Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Soğuk Savaşı SSCB kazansaydı?

Dünya daha mı iyi olurdu yoksa daha kötü mü ?


  • Kullanılan toplam oy
    39
Komünizm uygulanan devletlerden bahsediyorum. Ve baktığın zaman yazdığım o cümle doğru görünüyor.
Hangi devletlerde komunizm uygulandığının önemi yok. Dünyayı kapitalizm yönetiyordu. Bu yüzden bu şartlar altında komünizmin çökeceği belliydi. Tam tersi olsaydı dinyayı komünizm yönetecekti ve kapitalizmin olduğu ülkelerde çöküşler görecektik. Demeye çalıştığım bu.
Yani benim fikrim bu.
 
Hangi devletlerde komunizm uygulandığının önemi yok. Dünyayı kapitalizm yönetiyordu. Bu yüzden bu şartlar altında komünizmin çökeceği belliydi. Tam tersi olsaydı dinyayı komünizm yönetecekti ve kapitalizmin olduğu ülkelerde çöküşler görecektik. Demeye çalıştığım bu.
Yani benim fikrim bu.
Şimdi anladım pardon :D
 
Öldürmenin de bir adabı var. Mesela yükselişte olan Çin mumla aratacak ABD’yi. Çünkü hiç şakaları yok. Güncel ABD’nin hiçbir zaman Uygur Eğitme kampları olmadı. Ya da birilerini eğitme kampları.

Rusya ve Çin süründürür yok eder ezer geçer asimile eder. Amerika bomba delisi yapar gerisini düşünmez. Dünya’nın fazla seçeneği yok artık. Ya Ruski çizmesi ya Çançinçon çizmesi ya da Coni çizmesi öpecek insanlık. Tercihen Coni en azından Uygur Kampı yapmıyorlar.
amerikanın hiç eğitim kampı olmadı mı oha her gün br yeni bilgi. helal olsun conilere
 
0 yazıyla sıfır tarix bilgimle az sallayayım:d
Tc komanist olmazdı. Fakat %0.22 gibi oy oranları yerine bir extimal meclise girebilirlerdi.
Ortadoğu güllük gülistanlık olurdu. Kızıl Ordunun postalı jonny postalına benzemez. Mhhhhhhhhhhhhhh
SSCB'nin Sağuk Savaş'ı kazanmasının alameti farikası, Batı Avrupa devletlerinin sosyalist rejime geçmesi olurdu. Hal böyle olunca da kuzeyinden ve doğusundan SSCB, batısından sosyalist AB ve güneyinden Arap sosyalitleri olan BAAS tarafından çevrelenmiş bir Türkiye'nin komünizme geçmemek gibi bir lüksü olmazdı. Ama bu geçiş Lenin-Stalin çizgisinde değil, farzı mahal Sultan Galiyev gibi daha farklı bir çizgide olurdu. Arnavutluk'un Enver Hoca'sı ya da Yugoslavya'nın Tito'su gibi SSCB'den bağımsız kalmayaçalışan bir sosyalist rejime geçilirdi yani.

Sovyet topraklarında 12 devletin vatandaşları var yalnız. Kırgızlar,Özbekler,Finler,Estonlar,Ukraynalılar v.s Tabi Rus kültürünün empoze edilmesi adına Rus dili her yerde zorunlu ama Cumhuriyet içindeki vatandaşlar kendi dilleri ve kültürünü korumayı başarabilmişler.(Günümüzde görüldüğü gibi) Mesela Baltık ülkelerinde Sovyetleştirme politikası başarısız olmuştu. Sovyetler hiçbir baltık vatandaşına kültürünü empoze edememişti.
Avrupa her ne kadad sosyalist rejimlere geçmiş olsa da boğazlar konusunda Türkiye'nin yanında yer alırlardı. Üs falan verilmezdinama bir ihtimal Möntrö'de SSCB'nin arzu ettiği bir kaç değişiklik ile bu iş çözüme kavuşurdu.



Devrimin Avrupa'ya yayılmasının da etkisiyle sosyalist tek parti rejimleri değişim geçirerek sosyalist demokrasilere dönüşürdü muhtemelen. Her ne kadar sosyalist de olsa, Türkiye AB'yi SSCB'ye karşı bir denge unsuru olarak görüp AB ile ilişkilerini iyi tutmak isteyeceğinden, önünde sonunda bu sosyalist demokrasi tipi Türkiye'de de uygulamaya geçerdi. ABD Monroe Doktrini'ne geri dönmek zorunda kalırdı ama Latin Amerika'yı ne derecede koruyabilir ve buna ikna edebilirdi onu kestiremiyorum. Kapitalist dünya İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya ve birkaç tane daha ülkeden oluşurdu ve sınırlı bir etki alanıyla varlığını sürdürürdü. Nasıl SSCB yıkılınca sosyalist Asya'da sosyalist fikirler yerini 'Sömürgeci Batıya karşı' Avrasyacı düşüncelere bıraktıysa, Kapitalizm de başta Commonwealth olmak üzere çeşitli fikirlere bırakırdı.

Bu komünist olmayan devletlerde sendikalar çöpe dönüşmez ve kapitalizm bu kadar vahşikelemezdi. Daha insancıl bir kapitalizm ile kapitalist ülkeler hayatlarını sürdürken yukarıda da belirttiğim gibi komünist rejimler de Avrupa'nın etkisiyle eli soplaı olmaktan uzaklaşır ve daha demokratik bir hal alırdı.


Diye bir şeyler geldi aklıma duştayken. Zira duştayken düşünmek güzel oluyor, bir yandan suyun etkisiyle vücudun rahatlarken su sesi de beyni rahatlatıyor ve düşünceler akın ediyor bazen. Diyeceğim o ki halledemediğiniz, çözüm bulamadığınız bir şeyler olursa duşa girin. :d
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık