Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Trafalgar D. Water Law

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 259 79.4%
  • Sevmem

    Kullanılan: 67 20.6%

  • Kullanılan toplam oy
    326

Trafalgar D. Water Law (Torafarugā Dī Wāteru Rō), daha çok adının sadeleştirilmiş hali olan Trafalgar Law (Torafarugā Rō) adı ya da lakabı olan Ölüm Cerrahı takma adıyla bilinen Kuzey Mavi'li bir korsan ve Kalp Korsanları'nın kaptanı ve doktorudur. En Kötü Nesil olarak bilinen on iki kişilik bir korsan grubunun içinde yer alır. İki yıllık zaman atlaması esnasında Savaş Lordu olmuştur, ancak Hasır Şapka Korsanları ile ittifak kurduğu için unvanı elinden alınmıştır. Law'un hayali de diğer pek çok korsan gibi One Piece'i bulmaktır, buna ek olarak D. İradesi'nin ne olduğunu da öğrenmek istemektedir.

Law, Kehribar Kurşunu Sendromu olarak bilinen bir hastalıktan dolayı tüm sakinlerinin öldüğü Flevance isimli kasabadan kurtulabilmiş bilinen tek kişidir. Hastalık ölümcül olduğundan ve doğası yeterince anlaşılmadığından, komşu ülkeler hastalığın yayılacağı korkusuyla Flevance'ı yok etmiş, o dönemde çocuk olan Law canını zor kurtarmıştır. Kurtultuktan sonra, Donquixote Doflamingo'nun kaptanı olduğu Donquixote Korsanları'na katılmış, ancak Doflamingo'nun kardeşi Rosinante'nin çabaları sayesinde Donquixote Korsanları'nın etkisinden kurtulmuş ve Doflamingo'nun imparatorluğunu yıkmak için kendi korsan tayfasını kurmuştur.

Zaman atlaması esnasında Law'un 200.000.000 Beri olan ödülü, 440.000.000 Beri'ye yükselmiştir. Savaş Lordu olunca ödülü bu miktarda dondurulmuştur. Unvanı elinden alındıktan sonra da yeni ödülü 500.000.000 Beri olmuştur.

Law, Sabaody Takımadaları Arkı sırasında kısa bir süreliğine de ola Hasır Şapka Korsanları ile güçlerini birleştirmiş, daha sonra Marineford Arkı'nın sonunda Luffy'nin hayatını kurtarmıştır. Dressrosa ve Dört İmparator Sagaları sırasında Hasır Şapka Korsanları'nın ana müttefiklerinden biri olmuştur. Ayrıca One Piece: Stampede filminde Hasır Şapka Korsanları'nın müttefiki olarak olarak gösterilmiştir.

Görünümü

Law ortalama bir boyda olan ince yapılı bir adamdır. Belli başlı özellikleri, sarı gözlerinin (animede gridir) altındaki siyahlıklar ve her zaman için gülümseyen yüzüdür. Beyaz renkte ve alt ve ön kısımlarında benek desenleri olan kuzey tarzı bir kürk şapka takar. Koyu renkte saçları vardır, ancak şapkası neredeyse kafasının tamamını kapattığı için saçları pek görülmez. Buna ek olarak iki yandan uzanan favorileri ve bir keçi sakalı vardır. Şapkasının rengi beyazdır ve alt kısımlarında benekler bulunur. Saçları anime ve mangada hep siyah olarak resmedilse de, mangada bazen mavi olarak da resmedilir.

Law'un vücudunun büyük bölümünde kabile tazı dövmeler vardır. Her iki elinin parmaklarının üzerinde D E A T H harfleri dövme olarak bulunur. Mangadaki ilk gösteriminde sağ elinin parmaklarında dövme yoktu ve sol elinin baş parmağında herhangi bir harf bulunmuyordu. İki elinin üzerinde de siyah bir haç dövmesi vardır. Göğsünde kalp şeklinde bir dövme yer alır, kalbin ortasında ise korsan tayfasının simgesi yer alır. Omuzlarında da bu dövmenin daha sade hali bulunur. Ayrıca sırtında sadece korsan tayfasının simgesinin olduğu bir dövmeye daha sahiptir.

Zaman Atlaması Öncesi
Law çocukken de bir kürk şapka takardı ve gözlerinin altında siyahlıklar vardı. Tıp akademisine gittiği için üniforma giyerdi. Üniforması kırmızı renkte bir kravat, mavi renkte bir laboratuvar önlüğü, lacivert renkte bir şort ve yeşil renkte ayakkabılardan oluşuyordu. Ayrıca babasından bir cerrah olmak için eğitim aldığından sağ elinde bir neşter, sol elinde de bir kurbağa tutuyordu. Flevance'dan kaçtıktan sonra yırtık bir gömlek ve kirlenmiş pantolon giymiştir. Kehribar Kurşunu Sendromu nedeniyle iyileşene kadar lekeli görünümü olan beyaz ve solgun bir tene sahip olmuştur.

Zaman atlamasından önce siyah kollu ve siyah kapüşonlu sarı renkte bir kapüşonlu ceket giyerdi. Kapüşonlu ceketinin ön kısmında Korsan tayfasının simgesi yer alıyordu ve genelde ceketinin kollarını katlardı. O zamanlar taktığı kürk şapka daha çok bir bereye benziyordu, beyaz renkliydi ve alt kısmında benek desenleri vardı. Altında şapkasındakine benzeyen, ancak daha koyu renkli beneklere sahip hem diz hem de ayak bileği bölgelerinde benek desenleri olan bir kot pantolon vardı. Ayaklarına bir çift koyu renkli, sivri uçlu ayakkabı giyerdi. Her kulağına da bir çift küçük küpe takardı.

Zaman Atlaması Sonrası
Zaman atlamasından sonra Law'un görünümünde önemli ölçüde bir değişiklik olmamıştır. Önceden bereye benzeyen şapkası, ön kısmında gagası olan bir şapkaya dönüşmüştür, bu haliyle daha fazla şapkaya benzer.. Keçi sakalı biraz daha dağınık haldedir ve sağ elinin parmaklarında da dövmeler vardır. Üzerine genelde eskiden giydiği kapüşonluya benzeyen sarı renkte bir tişört giyer. Tişörtün üzerinde de sol kolunda ve alt kısmında sarımsı turuncu renkte korsan tayfasının simgesi olan siyah renkte kürk benzeri uzun bir kapüşonlu palto vardır. Kapüşonlunun kollarını katlamaz.

Kişiliği

"Savaş Lordu olmak için 100 korsanın kalbini Karargah'a gönderecek kadar çılgındı!! O adam bir manyak!!" -G-5 Denizcileri

Law, Flevance'daki tıp akademisinde öğrenim görürken oldukça kibar ve özverili bir çocuktu. Babası gibi büyük bir doktor olmayı arzuluyor, kız kardeşi ile birlikte festivallere katılarak mutlu oluyordu. Ailesini o kadar çok seviyordu ki, onları geride bırakmamak için sahte tahliye işlemine katılmayı reddetmiştir. Yaşadığı yerim yok edilmesi, arkadaşlarının ve ailesinin öldürülmesi ve bunlar yetmezmiş gibi kendisine dört yıldan daha az ömür biçilmesi nedeniyle zihinsel olarak çökmüştür. Doflamingo'ya göre bile son derece acımasız ve nihilist biri haline gelmiştir. Sırf "etrafındaki her şeyi yok edebilmek" için Donquixote Korsanları'na katılmak istemiş, ancak Corazon tarafından hastalığı tedavi edilince fikrini değiştirmiştir.

Law ortada ciddi bir durum yoksa neredeyse her zaman sakince gülümsediği görülen, son derece rahat, ancak sinsi bir adamdır. Potansiyel düşmanlarla doğrudan çatışmaya girmez. Genelde sabırlı davranır ve yalnızca doğru zaman geldiğinde harekete geçmeyi tercih eder. Gereksiz savaşlardan uzak durur ve hedeflerine ulaşmak için uygun fırsatları kollar. Bu yüzden Yeni Dünya'ya girmekte acele etmemiş, öncelikle Savaş Lordu pozisyonu elde etmiştir. Bunlara ek olarak istenmeyen dikkatleri üzerine çekebilecek kavgaları başlatmaktan veya bunlara dahil olmaktan hoşlanmaz, fakat başkalarının yarattığı yıkımı ve oluşturduğu kaosu izlemekten zevk alır.

Zaman atlamasından sonra Law'un eskisi kadar gülmediği, yüzünde daha dikkatli ve ciddi bir ifade olduğu görülmüştür. Artık sadece planı yolunda gittiği için memnun olduğunda veya bir düşmanı kışkırtmak istediği zaman güler. Bununla birlikte diğer kötü şöhretli korsanlarla, özellikle de En Kötü Nesil mensuplarıyla karşılaştığında daha cesur bir tavır sergiler. Örneğin X Drake ile olan ilk karşılaşmasında ona kaç kişiyi öldürdüğünü sormuş, o an Sabaody Takımadaları'da bulunan çaylaklar arasındaki en yüksek ödüle sahip olan ve sivilleri katletmesi ile ünlenmiş Eustass Kid'e hareket çekmiştir. Her iki olayda da meydan okurcasına gülümsemiştir. Aynı hareketi onu hor gördüğünü göstermek ve de kışkırtmak için Donquixote Doflamingo'ya da yapmıştır. Tüm bu cüretkar hareketlerine rağmen ortalıkta dolaşmayı sevmez ve hayatı söz konusu ise rakipleriyle kısa süreli ittifaklar kurmaktan çekinmez. Şaşırtıcı bir şekilde, neredeyse her zaman soğukkanlı bir tavrı olsa da, özellikle Luffy ve Kid ile birlikteyken çocuksu bir şekilde onlarla rekabet eder.

Diğer korsanlara nazaran daha umursamaz bir adam olmasına rağmen, Dünya Hükümeti tarafından diğer korsanlardan daha yüksek bir tehdit olarak görülmüştür. Umursamazlığına örnek olarak X Drake'e kaç insan öldürdüğünü sormasını ya da adalarda en çok aranan adam olan Eustass Kid'den çekinmemesini, üstüne meydan okurcasına gülümsemesini verebiliriz.

Law emir almaktan nefret eder. Müzayede evi Denizciler'in saldırısına uğradığı zaman, Kid ve Monkey D. Luffy kendisine geride durmasını söylemiş, ancak Law kimseyi dinlemeden dövüşe katılmıştır. Yine de gücünün farkında olan biridir. Boyunu aşacak olaylara karışmamayı tercih eder. Eğer karışacaksa da, kendisine güçlü ittifaklar kurmaya çalışır. Hem nazik, hem de alaycı bir mizacı vardır. Başkalarının yaptıklarından yararlanmayacak kadar onurlu biridir. Eski bir korsan olan Jean Bart'a kendisine değil, Luffy'ye teşekkür etmesi gerektiğini söylemiştir.

Law'ın rekabetçi bir yanı da vardır. Müzayede evinin dışında Denizciler ile savaşmak için Luffy ve Kid'le çocukça kavga etmiştir. Yine de Kid'e etrafına çok emir verdiği için kızmıştır. Diğer rakiplerinin aksine Yeni Dünya'ya gitmek için çok istekli görünmemiştir ve hedefi olan One Piece'in bir yere kaçmadığını belirtmiştir. Daha sonra da Yeni Dünya'da rahatça hareket edebilmek için Shichibukai görevini üstlenmiş ve hedefi One Piece'e odaklanmıştır. Ancak gelişen olaylar neticesinde bu unvanını yitirmiştir.

"Zayıflar nasıl öleceklerine karar veremezler." -Law

Hayatı Rosinante tarafından kurtarılmış olmasına rağmen Law, trajik geçmişinin sorunlarını yetişkinliğinde de yaşamaktadır. Geçmişi nedeniyle herkes tarafından soğuk ve kalpsiz bir adam olarak görülür. Scratchmen Apoo, Law'un yaptığı zulümler sayesinde böylesine kötü bir üne sahip olduğunu söylemiştir. Smoker'ın adamlarından biri, Law'un Savaş Lordu unvanı alabilmek için yüz korsanın kalbini çıkardığını ve onları Dünya Hükümeti'ne gönderdiğini iddia etmiştir. Aslında Law savaşırken oldukça merhametlidir, genelde güçlerini kullanarak düşmanlarına ölümcül zararlar vermek yerine onları parçalar ve sonrasında da bu parçalarla alaycı bir şekilde oynar. Tashigi'yi ikiye böldükten sonra onu küçümsemiş, Tashigi'nin bir kılıç ustası olarak gururunu ve onurunu acımasızca ezmiştir (bunu yaparken Doflamingo'dan öğrendiği bir sözü kullanmıştır). Hatta ölmeyi gerçekten bu kadar çok istiyorsa onu öldürebileceğini de söylemiştir. Law'un duygusuz hareketlerinin çoğu pragmatizminden gelir. Örneğin Punk Hazard'daki kaçırılmış çocukları hedeflerine ulaşmayı zorlaştırabilecek yükler olarak tanımlamış ve dikkat dağıtıcı şeylerle uğraşmak istemediğini belirtmiştir. İnsanlara cevap verirken çok açık sözlüdür. Genellikle sözleri ve eylemleri için mazeret bulmaya çalışmaz veya özür dilemez.

Law, Rosinante'nin fedakarlığı nedeniyle hayatını Doflamingo'dan intikam almaya adamıştır. Rosinante o zamanlar bir çocuk olan Law'un Doflamingo'nun pençelerinden kurtulmasını sağlamak için hayatını feda etmiş olsa da, Law akıl hocasının başlattığı şeyi bitirmek için yola çıkmış ve Doflamingo'yu devirmeyi takıntı haline getirmiştir. Caesar Clown'u esir alarak Donquixote Korsanları ile Canavar Korsanları arasında bir savaşın patlak vermesi için uğraşmıştır. Bu, her şeye genel pragmatik yaklaşımına rağmen duygusal olduğu anlarda pervasız hareketlerde bulunabilir. Doflamingo'nun düşmesi için kendisinin ölmesi gerekiyorsa, o zaman bunun iyi bir şey olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiştir.

"Law artık sana itaat etmeyecek, Doffy! Kehribar Kurşunu Hastalığı'nın acısını çekti ve kendisine üç yıl ömür biçildi, ancak bunların üstesinden geldi. O artık öfke ve umutsuzluktan kör olmuş ve bu yüzden Çılgın Korsan'ı takip eden çocuk değil! Senin gibi yıkıma aç bir canavardan öğreneceği hiçbir şey yok!!" -Rosinante

Law zamanında kaybettiği şefkat duygusunu, Rosinante'nin etkisi sayesinde az da olsa geri kazanmıştır. Bu sayede çocukken sahip olduğu güçlü şefkat duygusuna ve nezakete (isteksizce de olsa) halen sahiptir. Pek istemese de Hasır Şapkalar'a, Caesar'ın uyuşturucularından etkilenen çocuklar için bir tedavi bulmalarında yardım etmiştir. Daha sonra da aynı çocukları gönüllü olarak tıpkı Rosinante'nin kendisini Kehribar Kurşunu Sendromu'ndan kurtardığı gibi ölümcül zehirden ve NHC10 bağımlılıklarından kurtarmıştır. Yine de korsanların sivillere karşı iyi davranması fikri onu iğrendirdiği için bu yönünü başkalarına göstermekten hoşlanmaz.

Tıpkı Chopper gibi, Law da hayat kurtarmak için bir doktor olmuştur. Bu nedenle öldürücü güç kullanmaktan kaçınır ve gereksiz yere insanların öldürülmesinden nefret eder (sadece baş düşmanı olan Doflamingo'yu gerçekten öldürmeye çalışmıştır). Aynı zamanda Jean Bart'ın serbest kalması ve Doflamingo'nun yenilmesisi gibi olayların Luffy sayesinde gerçekleştiğini kabul ederek, başkalarının yaptıklarını kendisi için kullanmayacak kadar onurlu bir adamdır. 500.000.000 Berilik ödülüne önem vermemesinden dolayı şöhrete ilgisi yokmuş gibi görünmektedir. Rosinante'nin onu kurtarmak için büyük çaba sarf etmesinin nedeninin D. İradesi olduğunu düşündüğü için bu gizemle yakından ilgilenir.

Luffy ve diğer bazı erkek Hasır Şapkalar gibi, Law da ninjalar ve robotlar gibi "havalı" şeylere ilgi duyar. Raizo ile tanıştıktan sonra diğer Hasır Şapka erkekleri ile birlikte Raizo'nun gösterisini izlemeye koyulmuş, hatta ondan özel bir teknik bile istemiştir. Yine de utandığından mıdır bilinmez, heyecanını belli etmemeye çalışmıştır. Ayrıca Denizin Savaşçısı Sora çizgi romanının büyük bir hayranıdır, öyle ki Sanji'nin Baskın Kostümü'nü görür görmez tanımıştır. Çizgi romanda anlatılanlar nedeniyle Germa 66'dan nefret eder.

Yetenek ve Güçleri

Law çocukken ölmek üzere olduğunu öğrenince, ileride Denizin Yedi Savaş Lordu'ndan biri olacak olan Doflamingo'nun tayfasına katılmış ve ölmeden önce dünyaya mümkün olduğu kadar çok yıkım getirmeyi planlamıştır. Doflamingo da Law'u tayfasına kabul etmiş ve hastalığına bir çare bularak onu üçüncü Corazon yapmayı düşünmüştür. Law bu esnada Gladius'tan nişancılığı, Lao G'den dövüş sanatlarını ve Diamante'den kılıç ustalığını öğrenmiştir..

Law, tayfasının çoğuyla birlikte, Rayleigh'in Müzayede Evi'ndeki hemen hemen herkesi bayıltan Fatihin Hakisi patlamasından etkilenmeyerek bilincini korumuş ve güçlü bir iradesi olduğunu göstermiştir. Bu başarısından dolayı Rayleigh onun korkunç bir korsan olduğunu söylemiştir. Ayrıca Luffy ve Doflamingo arasındaki Fatihin Hakisi çarpışmasına da dayanabilmiştir.

Donquixote Doflamingo bile, iki yıl önce Luffy'nin Marineford'da yaptıklarını gördüğü halde, Punk Hazard'daki adamlarına Law'un potansiyelinin Luffy'ninki kadar yüksek olduğunu söylemiştir. Yine aynı sebepten dolayı onu sağ kolu yapmayı amaçlamıştır. Bunun için de kupa koltuğunu Law'a ayırmış ve onu Donquixote Ailesi'nin seçkin yöneticileri ile aynı seviyede görmüştür. Vergo, Law'un kalbine sahip olduğu için ona üstün gelebilmiş, Smoker (isteksizce de olsa) Law'a kalbini geri verince durum tersine dönmüştür.

Ayrıca genellikle uzaktan dövüşmeyi tercih eden bir savaşçı olmasına rağmen, Sabaody Takımadaları'nda birkaç Denizci'nin yakınına gelmesine izin vermesinden yakın dövüşe girmekten de çekinmediği anlaşılmaktadır. Sabaody Takımadaları'ndayken Kid Korsanları ile birlikte bir Barışsever'e yakalanmıştır. Her ne kadar bu savaşın sonucu gösterilmese de, Marineford Ark'ı sırasında Law'un ve Kid'in yeniden ortaya çıkmalarından dolayı, Barışsever'i yendikleri veya bir şekilde ondan kurtulmayı başardıkları anlaşılmaktadır. Kizaru, Kalp Korsanları'nın kendisinden kaçma konusunda iyi iş çıkardıklarını söylemiştir.

Law zaman atlaması sırasında sahip olduğu kötü şöhreti o kadar artırmıştır ki, acımasızları ile ünlenmiş olan G-5 Denizciler'i bile ondan fena halde korkmuştur. Yine aynı dönemde ödül bazında Luffy'yi geçmiş ve Dünya Hükümeti'ne yüz korsanın kalbini götürerek Denizin Yedi Savaş Lordu'ndan biri olmuştur. Bir koramiral ve Logia kullanıcısı olan Smoker ile savaşmış ve yara almadan onu yenmiştir. Daha sonra da önceden yüksek Silahlanma Hakisi nedeniyle zarar vermediği Vergo'yu tek hamlede bitirmiştir. Dressrosa'da Amiral Issho ve Doflamingo'nun aynı anda yaptığı saldırılara karşı koyabilecek kadar güçlüydü. İlerleyen süreçte Doflamingo'ya ciddi şekilde hasar verse de, yenmeyi başaramamıştır.

Wano'da derilerinin sertliği ile ünlenmiş olan İmparatorlar Kaido ve Koca Ana'ya zarar verebilmiş ve onlar tarafından tehlikeli bir rakip olarak görülmüştür Kid ile birlikte Koca Ana'ya karşı verdiği mücadele sırasında uyanış güçleri ile ona çok ağır darbeler vurabilmiş, onu kendini iyileştirmeye ve Hera, Prometheus ve Napoleon'u daha uyumlu hale getirmeye zorlamıştır. Nihayetinde Kid'in de yardımları ile Koca Ana'yı yenmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Law sahip olduğu Şeytan Meyvesi'ne ek olarak, Donquixote Korsanları'nin üyesi olduğu dönemde son derece sıkı bir dövüş eğitimi almış ve bu sayede inanılmaz insanüstü fiziksel yeteneklere kavuşmuştur. Daha on iki yaşındayken, çok uzun ve iri bir adam olan Rosinante'yi bacağından tutarak fırlatacak kadar güçlüydü.

Doflamingo'nun, Bin Güneşli'yi bile sarsabilen Ölçüsüz Kırbaç Teli isimli saldırısını bloke edecek fiziksel güce sahiptir. Kendisi kadar uzun bir kılıç olan İblis Feryadı'nı ustalıkla kullanır ve düşmanlarını onlar daha tepki bile veremeden hızlıca kesebilir. Bu bakımdan Doflamingo'ya ayak uydurabilmiştir.

Ayrıca dövüş sanatlarında müthiş becerilere sahiptir, dövüş sanatları konusunda Lao G'den eğitim almıştır. Silahlanma Hakisi ile Doflamingo'nun Beş Renkli Tel saldırısına karşı koyabilmiştir. 13 yaşındayken doğuştan savaşçı bir mink olan Bepo'ya zorbalık yapan Penguin ve Shachi'yi yenmiş ve onların kendisine sadakat yemini etmelerini sağlamıştır.

Sağlamlığı ve Dayanıklılığı
Law bilincini kaybetme noktasına gelene kadar kalbi ezildiği halde, kısa bir süre sonra tamamen kendine gelebilmiştir. Smoker ona kalbini geri vermeden önce Vergo'dan ağır şekilde dayak yemesine rağmen ayakta kalabilmiş ve sonrasında Vergo'yu tek bir hamlede yenebilmiştir. Tedavisi olmayan bir hastalık olan Kehribar Kurşun Sendromu'na sahipken bile, Donquixote Korsanları'ndaki yetişkinlerin bile dayanamadığı çok sert eğitim programına dayanabilmiştir. Hastalığı ölümcül bir aşamayken Vergo'nun ağır dayağına katlanabilmiştir.

Donquixote Doflamingo ve Amiral Fujitora tarafından yenildiğinde, Issho'nun Şeytan Meyvesi gücüyle yere sabitlenmiş ve yaralı durumda olmasına rağmen fırsatını bulduğunda çabucak iyileşip kaçabilmiştir.

Doflamingo ile ikinci karşılaşmasında onunla savaşmayı başarmış ve ilk karşılaşmalarında aldığı yaralar iyileşmediği halde üzerine bir de sağ kolunu kaybetmesine rağmen dövüşe devam edebilmiş ve Gama Bıçağı isimli saldırısıyla Doflamingo'yu ağır şekilde yaralayabilmiştir. Ayrıca Trebol tarafından etkisiz hale getirilmiş olsa da, Şeytan Meyvesi gücü ile kopmuş kolunu kontrol etmiş ve bu sayede Trebol'ü yenmiştir.

Onigashima Baskını sırasında onları ciddiye almaya başlayan iki İmparator'dan çok sayıda darbe almıştır. Önce Koca Ana'nın Yıldırım Tanrısı Tenjin saldırısını, daha sonra da Kaido'nun Sekiz Trigramlı Gök Gürlemesi saldırısını yemiş, ancak bu saldırıların ardından Koca Ana ile dövüşmeye devam edebilmiştir, ki bu Luffy'nin daha önce yapamadığı bir şeydir.

Koca Ana kendini güçlerndirerek dev formuna girmeden önce ve sonra ondan birçok darbe almış, ancak dövüşe devam edebilmiş ve uyanmış güçlerini kullanabilmiştir. Uyanış güçleri aşırı derecede enerji tüketmesine rağmen şimdiye kadarki en güçlü tekniklerini kullanarak Koca Ana'ya oldukça yıkıcı darbeler indirmiştir.

Tıp Uzmanlığı
Flevance'ın en iyi doktoru olan babası, Law'a kişisel olarak çok karmaşık prosedürleri öğretmiş, Law da bu sayede çocukluğundan itibaren tıpta çok bilgili hale gelmiştir. Yaşı küçük olmasına rağmen tıp akademisine girebilmiştir. Bu bilgisi sayesinde Operasyon Meyvesi'ni yedikten sonra bedenini mahveden Kehriber Kurşunu Sendromu'nun etkilerini ortadan kaldırabilmiştir. Kehribar Kurşunu Sendromu'nun bilinen herhangi bir tedavisi olmadığından, Law'un bu başarısı dikkate değerdir. Donquixote Rosinante, tıp bilgisi nedeniyle Law için en uygun Şeytan Meyvesi'nin Operasyon Meyvesi olduğu sonucuna varmış, meyvenin yerini hem Doflamingo'dan hem de Sengoku'dan öğrendikten sonra da meyveyi Law için elde etmek adına harekete geçmiştir.

Law müthiş savaş yeteneklerine ek olarak muazzam cerrahi becerileri nedeniyle "Ölüm Cerrahı" lakabını kazanmıştır. Akainu tarafından ölümcül şekilde yaralanan ve zar zor kurtulan Luffy ve Jinbe'yi resmen ölümün pençelerinden çekip almıştır. Jinbe'nin durumunu stabilize edebilmiş olması, Law'un tıbbi uzmanlığının yalnızca insan anatomisi ile sınırlı olmadığını göstermektedir (insanlar ve balıkadamlar aynı kanı paylaştıklarından benzer anatomilere sahip olmaları da mümkündür). Punk Hazard'daki çocukların sorununa dair çözüm bulmaya gönüllü olmasından farmakoloji konusunda da çok bilgili olduğunu göstermiştir. Caesar'ın ölümcül NHC10 ilacının çoğunu çocukların vücutlarından çıkarmak için Şeytan Meyvesi güçlerini ve farmakoloji bilgisini uygulamış, tamamen olmasa da kayda değer bir başarı elde etmiş ve bu yaptığı ile Chopper'ı bile kendisine hayran bırakmıştır.

Operasyon Meyvesi tarafından kendisine verilen uzamsal güçler, Law'un hastasının vücudunu herhangi bir dokuya zarar vermeden, yara izi bırakmadan veya hastanın tek bir damla kan akıtmadan incelemesine olanak sağlar. Hastalığa neden olan yabancı veya zehirli maddeleri ve narkotik ilaçları hastanın vücudundan çıkarabilir. Her ne kadar gösterilmese de, Punk Hazard'da çocukları iyileştirebilmek için onları parçalarına ayırmış, Chopper bu manzarayı görünce Law'un çocukları öldürdüğünü sanmıştır.

Law daha çocukken ölmekte olan vücudundaki tüm zehirli kehribar kurşunu çıkarabilmiş ve böylece kendisini Kehribar Kurşunu Sendromu'ndan kurtarmıştır. Bu durum Operasyon Meyvesi ile tedavi edilemez hastalıkları bile tedavi edebileceğini kanıtlamıştır. Rakiplerinin vücutlarındaki önemli noktaları hedefleyebilir veya önemli ve hassas organları yerinden çıkarabilir, anatomi hakkındaki tıbbi bilgileri ile Şeytan Meyvesi'nin güçlerini savaşmak için kullanabilir. Şeytan Meyvesi gücüyle Monet'in kalbini çıkarmış ve Monet bir Logia kullanıcısı olmasına rağmen Caesar kalbine bıçak sapladığında onu öldürebilmiştir. Aynı şekilde kendisi de Logia kullanıcısı olan Caesar kalbini eline geçiren Sanji ve Bege'in dediklerini yapmak zorunda kalmıştır. Anatomi bilgisini kullanarak Doflamingo gibi bir Savaş Lordu'nun bile iç organlarını ölümcül şekilde parçalayıp yok edebilecek Gama Bıçağı tekniğini icat etmiş ve tıbbi bilgisini bir silaha dönüştürebileceğini korkunç bir şekilde kanıtlamıştır. Aynı şekilde ejderha formundaki Kaido'nun kalbinin yerini tespit etmeyi başarmış ve Gama Bıçağı ile ona da ciddi şekilde zarar vermiştir.

Taktiksel Yetenekleri
Law çok kurnaz ve fırsatçı bir lider ve aynı zamanda çok yetenekli bir stratejisttir. En Kötü Nesil üyeleri içerisinde Yeni Dünya'ya girmeden önce Büyük Hat'tın ilk yarısında gönüllü olarak iki ay boyunca beklemiş tek kişidir. Eylemlerinin fark edilmesini önlemek ve Yeni Dünya'da rahatça hareket edebilmek için Savaş Lordu olmuştur. Punk Hazard'dayken önlem olarak gizlice çok sayıda Deniztaşı zinciri sıradan zincirlerle değiştirmiş ve bu sayede Sezar'ın ölümcül Shinokuni gazına maruz kalmak üzereyken kurtulabilmiştir.

Punk Hazard'daki SAD üretim tesislerini yok ederek ve GÜLÜCÜK meyvelerinin nasıl yapıldığını bilen tek kişi olan Caesar'ı kaçırarak Doflamingo'nun GÜLÜCÜK ticaretine son vermek için çok katmanlı bir plan yapmıştır. Planı sayesinde son derece kurnaz ve becerikli bir korsan olan Doflamingo'yu Savaş Lordluğu'ndan ayrılmak ve Amiraller'le yüzleşmek ya da unvanını korumak ve Kaido'nun gazabıyla yüzleşmek gibi ikisi de birbirinden dezavantajlı iki seçenek arasında bırakmıştır. Yere düştüğünde hemen yakındaki biriyle yerini değiştirmiş ve o esnada kendisini vuran Doflamingo'yu kandırmayı başarmıştır. Aşırı derecede zayıf durumda olmasına rağmen taktik yaparak Trebol'ü kandırmış ve yenmiştir.

Kinemon'un orijinal planı Kanjuro tarafından ifşa edilince hemen yeni bir plan geliştirmiştir. Luffy ve Kid'in inatçı ve pervasız doğasından yararlanmış ve oluşan boşluğu Dokuz Kızıl Kın'ı Kaido'nun sarayına götürmek için bir fırsat olarak kullanmıştır.

Şeytan Meyvesi
Law, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Operasyon Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde oluşturduğu açık mavi renkteki kürenin içerisinde neredeyse istediği her şeyi yapabilir. Küresinin alanını çok geniş bir şekilde etrafa yayabilir, ancak oluşturduğu kürenin yerini değiştiremez, farklı bir yerde yeni bir küre yaratması gerekir. Ayrıca gücünü korumak ve kullanmak için konsantre olmak zorundadır ve çoğu Şeytan Meyvesi gücünün aksine, Law'un güçleri doğrudan onun enerjisini azaltır.

Law'un küresi bir "ameliyathane" olarak düşünülebilir. Law bu ameliyathane içerisinde de istediği gibi "operasyon yapma" yeteneğine sahiptir. Kürenin alanı içindeki nesneleri telekinetik olarak hareket ettirebilir. Kendisi ve diğer insanlar da dahil olmak üzere ışınlama yoluyla her şeyin yerini değiştirebilir. Hakisi çok güçlü olan kişiler Law'un gücüne karşı daha dirençli oldukları için ışınlanamaz. Bunlara ek olarak ruh gibi maddi olmayan şeyleri de değiştirebilir. Bunu yaptığı zaman ruhlar girdiği bedenlere kendi kişilik özelliklerini yansıtır. Ayrıca nesneleri onlara zarar vermeyecek şekilde uzaktan kesebilir ve çeşitli kombinasyonlar halinde yeniden bir araya getirebilir; hatta canlı vücut parçalarını cansız nesnelere monte edebilir. Bu güçle parçalanan canlıların kafaları vücutlarında ayrılsa bile canlı kalırlar ve hareket edebilirler. Law meyvesinin gücü ile yüksek voltajlı elektrik akımı da üretebilir. Bu sayede rakiplerini şok etmek için onları çarpabilir ve düşmanlarının iç organlarına harici bir yara bırakmadan zarar vermek için kullanabileceği bir enerji bıçağı yaratabilir.

Bu güç tıbbi amaçlar için de kullanılabilir. Law zehir ve hastalık gibi zararlı maddeleri organik dokudan tamamen uzaklaştırabilir. Buna ek olarak bir kişinin sakatlanmış bir uzvunu yenisi ile değiştirebilir. Ayrıca gücünü bir X-Ray makinesine benzer bir şekilde kullanarak karşısındaki kişilerin üzerinde tarama yapabilir.

Law, Operasyon Meyvesi'ni uyandırmayı başarmıştır. Uyanış güçleri sayesinde belirli bir alanda küre yaratmak yerine, doğrudan nesnelerin üzerini kaplayan özel küreler yaratabilir. Bu küreler bağlı bulundukları nesneler ile birlikte hareket eder. K-Room ile kılıcının üzerini küresi ile kaplayabilir. Bunu yaptığında kılıcını istediği kadar uzatabilir veya büyütebilir, katı herhangi bir şeyin içerisinden zararsız şekilde geçirebilir ve içinden geçtiği her şeye içten hasar verebilir. R-Room ile belirli bir nesneyi içine alabilecek bir küre yaratabilir ve bu kürenin içindeki tüm sesleri yok edebilir. Bu teknik meyvenin en büyük zayıflıklarından birini kapatmaktadır, o da kürenin hareket edebilmesidir. Law uyanış güçlerinde tam olarak ustalaşmamıştır ve bu güçlerini kullandığında büyük enerji kayıpları yaşar.

Kılıç Ustalığı
Law kılıç kullanımı konusunda oldukça yetkindir. Şeytan Meyvesi yeteneklerini kullanmadan bile sadece kılıcı ile Smoker gibi bir koramiral ile savaşabilmiş ve az bir çabayla onun jittesine karşı koyabilmiştir. Hatta Doflamingo'nun Ölçüsüz Kırbaç Teli gibi son derece güçlü ve uzun menzilli bir saldırısını bile kılıcıyla durdurmuştur. Diğer kılıç ustalarının görünür şekilde olan uçan kesme saldırılarının aksine, Law'un uçan kesme saldırıları görünmez ve rakibi kestiğinde varlığı anlaşılır. Şeytan Meyvesi'nin gücü sayesinde insanları zarar vermeden parçalara ayırabilir ve parçaları uygun gördüğü şekilde yeniden birleştirebilir.

Kılıç ustalığını Şeytan Meyvesi güçleriyle birleştirdiğinde, sayısız insanı tepki verebileceklerinden çok daha hızlı bir şekilde parçalayabilir. Bu sayede, Ateştilkisi Stili ustası ve Wano'nun en güçlü samuraylarından biri olan Kin'emon'u kolayca alt etmiştir. Denizciler'in bünyesindeki son derece yetenekli bir kılıç ustası olan Tashigi'yi kılıcı ile birlikte ikiye bölmüş ve Scotch'u hızlı bir hareketle parçalamıştır. Ayrıca oldukça iri ve aynı zamanda Donquixote Korsanları'nın en güçlü üyelerinden biri olan Trebol'un işini zorlanmadan bitirmiştir.

Kılıçta şimdiye kadar gösterdiği en büyük saldırıları; Donquixote Korsanları'nın en güçlü üyelerinden biri olan Vergo'yu yenerken Caesar'ın laboratuvarını ve çevresindeki dağı kesmesi ve bir meteoru ikiye bölmesidir.

Ayrıca Donquixote Doflamingo'nun tel tabanlı saldırılarını telleri kılıca dolayarak durdurmuş. Kılıcını kullanarak Dolflamingo tarafından kendisine atılan telden kurşunları savuşturmuştur.

Haki
Silahlanma Hakisi

Law, Silahlanma Hakisi kullanımında oldukça beceriklidir. Vergo tüm vücudunu Silahlanma Hakisi ile kapladığı halde onu dilimleyebilmiştir. Doflamingo'nun Issho'nun göktaşını ve sarayının büyük bir kısmını kesebilecek kadar güçlü ve keskin olan Beş Renkli Tel saldırısını Silahlanma Hakisi bastığı elleri ile bloklayabilmiştir.

Smoker ile yaptığı savaş sırasında Silahlanma Hakisi sayesinde Smoker'ın Logia tabanlı savunmasını aşabilmiştir.

Gözlem Hakisi
Law, Gözlem Hakisi kullanabilir.

Silahları
Law silah olarak nodaçi türü bir kılıç olan İblis Feryadı (Kikoku) isimli bir kılıç kullanır. Kılıcın el korumalığının kenarları beyaz kürkle kaplıdır, kınının üzerinde beyaz haç süslemeleri ve belli noktalarına dolanmış kırmızı renkte ipler vardır. Law kılıcını ustalıkla kullanır, belli bir mesafeden rakiplerini parçalayabilir (bu durum genelde onun Şeytan Meyvesi gücüne atfedilir). Serideki diğer kılıç ustaları kılıçlarını kalçalarında veya sırtlarında taşırken, Law kılıcı çok büyük olduğundan onu omuzunda taşımayı tercih eder, bazen de Bepo'ya taşıtır. Doflamingo'nun her şeyi kesebilen tellerini kılıcı ile durdurabilmesi dikkat çekici bir başarıdır.

Ek Bilgiler

- Law mangada Kid'e orta parmağını göstererek hareket çeker, animede ise hareket çekmek yerine kendini beğenmiş bir şekilde bakar.

- Law'ın soyadı olan Trafalgar, güneybatı İspanya'da yer alan bir burnun ismidir. Bu isim Arapça olarak "Batı Burnu" anlamına gelir. Napolyon Savaşları döneminde İngiliz ve Fransız/İspanyol filoları arasında cereyan eden ünlü Trafalgar Savaşı burada meydana gelmiştir. Londra'daki Trafalgar Meydanı adını bu savaştan almıştır. Ayrıca İngiliz Kraliyet Donanması'ndaki denizaltı modellerinden birinin adı Trafalgar'dır.
- Law'un tam adı olan Water Law, muhtemel suretle 18 Haziran 1815'te meydana gelen ve Napolyon Savaşları'nın sonuncusu olan Waterloo Savaşı'na bir gönderme olabilir. Napolyon, Yedinci Koalisyon tarafından bu savaşta yenilgiye uğratılmıştır. Waterloo'da İngiliz ordularının başında olan komutan Arthur Wellesley, Wellington düküydü.
- Luffy'nin ilk aranma posterinde arka planda Usopp'un arkası dönük bir şekilde görünmesine benzer şekilde, Law'un aranma posterinde arka planda Bepo görülmektedir.
- Law, 7. One Piece Popüler Karakterler anketinde 5. sıradadır. Bu sıra onu Hasır Şapka Korsanları'ndan olmayan en popüler karakter yapmaktadır.
  • 4. ankette 10. olmuştur.
  • 5. ankette 2. olmuştur. Böylece Zoro'dan başka ikinci olabilmiş tek karakter olmuştur.
  • 6. ankette 4. olmuştur.
- 26 yaşında olan Law, Denizin Yedi Savaş Lordu arasındaki bilinen en genç kişidir.
- Law'un korsan simgesi eski kaptanı olan Doflamingo'nun simgesini andırır. Fakat Doflamingo'nun simgesinin aksine, Law'ın simgesinin üzerinde bir çizik yoktur. Law muhtemelen bunu Law'a kendisini gülümserken hatırlamasını söyleyen ve yüzünde bir gülümsemeyle ölen Donquixote Rosinante'ye saygı duruşu niteliğinde olması için yapmıştır.
- One Piece Log Collection - Sabaody CD'sinde bonus şarkı olarak yayınlanan Law'un karakter şarkısının adı "Dr. Heart Stealer" (Dr. Kalp Hırsızı)'dır. Bu şarkı büyük ihtimalle Law'un Denizin Yedi Savaş Lordu'ndan biri olabilmek için 100 korsanın kalbini sökmesine veya insanların kalplerini bedenlerinden çıkarmak için kullandığı Mes tekniğine bir atıf olarak yazılmıştır.


- Law'un kız kardeşinin ölümüne verdiği tepki, Luffy'nin Ace öldüğünde verdiği tepkiye benzer.
- Law'un Flevance'a yapılan saldırıdan kaçışı, gerçekte gemi kazası geçirip İspanyollar tarafından saldırıya uğrayan bir korsan olan Francois L'Olonnais'in yaptıkları ile neredeyse aynıdır. L'Olonnais kendisini tayfasının kanına bulayarak cesetlerin arasına saklamış ve bu sayede kurtulmuştur. L'Olonnais ayrıca diğer rehineleri ona güvenli bir kaçış yolu söylemeleri için korkutmak adına İspanyol bir rehinenin kalbini sökmüştür. Bu olay, Law'un bir Savaş Lordu olmak için yüz korsan kalbini sökmesine benzer.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Law'un doğum günü olan 6 Ekim, adının ve soyadının Japonca okunuşunun ilk hecelerinden gelir. 10/6 to-ro olarak okunabilir.
- Law'un adı, 18. yüzyılda yaşamış İngiliz korsan Edward Low'dan alınmıştır. Law'un zulümlerinden gelen ünü, Edward Low'un kurbanlarını öldürmeden önce onlara işkence etmesi ile tanınmasına bir atıftır.
- Law'un en sevdiği yiyecekler onigiri ve ızgara balık, en sevmediği yiyecekler ise ekmek ve kuru eriktir.
  • Law'un en sevdiği insanlardan biri olan Donquixote Rosinante de ekmek sevmez, ancak Law'un aksine Rosinante kuru erik yemeyi çok sever.
- Law'a en çok benzeyen hayvanlar benekli fok ve kar leoparıdır.
- Law gerçek dünyada yaşasaydı, Alman olurdu.
- Law korsan olmasaydı, doktor olurdu.
- Law seyahat etmeyi ve hatıra para koleksiyonu yapmayı sever.
- Law bir bitki olsaydı, boru kaktüsü olurdu.

Künye

Adı: Trafalgar D. Water Law
Okunuşu: Torafarugā Dī Wāteru Rō
İngilizce Adı: Trafalgar D. Water Law
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 498, Anime 392
Bağlantıları: Kalp Korsanları, Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı, Denizin Yedi Savaş Lordu (eski), Donquixote Korsanları (eski)
Unvanları: Korsan, Kaptan, Doktor, Savaş Lordu (eski)
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Yaşadığı Yerler: Flevance (eski), Spider Miles (eski)
Lakabı: Ölüm Cerrahı (Jap. Shi no Gekai, İng. Surgeon of Death)
Durumu: Canlı
Yaşı: 26
Doğum Günü: 6 Ekim
Boyu: 191 cm
Ödülü: 500,000,000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Operasyon Meyvesi (Tr. Ope Ope no Mi, İng. Op-Op Fruit)
Anlamı: Operasyon
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Trafalgar_D._Water_Law
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar Law Luffy e ittifak teklif ederken adada Yeni Dünyayı kaosa sürüklicek bir anahtar yattığından bahsetmiş. Bu anahtar Vergonun bahsettiği şey sanırım. SAD yani. Buna rağmen millet neden ihanet edecek diyor.
 
önüne gelene ayar veren one piece karakteri. doflamingo, vergo, yonkou durduramıyoruz adamı. yakında mangadan fırlayıp bana da bir ayar verecek diye korkuyorum.

Ekşiden alıntı adam güzel söylemiş.
 
Arkadaslar aklima takildi ozellikle bugunki anime bolumunu izleyince daha cok dikkatimi cekti.Law shibukai olmak icin 100 korsan kalbini denizcilere veriyor.Luffy'i kurtardigini da biliyoruz.Ki birinin bedeninden kalbini cikarinca olmedigini de..Acaba Luffy'nin kalbi denizcilerde olabilir mi ? (akaiunu disinda birinde -yoksa coktan ölmüş olurdu)
 
Arkadaslar aklima takildi ozellikle bugunki anime bolumunu izleyince daha cok dikkatimi cekti.Law shibukai olmak icin 100 korsan kalbini denizcilere veriyor.Luffy'i kurtardigini da biliyoruz.Ki birinin bedeninden kalbini cikarinca olmedigini de..Acaba Luffy'nin kalbi denizcilerde olabilir mi ? (akaiunu disinda birinde -yoksa coktan ölmüş olurdu)
uzun zamandır bu konu üstünde düşünüyorum ama pek bir ilerleme kaydedemedim :D
law ameliyat sırasında ne yaptı ? kalbini yada başka bir organını almış olabilir mi ? yada içine birşeyler koymuş olabilir mi ?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık