Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Roronoa Zoro

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 491 91.8%
  • Sevmem

    Kullanılan: 45 8.4%

  • Kullanılan toplam oy
    535

Roronoa Zoro, Korsan Avcısı Zoro olarak da bilinen bir korsandır. Hasır Şapka Korsanları'nın dövüşçülerinden ve iki kılıç ustasından biridir. Eskiden bir ödül avcısıydı, ancak Macera'nın Şafağı Arkı'nda Monkey D. Luffy'nin tayfasında katılarak korsan olmuştur. Hasır Şapka Korsanları'nın ilk üyesidir.

Zoro, çocukluğunu geçirdiği Shimotsuki Köyü'nde kendi bulduğu Üç Kılıç Stili'nde ustalaşmıştır. Hasır Şapkalar'ın Luffy ve Sanji ile birlikte en güçlü üç savaşçısından biridir. Ölen çocukluk arkadaşı Kuina'ya verdiği bir sözden dolayı dünyanın en büyük kılıç ustası olmaya çalışmaktadır.

Hasır Şapkalar'ın bir üyesi ve eski bir ödül avcısı olarak sahip olduğu kötü şöhrete ek olarak, aynı zamanda "En Kötü Nesil" olarak da bilinen on iki korsandan biri olarak kabul edilir.

Görünümü

Zoro hafif esmer tenli ve kaslı bir vücuda sahip genç bir adamdır. Her zaman sağ kalçasının üzerinde kılıçlarını taşır. Bu kılıçlar yeşil bir haramakiye bağlıdır. Bu sayede kılıçlarını istediği zaman sol eliyle rahatça çekebilir. Serinin başından beridir değişmeyen tek kılıcı Ahenk Yolu'dur, diğer kılıçlarını yok oldukları ya da daha iyisini bulduğu için değiştirmiştir. Çoğu zaman sağ elini kılıçlarının üzerinde dinlendirir ve sağ eliyle de kılıçlarını yerinden çıkarabilir. Sol kulağında üç tane altın küpe vardır. Ayrıca sol kolunda siyah bir bandana bağlıdır, karşısındaki rakibi ciddiye aldığı zaman bu bandanayı kafasına bağlar.

Zoro'nun bedeni yaptığı sayısız savaşlarda aldığı yara izleriyle doludur. Bunlardan en dikkat çekeni, Baratie'de dünyanın en güçlü kılıç ustası olan Dracule Mihawk'tan aldığı, sol omzundan sağ kalçasına kadar uzanan derin ve büyük yara izidir. Ayrıca Küçük Bahçe'de Galdino'nun Dev Mum Servis Seti'nde mum olmaktan kurtulmak için kendi bacaklarını kesmeye çalışmıştır. Zaman atlamasından sonra sol gözünün üzerinde yeni bir yara izi oluştuğu görülmüştür. Bu yarayı nasıl aldığı henüz bilinmemektedir.

Zoro'nun bir diğer belirgin özelliği de biçilmiş çim gibi görünen yeşil renkteki saçlarıdır. Sanji, saçları yeşil renkte olduğu için sık sık Zoro'ya ''marimo'' (yosun kafa) diye seslenerek onunla dalga geçer.

Zaman Atlaması Öncesi
Zoro, tayfasının diğer erkek üyeleri gibi zaman atlamasından önceki bölümlerin neredeyse tamamında aynı kıyafeti giymiştir. Genelde altına paçalarını botlarının içine soktuğu siyah bir pantolon, üstüne de beyaz renkte ve yakasında üç tane düğmesi olan bir tişört giyerdi. Belinde ise yeşil renkteki haramakisi vardı. Her ne kadar genel giyinişi böyle olsa da, tişörtünün yerine gömlek giydiği kısımlar mevcuttur. Arlong Korsanları'nın birçok üyesini yendikten sonra balıkadamlardan birinden üzerinde spiral desenler olan mavi renkte bir gömlek almış ve bir süre bu gömleği giymiştir. Daha sonra tekrardan beyaz tişörtünü giymiş olsa da, Thriller Bark'tan sonra beyaz tişörtünü bir daha giymemiştir.

Zaman Atlaması Sonrası
İki yıllık zaman atlamasının ardından Zoro'nun sol gözünün üzerine yeni bir yara aldığı görülmüştür. Şu ana kadar gösterildiği tüm sahnelerde sol gözü kapalı olduğu için, o gözünün kör olduğu düşünülmektedir. İki yılın ardından boynu daha kalınlaşmış, kasları belirginleşmiş ve saçları az da olsa uzamıştır. Zoro, zaman atlamasından sonra üzerine genelde koyu yeşil renkte bir ceket giymekte ve beline kırmızı bir kuşak bağlamaktadır. Kılıçlarını artık beline bağladığı kırmızı kuşağa bağlı olarak taşır. Siyah renkteki bandanası halen sol koluna bağlıdır. Ceketinin içine bir şey giymediğinden ve ceketin önünü kapatmadığından kaslı göğsü görünür haldedir. Ayrıca boyu uzamıştır. Normalde kendisinden uzun olan Nico Robin ile aynı boyda gibi görünmektedir.

Kişiliği

Genel Bakış
Zoro genellikle çok sert, ciddi ve mesafeli bir kişiliğe sahiptir, ancak çoğu zaman öfkesine yenik düşerek aptalca ve abartılı komik şeyler yapabilir. Ancak görünüşe göre bu öfke, Zoro'nun göstermekte rahat hissettiği tek duygudur. Savaşta kendinden emin hissettiği anların dışında, Hasır Şapkalar arasında en az gülümseyen veya gülen karakterdir. Tayfanın geri kalanı ile pek vakit geçirmez. Gününü çoğunlukla uyumak veya antrenman yapmakla geçirir. Şimdiye kadar sadece Dracule Mihawktan aldığı yenilgi sonrasında Luffy'ye yemin ederken ve arkadaşı Kuina'nın cenazesi kaldırılırken ağlamıştır.

Zoro, tayfa için için özellikle zor olan ve üzüntüye yol açabilecek anlarda bile duygularını dışa vurmak yerine sessiz bir ciddiyet sürdürmeyi seçer. Duyguların bir kılıç ustasının kararlarını etkileyeceğine inanır. Ohm, Tony Tony Chopper'ın yaralı ve bilinçsiz olduğunu öğrendikten sonra sonra Zoro'ya intikam almak için mi savaştığını sormuş, Zoro ise ona sebeplerden dolayı savaşmayı sevmediğini söylemiştir. Her ne kadar böyle söylemiş olsa da, tayfa arkadaşlarını çok önemser ve ne pahasına olursa olsun onları korumak için elinden geleni yapar.

Zoro tayfasını önemsese de, özellikle amacı söz konusu olduğunda çok açık sözlü ve soğuk biri olabilir. Davy Back Dövüşü sırasında, bir turu kaybettikleri için Chopper, Foxy'nin tayfasına katılmak zorunda kalınca ağlamış ve sızlanmıştır. Zoro onun bu hareketine çok kızmış ve yaptığı şeyin utanç verici olduğunu söyleyerek onu azarlamıştır. Ona Hasır Şapkalar'ın bir parçası olmanın ve yarışmaya katılmasının kendi seçimi olduğunu hatırlamış ve tayfasının onu geri alacağına inanmasını istemiştir. Usopp önce tayfadan ayrılıp sonra geri dönmek istediğinde Zoro bunu kabul etmemiş ve hatta kendisine karşı çıkan Nami'yi bağırarak susturmuştur. Zoro tüm tayfaya ders verircesine; onlara Luffy ile dövüşmeyi ve tayfadan ayrılmayı Usopp'un seçtiğini ve yaptıklarının sorumluluğunu alıp özür dilemedikçe geri dönmesine izin veremeyeceklerini söylemiştir. Zoro çoğu zaman diğer tayfa üyelerinin akıllarına getirmedikleri sert gerçekleri onlara hatırlatır. Özellikle yabancılara karşı çok temkinlidir, çünkü nadiren başkalarına güvenir. Robin tayfaya katıldığında eski bir düşmanı olduğu için sürekli onu gözleyen tek kişi Zoro olmuştur. Ancak Trafalgar D. Water Law ile yapılan ittifaka ses çıkarmaması ve Kozuki Hiyori'nin gerçek kimliğini ona söylediğinde buna inanması yabancılara güvenmeye başladığının bir göstergesidir.

Zoro oldukça anlayışlı bir adamdır. Kritik zamanlarda önemli ve mantıklı kararlar verir ve durumu objektif bir bakış açısıyla değerlendirebilir. Su 7'de Robin'in ihaneti gibi görünen olayı detaylı bir şekilde analiz etmelerini tavsiye etmiştir. Going Merry için Luffy'ye meydan okumuş ve yenildikten sonra tayfadan ayrılmış olan Usopp'a acımamaları gerektiğini söylemiştir. Usopp'un tayfadan kendi isteğiyle ayrıldığı için hatalı taraf olduğunu belirten tek kişi Zoro'dur.

Robin gibi, Zoro da genellikle utanç verici durumlara girdiğinde utançtan kızarır ve bağırarak kendisini savunmaya çalışır (Robin genellikle sabrından dolayı bu durumları görmezden gelir ve üstüne düşmez). Böyle durumlarda bazen Nami veya Sanji gibi şiddetle karşılık verir. Örnekler, Thriller Bark Arkı sırasında, Franky'ye "kardeş" diye hitap etmek gibi aptalca bir şey yapmayı reddetmiş, daha sonra Franky'nin şaka tekniği olan "Korsan Birleşimi 6"'dan ayrıldıktan sonra ilk etapta bunu yapmayı kabul ettiği için kendini aptal gibi hissetmiştir. Dressrosa Arkı'nda etrafta dolaşırken oldukça utanmıştır. Çünkü cebindeki Wicca ile konuştuğunu bilmeyen insanlar Zoro'nun "kendi kendine konuştuğunu" düşünmüştür (daha sonra Dressrosa halkının cücelerin varlığından haberdar olduğu ortaya çıkmıştır). Zoro'nun bu gibi durumlara şiddetli tepki verdiği nadir anlar vardır. Örneğin Luffy ve Nami, Aqua Laguna sırasında Zoro'nun bir evin bacasına nasıl sıkıştığını anlatınca hikayeye gülen Chopper'ı boğmaya çalışmıştır.

Ayrıca kısmen saygısız biridir, ancak ciddi durumlarda böyle davranmaz. Ruhani konular ve gerçekten cevaplayamayacağı gizemler hakkında endişelenmek yerine gözüyle görebildiği şeylere odaklanmayı tercih eder.

Rakiplerinin cinsiyetine ve/veya yaşına karşı kayıtsız olsa da, Tashigi ve Monet'ye karşı olan tutumundan dolayı kadın rakiplerini çok da ciddiye almıyormuş gibi görünmektedir. Tashigi'yi, Kuina'ya çok benzediği için ciddiye almamış, Monet'yi ise sadece bir baş ağrısı olarak görmüştür. Bu yüzden Monet, Zoro'nun kadınlara karşı yumuşak olduğunu düşünerek ona saldırmış, bunun üzerine Zoro onu tereddüt etmeden kesmiştir, ancak uygun bir rakip olarak kabul edilemeyecek kadar zayıf olduğu için öldürmemiştir. Bayan Pazartesi ile olan dövüşü sırasında onu bayıltmak için çıplak elleriyle kafatasını ezmiştir. Tüm bunlara rağmen kadınlara karşı aşırı güç kullanımına karşı öfkelenebilir. Enel, Robin'e ağır bir yıldırım saldırısı yaptığında Zoro çok sinirlenmiş ve Enel'e saldırdığı kişinin bir kadın olduğunu hatırlatmıştır.

Luffy gibi Zoro da kadınlara çok az ilgi gösterir. Hiçbir zaman Nami veya Robin'in güzelliğine veya çekiciliğine kapılmamış, Nami ve Nefertari Vivi banyo yaparken onlara bakmamış ve Denizkızı Prensesi Shirahoshi veya Boa Hancock gibi güzellikleri tüm dünyada bilinen kadınlara ilgi göstermemiştir. Zoro daha çok kendisine verilen göreve ve kendi eğitimine odaklanır. Her ne kadar kadınlara ilgi göstermiyor olsa da, bazı kadınların yanında telaşlı davranışları olduğu görülmüştür. Çocukken Kuina göğüslerinin büyümeye başladığını söylediğinde utancından kızarmıştır. Tashigi ile ilk karşılaşmasında onun Kuina'ya olan benzerliği karşısında gözle görülür bir şekilde şok olmuştur. Bu yüzden ne zaman onunla aynı ortamda olsa onunla karşılaşmamak için sürekli kaçmaya çalışırdı. Ancak zaman atlamasından sonra bu durum değişmiştir. Zoro, Monet ile olan kavgaları sırasında Tashigi'nin rahatsız edici davranışlarını umursamamış, ona soğuk davranmış ve Monet yenildikten sonra Tashigi'nin kendisini taşıdığı için ona söylenmesine sinir olmuştur. Hiyori'nin göğsünün üstünde uyuduğunu görünce çok şaşırmış ve onları o halde gören Brook'a aralarında hiçbir şey olmadığını açıklamaya çalışmıştır.

Zoro, Shimotsuki Köyü'nde bulunduğu dönemde Shimotsuki Kozaburo'dan öğrendiği geleneksel savaşçıların savaş narası olan "Sunaççi"yi bilir. Bunu şimdiye kadar hiç kullanmamıştır, ancak Kozuki Momonosuke'ye kılıç eğitimi verirken bu naranın ona enerji vereceğini ve cesareti kırıldığında kalbini güçlendireceğini söylemiştir.

Onur ve Sadakat
Zoro güçlü bir liderlik ve muhakeme duygusuna sahiptir. Samuray felsefesinin ve buşido öğretisinin sadık bir takipçisidir. Adil dövüşe önem verir ve bir düşmana asla arkadan saldırmaz (arkadaşlarının tehlikede olduğu zamanlar hariç). Arkadan alınmış yarayı bir kılıç ustasının en büyük utancı olarak görür. Buşido felsefesine olan yakınlığından dolayı, Wano'ya gittiğinde ronin olarak bilinen efendizis samuray kılığına girmiş, samurayların tavırlarını ve konuşma kalıplarını benimsemiştir. Örneğin cümlelerini Degozaru diyerek sonlandırmaya başlamıştır. Ayrıca efsanevi bir samuray ve kahraman olan Shimotsuki Ryuma'ya saygılarını sunabilmek Hiyori'den kendisini onun mezarına götürmesini istemiştir. Bir başka büyük samuray olan Kozuki Oden'in iki efsanevi kılıcından biri olan Enma karşılığında, Ryuma'nın kendisine hediye ettiği Hazan Suyu isimli kılıcı Wano'ya geri vermiştir. Tüm bunlara rağmen Tenguyama Hitetsu'nun kendisine verdiği samuray zırhını hareketlerini engelleyeceğini düşündüğü için giymemiştir.

Şahsen kabul edip etmediği bilinmese de, daima Luffy'nin kararlarının arkasında durur ve ona son derece sadıktır. Sadece tayfanın çok umursamadığı, ama çok ciddi olan konularda devreye girerek onlara durumun ciddiyetini hatırlatır. Usopp, Going Merry için Luffy'ye meydan okuduktan ve kaybettikten sonra tayfadan ayrılınca, bu olayın görmezden gelinerek Usopp'un yeniden tayfaya katılması durumunda tayfadan kendisinin ayrılacağını söyleyerek sadakate verdiği önemi göstermiştir.

Tayfadan bağlarını koparan kişileri kolay kolay affetmez. Nami'nin Going Merry'yi çalarak kaçmasına çok sinirlenmiş ve en başından beridir Nami'ye asla güvenmediğini söylemiştir. Robin tayfaya katıldığında ona karşı çok temkinli davranmış, Enies Lobi'den sonra Luffy'nin onurunu çiğnediği için Usopp'un tayfaya yeniden katılma isteğini kabul etmemiştir. Usopp dizlerinin üzerine çöküp Luffy'ye yaptığı saygısızlıktan dolayı özür dilemedikçe onun tayfaya geri dönmesine izin vermeyeceğini belirtmiştir. Tayfadan ayrılma konusundaki bu hoşnutsuzluğunu, sürekli olarak dalaştığı Sanji'ye de göstermiştir. Sanji'nin özür dilemeden ya da teşekkür etmeden gitmesine kızmış ve kendileri Kaido'yla yüzleşmeye hazırlanırken o Koca Ana ile uğraştığı için onu "aptal" olarak nitelendirmiştir. Tayfa arkadaşlarına karşı bu soğuk tutumu genelde tayfa içerisinde olumsuz hisler uyandırır ve ve bazı tayfa üyelerinin (özellikle de Nami) ona bağırmasına neden olur.

Tayfa bir adadan diğerine giderken, Zoro ağırlık kaldırarak, meditasyon yaparak veya uyuyarak zamanını geçirir. Genelde düzenli olarak Nami, Sanji veya (yanlışlıkla) Luffy tarafından hoş olmayan şekillerde uyandırılır. Boş zamanlarında balık tutar, içki içer ve antrenman yapar.

Merhamet ve Ahlak
Zoro'nun çok iyi bir kalbi vardır. Neredeyse hiç tanımadığı küçük bir kız uğruna hiç düşünmeden hayatını riske atmıştır. Rika'nın onun için hazırladığı yemeği nazikçe kabul etmiş ve yemek için ona minnet duymuştur. Helmeppo yemeği ezdikten sonra bile Luffy'den toprağa bulanmış yemeği kendisine yedirmesini, sonrasında ondan Rika'ya yemeğin çok lezzetli olduğunu söylemesini istemiştir. Charlos masum bir adamı vurduğunda, Zoro yaralanmış adamı hiç tanımamasına rağmen hastaneye taşımıştır. Hiyori ve Toko'yu hiç tanımadığı halde, onları Killer'dan korumuştur. Kendisinden zayıf veya masum insanlarla savaşırken, kendini tutar ve onları ciddi şekilde yaralamamak için kılıçlarının arka kısmını kullanır, ancak Nami'nin de belirttiği gibi, canavarımsı gücü nedeniyle bu halde bile büyük hasara yol açar.

Masumlara karşı aşırı zalimlik yaparak onlara kötü davranan kişilerden nefret eder. Hatchan'ı vuran Charlos'a karşı bunu açıkça göstermiştir. Eğer Luffy yumruklamamış olsaydı, Charlos'u keseceğini belirtmiştir. Ayrıca yaralılara saldırdığı ve Riku Doldo III'yi öldürmeye çalıştığı için Pica'ya çok öfkelenmiştir. Shimotsuki Yasuie, Kurozumi Orochi tarafından idam edildiğinde kızı Toko dahil tüm Ebisu Kasabası sakinlerinin güldüğünü görünce öfkelenmiş, ancak Hiyori'den GÜLÜCÜK meyvelerinin onların duygularını çaldığı için güldüklerini öğrenince sakinleşmiştir. Orochi'nin onlara bozuk GÜLÜCÜK meyvelerini yedirerek onlardan acı ve ızdıraptan dolayı üzüntülerini ifade etme yeteneklerini çalmasına sessizce kızmışı ve Toko'yu öldürmeye çalıştığı için ona ölümcül bir saldırı yapmıştır.

Zoro insanları kurtardığında onların kendilerine minnet duymasını istemez. Luffy gibi insanların kendisi hakkında düşündüklerini umursamaz ve bir kahraman olarak anılmaktan hoşlanmaz. Kendisine teşekkür eden balıkadamlara ve denizkızlarına sake getirmeleri için bağırmıştır. Hiyori ve Toko'yu, Kamazo'dan kurtardıktan sonra onları korumak için sadece yiyecek ve alkol talep etmiştir. Ebisu Kasabası'ndayken, kasaba halkı sunabileceği az kaynağa rağmen Zoro'ya küçük bir miktar su vermiş, Zoro ,onların hangi şartlarda yaşadığını bildiğinden su teklifini kibarca geri çevirmiştir.

Zoro çocukları ve kadınları korumaya önem gösterir. Gökada'da Robin, Enel tarafından saldırıya uğradıktan sonra Zoro koşarak onu yere düşmeden önce yakalamış ve bir kadına saldırdığı için Enel'e kızmıştır. Punk Hazard'da, Caesar Clown'ın üzerinde deneyler yaptığı çocukları kurtarmaya yardım etmiş, daha sonra Kin'emon'un Momonosuke'yi aramasında ona yardımcı olmuştur. Sanji, Nami'nin vücudundayken karda kaydığında içgüdüsel olarak Sanji'nin elini tutmuştur. Wano'dayken, Kaido'nun adamları tarafından saldırıya uğradığında Tsuru'yu korumakta tereddüt etmemiş, daha sonra Gyukimaru ile dövüşüyor olmasına rağmen Hiyori'yi Kamazo'nun saldırılarına karşı korumuştur. Kamazo'yu indirmenin kendisi için sorunlara yol açacağını bilse de, Hiyori ve Toko'yu tanımamasına rağmen onları korumak için Kamazo ile savaşmayı seçmiştir. Onigashima'dayken Luffy'yi, Kaido ile yüzleşmeden önce gereksiz kargaşaya neden olduğu için azarlamış, ancak Canavar Korsanları'nın zavallı Wano halkı sürekli açlık çekerken yiyecekleri nasıl duygusuzca israf ettiğini öğrenince kendisi düşmana saldırmaya başlamıştır.

Umursamazlık
Zoro inanılmaz derecede umursamaz bir adamdır ve canına mal olacak durumlarda bile bu umursamaz tavrını sürdürür. Pek çok kez, normal bir insanı öldürebilecek yaralanmalara maruz kalmış ve bazen de buna kendisi izin vermiştir. Mihawk ile dövüşünü kaybedince kendisini kesmesi için gardını indirmiş ve Gecko Moria ile yapılan savaştan dolayı ağır yaralı olmasına rağmen Luffy'nin hayatı karşılığında Bartholomew Kuma'nın onun içinden çıkardığı tüm acı ve yorgunluğu kendi içine almıştır. Bu olayın sonucu o kadar travmatik olmuştur ki, sağlam bir bünyesi olmasına rağmen uzun süre kendisine gelememiştir. Zoro bu özellikleri nedeniyle sürekli sargılı haldedir ve Hasır Şapka Korsanları içerisinde en fazla yara alan kişidir. Özellikle Luffy ile yolculuk yapmaya başladıktan sonra yaralarının sayısı artmıştır. Zoro çoğunlukla tüm bu korkunç yaralanmaları görmezden gelir ve bazen tamamen iyileşmediği halde savaşmaya devam eder. Umursamazlığı kendini sakat bırakmaya gönüllü olacak kadar fazladır. Üçüncü Nesil İblis Biçen'in lanetinin üstesinden gelip gelemeyeceğini görmek için kılıcı havaya atmış ve kolunu kılıcın altına uzatarak risk almıştır. Normalde kurtulmasının imkansız olduğu bir ölü tuzağına yakalamışken, ayaklarını bileklerden kesmeye kalkmıştır. Bu girişimi başarısız olmakla kalmayıp, çok fazla kan kaybetmesine neden olmuştur. Ağır yaralı haldeyken bile ölmekten korkmaz. Bu yüzden tam iyileşmemiş yaraları sürekli yeniden açılır ve onun hayatını tehlikeye atar.

Orochi, Yasuie'yi öldürdükten ve önemsiz bir mesele yüzünden kızını öldürmeye çalıştıktan sonra Zoro o kadar öfkelenmiştir ki, yaptığı hareketin sonuçlarını düşünmeden Orochi'ye saldırmıştır.

Basit sorunları çözmek için sert önlemlere başvurur ve başkalarının normalde en son çare olacak ya da en kötü senaryo durumunda kullanılacak şeyleri ilk çözümler olarak önerir. Yanlışlıkla Usopp ile kelepçelendiğinde, aklına gelen ilk çözüm elini kesmek olmuştur. Buna ek olarak, Vivi ve Nami ile birlikte Galdino'nun mum setinde takılıp kaldığında, kaçmak için kendi ayaklarını kesmeye çalışmış, başarısız olunca da öldüğünde havalı bir heykeli olması için poz vermiştir.

Acımasızlık
Kaku: Bakıyorum da kılıcını çekmişsin.
Zoro: Hırıldıyor; kan istiyor.

Zoro ciddi bir şekilde dövüşmeye karar verdiğinde normalde sol koluna bağlı olarak duran bandanasını başına bağlar. Her zaman için dövüş aşkıyla yanıp tutuşur. Scratchmen Apoo, Zoro'nun "gerçek bir canavar" olduğunu ve "çılgınca öldürme niyeti" ile saldırdığını söylemiştir Gerçekten de sıradan bir insan Zoro'ya meydan okuduğunda, dövüş başlamadan önce Zoro'nun bakışlarından korkarak geri çekilir. Ayrıca Zoro özellikle yetenekli bir rakiple karşılaştığında genellikle düşmanlarının sinirlerini bozan memnuniyet dolu bir şekilde gülümser.

Riskli bir rakiple dövüşüyorsa sert tavrından ödün vermez. Ohm, Zoro'yu Nami ve Gan Fall'u Nola'nın midesinden kurtarmasını engellemiştir. Kaku ile olan mücadelesinde, Robin'i kurtarması Kaku'yu yenmesine bağlıydı. Shu, Kar Akışı'nı yok ettikten sonra diğer iki kılıcı da tehlikede olduğundan kendini beğenmiş tavrını anında bir kenara bırakmıştır. Bu durumlar Zoro'nun savaşmadığı zamanlarda uyumasına, kaybolmasına, birine bağırmasına/biri tarafından kendisine bağırılmasına ya da antrenman yapmasına oldukça yakışır.

Tayfadaki bazı üyelerinin aksine, Zoro tehlikeli düşmanlara karşı ölümcül güç kullanmaktan çekinmez. Birkaç Süpernova, Zoro'nun muazzam miktarda öldürme niyeti yaydığını söylemiştir.

Zoro sadece bakışlarıyla bile son derece göz korkutucu olabilir ve zayıf rakipleri kolayca korkutabilir. Bir Dünya Asili'ne tereddüt etmeden kılıcını çekmesinden açıkça belli olan canavarca bir öldürme niyetine sahip olduğu ve dövüş sırasında kesinlikle merhamet göstermeyen doğuştan bir katil olduğu belirtilmiştir. Zoro'nun tayfaya katılmadan önce birilerini öldürdüğü söylenmiştir. Durum gerektiriyorsa Zoro düşmanlarını öldürür. Orochi, Yasuie'yi acımasızca infaz edip kızını öldürmeye çalıştığında, Zoro onu öldürmek amacıyla öfkeyle saldırmıştır.

Kadere İnanç
Her ne kadar Zoro bazı durumlarda mantığının sesini dinlese de, çoğu zaman olaylara bodoslama dalar ve ayrıntılara karar vermeyi kaderine bırakır. Bu durumlarda kendi hatalarını göremediğinden tayfa üyeleri dehşete düşer. Kadere karşı çok güçlü bir inancı varmış gibi görünmektedir. Hasır Şapkalar'ın belirli bir görevi yapacak birini seçmesi gerektiğinde, görevi yapacak kişinin kura ile belirlenmesini ister. Kararı kaderine bırakmasının en bariz örneklerinden biri, lanetli kılıç olarak bilinen Üçüncü Nesil İblis Biçen'e ilgi duyması ve kılıcın lanetine karşı şansını test ederek onu kullanıp kullanmayacağına karar vermeyi kaderine bırakmasıdır. Bunun için kılıcı havaya fırlatmış ve kılıcın kolunu kolayca kesecek kadar keskin olduğunun tamamen farkında olarak kolunu düşen kılıcın altına uzatmıştır.

İki yıllık zaman atlamasından sonra, yanlışlıkla bindiği bir korsan gemisini yok ettiğinde geminin sahibi olan korsanlara gemilerinin yok olmasının onların kaderi olduğunu söylemiştir.

Luffy idam platformunda ölecekken Buggy'nin kılıcına yıldırım çarpması sayesinde kurtulunca Sanji Zoro'ya bir tanrının var olup olmadığını sormuş ve Zoro da bunun saçmalık olduğunu söylemiştir. Daha sonra yine Sanji Zoro'ya Tanrı'ya inanıp inanmadığını sormuş, Zoro herhangi bir tanrıya inanmadığını ve bir tanrının olup olmamasını umursamadığını belirtmiştir. Zoro'nun açıkça bir tanrıya inanmadığını ve asla dua etmediğini belirttiği başka sahneler de mevcuttur. Her ne kadar ateist olduğunu iddia etse de, ölümden sonra hayat olduğuna inanır. Usopp, yaptıkları nedeniyle Zoro'nun cennete gitme olasılığının düşük olduğunu söylemiş, Zoro bunu duyunca ona gücenmiştir. Asla dua etmediğini söylese de, Korku Barkası Arkı'nın sonunda kılıcı Kar Akışı'nı Rumbar Korsanları'nın mezarlığına gömdüğünde dua ederken görülmüştür.

Komiklik
Zoro'nun en komik özelliği yön duygusunun düz bir yolda kaybolma noktasına kadar son derece zayıf olmasıdır. Bu yüzden genellikle kendisine verilen talimatları anlamaz. Arabasta Arkı'nda kuzeye gitmesi söylenmiş, ancak kuzeyin yerini bilmediği halde yukarı çıkmanın kuzeye gitmek olduğunu düşünerek tamamen yanlış bir yere gitmiştir. Davul Adası Arkı'nda büyük bir buluta (hareket edebilen ve şekil değiştirebilen) doğru ilerleyerek gemiyi rotasında tutabileceğini düşünmüştür. Tüm bunlara rağmen yön duygusunun zayıf olduğunun farkında değildir. Enies Lobi'de Nami ona merdivenlerden yukarı çıkmasını söylediği halde, Zoro tam ters istikamete gitmiş ve sonra Nami'nin onu yanlış yönlendirdiğini iddia etmiştir. Kaybolan kendisi olduğu halde, tayfa arkadaşlarının kaybolduklarını düşünür. Bu özelliğine rağmen zaman atlamasından sonra, Sabaody Takımadaları'na diğerlerinden günler önce gelebilmiştir. Bu durum Sanji'yi şok etmiş olsa da, sonradan Zoro'nun Sabaody'ye erken ulaşmasına Perona'nın yardım ettiği ortaya çıkmıştır. Devasa bir kalyonu, küçük bir balıkçı teknesi ile karıştıracak kadar dikkatsiz olabilir. Zoro, hareket halindeki bir hayvanın üzerinde otururken bile kaybolmuş ve diğer herkesin kaybolduğunu düşünmüştür. Doğuştan gelen gururu nedeniyle hatalarını kabul etmez ve insanlar bu eksikliğini ona söylediğinde hemen savunmaya geçer. Kaybolmasının nedeninin kendisine "yanlış yol tarifi verilmesi" olduğunu iddia eder. Bu durum onu tanıyanların, onun beyninde bir sorun olup olmadığını düşünmesine neden olur.

Zoro'nun diğer bir komik yönü normal zamanlarda ve hatta savaş sırasında diğer karakterler tarafından "havalı" olarak kabul edilen mükemmel zamanlanmış şeyler söylemesidir. Bu yaptığı özellikle tayfa arkadaşları Usopp, Chopper ve Brook tarafından kendisine tapınılmasına ve idolleştirilmesine yol açar.

Başka bir komik yönü tam olarak iyileşmediği halde hareket etmeyi zorlaştırdığını iddia ederek sargılarını çözmesidir ancak bunu yaptığında Chopper onu azarlar ve sargıların ilk etapta onun hareket etmemesi için olduklarını söyler.

Zoro sıklıkla Luffy tarafından zor durumlara sokulur. Luffy uzakta oldukları zaman Zoro'yu gergin kollarıyla yakalar, havada uçurur ve herhangi bir normal insanı öldürebilecek bir güçle bir yerlere çarpar. Zoro, Luffy'nin bu yaptığı yüzünden bir gün onu öldüreceğini söyler, Luffy ise özür dileyerek cevap verir. Bazen Usopp da Zoro ile uğraşır. Luffy, Zoro'yu kovalamaca oynamak için çağırdığında Zoro gelmezse, Usopp onu çileden çıkarır ve Zoro bu yüzden Luffy ve Usopp'u geminin içinde kovalamaya başlar. Ayrıca o ikisi tarafından kendisine lakap takılmasından hoşlanmaz.

Nami, özellikle maddi konularda Zoro'yu dibine kadar sömürür. Vivi ile yrdım karşılığında bir milyar beriye anlaştığında, Zoro'dan düşmanı yok etmesini istemiştir. Kılıç almak için kendisinden para isteyen Zoro'ya %300 faizle yüz bin beri borç vermiş, Zoro parayı harcamadığı halde faiziyle ondan geri istemiştir.

Gurur
Zoro 60.000.000 beri ile başladığı ve sonradan beşe katladığı ödülüyle, bir kılıç ustası olmasıyla ve "Korsan Avcısı" olarak tanınmasıyla gurur duyar. İlk başta Sanji'den daha yüksek bir ödüle sahip olduğu gerçeğinden de memnundu. Enies Lobi'ye yapılan saldırı sırasında, Denizciler'den biri Zoro'dan "Luffy'nin adamı" olarak bahsetmiş ve bu durum Sanji'yi oldukça mutlu etmiştir. O zamandan beridir Zoro, ara sıra Sanji'yi kızdırmak için ondan "Korsan A" olarak bahseder. Zaman atlamasından sonra da Sabaody'ye varış sırasına atıfta bulunarak ona "Yedi Numara" diye hitap eder. Sanji'nin ödülü onunkini geçtiğinde, Zoro buna sinirlenmiş ve Sanji alaycı bir şekilde aralarındaki ödül farkından bahsettiğinde Enma ile ona saldırmıştır.

Kişisel gururuna ve kendine olan saygısına rağmen, Kuma'ya Luffy'nin hayatını bağışlaması için yalvarmış ve arkadaşlarının iyiliği için tam bir alçakgönüllülük sergileyerek Kuma'ya kendi canını sunmuştur. Daha sonra nihai hedefi olan Mihawk'ın önünde utanmadan eğilip ondan kendisini kılıç kullanımı konusunda eğitmesini istemiştir. Bu olaylar Zoro'nun tamamen mütevazı olmamasına rağmen, aşırı kibirli olmadığını göstermektedir.

Zoro bir hedefe ulaşmaya veya bir düşmanı yenmeye kararlı olduğunda çok dinç olabilir. Dünyanın en büyük kılıç ustası olma hayalini gerçekleştirmek için aldığı riskler, başkalarının onun deli olup olmadığını merak etmeye iter. Zoro sıklıkla sadece kendisinin kendisine "deli" deme hakkına sahip olduğunu söyler. Yine de kaçınılmaz olduğunu anladığında yenildiğini kabul eder.

Alkol Sevgisi
Zoro farklı alkol türlerini içmeyi sever. Nasıl Luffy ete ve Nami paraya düşkünse, Zoro da özellikle sakeye son derece düşkündür. Etrafta dolaşırken genelde elinde bir şarap veya rom şişesi olur ve içkisini doğrudan şişeden içmeyi sever. Wano'da sırf sakelerini alabilmek için Canavar Korsanları'nın bazı üyelerine saldırmıştır. Tsuru kendisini kurtarmak için ona bir şeyler vermek istediğini söyleiğinde, ondan sadece daha fazla alkol istemiştir. İçkiye olan düşkünlüğünden dolayı alkolden mahrum bırakılmaktan nefret eder. Mihawk'ın kılıçlarını hakiyle kaplamada ustalaşana kadar ona içki içmeyi yasaklamasına içerlemiştir.

Kılıçlara Bağlılık
Zoro, Tashigi kadar olmasa da, Kuina'nın Ahenk Yolu'na, Ipponmatsu'nun Üçüncü Nesil İblis Biçen'i ve Kar Akışı'na, Ryuma'nın Hazan Suyu'na ve Hiyori'nin Enma'sına büyük değer vermiştir. Zira saygı duyduğu insanlardan aldığı kılıçların manevi değeri nedeniyle onlara çok önem verir. Kuina'ya karşı olan şahsi duyguları nedeniyle, kendisine teklif edilen fiyattan bağımsız olarak Ahenk Yolu'nu satmayı reddetmiştir. Zoro uyurken bile kılıçlarından ayrılmaz. Shu, Kar Akışı'nı yok ettiğinde aşırı derecede üzülmüş, Ahenk Yolu ve Üçüncü Nesil İblis Biçen zarar görmesin diye Shu ile yerden aldığı sıradan kılıçları kullanarak dövüşmüştür. Yerine yeni bir kılıç bulana kadar yok edilmiş olan Kar Akışı'nı saygıyla taşımaya devam etmiş, yeni bir kılıç bulduğunda hizmetlerinden dolayı ona teşekkür ederek bir cenaze töreni ile onu Rumbar Korsanları ile birlikte Korku Barkası'na gömmüştür. Zaman atlaması esnasında Hazan Suyu Zoro'nun en sevdiği kılıç olmuş ve Zoro inatla bu kılıçtan ayrılmak istememiştir. Wicca, Hazan Suyu'nu çaldığında, Zoro ısrarla onu kovalamıştır. Kin'emon'un Hazan Suyu için ona meydan okuma girişimlerini hiçbir şekilde kabul etmemiştir. Hazan Suyu'nu kendisine almak isteyen ve bu yüzden ona bir tuzak kuran yozlaşmış bir sulh hakimini acımasızca kesmiştir. Gyukimaru, Hazan Suyu'nu çaldığında Ebisu Kasabası'ndan Ringo'ya kadar onun peşinden gitmiştir. Hiyori'nin Wano için ulusal bir hazine olan Hazan Suyu'nu ülkeye iade etmesini istemesine sinirlenmiş ve Hazan Suyu'nun kendisine Ryuma'dan tarafından verildiğini ve kılıcın kendisine ait olduğunu söylemiştir. Nihayetinde Hiyori'nin ona eşit değerde bir kılıç olan Enma'yı vereceğini söylemesi üzerine Hazan Suyu'ndan vazgeçmiştir. Zoro, Enma üzerinde ustalaşmanın muazzam zorluğunu güçlenmek için büyük bir meydan okuma olarak gördüğü için Hazan Suyu'nu vermeyi kabul etmiştir. Gerçekten de Enma çok kısa sürede Zoro'nun favori kılıcı olmuştur. Sanji daha düşük bir ödüle sahip olduğu için Zoro ile dalga geçtiğinde Zoro anında Enma ile ona misilleme yapmıştır. Enma ve Ahenk Yolu'nun aynı demirci tarafından yapıldığını duyunca da meraklanmıştır.

Tüm bunlara rağmen Zoro'nun eski kılıçlarına pek bağlılığı yoktu. Mihawk'ın kırdığı iki kılıcı da dahil olmak üzere, Mihawk ile karşılaşana kadar sahip olduğu çoğu kılıcı kırdığını söylemiştir. Mihawk, kılıçları sevmeyi Zoro'nun hakide ustalaşma eğitiminin bir parçası yapmış, böylece Zoro'nun kılıçlarını daha fazla korumasını ve onların bakımını yapmasını sağlamıştır.

Zoro'nun kılıçlara olan bağlılığı, hem Üçüncü Nesil İblis Biçen'i hem de İkinci Nesil İblis Biçen'i gördüğü anda onların sıradan kılıçlar olmadıklarını anlamasını sağlamıştır. Hazan Suyu'nu ise ilk gördüğünde ise onu ele geçirmek için yanıp tutuşmuştur. Luffy'nin İkinci Nesil İblis Biçen'in kınını bir kenara atarak rastgele savurduğunu ve onu duygusuzca kullandığını görünce oldukça şaşırmıştır.

Yetenek ve Güçleri

Genel Bakış

Zoro, hayatını güçlü bir kılıç ustası ve savaşçı olmaya adamıştır. Önce bir ödül avcısı olduğu zamanlarda ve daha sonra Hasır Şapka Korsanları'nın savaşçısı olduğunda başkalarına örnek teşkil eden yetenekleri ve savaştaki başarıları ile dünya genelinde son derece tanınan biri olmuştur.

Luffy ile tanışmadan önce Doğu Mavi'nin en korkunç ödül avcısı olarak nam salmıştı. Koby herkesin onun "insan suretindeki bir iblis" olduğunu söylediğini söylemiştir. Korsanları avlamadaki başarıları ona"Korsan Avcısı" lakabını kazandırmış, kendisi bizzat korsan olduktan sonra bile lakabı değişmemiştir. Zoro, Mihawk ile düello yaparken onun eski ortakları Johnny ve Yosaku, Zoro Doğu Mavi'de karşılaştığı her rakibi ezdiğinden bu düelloyu da kazanacağından emindiler, ancak Doğu Mavi'nin dünya denizlerinin en zayıfı olduğu gerçeğini bilmiyorlardı. Gerçekten de Zoro, Büyük Hat'tan gelen bir Savaş Lordu olan Mihawk karşısında hiçbir varlık gösterememiştir. Aldığı bu yenilgiden sonra, bir daha asla girdiği bir savaşı kaybetmeyeceğine söz vermiştir.

Zoro gücünden dolayı Luffy ve Sanji ile birlikte Hasır Şapkalar'ın en güçlü savaşçıları olan Canavar Üçlü (Kaibutsu San-ningumi)'den biri olarak kabul edilir. Zoro kaptanından sonra tayfanın en çok tanınmış ikinci üyesidir ve hatta bazen namı nedeniyle bazıinsanlar asıl kaptanın o olduğunu düşünür. Onun gücüne şahit olanlar onun nasıl tayfanın kaptan olmadığını da merak eder.

Zoro başına ödül koyulan ikinci Hasır Şapka'dır ve ve ödülü genelde tayfadaki en yüksek ikinci ödül konumundadır (şu anda Sanji ve Jinbe'nin ödülleri onunkinden fazladır, bu yüzden ödül sıralamasında dördüncü sıradadır). Zoro, Sabaody Takımadaları'na ulaştığında 100.000.000 beriden fazla ödülü olduğu için Süper Çaylak olarak tanımlanmıştır. Killer ile birlikte kendi neslinde kaptan olmayıp da bu ayrıcalığa sahip olan iki korsandan biri olmuştur.

Zoro, Yeni Dünya'ya girdiğinden beri, nadiren yaralanmış ya da ciddi bir rakiple karşılaşmıştır. Haki kullanmadan sadece saf gücü ile Monet'yi yenmiş ve onu element formunu kontrol edemeyecek kadar korkutmuştur. İlk ciddi rakibi kısa bir süreliğine yüzleştiği bir amiral olan Issho olmuştur. Onun tarafından yerçekimi kuvveti ile tutulmasına rağmen, güçlü bir kesme saldırısı yapınca Issho, Zoro'nun çok vahşi olduğunu söylemiştir. İki yıllık zaman atlaması esnasında daha da gelişmiş olan güç ve becerilerini ilk olarak, Donquixote Doflamingo'nun en güçlü üç adamından biri olan Pica'yı yeteneklerini keşfettikten sonra birkaç hamlede yenerek göstermiştir.

İlk ciddi yarasını Wano'da, Kamazo'ya karşı verdiği mücadelede almıştır. Bu yaraya neden olan saldırıyı da arkasındaki düşmanın saldırısından kaçınmaya çalışırken yemiştir. Buna rağmen Kamazo'yu yenebilmiştir. Onigashima Baskını sırasında Dört İmparator'dan biri olan Kaido ile yüzleşmiş ve ona Oden'den sonra ilk kez ikinci bir kalıcı yara izi vermiştir. Kaido'nun sağ kolu ve aynı zamanda Canavar Korsanları'nın Yıldız Üyeler'inden biri olan King ile dövüşmüş, Fatihin Haki'si ve Silahlanma Haki'sini birlikte kullanarak ona ciddi hasar vermiş ve tükenmeye yakın olmasına rağmen King'i yenmiştir.

Ruhsal Aurası
Birçok kez Zoro'nun, Kılıçsız Stili kullandığı zamanlar da dahil olmak üzere, bir saldırıya hazırlanırken çevresinde oluşan eden hayvan benzeri bir ruha sahip olduğu gösterilmiştir.

Bu auranın gerçek doğasının ne olduğu bilinmemekle birlikte, genelde Zoro'nun öldürme niyetinin ve muazzam gücünün bir tezahürü olarak kabul edilir. İnsanüstü yeteneklere sahip bir CP9 ajanı olan Kaku bu ruhu büyük ölçüde hissedebilmiştir. Ryuma ile yaptığı düello sırasında, Zoro'nun bitirici vuruşu bir ejderhanın aurasına sahipti ve rakibie vurduktan sonra açılan yaradan alev çıkmıştır, bunun nasıl gerçekleştiği belirsizdir.

Daha zayıf insanlar Zoro tarafından kolayca sindirilebilir. Koby, Kabuk Kasabası'ndayken bir haftadan fazla aç kalmasına rağmen Zoro'nun halen "şeytani bir aura" yaydığını söylemiştir. Bu durum Yeni Dünya'da bile değişmemiştir. Monet aniden Zoro'nun sahip olduğu gücü ve öldürme niyetinin fazlalığını fark ettiğinde olduğu yerde donakalmıştır. Zoro bilerek ona zarar vermeyecek bir saldırı gerçekleştirdikten sonra, çok korktuğu için bir süre Logia vücudunu normal durumuna döndürememiştir. Zoro bir savaşta ciddileştiğinde, genellikle siyah bandanasını kafasına takar, ancak bandananın yetenekleri üzerinde gerçek bir psikolojik etkisi olup olmadığı bilinmemektedir.

Zekası

Taktiksel Yetenekleri
Zoro genelde yapacağı şeyleri önceden planlamaz, ancak rakiplerine karşı avantaj elde etmek veya dövüşülemeyecek bir rakibe karşı koymak için savaşın ortasında taktikler bulmakta son derece yeteneklidir. Viski Tepesi'ndeki ödül avcılarıyla mücadele ederken büyük bir masayı kalkan olarak kullanarak ve birkaç ödül avcısının ona yukarıdan saldırdığı noktada noktada zeminde bir delik açıp onları aşağı düşürerek gerektiğinde taktiklerle çevresini kendi avantajına kullanabildiğini göstermiştir.

Zoro'nun taktiksel yeteneklerinin geliştiği Dressrosa'da Pica yaptığı savaşta açıkça gösterilmiştir. Pica dev bir taş goleme dönüştüğünde Zoro onu durdurmak için beş potansiyel strateji bulmuş ve Pica'ya doğru koşarken işe yarayacak birine karar verene kadar her bir stratejinin güçlü ve zayıf yönlerini hesaplamıştır.

Onigashima Baskını sırasında, King'e karşı dövüşürken tüm mücadele boyunca onun Şeytan Meyvesi'nin özelliklerini değil, ırkından gelen bilinmeyen özelliklerinin ne olduğunu anlamaya çalışmıştır. Nihayetinde Lunaryalıların temel zayıflığını keşfetmiş, bu da onun Kingi yenmesinde önemli bir faktör olmuştur.

Şansı
Zoro'nun hemen hemen her durumda aceleci bir tavrı olduğundan genelde şansına güvenir ve genelde işini şansa bırakır. Bunun en örneği Ipponmatsu'nun Loguetown'daki dükkanında görülmüştür. Zoro burada Üçüncü Nesil İblis Biçen'in "lanetini" kendi üzerinde test etmeye karar vermiş ve kılıcı havaya atarak kolunu altına uzatmıştır. Üçüncü Nesil İblis Biçen mucizevi bir şekilde Zoro'nun kolunun etrafında dönmüş ve ona herhangi bir zarar vermemiştir. Zoro'nun inanılmaz şansı karşısında Ipponmatsu'nun nutku tutulmuştur.

Yön Belirleme Eksikliği
Zoro'nun en belirgin zayıflıklarından biri, kendisine verilen talimatları takip edememesi ve bunun sonucunda sık sık kaybolmasıdır. Shimotsuki Köyü'nden ayrıldıktan sonra ödül avcısı olmasının sebebi, denizlerde Mihawk'ı ararken yolunu kaybetmesi ve köyüne geri dönememesidir. Ana yönleri nasıl belirleyeceği konusunda hiçbir bilgisi yoktur ve sıklıkla onları sağ veya sol olarak yorumlar. Yalnızken nereye gittiğini bilmeden birden yolunu değiştirir ve bu yüzden iyice kaybolur. Arabasta'da kendisine kuzeye gitmesi söylendiğinde ana yönlerin dikey de olabileceklerini ve bu yüzden yukarı çıkmanın kuzeye gitmek anlamına geldiğini düşünüp Alubarna'nın saat kulesine çıkmıştır.

Genel olarak Zoro'yu bir hedefe ulaştırmanın tek yolu, başka birinin onu oraya götürmesidir. Kısa bir süreliğine bile olsa boş bırakılırsa, hemen ortadan kaybolur. Enies Lobi'de adliyenin çatısına giderken kendisine verilen yol tarifini bile anlayamamıştır. Nami ona ve diğerlerine önlerindeki merdivenlerden çıkacaklarını söylemiş, Zoro bunun yerine farklı bir merdivene doğru koşmuştur. İyice kaybolunca da binanın koridorlarında koşmak yerine yukarı çıkmak için üstündeki katları keserek çatıya ulaşabilmiştir. Wano'da Oden Kalesi'ne giderken oraya ulaşmak tek yapması Komachiyo'nun üzerinde gitmek iken, yine bir şekilde kendi başına dolaşmaya başlamış ve kaybolmuştur.

Fiziksel Yetenekleri

Gücü

Zoro muazzam bir fiziksel güce sahiptir. Yolculuk ederken sık sık daha da güçlenmek için inanılmaz büyük ve ağır ağırlıklar kaldırarak vakit geçirir. Zoro'nun fiziksel gücü, bir kılıç ustası olduğundan ortaya çıkardığı yeteneklerinde büyük rol oynar. Çünkü gücü sayesinde saldırıları daha büyük kesme gücüne ve daha uzun menzile sahip olur. Yüksek fiziksel gücü sayesinde insanüstü derecede büyük ve güçlü rakiplerle eşit şekilde çarpışabilir ve sıradan insanları kolayca uçurabilir. En başta Bay 1'in Şeytan Meyvesi yetenekleri nedeniyle onu kesemese de, sağa sola uçurabilmiştir Zoro, Zoan dönüşümüyle gücü daha da artan insanüstü yeteneklere sahip bir suikastçı olan Kaku ile çarpışabilmiş ve hatta pazılarını büyüterek yaptığı saldırı ile güç bazında ona üstün gelebilmiştir.

O sırada ciddi şekilde yaralı olmasına rağmen bir balıkadam olarak normal bir insandan on kat daha güçlü olan Hatchan ile eşit bir şekilde dövüşebilmiştir. Yanlarında cüce gibi kaldığı son derece büyük ve güçlü iki savaşçı olan Neptune ve Pica ile kapışabilmiştir. Viski Tepesi'nde son derece güçlü olan kaptanı Luffy ile denk şekilde mücadele edebilmiş ve onunla olan dövüşü önemli ölçüde ikincil hasara neden olmuştur. Dressrosa'da Issho ile mücadele ederken, Issho'nun ezici yerçekimi kuvvetine ona uçan bir kesme saldırısı atabilecek kadar direnmiş ve üstündeki yerçekimi kuvvetini bozabilmiştir.

Zoro, Oars'ın büyük yapısal hasara neden olabilecek bir yumruğunu başka tarafa yönlendirebilmiştir. Kılıçları ile aşırı fiziksel güce sahip dev bir ejderha olan On Üç Numaralı Ejderha'nın dişlerine ve çene gücüne karşı koyabilmiştir. Güç bazında şimdiye kadar yaptığı en büyük gösteri, dünyadaki en güçlü insanlar arasında yer alan Dört İmparator'dan ikisi olan Kaido ve Koca Ana'nın birlikte yaptığı saldırıya birlikte savaştığı yoldaşlarının kaçmalarına yetecek kadar uzun süre dayanmasıdır. Bu saldırı sonucunda ağır yaralanmasına rağmen Kaido'nun neredeyse hiçbir şeyin işlemediği derisini aşabilmiş ve ona izi kalıcı olacak bir yara vermiştir. Böylece Oden'den sonra bunu yapabilmiş ikinci kişi olmuştur.

Zoro rakiplerine karşı ölümcül güç kullanmaktan kaçınıyorsa, onlara kılıçlarının kabzasıyla ya da tersiyle saldırır. Ancak fiziksel gücü çok yüksek olduğundan bu saldırıları bile rakiplerine ciddi zarar verir. Portakal Kasabası'nda kınından çıkarmadığı iki kılıcı ile aynı anda Buggy Korsanları'nın dört üyesine vurmuş ve onları Nami'den uzak tutmuştur. Arabasta'da Chopper ve Vivi'yi kılıçlarının üstüne bindirmiş ve onları metrelerce yukarıdaki saat kulesinin tepesine fırlatmıştır. Korku Barkası'nda Franky'nin Oarsa karşı kullanmak için nunçakuya dönüştürdüğü bir çift dev taş sütunu kaldırmak için kılıçlarını kullanmıştır. Zoro nadiren göğüs göğüse dövüşür, ancak Wapol'ün muhafızlarından birini bir yumrukla kolayca yere sermesinden anlaşılacağı üzere, gücü onu bu konuda oldukça yetenekli kılar. Viski Tepesi'nde Luffy ile birlikte Mr. 5 ve Bayan Sevgililer Günü'nü tek bir tekme ile uzaktaki bir binaya göndermiştir.

Zoro'nun gücü o kadar fazladır ki defalarca kez kendisinden büyük olan kişileri ve eşyaları zorlanmadan taşıyabilmiş ya da uzağa fırlatabilmiştir. Ağır yaralı olmasına rağmen Hatchan'ı omzunun üstünden atabilmiş, yine yaralı haldeyken içinde Luffy'nin olduğu taştan bir kafesi taşıyabilmiş, Usopp'u bir eliyle kaldırarak kılıç gibi tutabilmiştir. Viski Tepesi'nde ortalamanın oldukça üzerinde fiziksel güce sahip bir dövüşçü olan Bayan Pazartesi'yi bir güç mücadelesinde kolayca alt edebilmiş ve Bay 9'un demir zincirine yakalandığında zinciri çekerek Bay 9'u diğer rakiplerinin üstüne atmıştır. Davy Back Dövüşü sırasında kendisinden çok daha büyük Pickles'ı ayak bileklerinden tutarak kaldırıp uzak bir mesafeye atmış ve daha sonra bir wotan olan Big Pan'ı burnundan yakalayarak yere çarpmıştır. Belki de en dikkate değer ham güç gösterisi, Arabasta'da yaralı haldeyken Bay 1'e doğru fırlatmadan önce kocaman bir binayı bir süre başının üzerinde tutmasıdır.

Kılıçsız Stil
Zoro silah kullanmanın yasak olduğu Davy Back Dövüşü'ndeki Groggy Halkası yarışması sırasında Kılıçsız Stil olarak bilinen ve vücudunun fiziksel gücünü kullanarak kılıç darbelerine benzeyen şok dalgaları yayabildiği bir yeteneği olduğunu göstermiştir. Kollarını öne alıp, hızlı bir şekilde kendi etrafında dönen Pickles'ı takım arkadaşı Big Pan'a gönderen bir kasırga kuvveti oluşturmuştur. Pickles'ın ellerinde kılıçlar olduğundan, çarptığı zaman Big Pan'ı defalarca kesmiştir.

Hızı ve Çevikliği
Daha çok fiziksel gücüyle öne çıkan Zoro'nun muazzam bir hızı ve çevikliği vardır. Hızı sayesinde rakiplerini takip edebilir ve çevikliği sayesinde onların saldırılarından kaçınabilir. Sürekli kaybolduğundan bir koşu yarışında hızını ölçmek zor olsa da, koşma yeteneğini artıran fiziksel gücü nedeniyle en hızlı Hasır Şapkalar'dan biri olarak kabul edilir. Brook'a benzer şekilde, rakiplerini göz açıp kapayıncaya kadar kesebilir ve hatta rakipleri tepki veremeden kılıcı kınından çıkarıp yeniden kınına sokabilir. Yaşadığı dönemde dünyanın en iyi kılıç ustası Ryuma'nın zombisi ile yaptığı düello sırasında, onları izleyen Franky ve Brook birbirlerine yaptıkları saldırıları görememişler, ancak saldırıların etkileri kendisini gösterdiğine neler olduğunu anlayabilmişlerdir. Viski Tepesi'nde hızıyla yüzlerce ödül avcısını aynı anda alt etmiş ve kendisine ateşlenen birçok mermiden kaçabilmiştir.

Zoro'nun harika bir zıplama ve tırmanma gücü vardır. Viski Tepesi'nde düşen bir merdiveni basamak olarak kullanarak bir çatıdan diğerine atlamıştır. Üst Bahçe'de Braham ile dövüşürken ona saldırmak için kendisini havaya fırlatmadan önce büyük bir ağacın gövdesine tırmanmıştır. Enies Lobi Adliye Sarayı'nda, tavanları keserek ve bir kattan diğerine atlayarak çatıya çıkmıştır. Dressrosa'da gözle görülemeyecek kadar hızlı hareket edebilen ve çatıların üstünden atlayarak giden cüce Wicca'ya ayak uydurabilmiş ve onu yakalayabilmiştir. Issho'nun yerçekimi tarafından derin bir çukura düşmesine rağmen, yerçekiminin etkisi sona erdiğinde kolayca çukurdan çıkabilmiştir.

Zoro, Viski Tepesi'nde görüldüğü üzere, Barok Eserleri ajanları tarafından kendisine karşı kullanılan uzun menzilli silahlardan, yakın dövüş silahlarından, kör edici gazlardan ve hatta bir bazuka da dahil olmak üzere çok çeşitli silahlardan gelen saldırılardan kaçınabilecek kadar sağlam reflekslere sahiptir. Braham ile olan savaşında, Braham onun görüşünü engellemek için Işık Kadranları kullanmasına rağmen onunla baş edebilmiştir. Sabaody'de Aziz Charlos ile karşılaştığında, Charlos'un kendisine sıktığı mermiden kolayca sıyrılmıştır. Şeytan Meyvesi vücudunun herhangi bir bölümünü bir bıçağa çevirebilen ve yaptığı tekniklerin çoğunu savuşturan bir dövüş sanatları ustası olan Bay 1'e ayak uydurabilmiştir. O zamanlar Gözlem Hakisi olmamasına rağmen, Kaku'nun yapacağı saldırının etkisinin nasıl olacağını fark etmiş ve saldırı gerçekleşmeden önce Nami ve Chopper'a kaçmalarını söylemiştir. Sıyrıl gibi kullanıcısına çok büyük bir hız sağlayan bir tekniği kullanan Kaku'nun saldırılarını karşılayabilmiştir. Zaman atlamasından sonra Gözlem Haki'sinin de yardımıyla Yarasa Adam'ın Tsuru'ya attığı oku ona ulaşmasına birkaç santim kala durdurabilmiştir.

Zoro, su altında da çok hızlı hareket edebilir. Küçük bir baloncuğun içinde okyanusun derinliklerinde yolculuk yapabilmiş ve dev bir krakene zorlanmadan saldırabilmiştir. Hody Jones suyun içideyken çok daha güçlü olmasına rağmen, Zoro onu tek bir vuruşla yere sermiştir. Punk Hazard'da dondurucu soğukluktaki merkez gölün içinde birden fazla köpek balığı ile mücadele edebilmiştir.

Sağlamlığı ve Dayanıklılığı
Zoro'nun muazzam bir sağlamlık ve dayanıklılık seviyesi vardır. Sayısız defa ciddi yaralanmadan kurtulmuştur ve çoğu zaman yaralı haldeyken dövüşmeye devam etmiştir. Portakal Kasabası'nda Buggy tarafından gövdesinden bıçaklandıktan sonra, Luffy'nin olduğu büyük ve ağır bir kafesi kaldırıp taşıyabilmiştir. Kısa bir süre dinlendikten sonra, Buggy'nin en iyi adamlarından Cabaji ile savaşmış ve Cabaji'nin kasıtlı olarak onun yarasını hedef almaya çalışmasına rağmen onu yenmiştir. Bay 1'e karşı olan savaşı sırasında o kadar güçlü bir dizi darbe almıştır ki, arkasındaki sütun paramparça olmuş ve çökmüştür. Bu saldırı sonucunda muazzam miktarda kan kaybetmesine rağmen çöken sütun parçalarından kaçınabilmiş ve Bay 1'i yenebilmiştir. Bu savaşın ardından herhangi tıbbi yardım almadan Barok Eserleri güçlerine karşı savaşmaya devam edebilmiştir.

Mihawk düelloları sırasında Zoro'yu kasten sağ bırakmış olsa da, Zoro'nun aldığı yara o kadar derindi ki, onu ölümün eşiğine getirmiştir. Johnny bu tür bir yaranın normal bir insanı öldüreceğini, öldürmese bile en az yarım yıl sakat bırakacağını söylemiştir. Nako sıradan birinin böyle bir yarayı iki yılda ancak iyileştirebileceğini belirmitir. Tüm bunlara rağmen Zoro yarayı aldıktan kısa süre sonra ortalıkta dolaşmaya başlamış ve Arlong Korsanları'nın birkaç üyesiyle savaşıp onları kolayca yenmiştir. Altı kılıçla dövüşen güçlü bir balıkadam olan Hatchan ile savaşırken sürekli olarak acı çekmiş ve bayılmanın eşiğine gelmiştir. Ancak Hatchan yarasına kafa atmasına rağmen Hatchan'ın altı kılıcına karşı koyabilmiş ve onu yenebilmiştir. Cocoyasi Köyü'nde uygun bir tedavi gördükten sonra Zoro'nun Mihawk'tan aldığı yaralardan etkilenmediği görülmüştür.

Devden öyle bir darbe aldıktan sonra nasıl hala ayakta kalabilir? Artık gerçek zombinin kim olduğunu anlayamıyorum! -Lola

Zoro en büyük dayanıklılık gösterisini Korku Barkası'nda yapmıştır. Normal devlerden çok daha büyük olan Oars'ın saldırılarına maruz kaldıktan sonra ayağa kalkabilmiş, bu durum Lola'ya Zoro'nun da bir zombi olduğunu düşündürmüştür. Oars ve Gecko Moria'ya karşı yapılan dövüşlerin ardından, o dönemde bir Savaş Lordu olan Kuma'dan lazer saldırısı ve kendisi, Sanji ve Brook dışında herkesi bayıltan devasa bir şok dalgası da dahil olmak üzere birçok güçlü darbe almıştır.

Zoro bu kadar darbe almasına rağmen bilincini kaybetmemiş ve Kuma'ya saldırmaya devam etmiştir, ancak nihayetinde galip gelememiş, tayfasına karşılık kendi canını sunmuş ve Kuma ile tayfasının geri kalanının yaşamasına izin vermesi karşılığında Luffy'nin çektiği acı ve ıstırabı kendisine almayı kabul etmiştir. Luffy, Oars ve Moria ile savaşırken vücudunu o kadar zorlamıştı ki o esnada bilincini kaybetmiş haldeydi. Hem Kuma hem de Zoro, Zoro'nun kendi acısına ek olarak Luffy'nin acılarını da almasının onu kesinlikle öldüreceğine inanmıştır. Zoro, Luffy'nin acısını aldıktan sonra tüm vücudu kan revan içinde kalmış, hatta etrafı kan gölüne dönmüştür. Zoro sadece bundan kurtulmakla kalmadı, Sanji yanına gelene kadar bilincini korumayı başarmış ve kendisine bir şey olmadığını söylemiştir. Fakat üç gün komada kaldıktan ve Chopper'ın tedavisini aldıktan sonra iyileşebilmiştir. Yine de önce Uçan Balık Sürücüleri'ne ve daha sonra Sabaody'de bir Barışsever'e karşı verdiği mücadelede tam gücüne ulaşmasının zaman alacağı anlaşılmıştır.

Onigashima'daki Kurukafa Kubbesi'nin çatısındaki dövüş sırasında Kaido ve Koca Ana'nın güçlerini birleştirerek yaptığı ve neredeyse Onigashima kadar büyük olan bir saldırıya dayanabilmiştir. Saldırı sonucunca ciddi şekilde yaralanmasına rağmen yanındakilerin kaçmalarına yetecek kadar süre kazabilmiştir. Ağır bir şekilde yaralandıktan sonra bile Koca Ana'nın homisi Prometheus'u devre dışı bırakabilmiş, Kaido ile savaşmaya devam edebilmiştir. Kalan son gücü ile kaptanını Kaido'dan kurtarmış ve hatta onu yaralamıştır. Kaido aldığı bu yaranın izinin kalacağını söylemiştir.

Zoro birçok kez çatılardan ve yüksek yerlerden düşmüş, ancak bu düşüşlerden hiçbir zaman ciddi şekilde etkilenmemiştir. Hatta o sırada ağır yaralı olmasına rağmen Arlong Park'ta Luffy tarafından havaya fırlatılıp yere düştüğünde bile bundan çok zarar görmemiştir. Gökada'da Üst Harabeler'den Shandora'nın sokaklarına düşmüş ve bu da yetmezmiş gibi molozların altında kalmıştır, ancak hiç zorlanmadan molozları üstünden kaldırmış ve çok az bir yarayla yıkıntıdan çıkmıştır. Yine de bu düşüşün onu öldürebileceğini belirmiştir. Bu düşmeler ciddi bir etki yaratmadığından, genellikle komik şekilde tasvir edlir.

Zoro ilk olarak özgürlüğünü geri kazanmak için bir ay aç kalmayı kabul etmiş biri olarak tanıtılmıştır. İlk göründüğünde dokuz gündür bir şey yememişti, ancak buna rağmen kurtulduktan sonra Denizciler'in saldırılarına karşı koyabilmiş ve Luffy ile birlikte onlara karşı savaşabilmiştir. Bir kış adası olan Davul Adası'nda aşırı soğuk suda yüzerek ve meditasyon yaparak vücudunu çalıştırmıştır. Alkole karşı son derece yüksek toleransı vardır, Viski Tepesi'ndeki ödül avcılarını kandırmak için içmekten bayılmış gibi yapmıştır. Sürekli içki içmesine rağmen bir kez bile sarhoş olduğu görülmemiştir. Wano Ülkesi'ndeki hayvanlar vücutlarında güçlü toksinlere sahip olmalarına rağmen nehirlerden akan kirli sudan içemezken, Zoro kirli sudan rahatça içebilmiş ve sadece mide rahatsızlığı yaşamıştır. KYP gazı tarafından vurulduktan ve Havalı Yeti Kardeşler tarafından uçurumdan aşağı atıldıktan sonra üzerine düşecekleri buz tuzağını fark edip yok edecek kadar bilincini koruyabilmiştir.

Kılıç Ustalığı

Zoro çocukluğundan beridir son derece yetenekli bir kılıç ustasıdır. Çocukken Shimotsuki Köyü'ndeki Isshin Dojosu'nda eğitim alırken düellolarda yetişkin kılıç ustalarını bile yenebiliyordu. Sadece Kuina'ya karşı hiç galip gelememiştir. Amacı Dünyanın En Büyük Kılıç Ustası unvanını elde etmek olduğundan, kendini buna adamıştır ve amacına giderken dünya çapında tanınan bir kılıç ustası olmuştur. İki yıl önce Doğu Mavi'de şu anki En Büyük Kılıç Ustası Mihawk ile karşılaştığında onun karşısında hiçbir varlık gösterememiş ve hatta Mihawk'ın meyve soymak için kullandığı küçük bir bıçak olan Kogatana'sı tarafından alt edilmiştir. Yine de Mihawk onun iradesinden etkilenmiş, Zoro'nun güçlenmeye devam edeceğine ve bir gün zirveye çıkacağına inanarak onu hayatta bırakmıştır. Bu olaydan birkaç ay sonra Zoro, iki yıl boyunca Mihawk'tan eğitim almış ve yeteneklerini katlanarak artırmıştır.

Zoro,genellikle "Üç Kılıç Stili" olarak bilinen bir stil kullanarak dövüşse de, iki ya da sadece bir kılıç kullanırken de olağanüstü yeteneklere sahiptir. Genelde rakiplerine bitirici vuruşları tek bir kılıç ile yapar. Tek Kılıç Stili'ni kullanarak birden fazla rakibi yenmiştir. Çok büyük ve sert bir derisi olan On Üç Numaralı Ejderha'nın boynuna tek bir vuruş atarak onun kafasını kesmiştir.

Zoro kılıçtaki ustalığını sahip olduğu kılıçların kalitesinin de etkisiyle rakiplerini alt etmek ve kılıç darbeleriyle önemli hasarlar vermek için muazzam fiziksel gücünü birleştirir. Korku Barkası'nda zombisiyle eşit şekilde dövüştüğü efsanevi kılıç ustası Ryuma'ya benzer bir yıkıcı güce sahip olduğu belirtilmiştir. Zoro, normal menzilinin ötesinde yeralan şeyleri kesmek veya onlara zarar vermek için uçan kesme saldırıları atacak güce sahiptir. Issho tarafından bir çukura atıldığında, düştüğü yerden Issho'ya doğru bir uçan kesme saldırısı gönderebilmiştir. Yıkıcı gücü ve uçan kesme saldırıları ile binaları ve diğer büyük yapıları kesebilir. Neredeyse Dressrosa kadar büyük olan Pica'nın dev taş golemini yarıp geçmiştir Güçlü bir kılıç olan Enma'yı aldıktan sonra, bir ağacı kesmeye çalışırken farkında olmadan kıyıdaki uçurumun tamamını kesmiştir. Zaman atlamasından sonra Sabaody Takımadaları'na döndüğünde, büyük bir kalyonu tek başına yok edebilmiştir. Zoro özellikle üç kılıcını da kullanırken, rakibinin açığını aramak yerine doğrudan ona hücum eder ve tek bir saldırı ile onları keserek yener.

Kılıç dövüşlerinde fiziksel gücü önemli rol oynasa da, Zoro son derece hassas kesme saldırıları da yapabilir. Viski Tepesi'nde, Bay 5'in oldukça küçük olan patlayıcı sümüğünü havada kesmiştir. Enies Lobi yolunda bir Deniz Treni vagonunu tek bir hareketle mükemmel bir şekilde ikiye bölmüştür. Zoro hassas kılıç kullanma becerileri sayesinde Cabaji'nin topaçları ve Kaku'nun seri şekilde attığı Fırtına Tekmesi kesmeleri gibi saldırıları karşılayabilir. Wano'da son derece hızlı şekilde gelen bir oku kılıç bıçağının düz tarafıyla durdurabilmiş ve Orochi'nin kendisine sıktığı mermileri kılıcı ile saptırabilmiştir. Kabuk Kasabası'nda kendini kurtarmak için bağlı olduğu ipleri ve Su 7'de sıkışıp kaldığı bacayı kesebildiğinden sınırlı hareket kabiliyeti olsa dahi ince kesişler yapabildiği anlaşılmaktadır. Havadayken de kılıçlarını ustalıkla kullanabilir. Ryuma ve Pica'yı havadayken yenmiştir.

Zoro birçok kez tek başına büyük rakip gruplarıyla savaşmış ve onları yenmeyi başarmıştır. Bu alandaki en kayda değer başarısı, güçlü bir organizasyon olan Barok Eserleri'nin 100 ödül avcısından oluşan bir grubunu tek başına yenmesidir. Kasvet Adası'na geldikten birkaç hafta sonra, adaya gelmeden önce ciddi yaralar almış olmasına rağmen, ileri düzey savaş becerilerine ve insanlık dışı dayanıklılığa sahip olan dev maymunlardan oluşan büyük bir Humandrill sürüsüyle savaşmış ve onları yenmiştir. Mihawk bile Zoro'nun maymun sürüsünü yendiğini öğrenince afallamıştır. Her ne kadar Zoro birden fazla rakibe karşı savaşabiliyor olsa da, rakipleri çok yetenekliyse bunu uzun süre sürdüremez. Gyukimaru'nun ani saldırısı yüzünden dikkati dağılınca Kamazo'dan ağır bir saldırı almıştır.

Zoro, Arabasta'da Bay 1 ile savaşırken çeliği kesme yeteneğini kazanmıştır. Bay 1 tarafından ağır şekilde yaralandıktan sonra, kılıcının "nefesini" duymaya başlamış, kılıcı ile bağ kurmuş ve bu sayede onun kesme gücünü kontrol altına almıştır Bu beceriyi elde ettikten sonra Bay 1'in çelik vücudunu kesip tek bir vuruşla onu yenmiştir. Deniz Treni vagonunu ikiye bölmesinden, Hyozo'nun iki kılıcı ve Goki'nin aşırı büyük metal sopasını kolaylıkla kesmesinden anlaşılacağı üzere, demir kesmekte herhangi bir sorun yaşamaz. Franky Ailesi'ne karşı verilen mücadelede en az yedi demir top güllesini havada kesmiş, daha sonra da topun kendisini kesmiştir. Caesar Clown'ın laboratuvarına girmek için Kin'emon ile birlikte dev bir demir kapıyı tek vuruşta kesmeyi başarmıştır. Zaman atlamasından önce bir Barışsever'in özel metal dış iskeletinde sadece
çizik bırakabiliyordu, ancak iki yılın ardından, tek bir saldırı ile bir Barışsever'in tüm vücuduna büyük hasar verebilmiştir.

Zaman atlamasından sonra Zoro'nun başka tür kesici aletler de güçlü saldırılar yapabilme yeteneği kazandığı görülmüştür. Wano'da seppuku yapmak için kullanılan, kabzasız ve küçük bir bıçağı olan tanto isimli bir bıçakla içinde bulunduğu binaya ağır hasar vermiştir. Hazan Suyu'nu kaybettikten sonra, Üç Kılıç Stili'ni büyük bir tırpanla tamamlamış ve tırpan ile Kamazo'yu yenmiştir. Sol gözünü hiçbir şekilde kullanamıyormuş gibi görünse de, bu durumun Zoro'yu savaşırken etkilediğine dair henüz bir veri yoktur.

Onigashima Baskını sırasında Zoro'nun diğer kılıç ustalarının kılıç stillerini yalnızca gözlem yoluyla taklit edebildiği anlaşılmıştır. Hiçbir eğitim almamış olmasına rağmen Ateştilkisi Stili'ni neredeyse mükemmel bir şekilde kullanabilmiştir.

Üç Kılıç Stili (Santōryū)
Üç Kılıç Stili, Zoro'nun ana kılıç dövüş stilidir. Alışılmadık bir şekilde aynı anda üç kılıç kullanır. Kılıçlarını elleriyle ve ağzıyla tutar. Üç Kılıç Stili'ndeki saldırıların çoğu tek bir rakibi birden fazla kez keser veya aynı anda birden fazla rakibi keser. Zoro, Üç Kılıç Stili ile uçan kesme saldırıları atmanın yanı sıra, düzinelerce rakibe aynı anda vurabildiği kasırga benzeri saldırılar yapabilir. Ayrıca kendisine gelen saldırıları savuşturmak için üç kılıcını da etkili bir şekilde kullanabilir ve hatta aynı anda birden fazla rakip tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı koyabilir. Kendisinden daha fazla kılıç kullanan rakipleriyle mücadele ederken pek zorluk yaşamaz. Özellikle altı kılıç kullanan Hatchan ve sekiz kılıç kullanan Hyozo'ya karşı zorlanmamıi, hatta Hyozo'nun zamanına bile değmediğini söylemiştir.

Cehennemin Kralı Üç Kılıç Stili (En-Ō Santōryū)
Zoro, Wano Ülkesi Arkı sırasında Üç Kılıç Stili'nin çok daha güçlü bir versiyonu olan Cehennemin Kralı Üç Kılıç Stili'ni geliştirmiştir. Bu stilde Zoro Silahlanma Hakisi'ni Enma ile kullanırken, Fatihin Hakisi'ni üç kılıcına da ekler. Bu stilin saldırıları geçmişte Tanrı olarak görülen Lunaryan ırkına mensup birine bile ciddi hasar vermiştir.

İki Kılıç Stili (Nitōryū)
İki Kılıç Stili, Zoro'nun Üç Kılıç Stili'ni kullanmaya başlamadan önceki orijinal dövüş stilidir. Tıpkı Üç Kılıç Stili'nde olduğu gibi, bu kılıç stilinde de muazzam bir ustalığa sahiptir. Savaşırken iki kılıcını büyük bir güç ve beceriyle kullanır. İki kılıçla anlık saldırılar yapabilmesinin yanı sıra, uçan kesme saldırıları da atabilir. Enies Lobi'de yok edilen Kar Akışı'nın yerine Korku Barkası'nda Hazan Suyu'nu alana kadar hem Ahenk Yolu'nu hem de Üçüncü Nesil İblis Biçen'i inanılmaz bir güç ve hassasiyetle ikili olarak kullanabilmiş, Gölge Meyvesi nedeniyle ağırlıklı olarak Brook'un kılıç kullanma becerilerine sahip son derece güçlü bir samuray zombisi olan Ryuma ile iki kılıçla eşit şekilde savaşabilmiştir. İki Kılıç Stili ile tam gücünü kullanmadan Donquixote Korsanları'nın yüksek seviye bir üyesi ve aynı zamanda Logia türü Şeytan Meyvesi kullanıcısı olan Monet ve son derece güçlü bir savaşçı keşiş olan Gyukimaru ile mücadele etmiştir. Ayrıca Wano'nun en güçlü ninjaları olan Orochi Oniwabanshu'nun birkaç üyesini, o sırada sadece iki kılıç kullanıyor olmasına rağmen kolaylıkla yenebilmiştir.

Tek Kılıç Stili (Ittōryū)
Tek Kılıç Stili, Zoro'nun mükemmelleştirmeye çalıştığı ve en nihayetinde ustalaştığı bir kılıç dövüşü stilidir. Zoro, tıpkı önceki stiller gibi Tek Kılıç Stili'nde de olağanüstü becerilere ve ustalığa sahiptir. Birçok rakibine bitirici vuruşu bu stildeki saldırıları ile yapmıştır. İki Kılıç Stili'nde olduğu gibi, uçan kesme saldırılarının yanı sıra çeşitli kınından çıkarma ve yeniden kına sokma tekniklerini bu stilde yapar. Bu teknikleri esas olarak güçlü rakipleri tek bir vuruşla yenmek veya yaralamak için kullanılır. Bu stilin teknikleri ile Kara Kedi Korsanları'ndaki Miyavban Kardeşler'i kendisinden uzak tutabilmiş, Arlong'un tayfasının sıradan birkaç üyesini yenebilmiş ve Barok Eserleri'nin en güçlü ajanı olan Bay 1'i mağlup etmiştir. Tek Kılıç Stili'ni kullanarak Jones gibi bir balıkadamı su altında etkisiz hale getirmiş, güçlü bir samuray ve zombi olan Ryuma'yı havada kesmiş ve hatta bir ejderhanın kafasını gövdesinden ayırmıştır.

Dokuz Kılıç Stili (Kyūtōryū)
Dokuz Kılıç Stili, Zoro'nun ruh yansıtma yeteneklerinin en uç örneğidir. Gerçek görünümünün yanına iki hayali görünüm daha ekler ve onu çevreleyen bu karanlık aura ona dokuz kılıcın gücünü verir. Stil tamamen ruhsal gibi görünse de, Zoro'nun saldırı gücünü üç katına çıkarır. Zoro bu sayede Kaku'nun en güçlü Fırtına Tekmesi tekniği olan Çember Kesicisi'ni dağıtmış ve onu bir anda birkaç kez kesmiştir. Bu stil Enies Lobi'de Kaku'ya ve daha sonra Sabaody'de bir Barışsever'e karşı gösterildiğinden ana seride nadiren görülür.

Zoro bu stili zaman atlamasından sonra ilk kez Kaido'ya karşı kullanmıştır. Bu sefer Silahlanma Hakisi de eklediği saldırısı Kaido'da kalıcı bir yara izi bırakacak kadar güçlüdür. Kaido'ya göre Zoro, saldırıyı gerçekleştirirken Fatihin Hakisi de kullanmıştır, ancak Zoro'nun bundan haberi yoktur.

Ateştilkisi Stili (Kitsunebi-ryū)
Zoro, Kaido ve Koca Ana'ya karşı savaşırken bir samuray ve Dokuz Kızıl Kın'ın lideri olan Kin'emon tarafından kullanılan ve ateşi kesmeye yarayan Ateştilkisi Stili'ni kullanabildiğini göstermiştir. Bu stil sayesinde Koca Ana'nın güneş biçimli homisi Prometheus'u yarmıştır. Zoro bu tekniği sadece gözlemleyerek Kin'emon'dan "çaldığını", bu stil ile ateş kesmenin yanı sıra ateş üretebileceğini ve ateşi saldırılarında kullanabileceğini söylemiştir. Zoro'nun Ateştilkisi Stili'ndeki ustalığı, Kinemon'un çok ötesindedir. Zira bu stili Cehennemin Kralı Üç Kılıç Stili'ne dahil ederek King'i ve onun yarattığı dev alev ejderhasını kesmiştir.

Haki

Zoro üç Haki türünü de kullanabilen az sayıda kişiden biridir.

Fatihin Hakisi
Zoro, kullanıcılarının kral niteliklerine sahip olduğu belirtilen ve çok nadir görülen Haki formu olan Fatihin Hakisi'ni kullanabilir. Bu güç Zoro'nun içinde yatıyordu ve Zoro böyle bir güce sahip olduğunun farkında değildi. Zoro'da Fatihin Hakisi olduğunu ilk olarak onun Dokuz Kılıç Stili'nden saldırı yiyen Kaido söylemiştir.

King'e karşı dövüşürken, kendisini sonuna kadar zorlamaya karar verince Fatihin Hakisi ile birden fazla düşük seviyeli Canavar Korsanı üyesini bayıltmış ve bu sayede kendisinde Fatihin Hakisi olduğunu anlamıştır. Zoro aynı zamanda, Fatihin Hakisi'ni gelişmiş kılıçlarına aktararak kullanabilir. King ile olan savaşı devam ederken, Zoro Fatihin Hakisi kullanımında kendisini geliştirmeyi başarmış ve bu sayede King'e ağır şekilde hasar verebilmiştir.

Silahlanma Hakisi
Silahlanma Hakisi Zoro'nun uzman olduğu haki türüdür. Silahlanma Haki konusunda son derece yetkin olduğunu birçok kez kanıtlamıştır. Mihawk'tan aldığı eğitim sayesinde Silahlanma Hakisi'nde tamamen ustalaşmış ve neredeyse tüm ciddi dövüşlerinde bunu kullanmaya başlamıştır. Silahlanma Hakisi'ni uçan kesme saldırılarına ekleyerek bir Logia kullanıcısını yaralayabilir. Üç kılıcını da Silahlanma Hakisi ile doldurabilir, hepsini kara kılıçlara dönüştürebilir. Tüm vücudu Silahlanma Hakisi ile kaplı olmasına rağmen Pica'yı zorlanmadan kesmiştir.

Wano'da kalan elindeki iki kılıcına ek olarak ek olarak ağzında tuttuğu tırpana da Silahlanma Hakisi basabilmiştir. Kullanıcının içindeki "Ryuo"yu (Wano'nun Silahlanma Hakisi'ne verdiği isim) çekerek onları boş kabuğa çevirmesi ile ünlü bir kılıç olan Enma'yı eline aldığında kılıcın ondan çektiği tüm hakisi saniyeler içerisinde geri alabilmiştir. Onigashima Baskını sırasında, Enma'ya hakim olmaya çalışarak onun üzerinde bir miktar kontrol elde edebilmiştir. Bu syede Enma'dan alev benzeri bir aura yayılmasını sağlamış ve Oden, Dokuz Kızıl Kın ve Luffy gibi ejderha formundaki Kaido'yu yaralamıştır.

Kaido ve Koca Ana'nın kombine tekniğini bloke ettikten sonra sınırlarına ulaşan Zoro, "Dokuz Kılıç Stili"ni hem Silahlanma hem de Fatihin Hakisi kullanarak güçlendirmiş ve bu sayede Kaidou'nun melez ejderha formunda başka bir kalıcı yara izi bırakmıştır. King'in yaptığı ateş tabanlı saldırılardan kendisini korumak için de Silahlanma Hakisi kullanmıştır.

Gözlem Hakisi
Zoro, Gözlem Hakisi kullanabilir. Ryugu Sarayı'ndayken Luffy ona "vahşi bir hayvan" hissedip hissetmediğini sorduğunda hissettiğini söylemiştir. Ayrıca Yarasa Adam'ın Tsuru'ya çok uzaktan ok atarak öldürmeye çalıştığını anlayabilmiştir.

Kılıçları

Zoro'nun tamamı katana olan yedi kılıcına sahip olduğu ve gerektiğinde başka kılıçları ve silahları kısaca ödünç aldığı bilinmektedir. Üç Kılıç Stili kullandığı için genellikle aynı anda üç kılıç taşır.

Mevcut Kılıçları
Bunlar Zoro'nun şu anda sahip olduğu kılıçlardır.
  1. Ahenk Yolu (Wado Ichimonji): 21 Muhteşem Kılıç'tan biridir. Efsanevi Wano demircisi Shimotsuki Kozaburo tarafından dövülmüştür. Kılıç daha önce Kozaburo'non torunu ve Zoro'nun arkadaşı Kuina'ya aitti. 11 yıl önce Kuina'nın zamansız ölümünden sonra babası Koshiro tarafından Zoro'ya verilmiştir. Ahenk Yolu, Zoro'nun Mihawk'ın kılıcı 12 Eşsiz Kılıç'tan biri olan Gece ile yaptığı çarpışmada kırılmayan tek kılıçtır.
  2. Üçüncü Nesil İblis Biçen (Sandai Kitetsu): Dereceli bir kılıçtır. "Lanetli" olduğu ve sahibine büyük talihsizlik getireceği söylenir. Büyük Wano demircisiTenguyama Hitetsu tarafından dövülmüştür. İki yıl önce Loguetown'da silah tüccarı Ipponmatsu tarafından Zoro'ya hediye edilmiştir.
  3. Enma: 21 Muhteşem Kılıç'tan biridir. Bu kılıç da tıpkı Ahenk Yolu gibi Shimotsuki Kozaburo tarafından dövülmüştür. Kılıcı efsanevi samuray Kozuki Oden tarafından kullanılmıştır. Oden'in ölümünün ardından kılıç Oden'in kızı olan Kozuki Hiyori'ye miras kalmıştır. Hiyori, Wano'nun ulusal hazinesi sayılan Hazan Suyu karşılığında Enma'yı Zoro'ya vermiştir. Enma, Onigashima Baskını'na kadar Dört İmparator'dan biri olan Kaido'ya kalıcı yara izi vermiş iki kılıçtan biriydi. Bu kılıcın kullanıcısının Silahlanma Hakisi'ni emme özelliği vardır.
Eski Kılıçları
Bunlar bir zamanlar Zoro'ya ait olan, ancak yok edilerek ya da başka şekilde elinden çıkan kılıçlardır.
  1. Bilinmeyen bir süre boyunca Ahenk Yolu ile birlikte kendisine çocukken Shimotsuki Kozaburo tarafından hediye edilen isimleri bilinmeyen iki kılıç kullanmıştır. Bu kılıçlar Zoro'nun Mihawk ile olan dövüşünde kırılmıştır.
  2. Kar Akışı (Yubashiri): 50 Üstün Kılıç'tan biriydi. Eskiden Ipponmatsu'nun ailesine aitti, ancak Zoro'nun iradesinden etkilenen Ipponmatsu tarafından Zoro'ya hediye edildi. Enies Lobi'de Shu tarafından yok edildi ve Korku Barkası'ndaki Rumbar Korsanları'nın mezarlığına gömüldü. Zoro, Enies Lobi'de Usopp ile kelepçeli haldeyken Kar Akışı'nı ona vermiş ve Usopp'u bir kılıç gibi tutmuştur. Şartlar yüzünden kullanmak zorunda olduğu bu silaha "Hana Arashi" adını vermiştir.
  3. Hazan Suyu (Shusui): 21 Muhteşem Kılıç'tan biri ve güçlü bir Kara Kılıç'tır. Wano Ülkesi'nin kahramanı olan efsanevi samuray Ryuma'nın kılıcıdır. Yıllar önce Ryuma'nın cesediyle birlikte Gecko Moria tarafından çalınmış ve bir zombiye dönüştürülerek canlandırılan Ryuma tarafından kullanılmıştır. Ryuma, Zoro tarafından mağlup edildikten sonra kılıcı Zoro'ya hediye etmiş, Zoro da bu kılıcı Kar Akışı'nın yerine kullanmıştır. Kılıç daha sonra Wano Ülkesi'nde Gyukimaru tarafından Zoro'dan çalınmış ve Ryuma'nın mezarına geri konulmuştur. Zoro, Hiyori kendisine Enma'yı verince Hazan Suyu'nun Ryuma'nın mezarında kalmasına izin vermiştir.
Durumsal Silahları
Bu silahlar Zoro tarafından son derece kısa süreler için, genellikle bir veya iki kılıcı olmadığında Üç Kılıç Stili'ni tamamlamak için kullanılmıştır.
  1. Arlong Park'ta Hatchan'a karşı savaşmak için Johnny'nin ve Yosaku'nun kılıçlarını ödünç almış ve dövüş bittikten sonra geri vermiştir.
  2. Enies Lobi'deki savaşta Kar Akışı yok edilince, onun yerine geçici olarak bir Denizci kılıcı almış, ancak kısa süre sonra bu kılıcı atmıştır.
  3. Seppuku yapması için kendisine verilen bir tantoyu Toyama Tsujigiro'yu kesmek için kullanmıştır.
  4. Kamazo'nun kendisine sapladığı tırpanı onun elinden almış ve o sırada elinde olmayan Hazan Suyu yerine Kamazo'yu kesmek için kullanmıştır.

Ek Bilgiler

- En başta Zoro'nun Buggy'nin adamlarından biri olması planlanmıştır.
- Tüm Hasır Şapka Korsanları'nın olduğu gibi Zoro'nun da kendine ait bir korsan simgesi vardır Bu korsan simgesindeki kuru kafanın başında bandana vardır, arkadaki çapraz kemikler yerine iki adet kılıç yer alır ve ağzında bir kılıç daha tutar (bu kılıç beyaz kabzasından da anlaşılacağı üzere, Zoro'nun Üç Kılıç Stili kullanırken her zaman ağzında tuttuğu Ahenk Yolu'dur).
  • Zaman atlamasından sonra kurukafaya Zoro'nun küpesi ve sol gözündeki yara izi eklenmiştir ve kemikleri oluşturan kılıçlar daha ayrıntılı hale getirilmiştir. Sağa doğru uzayan kılıcın siyah olmasından Hazan Suyu olduğu anlaşılmaktadır, bu nedenle diğer kılıç Üçüncü Nesil İblis Biçen'dir.
  • 699. bölümünde kapağında Zoro'nun giydiği zırhın üzerinde başka bir korsan simgesi daha vardır. Bu korsan simgesi arkasında üç kılıç geçen normal bir kurukafadır.


- Zoro, Luffy'nin tanışmadan önce şahsen tayfasına davet etmek istediği tek tayfa üyesidir.
- Zoro'nun adı gerçek hayatta yaşamış bir korsan olan François I'Ollonais'ten gelmektedir. Hasır Şapka Korsanları içerisinde adını gerçek bir korsandan alan tek kişidir.
- The Simpsons'ın "Treehouse of Horror XXV" bölümünde Homer Simpson yeşil saçlı, üç kılıçlı ve Zoro'nun zaman atlama sonrası kıyafetini giyerken görülmektedir.
- Oda'nın One Piece'e başlamadan önce asistanı olarak çalıştığı ve Rurouni Kenshin'in yaratıcısı Nobuhiro Watsukive Oda ile yapılan röportajda Oda'nın One Piece'e başladıktan çok kısa bir süre sonra, Zoro''yu tek gözlü bir karakter yapmak istediği ortaya çıkmıştır. Yani Oda seriye başlamadan on yıl önce Zoro'nun bir gözünü kör etmeyi planlamıştır.
- Zoro'nun sıradan insanlara karşı olduğunda onlara zarar vermemek için kılıçlarının keskin tarafı yerine künt tarafını kullanması, ancak canavarımsı gücünden dolayı yine de onlara zarar veriyor olması ters bıçaklı bir kılıç kullanan Ruroni Kenshin serisinden Kenshin Himura'ya yapılmış gönderme olabilir. Himura, rakiplerine kılıcının künt tarafıyla vurarak onları yaralasa da, ship olduğu ahlak kuralları gereği öldürme niyeti olmadan rakipleriyle savaşır.
- Zoro, Ryuma'dan sonra ejderha kestiği gösterilen ikinci kişidir. İkisi de ejderhaları havada kafalarını keserek öldürmüştür.
- En Kötü Nesil üyeleri olan Zoro ve Killer arasında bazı benzerlikler vardır. İki karakter de kaptan değildir, ikisi de savaşırken kesici aletler kullanır ve iki karakter de Şeytan Meyvesi gücüne sahip değildir (Killer, kusurlu bir GÜLÜCÜK meyvesi yiyerek bir Şeytan Meyvesi kullanıcısının zayıflıklarına sahip olmuştur).
  • Sonuç olarak Zoro, En Kötü Nesil içerisinde Şeytan Meyvesi gücü olmayan tek kişidir.
- Zoro'nun zaman atlamasından sonraki ilk gösterimi, Mihawk'ın tanıtımına benzer. Her ikisi de bir kalyonu ikiye bölerek otaya çıkmıştır ve görünüşe göre her ikisi de rahatsız edildikleri için bunu yapmıştır.
- Zoro, Hasır Şapka Korsanları içerisinde en çok İngilizce dublaj seslendirme sanatçısına sahip olan kişidir (2 yetişkin, 4 çocuk).
- Zoro, One Piece Popüler Karakterler anketlerinde genelde ikinci olmaktadır. Sadece beşinci ankette Law'a geçilmiştir, ancak altıncı ankette yeniden ikinci olmuştur. Ayrıca Popüler Saldırılar anketinde Uç Kılıç Stili Gizli Teknik: Üç Bin Dünya isimli saldırısı ikinci sıradadır.
- Zoro'nun 60.000.000 berilik ödülü, Doğu Mavi karakterleri içerisindeki en yüksek açılış ödülüdür.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Zoro'nun soyadı olan Roronoa, gerçek hayattaki Fransız korsan François l'Olonnais'in Japonca telaffuzudur.
- Oda, Zoro'nun saldırılarında suşi tabanlı kelime oyunları kullanmasının nedenlerinden birinin, hiç suşi yememiş olması ve suşiye karşı bir merakı olduğunu söylemiştir. Bu muhtemelen Oda'nın SBS şakalarından biridir.
- Zoro'nun en sevdiği yiyecekler beyaz pirinç, Deniz Canavarı eti ve sake ile giden her şeydir. En sevmediği yiyecek çikolatadır, çünkü çok şekerlidir.
- Zoro da Nami, Sanji ve Franky gibi buz yemez.
  • Buna rağmen, 701. bölümde buz yerken görülebilir.
- Zoro pişirmeyi en çok sevdiği yemek saşimidir.
- Zoro'nun en sevdiği ada tipi sonbahar adalarıdır.
- Zoro'nun spesifik numarası 02'dir.
- Zoro'nun spesifik rengi yeşildir.
- Zoro çelik gibi kokar.
- Hasır Şapka Korsanları bir aile olsaydı, Zoro o ailenin en büyük oğlu olurdu.
- Zoro'nun hayvan teması köpekbalığıdır ve tanıtıldığı 3. bölümün kapağında Luffy'nin bir köpekbalığının sırtına bindiği bir resim vardır.
  • 651. bölümde tüm Hasır Şapka Korsanları'nın hayvan olarak çizildiği kapakta Zoro bir kaplan olarak resmedilmiştir. Chopper's Big Adventure adlı video oyununda da kaplana dönüşmektedir Unlimited Cruise adlı video oyununda ise ejderhayı andıran kıyafetler giyer.
- Zoro gerçekte yaşasaydı Japon olurdu.
- Zoro'nun düşünceleri "Kılıç, Kılıç, Güç, Eğitim, Uyku" ve diğer Hasır Şapka Korsanları gibi "Dostluk"tur.
- Nico Robin'in Japon seslendirme sanatçısı Zoro'nun bir çiçek olarak en çok devedikenini andırdığını söylemiştir.
  • Oda'ya En Kötü Nesil korsanlarını en iyi temsil eden çiçekler sorulduğunda, Zoro'nun mor salkım olduğunu belirtmiştir.
- Oda, Zoro'nun 40 ve 60 yaşlarındaki olası görünüşlerini iki ayrı zaman çizelgesinde göstermiştir.
- Zoro, tıpkı Luffy ve Brook gibi haftada bir kez banyo yapar.
- Law, Zoro'ya "Zoro-ya" diye hitap eder.
- Zoro, Japonya'nın HokKaidou bölgesini temsil eder.
- Zoro, şekerlemeler hariç, karşı 04.00'da yatar, 07.00'da kalkar.
- Zoro korsan olmasaydı, polis olurdu
- Zoro eğitim yapmayı ve içki içmeyi sever.
- Hasır Şapka Korsanları 50 metrelik bir yarış yapsaydı, Zoro beşinci olurdu. Oda, Zoro'nun daha kısa mesafeli bir yarışta daha üst sıralarda yer alacağını, ancak mesafe uzadıkça daha alt sıralarda yer alacağını söylemiştir.
- Zoro'ya bir Şeytan Meyvesi verilecek olsaydı, bu meyve Seiryu Meyvesi olurdu ve kılıçlarından birine yedirilirdi.

Künye

Adı: Roronoa Zoro
Okunuşu: Roronoa Zoro
İngilizce Adları (Sansürsüz dublaj, Viz Manga'nın ilk baskıları): Roronoa Zoro
İngilizce Adları (Editlenmiş dublaj, VIZ medya, 4Kids): Roronoa Zolo
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 3, Anime 1
Bağlantıları: Hasır Şapka Korsanları, Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu, Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı
Unvanları: Kılıç Ustası, Korsan, Tayfa Dövüşçüsü, Ronin (geçici), Ödül Avcısı (eski)
Doğduğu Yer: Doğu Mavi
Yaşadığı Yerler: Shimotsuki Köyü (eski), Kasvet Adası (geçici)
Takma Adı: Zoro-juro (Zorojūrō)
Lakabı: Korsan Avcısı Zoro (Jap. Kaizoku Gari no Zoro, İng. Pirate Hunter Zoro)
Durumu: Canlı
Yaşı: 21
Doğum Günü: 11 Kasım
Boyu: 181 cm
Kan Grubu: XF
Ödülü: 320.000.000 Beri

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Roronoa_Zoro
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
smoker oda sensei ilk önce zoroyu buggynin tayfasından biri olarak çizmişti diye biliyorum bunun hakkında bir bilgi varmıydı wikide. (doğrumu yoksa yanlışmı diye.)
olsa olsa shanksın tayfasında olurdu :) nede olsa ikiside iyi içiyor...
 
smoker oda sensei ilk önce zoroyu buggynin tayfasından biri olarak çizmişti diye biliyorum bunun hakkında bir bilgi varmıydı wikide. (doğrumu yoksa yanlışmı diye.)
Evet, doğru. Başlangıçta Zoro Buggy'nin adamlarından birisi olarak tasarlanmış.

eline sağlık yine harika bir çeviris moker :)
Abicim bu adamın altı kol 3 baş tekniğinde bir gariplik var ama kral hakisi gibi kesinlikle :D
Sağol.
 
Son düzenleme:
Ellerine Sağlık Smoker...HArika Olmuş
Sağol.

Oda Zoro'yu köpekbalığına benzetir..

istermisiniz ileride zoro köpekbalığı meyvesi yesin.. yüzebilen efsanevi tek meyve :D müthiş olurdu ha. köpek balığı gibi güçlü olurdu. çok iyi kesme gücü olurdu.. hem tayfanın balıkadam açığını kapatırdı :) ayrıca kaptanını daha kolay kurtarırdı :D
Harbiden balık türü Zoan var mıdır acaba?

Ben yokken Zoro da gelmiş..
Eline sağlık Smoker
Yine iyi bi'iş çıkarmışsın
Sağol. Yarın Nami var.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık