Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kurucu Kralın Felsefesi

İlk Reiss Kralı Haklı Mı?


  • Kullanılan toplam oy
    19
Manga'dan spoiler vermek yasak!



Arkadaşlar selamlar, öncelikle ricam mangadan spoiler vermemeniz. Yeni sezon öncesi güzel bir tartışma olur umarım.

Sizlere sormak istediğim konu, ilk Reiss kralının devleri yok etmemesinin altındaki düşünce.

3. sezonda öğrendik ki aslında kraliyet ailesinin elinde devleri yok edecek güç ve imkan var. Ancak ilk Reiss kralı, kurucu kral buna engel oluyor. Bunun altında yatan düşünce ise net olarak böyle söylenmese bile insanları barış içinde tutmaya çalışması.

İnsanoğlu doyumsuz ve açgözlü. Ve bu sebeple devamlı birbiriyle daha fazlasını ele geçirmek için savaş halinde. İlk kralın kafasındaki düşünce ise bana göre, insanoğluna dış bir düşman, hem de öyle bir düşman ki kendinden çok çok güçlü. Böyle bir gücü besleyip, yok etme imkanı varken yok etmeyip, bir arada kalmalarını, insanlığın birbirini öldüreceğine dış bir düşmanı(Devleri) yok etmeye çalışmasının daha iyi olacağını düşünüyor.

Bu düşüncenin kendi içinde bir mantığı olsa da, bana göre bir anlam ifade etmiyor. Temelinde yine öldürmek ve yok etmek olan bir barış söz konusu ve seride gördüğümüz kadarıyla hiçbir şeyi çözmüş değil. Ancak kurucu Reiss kralı bunu hala diretiyor.

Biraz klişe ancak çok doğru bir söz, insan doğadaki en vahşi tür. Yapısında çarpıklık ve uç duygular(nefret, açgözlülük) yatıyor. Bana göre bu sorunun çözümü yok, yani nasıl bir sistem getirilse getirilsin nefret döngüsü yok olmayacak, insanlık en kara gününde bile doğaya ve canlılara zarar vermeye devam edecek.

İlk kralın görüşü bu sebeple yanlış bana göre.

Bu konu içindeki bir teorim ise, Kurucu Kral'ın eğer işler yolunda gitmez, yani istediği barış ortamını sağlayamaz ise, insanlığı toptan yok etmeye çalışması olacak.

Ancak önündeki bir engel, Historia Reiss. Historia atalarının seçtiği yol yerine Eren'e güvenmeyi seçiyor. Bana göre bu da bir çözüm değil, bu da barışı getirmeyecek. Ancak ilk kralın görüşünden daha oturaklı olduğu kesin.


Sizin görüşleriniz nelerdir?

Edit: Yanlış anlaşılabilecek bir iki noktayı editledim.

 
Son düzenleme:
Şimdi olayların neler olduğunu bildiğim için yazmam doğru olmaz. Güzel konu olmuş. Mangada güncel olmayanların tartışmalarını okumak güzel olacak. Bakalım kimin tahmini doğru çıkacak :D
 
Historia kralicemize güvenimiz sonsuz. O yapar.

Anime izleyen biri var. Buraya mangacilari alma.

@yyolcu bizim seri başlıyor yavaştan. Seni de buraya alalım :D
 
Animesi çok güzel serinin, mangaya geçmeye gönlüm el vermiyor. Ama bir taraftan merak da ediyorum. :(
Ben manga ile baslayayim dedim. Mikasayi gördüm. Cizere sovdum o nasıl çizim. En dandik manga olabilir animesi güzel olup da. 4 5 bölüm dayanamadım yani. Anime gibi nimet vermişler bunun için.

4 5 aydır animesini bekliyorum. Açıp bakasim dahi gelmedi mangaya
 
Ben manga ile baslayayim dedim. Mikasayi gördüm. Cizere sovdum o nasıl çizim. En dandik manga olabilir animesi güzel olup da. 4 5 bölüm dayanamadım yani. Anime gibi nimet vermişler bunun için.

4 5 aydır animesini bekliyorum. Açıp bakasim dahi gelmedi mangaya
Karakter çizimleri daha değişik sadece, animedeki karakterler daha göze hoş geliyor. Mekan çizimleri filan fena değil bence.
 
Karakter çizimleri daha değişik sadece, animedeki karakterler daha göze hoş geliyor. Mekan çizimleri filan fena değil bence.
Ben seriye başlarken dev baskını olunca ilk aklıma gelen bu devler kraliyet deneyi tarzı bir şey, bu devler de insanlar.

Teknik olarak doğru. Ilk kral yapmak istediği yönetici olarak haklı denebilir. Yönetmek zor iş. Bu işi halkı bir arada tutma ile sağlama yapmayı düşünebilir.

Problem şurada ki bu denilen halk için dikta yönetimi oluyor. Sonrası yok yani. Insanların yapacakları kisitlaniyor dünyadan bir haber.

Bundandır diyeceğim ki Historia sağlam bir şans hakediyor. Olur ya da olmaz, tutarlı ya da tutarsız kralicemizin yanındayız.
 
Kral hedef şaşırtmaya çalışmış güya. İstenildiği kadar hedef değiştirilsin veya odağı başka yere çekmeye çalışsın aynı insanlar, aynı duygular olduğu sürece insan yine insanı katleder. Hatta gördüğümüz gibi artık devlere dönüşüp ve devlerle bir olup insanları katlediyorlar yani ilk kralın taktiği hiçbir işe yaramamıştır hatta zararı olmuştur. Kendisi insanlara fazla güvenerek bu hataya düştü.

Histori'da bir insana güveniyor bana göre bu da kumar oynamaktır ama eren'in ana karakter olduğunu bildiğimiz için rahatlıkla historia doğru yolda diyebiliyoruz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık