Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Tsuru

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 101 73.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 37 26.8%

  • Kullanılan toplam oy
    138

Tsuru, kıdemli bir Denizci koramirali ve eski Filo Amirali Sengoku ile koramiral Monkey D. Garp'ın eski bir dostudur.

Görünümü

Tsuru, uzun boylu, ince yapılı ve yaşlı bir kadındır. Topuz şeklinde bağladığı gri renkte saçları vardır. Kıyafeti, diğer yüksek rütbeli subaylarınki kadar resmi değildir. Kolları sıvanmış ve düğmeleri kapalı bir gömlek ve üzerinde yuvarlak desenler olan bir pantolon giyer. Kravat, boncuklu küpeler ve sağ bileğinde iki bilezik takar. Denizci paltosundaki apoletlerin dış kısmı altın, iç kısmı ise mor renktedir ve içinde iki tane beyaz nokta vardı. Apoletleri Edd War Savaşı sırasında standart mavi renkteydi.

Yirmi yedi yıl önce, 49 yaşındayken henüz orta yaşlı olmasına rağmen yüzünde kırışıklıklar oluşmaya başlamıştı.

Gençliğinde oldukça güzeldi ve lacivert renkteki saçlarını gevşek bir atkuyruğu şeklinde toplar ve iki buklesini yüzünün iki yanından indirirdi. O zamanlar sırtında bir tüfek taşıyor ve standart bir Denizci üniforması giyiyordu.

Kişiliği

Tsuru yaşıyla doğru orantılı şekilde oldukça bilge bir Denizci'dir. Oldukça bilgili biridir. Savaş Lordları ile yapılan toplantıda iki Denizci askerini birbirleri ile dövüştürenin Donquixote Doflamingo olduğunu anlamış ve Laffitte ortaya çıktığında onu tanımıştır. Denizci Karargahı'na yaklaşan korsanlarla savaşmak için harekete geçtiğinde, onun iyiliği için endişe duyan genç Denizci askerlerinde söylenmiştir. Daha sonra, dünyada artık gidilebilecek güvenli bir yer kalmadığını söyleyerek diğer koramiraller ile birlikte ön saflarda yer almıştır. Garp'a göre çok sık göstermese de empatik bir kadındır.

Tsuru'nun mottosu "Temiz Adalet"tir. Bu motto ilk olarak Adventure of Nebulandia isimli özel bölümde görülmüş ve Vivre Card - One Piece Görsel Sözlük'te resmi olarak doğrulanmıştır.

Yetenek ve Güçleri

Garp ve Sengoku ile aynı nesilde kıdemli bir Denizci koramirali olmuş olan Tsuru, dünyanın en önde gelen Denizciler'inden biridir. Franky ve Usopp onu tanımış ve onun efsanevi bir figür olduğunu söylemiştir. Tsuru 63 yaşındayken bile, sonradan Savaş Lordu olacak son derece güçlü bir korsan olan Doflamingo korkutabiliyordu. Donquixote Korsanları birçok kez Kuzey Mavi'de Tsuru'nun takibinden kaçmıştır. Doflamingo, normalde Trafalgar D. Water Law'u Denizciler'in elinden alıp, onun güçlerini kullanarak kendini ölümsüz yapmayı planlamasına rağmen, Tsuru'nun savaş gemisini Minyon Adası'nın yakınlarında görünce planından vazgeçmiş ve kaçmıştır. Hatta Savaş Lordu unvanını kaybettikten sonra, diğer yüksek rütbeli Denizciler'e karşı her zaman alaycı şekilde konuşurken, Tsuru ile saygılı bir şekilde konuşmaya özen göstermiştir.

Tsuru, Sengoku ve Issho ile birlikte, Doflamingo'yu taşıyan Denizci gemilerine saldıran İmparator Kaido'nun en yakın adamlarından biri olan Jack'e karşı savaşmıştır.

Taktiksel Yetenekleri
Tsuru dünyanın farklı yerlerinde bulunan suçlulara dair engin bilgilere sahiptir. Laffitte'i anında tanımış ve onunla ilgili ayrıntıları Sengoku'ya açıklamıştır. Crocodile'ın halefinin belirleneceği ve Üç Büyük Güç dengesi açısından son derece önemli olan bir toplantıda bulunmuştur. Tsuru'nun deneyim ve bilgi bakımından rakipsiz olduğu ve emekli olmadan önce Filo Amirali Sengoku için kurmay subaylık yapmış çok ünlü biri olduğu söylenir.

Şeytan Meyvesi
Tsuru, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Yıkama Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde insanları ve nesneleri çamaşır gibi yıkayabilir ve onları kurumaları için ipe asabilir. Meyvenin gücünden etkilenenler dümdüz olur ve kumaş gibi görünür. Bu, rakipleri hareket edemez hale getirerek devre dışı bırakır. Bu güç, hedefindeki kişinin içindeki kötülüğü de sınırlı bir şekilde de olsa temizleyebildiği için, korsanlar açısından oldukça tehlikelidir.

Silahı
Tsuru gençliğinde sırtında çakmaklı bir tüfek taşıyordu, ancak tüfek kullanımı konusunda ne kadar yetkin olduğu bilinmemektedir.

Haki
Bir Denizci koramirali olan Tsuru, Silahlanma Hakisi ve Gözlem Hakisi kullanabilir.

Ek Bilgiler

- Oda, kadın karakterlere kuş isimlerinden türettiği isimler vermeyi tercih ettiğini söylemiştir. Bu nedenle Tsuru'ya, "turna" anlamına gelen Tsuru adını vermiştir. Tsuru kelimesi, "asmak" olarak da çevrilebilir, bu da onun Şeytan Meyvesi yeteneğine bir atıftır.
- Tsuru, Gion ile birlikte en yüksek rütbedeki kadın Denizci'dir.

- 4Kids'in dublajında Tsuru'nun rütbesi olan vice admiral (Chūjō), onun soyadı olarak çevrilmiştir.
- Tsuru'nun adamlarının tamamı kadın Denizciler'den oluşur.
- Bartolomeo, Tsuru ve Sengoku'dan söz ederken onları kafasında canlandırmıştır. Bu canlandırmaların onların gerçek görünümleri ile neredeyse hiç alakası yoktur.
- Tsuru'nun en sevdiği yiyecekler çay ve çay kekidir.

Künye

Adı: Tsuru
Okunuşu: Tsuru
İngilizce Adı: Tsuru
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 234, Anime 151
Bağlantısı: Denizciler
Unvanı: Koramiral
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Lakabı: Muhteşem Kurmay Subay (Jap. Dai-Sanbō, İng. Great Staff Officer)
İngilizce Lakabı (Viz): Muhteşem Danışman (Great Advisor)
Durumu: Canlı
Yaşı: 76
Doğum Günü: 26 Mart
Boyu: 204 cm
Kan Grubu: X

Şeytan Meyvesi
Adı:
Yıkama Meyvesi (Jap. Woshu Woshu no Mi, İng. Wash Wash Fruit)
Anlamı: Yıkama
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Tsuru
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Bu kadın Dof'un meyvesinin antisi, aralarında ne tür bir mesele var merak ediyorum. Sıradan bir kordan güçlü olduğu açık.

Ellerine sağlık.
 
Teşekkürler Smoker.

Valla sağlam bir teyzeye benziyor şuan yaptıkları kadarıyla. Garp ve Sengoku zaten kötü biriyle arkadaşlık yapmaz.
 
Eline sağlık üstad.

Doflamingo'nun korkulu rüyası Tsuru. Adamdır. :a:

sürekli düşünceli ve sakin hali en sevdiğim yönü. Çok kalender duruyor. Kalender karakterleri oldum olası severim. Bir şeyler biliyormuş da o yükün altında eziliyormuş gibi bir hali var nedense. İleride daha sık göreceğimizi düşünüyorum.
 
Eline sağlık üstad.

Doflamingo'nun korkulu rüyası Tsuru. Adamdır. :a:

sürekli düşünceli ve sakin hali en sevdiğim yönü. Çok kalender duruyor. Kalender karakterleri oldum olası severim. Bir şeyler biliyormuş da o yükün altında eziliyormuş gibi bir hali var nedense. İleride daha sık göreceğimizi düşünüyorum.
Son dönemde çok görüldüğü için çevirdim. Bu son Kor-Amiral zaten. Diğeleri pek bilinmiyor ve görülmüyorlar. Smoker kaldı sadece.
 
Dof'un tayfası yanındayken gemisini gördüğünde hastır Tsuru gelmiş dediği kadın Tsuru.Hiç boş değil.umarı olası son savaşta iyicefne yer alır.Çünkü almazsa yenilecekler.Ho.,Alsada yenilecekler :D .Eline sağlık Smoker.
 
Son dönemde çok görüldüğü için çevirdim. Bu son Kor-Amiral zaten. Diğeleri pek bilinmiyor ve görülmüyorlar. Smoker kaldı sadece.
Daha da fazla görünecek, hissediyorum. :/
Sanji ile alakalı biri çıkabilir gibime geliyor o kapak yüzünden. Sarışın olmadığı ve kaşları normal göründüğü için de anne tarafından akrabasıdır belki. Teyzesi olabilir Sanji'nin. :D
 
Oha gençliğini ilk kez gördüm. Acaba bu kadın kaç yüz yaşında :D

Henüz arka planını görmediğimiz ve derin birisine benzeyen bi karakter. İşlenmesini merak ediyorum şahsen fb ile de olsa.
 
Gençken taş gibi olan, yaşlılığında da sempatik tavırları olan bir karakter. Zamanında Dof'u bayağı korkuttuğu da belli. Ek olarak sürekli Garp ve Sengoku ile takıldığı gösterildiğinden bayağı güçlü biri gibi geliyor. Umarım ilerde daha çok gösterilir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık