Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Vander Decken IX

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 11 15.9%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 58 84.1%

  • Kullanılan toplam oy
    69

Vander Decken IX
(Bandā Dekken Kyūsei), Japon boğakafalı köpekbalığı türünden bir balıkadamdır. Uçan Korsanlar'ın kaptanı ve Uçan Holladalı'nın eski sahibi ve bir efsane olan Vander Decken'in sekizinci torunudur.

Görünümü

Decken, Japon boğakafalı köpekbalığı türünden bir balıkadam olduğu için koyu kahverengi bir ten rengine (animede bej renktedir), zayıf bir beden yapısına ve ince uzuvlara sahiptir. En ayırt edici özelliği dört tane olan bacaklarıdır. Kısa ve enteresan görünümlü bir keçi sakalı vardır. Bıyığı kedi bıyığını andırır. Uzun ve siyah renkteki saçları diken dikendir. Shirahoshi tarafından reddedildikten sonra üzüntüden saçlarının tepesini kesmiştir. Bunlara ek olarak; keskin dişlere, uzun ve sivri bir buruna, perdeli parmaklara ve kafası ile aynı seviyede olan omuzlara sahiptir. Ayrıca boynu yoktur.

Bacaklarının her birinin bileğinde üç altın bileklik takılıdır. Dört bacağı olduğu için iki çift sandalet giyer. Üzerinde dekoratifmiş gibi görünen düğmeler olan ve dizlerine kadar uzanan yeşil renkte bir tulum giyer. Tulumun içinde açık yeşil renkte (animede beyaz renktedir) uzun kollu bir tişört vardır. Sırtında kenarları eskimiş gibi görünen sarı renkte bir pelerin bulunur. Omuzlarından göğsüne doğru uzanan büyük boncuklu iki kolye takar. Kafasında en az on yıldır taktığı sarı renkte ve üzerinden mor şerit geçen fötr bir şapka vardır. Shirahoshi'nin elinin hafızasından silinmemesi için çoğu zaman sağ eline kırmızı renkte bir eldiven takar.

İlk gösterildiğinde, muhtemelen karşısındakilerin Decken'in soyundaki lanetin korkusunu hissetmesi için siyah renkte bir pelerin giyerek kendisini gizlemiştir.

Sekiz yıl önce tulumunun içine yatay çizgili, uzun kollu bir tişört giyiyordu. Kalçasının üzerinde de bir silah taşıyordu. Bıyığı şimdi olduğundan daha inceydi ve keçi sakalı yoktu. Saçları şimdikine göre daha kısa ve düzdü.

Kişiliği

Decken sık sık iki kolunu göğsünde çapraz şekilde birleştirerek "zafer" işareti yapar.


Resmiyete önem veren biri gibi görünmektedir. Hody Jones ile tanışırken bunu göstermiştir. Genelde cümlelerinin sonuna genelde ''Yani sanırım'' lafını ekler. Kimsenin adamı olmak istemediği için Arlong Korsanları'na katılmamıştır. Ancak aynı hedef peşinde olan bir başkası ile ortaklık kurar. Bu ortaklıkta da kesinlikle karşısındaki ile eşit olmak ister.

Şair yönü vardır. Shirahoshi için birçok şiir yazmıştır. Ayrıca Hasır Şapka Korsanları ile olan ilk karşılaşmasında onlara şiir okumuştur.

Decken, Shirahoshi'ye kafayı takmıştır. Bu takıntısından dolayı kendisi prensesi sevdiği için, prensesin de onu sevdiğini sanmaktadır. Bu yüzden sürekli olarak hiç gerçekleşmeyecek olan düğünü için davetiyeler hazırlar, Shirahoshi'nin babası olan Neptune'e "baba" diye hitap eder. Decken tam bir aşkına eşkıyadır. Shirahoshi'nin kendisini reddetmesi üzerine o kadar kafayı yemiştir ki, tüm Balıkadam Adası'nın onunla birlikte yok etmeye çalışmıştır. Ben hayatımda bu kadar manyakça seven adam görmedim. Decken, kızı on yıldır tehdit etmektedir. Decken'in çok dikkat çeken bir başka özelliği de, Yeni Balıkadam Korsanları tarafında olanlar içerisinde insanlara karşı nefret gütmeyen, onları umursamayan tek kişi olmasıdır.

Decken, çoğu denizaltı sakini tarafından haydut olarak nitelendirilmiştir ve yıllardır Balıkadam Adası'nda yaşayanlara korku salmaktadır. Tipik bir korsan gibi, her sorunu şiddet kullanarak çözebileceğine inanır. Shirahoshi'ye sürekli olarak büyük silahlar fırlatmasından bu anlaşılmaktadır. Ayrıca hazinelere oldukça düşkündür. Potansiyel hazineleri elinden kaçırmamak için yanında gezen fenerli balık Ankoro'ya gemi yemeyi yasaklamıştır.

Decken onu şaşırtan durumlara aşırı tepki verir. Shirahoshi onu "tipi olmadığı" gerekçesi ile ilk reddettiğinde üzüntüden kafasının tepesini tıraş etmiş ve sonsuza dek ağlamaya karar vermiştir. İkinci kez reddedildiğinde de aynı tepkiyi göstermiştir. Bu özelliği onu Buggy ve Spandam gibi komedi ağırlıklı bir kötü karakter yapmaktadır.

Yetenek ve Güçleri

Decken, efsanevi kötü korsan Vander Decken'in sekizinci torunudur. Bu yüzden onun gemisi olan efsanevi Uçan Hollandalı'nın da sahibiydi. Tayfası üzerinde mutlak bir hakimiyei vardı. Bir balıkadam olan Wadatsumi ve bir tür abis balığı olan Ankoro gibi iki dev deniz canlısını kolayca kontrol edebiliyordu. Decken ve Jones ile ittifak kurduğu zaman bu ikilinin her ne pahasına olursa olsun durmadan ilerleyeceklerine dair aralarında bir söz verilmişse de, anlaşmalarının bozulması uzun sürmemiştir.

Decken bir balıkadam olduğu için fiziksel anlamda karada normal bir insandan on kat daha güçlüdür. Kendinden çok daha büyük olan bir baltayı rahatça fırlatabildiği görülmüştür.

Aşırı derecede dayanıklı bir adamdır. Monkey D. Luffy'nin Jet Çekiç saldırısı yeyip, yere yapıştığı halde kısa sürede ayağa kalkmıştır. Jones kendisine üç başlı mızrağını saplamış, kendi fırlattığı balta tarafından kesilmiş ve azımsanmayacak bir yükseklikten yere düşmüş, tüm bunlara rağmen ölmemiştir. Yine de dayanıklılığının da bir sınırı vardır. Kafasına aldığı bir darbeden sonra bayılmıştır.

Şeytan Meyvesi


Decken, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Mato Mato no Mi'yi yemiştir. Meyvesinin verdiği güç sayesinde istediği herhangi bir şey ile (canlı varlıklar dahil), daha önce işaretlediği kişiyi vurabilir. Çıplak eli ile dokunduğu kişiye bir nevi "kilitlenir" ve o eli ile ne atarsa atsın, kilitlendiği kişiye gönderir. Attığı şeyler bir engelle karşılaşana dek hedefe ilerler. Bu bakımdan Decken'in attığı şeyler güdümlü füzelere benzetilebilir. Decken'in hedefine bir şey göndermesi için göndereceği şeyi fırlatması gerekmez, sadece dokunarak da bunu halledebilir. Mesela Noah'ı sadece dokunarak Shirahoshi'nin üzerine göndermiştir. Meyvenin zayıf yönü, sadece elinin dokunduğu son kişiyi hafızasında tutmasıdır. Ayrıca Decken bilincini kaybeder yahut ölürse meyvenin neden olduğu tüm etkiler ortadan kalkar.

Shirahoshi, Decken'in el hafızasında olduğu için bir odada sürekli kilit altında duruyordu. Çünkü Decken durmadan ona değişik silahlar fırlatıyordu. Decken gücü ile Shirahoshi'nin kapısına adamlarını da atarak saraya sızabilmiştir. Ayrıca gücünü hareket etmek için de kullanabilir. Bir mercan resifinin üzerine çıkmış, onu Shirahoshi'ye göndererek kızın yanına gitmeye çalışmıştır. Decken'in sağ elinde Shirahoshi kayıtlıdır. Kızın kalıcı olması için eline sürekli eldiven takar. Sol elini de değişken hedefler için kullanır.

Decken, Şeytan Meyvesi yediği için bir balıkadam olmasına rağmen yüzme yeteneğini kaybetmiştir. Fakat suyun dibine batsa da hayatta kalabilir. Ancak suyun etkisi onu güçsüzleştirir. Bu yüzden genelde bir kabarcığın içinde durur.

Silahları
Decken'in üzerinde görünür herhangi bir silah olmasa da, Şeytan Meyvesi gücünden dolayı değişik silahlara sıklıkla başvurur.

Genelde üzerinde gül deseni olan baltaları ve bıçakları kullandığı için kesici ve delici silahları daha çok sevdiği düşünülmektedir. Genelde Shirahoshi'nin üzerine devasa baltalar göndermiştir. Ryugu Krallığı'nda kendisini durdurmaya çalışan birini bıçak çekerek engellemiştir. Shirashoshi'nin kilitli olduğu Sert Kabuk Kulesi'nin duvarlarında büyük kılıçlar ve gürzler olduğu da görülmüştür.

Sandaletlerinin içerisine yerleştirilmiş gizli bıçaklara sahiptir. Uzun bacağını ileri doğru sallayarak karşısındakine sürpriz saldırılar yapabilir.

Ek Bilgiler

- Birçok One Piece karakteride olduğu gibi Decken'in de farklı bir gülüş tarzı vardır; Bahohohoho!

- Decken, bir Şeytan Meyvesi yeteneği kullandığı bilinen ilk ve tek balıkadamdır.

- Decken'in meyve gücü ile insanları işaretlemesinin yolu ellerini kullanmasıdır. İronik olarak dört bacağı varken, sadece iki eli vardır.

- Decken, Şeytan Meyvesi gücüne sahip olduğu için yüzemediği bilinen tek balıkadamdır. Onun bu durumu orijinal Uçan Hollandalı efsanesinin tersine çevrilmiş versiyonudur. Orijinal efsanedeki kaptan da karaya ayak basamaz.

- Decken, zaman atlamasının ardından gösterilen ilk yeni Paramecia türü güce sahip kişidir.

- Decken'in aranma posterinin üzerinde "DANGER" yazar. Muhtemelen bu kendisini yaptığı sahte bir posterdir.


Künye

Adı: Vander Decken IX
Okunuşu: Bandā Dekken Kyūsei
İngilizce Adı: Vander Decken IX
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 606, Anime 525
Bağlantısı: Uçan Korsanlar
Unvanları: Korsan, Kaptan
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 22 Ağustos

Şeytan Meyvesi
Adı:
Mato Mato no Mi (Tr. Hedef Hedef Meyvesi, İng. Mark-Mark Fruit)
Anlamı: İşaret, Hedef
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Vander_Decken_IX
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Roronoa Zoro

Eline saglık :) Sarbonlu mektup güzelmiş bir teorim var yarın pc'de yazarım :D
 
İlginç biri. Luffy bile baltasının yönünü değiştirirken biraz zorlandı sanki. Birde üzerine haplanırsa rezil gibi rakip olabilir sanırım.

Edit: Çeviri hızlı ve düzenli. Teşekkürler.
 

Revanche

Şeytan meyvesi yemiş tek balık adam olduğu nerede söyleniyor ? Teşekkürler.
 
Eline sağlık Smoker. Ben uykulu okudum galiba mangayı şeytan meyvesi yediğini burda öğrendim :hhh:. Harbiden sağlam hakisi çıkarsa şaşırmam.
 

cicer_

Sanki biraz Salvador Dali'yi andırıyor
Bıyıkların marifeti hıhım
Eline sağlık Smoker
Meyve yemiş balıkadam
Evet
Biraz kırık olmalıydı zaten
 
Guzel tanitim cok tesekkurler. Su adamin meyvesi ne ise yariyor bilmiyordum istedigimden fazla bilgilendim :D Saol
 
Yanlız bu adam şimdi bir kişiyi tutup fırlatsa oda gider mi acaba hedefe. Öyleyse baya tehlikeli bir yetenek diyebilirim. Adamın birini tutup yanardağa fırlattı mı?...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık