Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Shiryu

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 63 33.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 125 66.5%

  • Kullanılan toplam oy
    188

Shiryu (Shiryū), Karasakal Korsanları'nın On Titan Kaptanı'ndan biridir ve ikinci gemiyi komuta eder.

Shiryu, en başta mahkumlara işkence ettiği ve onları öldürdüğü gerekçesi ile 6. Kat'a hapsedilmiş ve idama mahkum edilmiş Impel Down'ın eski Baş Gardiyanı olarak tanıtılmıştır. Monkey D. Luffy ve Marshall D. Teach'in hapishaneye gelmesi üzerine çıkan isyanın bastırılmasında Magellan'a yardım etmesi için geçici olarak serbest bırakılmış, ancak kendisine verilen görevi yapmak yerine Karsakal Korsanları'na yardım etmiş ve onlara katılmıştır.

Görünümü

Shiryu, üç metreyi aşan boyu ile kaptanı Teach'e kıyasla kayda değer uzunlukta, koyu tenli bir adamdır. Geniş kemerli bir burnu olan uzun bir yüzü, durmadan büyük bir puro içerken görülen dolgun dudaklı bir ağzı ve geniş, çıkıntılı, düz uçlu bir çenesi vardır.

Shiryu hapsedildiği zaman üzerine mahkum kıyafeti giydirilmemiş, mevcut üniformasının üstünde kalmasına izin verilmiştir. Kafasına alçak vizörlü, ön kısmında Impel Down'ın simgesi olan, etrafını kırmızı renkte bir şapka bandının çevrelediği tipik bir sivri uçlu subay şapkası şapkası takardı. Şapkanın altında beyaz bir havacı şapkasını andıran bir şey vardır. Bu şey kulaklarını kapatan, diyaframları çevreleyen delikli halkalardan oluşan, bir tür yerleşik işitme cihazı benzer. Üzerine diz hizasının altında, üzerinde on tane düğmesi olan (her biri altından), yaka kısmının iki kanadında Impel Down simgesinin kırmızı motiflerinin olduğu lacivert, kruvaze bir trençkot giyer. İki kolunun da üst kısmında yine üzerine Impel Down simgelerinin yer aldığı iki pazı bandı takardı. Bunlara ek olarak, dirseklerine kadar gelen kahverengi eldivenler takar ve ayaklarına da diz hizasının altına kadar gelen kahverengi çizmeler giyer. Pantolonunun paçalarını da botların içine sıkıştırır. Üniformasının bir diğer parçası da, omuzlarında pelerin gibi duran, sırtında "hapishane" anlamına gelen goku kelimesinin kanji ile yazılmış (獄) halinin olduğu beyaz bir paltodur. Paltonun üzerinde altın düğmeler, omuz kısımlarıda ise altından X'lerle işaretlenmiş kırmızı, altın çerçeveli püskülsüz apoletler vardır. Ceketin kolları düzdür, dışa dönük manşetleri yoktur. Geçmişinin anlatıldığı bir sahnede Shiryu'nun da diğer yüksek rütbeli Impel Down personeli gibi sırtında bir çift siyah, yarasa kanatlarına benzeyen kanatlar eklentisi olduğu görülmüştür.

İki yıllık zaman atlamasından sonra, Shiryu'nun üniformasını değiştirmediği, ancak üzerinde küçük değişiklikler yapıldığı görülmüştür. Sırtındaki paltosu normalde beyaz renkte iken, şimdi tamamen siyah renktedir. Ayrıca paltodaki apoletlere altından püsküller eklemiştir. Kıyafetindeki tüm Impel Down simgelerini düz bir kurukafa simgesi ile değiştirmiştir.

Kişiliği

"Özür dilerim..." -Shiryu

Shiryu, elinden geldiğince insanları öldürmekten zevk alan, kana susamış bir psikopattır. Baş Gardiyan ayrıcalıklarını, Impel Down duvarları içinde birçok mahkumu katletmek için kullanırdı. Öldürdüğü kişilerin "çöp" olduğunu ve onların ölmesini kimsenin umursamayacağını düşünerek eylemlerini haklı çıkarmaya çalışır. Mahkumların yanı sıra, eskiden adamları olan Impel Down çalışanlarını öldürmekten de çekinmemiştir. Serbest bırakıldıktan hemen sonra önüne geleni biçmeye başlamış ve kestiği çalışanlardan alaycı bir şekilde özür dilemiştir.

Shiryu kılıcına düşkündür ve kılıcını kendi seviyesinin çok altında olanlara karşı bile test etmekten zevk alıyor gibi görünmektedir. Ayrıca kılıcının bakımlarını yaparken ona çok özen gösterir.

Shiryu genel olarak gergin veya beklenmedik durumlarda bile sakin, soğukkanlı bir tavır sergileme eğilimindedir. Neredeyse her zaman için yüzünde rahat bir gülümseme vardır. Karasakal Korsanları'nı Magellan'ı hafife almamaları konusunda uyarması ya da Yeni Dünya'ya kendilerini daha iyi hazırlamaları gerektiği konusunda onlara ders vermesi, onun temkinli bir tarafı olduğunu da gösterir.

Shiryu doğasu gereği sahtekar ve hain bir adamdır. Magellan'a kendisini serbest bıraktığı takdirde hapishane için savaşacağını söylemiş, ancak serbest kalır kalmaz derhal eski müdürüne ihanet etmiş, ortalığı dağıtmış ve eski astlarını acımasızca öldürmüştür (Shiryu serbest bırakıldığı zaman hakkındaki idam kararı sadece ertelenmiş, geri çekilmemiştir. Bu yüzden kaçmaktan başka bir çaresi kalmadığı da söylenebilir). İhanetinden sonra Karasakal Korsanları'na katılmış ve o zamandan beridir Karasakal Korsanları'nın oldukça sadık bir üyesi olsa da, başlangıçta (şakacı bir şekilde) Karasakal'ın Edward Newgate'in gücünü elde edememesi durumunda tayfadan ayrılma niyetini dile getirmiş ve henüz onun saygısını kazanmamış kişilere karşı olan güvensizliğini göstermiştir. Ancak Karasakal'ın başarılı olunca, Shiryu ona katılarak çok isabetli bir karar verdiğini söylemiştir. Yine de zaman atlamasından sonra Karasakal, Shiryu'nun halen tam olarak güvenilir olmadığını belirtmiştir ve onu bu açıdan Kuzan'la karşılaştırmıştır. Ancak Jesus Burgess, Kuzan'ın eski bir Denizci olması nedeniyle güvenilmez olduğunu, Shiryu'nun ise zalimliği yüzünden güvenilmez olamayacağını söylemiştir.

Shiryu, Impel Down personeli Karasakal'dan hain olarak bahsettiğinde onlara "bir kez korsan olan, her zaman bir korsan olarak kalır" diyerek Denizin Yedi Savaş Lordu'nun sadece korsan olduklarına inandığını göstermiştir. Bu yüzden de Karasakal Korsanları'na yardım etmeye tamamen istekliydi ve hatta bizzat tayfanın bir parçası olmayı tercih etmiştir. Bu yaptığı nedeniyle kendi içinde korsanlığın doğasını küçümsemiyor gibi görünmektedir. Ayrıca (tayfa arkadaşlarının çoğu gibi) Shiryu da kadercidir, Karasakal'ı ona getirenin kader olduğuna ve bu kaderin ona tayfaya katılmasını söylediğine inanır.

Shiryu özellikle artık bir bağının olmadığı kişilerin kişisel ayrıntılarıyla pek ilgilenmez. Eski Filo Amirali Sengoku kendisine Magellan'a ne olduğunu sorduğunda, ona bunu kendisinin öğrenmesi gerektiğini söylemiştir. Yine de, gardiyan ya da korsan olsunlar, Shiryu'nun ortaklarına karşı katı bir eğilimi var gibi görünmektedir, yeni korsan arkadaşlarının Yeni Dünya'ya uygun hazırlıklar yapmamasından rahatsızlık duyduğu gösterilmiştir.

Shiryu puro içmeyi çok sever, hücresinden çıkar çıkmaz ilk olarak purosunu yakabilmek için çakmak istemiştir. Sapkın bir tarafı da vardır. Oda, onun yeni Şeytan Meyvesi güçlerini kadınları banyolarında gözetlemek için kullanacağını söylemiştir.

Yetenek ve Güçleri

Impel Down'ın eski Baş Gardiyanı olan Shiryu, hapishanedeki en yüksek rütbelerden birine sahipti. Gücü kötüye kullanması, görevinden ve ayrıcalıklarından mahrum bırakılmasına neden olana kadar, kendisine Baş Müdür kadar saygı duyulmuştur. Zaman atlamasından sonra Shiryu'nun Karasakal'ın kişisel korumaları olarak bilinen "On Titan Kaptan"dan biri olduğu ve ikinci geminin kaptanı pozisyonuna getirildiği görülmüştür.

Savaş gücü açısından, bir İmparator'un tayfasında üst düzey bir pozisyonda olması Shiryu'nun çok güçlü olduğuna kanıttır.

Shiryu'nun, Impel Down'ın eski Baş Müdürü Magellan ile ile eşit güçte olduğu söylenir. Ancak Magellan'ın ishal sorunu hapishanedeki aktif zamanını kısıtladığından, Shiryu'nun ondan daha tehlikeli olduğu düşünülüyordu. Ivankov'a göre Impel Down, Shiryu ve Magellan'ın ortak koruması altındayken ele geçirilemez. Ayrıca eğer Shiryu hapse atılmak yerine hala görevde olsaydı, Luffy ve Bentham'ın bu kadar uzağa gelemeyeceklerini söylemiştir. Magellan, Shiryu'nun Karasakal'ın (o zamanlar bir Savaş Lordu'ydu) ve adamlarının hapishanedeki düşmanca mevcudiyetini tek başına engelleyebileceğini düşünüyordu. Bundan önce de Shiryu'yu sadece en güçlü, tehlikeli suçluların tutulduğu 6. Kat'a yerleştirecek kadar büyük bir tehdit olarak görmüştür.

Fiziksel Yetenekleri
Shiryu'nun müthiş bir hıza sahip olduğu ve birkaç Impel Down gardiyanı bir saniyede öldürdüğü görülmüştür. Dayanıklılık açısından, Karasakal Korsanları'nın geri kalanıyla birlikte, Beyazbıyık'ın deprem şok dalgasından dolaylı ve daha sonra Daibutsu formundaki Sengoku'nun şok dalgasından doğrudan bir vuruş almasına ve uzun bir mesafe geriye uçmuş olmasına rağmen, herhangi bir sorunla karşılaşmadan geri ayağa kalkabilmiştir.

Gizlilik Uzmanlığı
Shiryu, Şeytan Meyvesi güçlerini elde etmeden önce bile büyük gizlice hareket etmek konusunda uzman olduğunu göstermiştir. Karasakal Korsanları ile birlikte kaçmayı planlarken, mevcut tüm iletişim cihazlarını yok etmek için Impel Down'ın izleme odasına hiçbir şekilde fark edilmeden sızabilmiştir. Hapishane'nin son derece yüksek olan güvenliği gizlice geçebilmiş ve hatta Magellan'a rapor veren bir güvenlik görevlisine gizlice yaklaşabilmiş ve o daha farkına varamadan onu öldürebilmiştir.

Görünmezlik güçlerini kazandıktan sonra, Shiryu'nun gizlilik konusundaki hünerleri daha da artmıştır. Gecko Moria ve zombiler daha ne olduğunu bile anlayamadan onlara birkaç gizli saldırı gerçekleştirmiştir.

Kılıç Ustalığı
Shiryu son derece yetenekli bir kılıç ustasıdır. Kılıcı ile sürekli sızlanmaktan başka bir şey yapmayan birçok Impel Down mahkumunu öldürmek için kullanmıştır. Uzun süredir hapiste yatıyor olmasına rağmen, geçici olarak serbest bırakıldığında kılıcı ona geri verilmiş, Shiryu kılıcını eline alır almaz eski astlarından birkaçını bir saniyede öldürerek kılıç ustalığında büyük bir hassasiyeti ve mahareti olduğunu göstermiştir.

Şeytan Meyvesi

Shiryu, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Şeffaflık Meyvesi'ni yemiştir. Güçleri sayesinde görünmez olabilir, tuttuğu nesneleri ve kişileri görünmez yapabilir. Tayfası meyvenin önceki kullanıcısı olan Absalom'u öldürünce, meyvenin güçlerini Shiryu almıştır. Shiryu gücünü rakiplerini tespit edilmeden kesmen ve onları şaşırtmak için kullanır. Gücünün kullanışlılık açısından oldukça işe yarar olduğunu söylemiştir.

Silahı
Shiryu silah olarak bir Meito sınıfından Sağanak (Raiu) adlı bir nodaçi türü bir kılıç kullanır. 6. Kat'a hapsedilmesi nedeniyle kılıca el konulmuş, ancak Karasakal ile ilgilenmesi için geçici olarak serbest bırakıldığında kılıç kendisine iade edilmiştir.

Ek Bilgiler

- Shiryu kestiği gardiyanlardan alaycı şekilde özür dilerken, "Kiri-sute gomen" demiştir. Bu, bir samurayın onurunu tehlikeye atan alt sınıftan bir kişiyi öldürme hakkının eski bir Japonca ifadesidir. Bu terim günümüzde hala, bir tür ileri özür olarak anlayışsız bir özür anlamına gelecek şekilde ince mizahla birlikte kullanılmaktadır.
- Shiryu'nun en sevdiği yiyecek nadir daha bifteğidir.

Künye

Adı: Shiryu
Okunuşu: Shiryū
İngilizce Adı: Shiryu
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 538, Anime 440
Bağlantıları: Karasakal Korsanları, Impel Down (eski)
Unvanları: Korsan, On Titan Kaptan'dan biri, İkinci Gemi Kaptanı, Baş Gardiyan (eski), Büyük Hapishane Mahkumu (eski)
Doğduğu Yer: Büyük Hat
Lakabı: Yağmur Shiryu (Jap. Ame no Shiryū, İng. Shiryu of the Rain)
Durumu: Canlı
Yaşı: 44
Doğum Günü: 11 Haziran
Boyu: 340 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: Bilinmiyor

Şeytan Meyvesi
Adı:
Şeffaflık Meyvesi (Jap. Suke Suke no Mi, İng. Clear-Clear Fruit)
Anlamı: Transparanlık, Şeffaflık
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Shiryu
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Eline sağlık Smoker... bu eskiden Bruce Lee'nin oynadığı, bir Amerikan dizisi vardı... Ona da benziyor biraz... :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık