliştirmek için gerekli becerilere, kaynaklara ve malzemelere sahip değildi. Ancak bu durum onun lazer silahları da dahil olmak üzere Barışsever sayborglarının yaratılışını teorileştirmesini engellememiştir. o zamanlar. Bu sayede, Franky Vegapunk'ın geride bıraktığı planları inceleyerek onun teknolojilerini yeniden yaratabilmiştir. Bir karalama dahi olsa, Vegapunk'ın geride bıraktığı kreasyonlar ve planlar paha biçilmez kabul edilir ve onlara verilen her türlü zarar suç kapsamına girer.

Araştırmaları sayesinde, gemilerin altını deniztaşı ile kaplayarak Denizci gemilerinin Deniz Kralları'nın saldırılarından korkmadan Sükunet Kuşakları'ndan geçebilmelerini sağlamıştır. Ayrıca Şeytan Meyvesi güçlerinin aktarımının nasıl olduğunu keşfetmiş ve bu sayede cansız nesnelere Şeytan Meyvesi güçleri vermenin yöntemini bulmuştur.

Kuma'yı bir sayborga dönüştüren ve onun birçok Barışsever kopyasını üreterek onlara Kizaru'nun Şeytan Meyvesi'nin bazı özelliklerini veren kişidir. Bu kopyalardan gerçek kan akar, ancak Kuma'nın kendi Şeytan Meyvesi yeteneklerinden yoksundurlar. İki yıllık zaman atlamasından sonra Sentomaru, Barışseverler'in daha da geliştirildiğini söylemiştir. Barışseverler'e yerleştirilen lazerler o kadar gelişmiş bir teknolojinin ürünüdür ki, bunun nasıl yapıldığını Vegapunk'tan başka bilen yoktur. Ayrıca Punk Hazard'da bulunan ejderhaları Vegapunk'ın yarattığı söylenmiştir.

Ayrıca Clown'ın kitle imha silahının yarattığı patlamanın göbeğinde olmasına rağmen hayatta kalabildiği için fiziksel olarak güçlü olduğu düşünülebilir.

Bilimsel Başarıları
- Jeoloji:
  • Deniztaşı kullanımı
    • Deniz Kralları'ndan sakınmak için gemilerin altını deniztaşı ile kaplama

- Meteoroloji:
  • İkim Kontrolü (tamamlanamadı, yok edildi)
- Biyoloji:
  • MADS ekibinin bir parçası olarak Judge ile birlikte Soy Faktörü'nü keşfetme
  • Yapay yaşam formları olarak en az iki ejderha yaratımı (biri Roronoa Zoro, diğeri Brook ve Kin'emon tarafından öldürüldü)
  • Devleştirme (başarısız)
- Botanik:
  • Şeytan Meyvesi araştırmaları
  • Şeytan Meyveleri'nin aslında ne oldukları
  • Şeytan Meyveleri'nin insanları nasıl etkilediği (Trafalgar D. Water Law, Şeytan Meyveleri'nin Soy Faktörü'nü etkileyerek tepki verdiklerini açıklamıştır)
  • Cansız nesnelere Şeytan Meyvesi yedirme
  • Parıltı Meyvesi ile ilgili araştırmalar
  • Soy Faktörü'nü kullanarak Yapay Şeytan Meyvesi üretme (başarısız olduğu söylenmiştir)
- Silah:
  • Yüksek teknoloji silah araştırmaları
  • Çeşitli silahlar
  • Sayborglar (biyoloji araştırmaları ile bağlantılıdır):
    • Çeşitli hayvan sayborgları üretme
    • Barışsever projesi:
      • Kuma'yı bir sayborg olarak modifiye etme
      • Kuma'nın sibernetik kopyalarını üretme
      • Parıltı Meyvesi'nin lazerlerine benzeyen patlayıcı lazerler atabilen cihazlar geliştirme
- Diğer:
  • Hayata geçmemiş bir çok yaratım olanı (yok edildi)
  • Gaz geçirmez giysiler
Ek Bilgiler

- Bir okur Oda'ya Luffy'nin yediği Şeytan Meyvesi'nin nasıl Şeytan Meyvesi ansiklopedisinde yer alabildiğini sormuş, Oda da Vegapunk'ın Şeytan Meyvelerinin gerçekte ne olduğunu biliyor olabileceğini söylemiştir.

Künye

Adı: Vegapunk
Okunuşu: Begapanku
İngilizce Adı: Vegapunk
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 684, Anime 610 (Gölge olarak gösterilmiştir)
Bağlantısı: Denizciler
Unvanı: Bilim Adamı
Lakabı: Doktor Vegapunk (Jap. Dokutā Begapanku, İng. Dr. Vegapunk)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 9 Ağustos

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Vegapunk
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Neden Tesla olarak düşündün? Çılgın fikirleri ve zekası bana hep Leonardo'yu hatırlattı :D Ayrıca her konuyla ilgileniyor.
Eline sağlık..
Tesla'da zamanının ötesinde biriydi. Telsiz ve radyo bulunmadan çok önce, adam bulmuş zaten. Hayata geçiremediği sürüyle projesi var. Para bulamamış ama. Aynı olayları Vegapunk'ta yaşamış. Benziyorlar bir nevi.
 
Ama tesla sadece Fizikle ilgilenmiş belki yan dalları. Ama Leanardo elinin uzandığı her dala girmiş. Bu yönden daha çok benzetiyorum vegapunk'la. Anatomi, Kuma gibi.

O zaman Tesla Franky olsun..
Ben Tesla'dan esinlenilmiş olmasını isterim. Gerçi pek tanınmayan biri ama olsun.

Edison yüzünden, belki çok şeyden mahrum kalıyoruz. Radyo'yu bulan adam aslında Tesla, millet Marconi olarak biliyor. Telsiz ve radar da buna dahil. Kapitalizmin kurbanı oldu. Bir Tesla daha gelmez.
 
Son düzenleme:
eline sağlık smoker.Buarada tesladan da bahsedilmişken Tesla -zavallım- tamamen din kurbanı olmuştur. Bir yahudi olsaydı şimdi edison diye birini tanımazdık.
 
Dragona calıstını düsünüyorum bu adamın dragon arkadası kumayı yanına verdiyse ve lufynin babası olduguna göre arkadaslarından vazgeccek biri değil vegapunkta dünya hükümetine calıstı soyleniyo seride ama asıl devrim ordusuna calısıyo bana göre.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık