Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Scratchmen Apoo

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 62 30.8%
  • Sevmem

    Kullanılan: 139 69.2%

  • Kullanılan toplam oy
    201

Scratchmen Apoo (Sukuratchimen Apū), Canlı Yayın Korsanları'nın kaptanı ve Dört İmparator'dan biri olan Kaido tarafından yönetilen Canavar Korsanları'nın muhbiridir.

Uzunkol Kabilesi'ne mensuptu. İki yıl önce Sabaody Takımadaları'na gelen, ödülü 100.000.000 Beri'nin üzerinde olan ve "En Kötü Nesil" olarak anılan on iki korsandan biridir.

Yaptıkları ve rolü nedeniyle, Wano Ülkesi Arkı'nın destekleyici düşmanlarından biridir.

Görünümü

Büyük Hat'ta yaşayan Uzunkol Kabilesi'nin bir üyesi Apoo'nun en ayırt edici özelliklerinden biri inanılmaz derecede uzun olan kollarıdır. Kollarının her birinde bir yerine iki dirsek eklemi bulunur, bu yüzden normal bir insanınkinden çok daha uzun kollara sahiptir. Kolları iki dirseğe sahip olduğundan onları bükmeye gerek kalmadan Şeytan Meyvesi güçlerini kullanabilmesini mümkün kılar.

Oldukça geniş bir göğüs boşluğu vardır, bu sayede göğsünden davul sesleri çıkarabilir. Alt çenesi de yüzünün üst kısmından biraz daha geniştir, bu bakımdan Foxy Korsanları'nın bir üyesi olan Itomimizu'ya benzer. Bunların yanı sıra en belirgin özellikleri, neredeyse her şeyinin müzikle alakası olmasıdır. Piyano tuşlarına benzeyen benzersiz dişleri vardır. Dövüş duruşunda elleri bir DJ'in pikapta müzik miksajı yaparken yaptığı gibi hareket ediyormuş gibi görünür.

Kafasına her iki kulağını da tamamen kapatan ve üzerinde isminin yazılı olduğu turuncu bir kulaklık seti takar. Saçları Jabra'nın saç stiline benzer şekilde sıkıca geriye çekilerek arkada toplandığı için saç kökleri yıldırım şeklini almıştır. Zaman atlamasından önce alnının ortasındaki saç kısmı düzken, zaman atlamasından sonra üçgen şeklini almıştır. Ayrıca yıldırıma benzeyen sivri kısımlar da daha düzdür. Ateş Festivali sırasında ise saç köklerinin hem ortası hem de yanları yıldırıma benzer.

Apoo çocukken saçları daha kısaydı ve yuvarlak bir yüzü vardı. Saçlarının önü havaya kalkmış, arkası ise bağlanmış haldeydi. Turuncu bir gömlek giyiyordu ve açık yeşil renkte bir papyon takıyordu. Dişleri o zamanlar piyano tuşlarına benzemiyordu.

Apoo zaman atlamasından önce göğsünde ve sırtında ortasında oto (ses veya müzik anlamına gelir) yazan ve etrafı çiçek desenine benzeyen Çin tarzı kırmızı bir kıyafet giyerdi. Belinin etrafına da sarı renkte bir kuşak bağlardı. Ayrıca sol omzunun üzerinde yeşil bir gül motifi yer alırdı.

Zaman atlamasından sonra, bir siyah kulaklık seti takmaya başlamıştır. Önceden göğsünde ve sırtında olan çiçek desenli yazı, artık kıyafetinin etek kısmındadır. Kıyafetinin ön kısmında ipli düğmeler, omuzlarında ise apoletler vardır.

Kişiliği

Apoo müzikle uğraşmayı ve parti vermeyi çok seven eksantrik ve gürültücü bir korsandır. Bir DJ gibi davranan Apoo, klişe bir radyo sunucusu gibi davranarak şarkı söylermiş gibi konuşur. Canavar Korsanları'nın bir parçası olmaktan zevk almasının nedenlerinden biri, her yıl düzenlenen Ateş Festivali'nde yapılan "Altın Kagura" isimli kutlamadır. Bunlara ek olarak Aynı zamanda hevesli bir fotoğrafçı ve gazetecidir. Potansiyel olarak büyük kazançlar elde edebileceği bir haber bulduğunda heyecanlanır.

Pasif bir tutuma sahipmiş gibi görünmektedir. Genellikle mecbur olmadıkça şiddete başvurmaz. Zorunluluktan içine sürüklendiği bir savaşta savunmada kalmayı yeğler. Sabaody Takımadaları'ndaki bir barda Eustass Kid ile aralarında kavga çıkmış, ancak Apoo yakında Yeni Dünya'ya gidecekleri için bu kavgayı ertelemek istemiştir. Zaman zaman çok meraklı birine dönüşebilir, ilginç bulduğu bir dövüşü izlemekten kendini alıkoyamaz. Kendisinden çok daha güçlü bir rakiple karşılaştığında kaçmayı tercih eder, ancak kaçmadan önce de rakipleriyle alay etmekten ve onları kışkırtmaktan geri durmaz.

Son derece fırsatçı bir adamdır. Güvenli bir mesafeden ve ani şekilde saldırarak savaşmayı tercih eder. Kaypak ve hain bir adam olan Apoo göründüğünden çok daha zekidir. Eustass Kid ile araları kötü olmasına rağmen, onunla işbirliği yapıyormuş gibi davranmış ve onu kendisinin müttefiki olduğuna inandırmıştır. Fakat en nihayetinde Kid'i en başından beridir mensup olduğu Canavar Korsanları'na satmıştır. Apoo'nun genel olarak korsan ittifaklarını mantıklı bulmaz ve bunların her zaman için ihanetle sona ereceklerine inanır. Çok kurnaz ve herkesi sırtından bıçaklama potansiyeli olan Apoo'nun kendisinden başka kimseye sadakati yoktur ve bu yüzden kolayca saf değiştirebilir. Hedeflerinin birbirleriyle savaşmasına ve birbirlerini yok etmelerine ses çıkarmaz, hatta fırsat bulursa araya girerek iki tarafı da ortadan kaldırmaya çalışabilir.

Genellikle dışa dönük ve umursamaz karakterine rağmen, diğer insanlara karşı oldukça temkinlidir ve kolay kolay kimseye güvenmez. Bu yüzden Zirve Savaşı'nın sonunda "Ölüm Cerrahı" gibi korkunç bir lakabı olan ve hakkındaki kötü söylentilerin herkes tarafından bilindiği Trafalgar Law gibi bir korsanın birini kurtarmak için kendisini tehlikeye atmasını anlayamamıştır Bu zihniyeti zaman atlamasından sonra da değişmemiştir. Düşman bölgesi olduğunu düşündüğü bir yerde asla tedbiri elden bırakmaz. Kid'in karargahına geldiğinde bir keskin nişancının onu hedef almış olabileceği şüphesiyle her yeri aramıştır. Ayrıca başkalarından gelen öldürme niyetini hissedebilecek kadar sezgilidir.

Apoo dövüşün önemini bilen cesur bir korsandır. Asla sonradan kaçacağı bir savaşı başlatmaz. Morgans'a satmak için CP0 ajanlarının fotoğraflarını çektiğinde, ajanlardan biri ona saldırmış, Apoo düştüğü yerden kalkmış ve başladığı işe devam etmiştir.

Yetenek ve Güçleri

En Kötü Nesil'in bir üyesi olan Apoo, ekibiyle birlikte Büyük Hat'tın ilk yarısında hayatta kalmayı ve nihayetinde Yeni Dünya'ya girmeyi başaran korkunç bir korsandır. Zaman atlamasından önce ödülü 198.000.000 Beri'yken (On Bir Süpernova içerisinde altıncı en yüksek ödüldür), zaman atlamasından sonra ödülü 350.000.000 Beri'ye yükselmiştir, bu da onun büyük gücünü göstermektedir.

Canavar Korsanları'nın bir muhbiri olan Apoo, organizasyon içerisinde belirli yetkilere sahiptir. Canavar Korsanları'nın diğer üyeleri tarafından kontrol altına alınması son derece zor olduğu bilinen Numaralar'ı komuta eder.

Apoo; garip, eksantrik görünümüne ve tavırlarına rağmen, son derece tehlikeli olan Şeytan Meyvesi yeteneğiyle savaşırken korkunç bir düşmana dönüşebilir. Zaman atlamasından önce Sabaody'de hiçbir Süpernova'nın dokunamadığı Denizci Amirali Kizaru'ya (zarar verememiş olsa da) iki tane etkili sürpriz saldırı yapmayı başarmıştır.

Onigashima Baskını esnasında o sırada güçlerinin doğasını bilmeyen Monkey D. Luffy ve Roronoa Zoro'ya etkili saldırılar yapmış ve kısa süreliğine de olsa onları saf dışı bırakmıştır. Düşmanları onun güçlerinden nasıl korunacaklarını bilseler de, Apoo farklı yetenekleri ile kendini koruyabilir.

Yüksek Zeka
Apoo çok zeki bir adamdır. Kid Korsanları ve Hawkins Korsanları ile yaptığı bir toplantıda, pusuda bekleyen bir tehlike olabileceğinden şüphelendiği için alan taraması yapmış ve şüpheciliğin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

Wano Arkı sırasında, Hasır Şapka Korsanları ve müttefiklerinin yanlarında kimse olmadan Canavar Korsanları'nı devirmek için başlattıkları büyük ölçekteki savaşın ortasında kalmasına rağmen kendini korumayı bilmiştir. En Kötü Nesil üyelerinden biri olan X Drake ile kavgaya girdiğinde, Drake'e ittifak teklifinde bulunmuş ve ona Kaido ile Luffy'nin yaptığı dövüşten galip çıkan yıpranmış kişiyi indirmeyi teklif etmiştir. Drake teklifi reddedince, aynı teklifi o an oradan geçmekte olan Kaido'nun asi çocuğu Yamato'ya yapmıştır. Bu olay Apoo'nun işlerin yolunda gitmediği durumlara uyum sağlayabildiğini göstermektedir.

Apoo nasıl yaptığı bilinmese de, En Kötü Nesil üyelerinden biri olan X Drake'in korsan dünyasına sızmış bir Denizci olduğunu anlamıştır. Bu, Denizciler'in içinde bile çok kişinin bilmediği bir sırdır.

Fiziksel Yetenekleri
Apoo genelde "Dövüş Müziği"ni kullanarak orta-uzun mesafede dövüşmeyi tercih etse de, yakın mesafe dövüşlerinde de tonfalarını kullanarak kendini koruyabilir ve gelen saldırıları savuşturabilir. Tonfalar sayesinde fiziksel olarak oldukça güçlü olan iki düşmandan aynı anda gelen saldırıları durdurmuştur. X Drake'in insan-allozor formundayken yaptığı saldırıları karşılamış ve karşılık verebilmiştir.

Apoo etkileyici çevikliği ve akrobatik becerilerinin yanı sıra kayda değer bir dayanıklılığa sahiptir. Çok katlı beton bir binayı çökertecek kadar güçlü bir tekme yedikten sonra bilincini kaybetmemiş ve Kid'in dev hurda metal kolundan gelen bir avuç darbesiyle ezildiği halde hızlıca ayağa kalkabilmiştir. Ayrıca Zoro'nun Tek Kılıç Stili'nden güçlü bir saldırı aldığında göğsü derinden yarılmasına rağmen bilincini korumuş ve savaşmaya devam edebilmiştir.

Müzik Yetenekleri
Apoo, Şeytan Meyvesi yeteneğinden de kaynaklı olarak geniş bir müzik becerisine sahiptir. Birbirinden farklı birçok enstrümanı profesyonel bir şekilde çalabilir.

Aynı zamanda adına yakışır bir şekilde yetenekli bir DJ'dir.

Şeytan Meyvesi
Apoo, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Ses Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde vücut parçalarını müzik enstrümanlarına dönüştürebilir (çenesini zile, göğsünü davula, dişlerini piyanoya ve kolunu da saksafona dönüştürmüştür). Kendisi bu gücünü Dövüş Müziği (Tatakau Myūjikku) olarak tanımlar. Belli başlı enstrümanları kullanarak belirli notaları ve melodileri çalarak hipnotik bir etki yaratabilir ya da duyanın çeşitli fiziksel hasarlar almasını sağlayabilir. Ayrıca hedeflere bakarak müziğinin etkilerini seçtiği belirli hedeflerle sınırlayabilir.

Killer'ın söylediğine göre Apoo'nun saldırıları işitme menzili ile sınırlıdır, ancak müziği seçilen hedef tarafından duyulduğu sürece hedefin saldırılardan korunabilmesi imkansızdır. Apoo'nun saldırıları sesin kendisinden oluştuğu için, son derece hızlı kişiler bile onun saldırılarına yakalanabilir. Ayrıca müziğin ne zaman çalacağı belli olmadığından tepki verme süresi çok kısıtlıdır.

Apoo'nun yeteneğinin en büyük zayıflığı sesin duyulduğu sürece etkili olmasıdır. Yani hedefindeki kişi elleriyle kulaklarını kapatsa dahi, Apoo'nun saldırılarına karşı bağışık hale gelir. İyi derecede Gözlem Hakisi kullanabilen kişiler Apoo'nun saldırılarından çok kolay şekilde korunabilir. Yine de sesi engelleme çabaları Apoo'nun rakiplerinin düzgün bir şekilde savaşmasını engelleyebilir. Ayrıca hedefteki kişi işitme aralılığının dışındaysa da herhangi bir zarar görmez. Bunlara ek olarak Apoo saldırılarını bakarak yönlendirdiği için baktığı yer temel alarak nereye saldıracağı tahmin edilebilir. Bu zayıflıklar nedeniyle, Apoo'nun güçleri yeteneğinin doğasını bilmeyen ya da sürpriz saldırı yeme eğilimi olan kişilere karşı daha etkilidir.

Silahları
Apoo silah olarak bir çift tonfa kullanır. Tonfalarla uzman bir balta kullanıcısı olan Drake'i ve bir kılıç ustası olan Zoro'nun saldırılarını durdurabilmiştir.

Ek Bilgiler

- Apoo soyadı olan "Scracthmen", DJler'in dönen diski çevirerek çıkardığı ve adına "scracthing" denilen teknikten geliyormuş gibi görünmektedir.
- Birçok One Piece karakterinde olduğu gibi, Apoo'nun da kendine ait bir gülüş tarzı vardır; "Apapapapapapa!". Gülüşü aynı zamanda karakterine uygun olarak bir pikapta dönen diskin çıkardığı sese benzer.
  • History's Strongest Discipline Kenichi serisindeki Apachai Hopachai isimli karakter de aynı şekilde güler, ancak Apachai'nin çıkardığı ses sadece bir kahkaha değil, zaman zaman komik bir şekilde rahatlamak için de çıkardığı bir sestir.
- Apoo seride gösterilen ilk Uzunkol Kabilesi üyesidir. Ayrıca Uzunkol Kabilesi mensupları içerisinde bir Şeytan Meyvesi yeteneğine sahip olduğu bilinen tek kişidir.
- Animenin 628 ve 629. bölümlerinde Apoo'nun adı "Scratcimen Apoo" olarak yazılmıştır, ancak bu yanlıştır.
- Apoo, 5. One Piece Popüler Karakterler anketinde 75. sıradadır.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Apoo'nun adı, gerçek hayatta korsanlık yapmış olan Çinli korsan Chui A-poo'dan gelmektedir.
- Apoo'nun görünümü Japon mitolojisinde yer alan bir canavar olan Tenaga'dan gelmektedir.
- Apoo'nun en sevdiği yiyecek tom yam çorbası, en sevmediği yiyecek ise mayonezdir.
- Apoo gerçekte yaşasaydı, Çinli olurdu.
- Apoo korsan olmasaydı, DJ olurdu.
- Apoo DJ'lik ve sörf yapmayı sever.
  • Apoo bir Şeytan Meyvesi kullanıcısı olduğundan kendisi için son derece tehlikeli bir şey olan sörf yapması ironiktir.
- Apoo çiçek olarak haşhaşa benzer.
- Apoo hayvan olarak orangutana benzer.

Künye

Adı: Scratchmen Apoo
Okunuşu: Sukuratchimen Apū
İngilizce Adı: Scratchmen Apoo
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 498, Anime 392
Bağlantıları: Canlı Yayın Korsanları, Canavar Korsanları
Unvanları: Korsan Kaptanı, Müzisyen, Muhbir
Doğduğu Yer: Büyük Hat
Lakabı: Denizin Kükreyişi (Jap. Umi Nari, İng. Roar of the Sea)
Durumu: Canlı
Yaşı: 31
Doğum Günü: 19 Mart
Boyu: 256 cm
Kan Grubu: XF
Ödülü:
350.000.000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Ses Meyvesi (Jap. Oto Oto no Mi, İng. Tone-Tone Fruit)
Anlamı: Ses
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Scratchmen_Apoo
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
2010'da çevirdiğim bu karaktere, 2,5 yıl sonra ilk yorumu atılmış. Buna rağmen güncelledim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık