Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] One Piece Evreninin Adalet Yükünü Sırtında Taşıyan Adam Filo Amirali Sakazuki

Akainu'yu nasıl bilirsiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    335
Görev adamı ama konuştuğu kadar da gücü olsa keşke meyvesinin verdiği yıkıcılıktan başka işlevi olmayan balon karakter. Sert gibi görünür ama tüm yonkoular bunu rahatlıklai alır garp ve sengoku da alır prime rayleigh de alır balonun tekidir bu kadar abartılması saçma.Bu abartılıcağına kizaru reis abartılsın.Reis ağzını açmıyor diye boş sanmayın.
 
One Piece Evreninin Adalet Yükünü Sırtında Taşıyan Adam Fleet Admiral Sakazuki Bey

950 bölümdür Akainu'nun hayatını riske atarak masum insanları korumak için yaptığı kahramanlıkları görüyoruz zaten. Bu sebeple onları şimdilik geçip sadece Akainu çok kötüdür diyenlerin iddialarına değineceğim.

One Piece evreninde bir sürü korsan var. Okuyuculara göre bunların bazıları iyi niyetli. Hemen aklınıza Luffy geldi değil mi? Aslına bakarsak Luffy de birçok kötü eyleme karıştı. Bencilce sebep olduğu Impel Down olayları sonucu binlerce suçlu ve kötü insan dünyaya yayılmıştır. Bazıları hakkında film bile çekilmiştir. Luffy'ye iyi deseniz bile diğer korsanların çoğu her an patlamaya hazır bir bomba. Masum insanların öldürülmemesi için, tecavüze uğramaması için Akainu gibi Mutlak Adalet'e inanan kahraman Denizcilere ihtiyaç var. Akainu Marineford Savaşı gibi birçok yerde kahramanlıklar yaparak halkı korumuştur.


Akainu'nun kötü bilinme sebeplerinden bir tanesi Whitebeard'ın karşısında duran Denizci olarak gösterilmesidir. Whitebeard tayfasına iyi davranmasından dolayı okuyucunun gözünde her ne kadar iyi bir insan gibi gözükse de One Piece evreninde şeytanla bir seviyede olabilir. Halk ölümünün ardından şarkılarla kutlamalar yapmıştır. Whitebeard bazı halklara kötü davranmış olabilir mi, bilmiyorum. O kadar büyük oluşuma yemek, sağlık, ısınma, barınma giderleri nasıl sağlanıyordu, korsanların aileleri nasıl geçiniyordu, bilmiyorum. Buradan bir sonuca varmak zor olduğu için son zamanlarına bakalım. Kendi tayfasından milyonlarca ödüle sahip bir suçlu Dünya Hükümeti tarafından ele geçirildi ve o kişi cezasını çekecekti ama korsan Whitebeard kanunlara karşı gelerek 170 ülkenin hukuk kurallarını hiçe saydı. Sonuç olarak aralarında sizlerin de iyi diyebileceği binlerce Denizci askerine saldırdı. Neyse ki Akainu gibi kahraman Denizciler sayesinde amacına varamadı.
Edit: Marco chapter 909'da WB'nin kirli parasından bahsetmiştir.

Bazı kişiler Akainu kötü çünkü Squard planı ile Whitebeard'a saldırdı da diyor. Sengoku'nun büyük bir tehlike olduğunu düşündüğü Dünyanın En Güçlü Adamı karşısında böyle bir plan oluşturması gayet normal. Eminim, birçoğumuz oyunlardaki savaşlarda buna benzer planlar yaparak düşmanı zayıflatmışızdır. Ayrıca, Akainu'ya bu hareketi ile kötü diyenler kendisine arkadan gizlice saldıran Whitebeard'a kötü demezler nedense.

Akainu'ya kötü diyenlerin diğer sebeplerinden biri ise Akainu'nun hainlere olan bakış açısıdır. Tarih boyunca birçok ülkede savaştan kaçan askerlerin cezaları idam olmuştur. Akainu hain balık Jinbei için yok edilmesi gereken bir hain daha varmış demiştir. Ona göre masum halkı tehlikeye atan hainlerin bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu düşünceleri savaştan kaçan hain bir Denizci karşısında eyleme geçmiştir, diğer hain Coby karşısında ise sonuca varmamıştır. Birçok okuyucu farkına varmamış olabilir ama Akainu o hain askeri direkt öldürmemiştir, savaşa dönmesini isteyip neden böyle bir hainlik yaptığını sormuştur. Bunlar sonuç vermeyince Denizcilerin dünyanın adalet yükünü sırtlarında taşıyarak korsanlara karşı savaştığını ve o askerin ailesinden daha çok kendisini düşündüğünü belirterek cezasını vermiştir.
Aynı şekilde Akainu Fleet Admiral olduktan sonra Coby'ye ikinci bir şans vererek onun Denizci olarak kalmasına, hatta rütbesinde yükselmesine izin vermiştir. Akainu'nun bağışlayıcı özelliği Aokiji'ye de denk gelmiştir. Onunla yaşadığı savaş sonucunda kaybeden rakibini öldürmeyip onun da adalet adına çalışmasına izin vermiştir. Aokiji bu teklifi reddetmiştir ama Akainu bu durumda bile Aokiji gibi bir gücü harcamayarak kendi yoluna gitmesine izin vermiştir. Akainu'nun Mutlak Adelet anlayışında yanlış yapan insanlara ikinci bir şans verilmektedir.


Akainu'ya kötü bulanların en büyük nedenleri Ohara'da geçen olaylar olabilir. Dünya Hükümeti tarafından suçlu kabul edilen Ohara'ya Buster Call gönderilmiştir. Başka Buster Call'larda iyi bilinen Sengoku, Garp, Aokiji, Fujitora gibi isimler de yer almaktadır. Konumuz Ohara'ya geri dönelim. Akainu kendisinin ve milyonlarca kişinin bağlı bulunduğu Dünya Hükümeti'nin hukuk sistemine göre suçlu olan Ohara'ya bir görev olarak saldırmakta hiçbir çekince göstermemiştir. Ona göre Ohara Bilginleri kuralları çiğneyerek suça karışmıştır ve cezaları verilmelidir. Oradaki halk ne kadar suçludur tartışılır. Birçok kişi muhtemelen bu suçu biliyordu ama tanıdık diye o kişileri Dünya Hükümeti'ne şikayet etmiyordu. Bu kişilerle köyündeki katili polise şikayet etmeyen insanlar arasında hiçbir fark yok. Bu tip insanlar dışında Ohara'da elbette olaylardan bağımsız yüzlerce masum insan da vardır ama o kişiler dünyadaki milyonlarca insanın korunması için maalesef feda edilmiştir. Örneğin Ohara Bilginleri Dünya'yı yok edecek nükleer bir silah üretmiş olsun. Bu silahı da bir an önce çalıştırmak istiyorlar. Silahın yanına masum insanları koyarak kendilerini koruduklarını düşünün. Bu kişilerin silahı çalıştırmalarını mı beklemek lazım yoksa masum insanları feda ederek o silahın çalışmasını engellemek mi? Bu, üzerinde düşünülmesi gereken bir soru. Ohara Bilginleri bir dünya savaşına neden olsa şüphesiz ki milyonlarca insan hayatını kaybedecektir. Dünya Hükümeti belki de bu nedenle Ohara Bilginlerini bu derece suçlu görmektedir. Akainu o gemiyi batırmasa belki de Robin gibi başka kişiler de ortalarda dolaşıp büyük bir savaşın başlamasına neden olacaktı. Ayrıca bu Buster Call'ı Akainu oluşturmamıştır, Sengoku emir vermiştir. Kaç yıldır One Piece takip ederim, neredeyse kimsenin Sengoku'ya Ohara nedeniyle kötü dediğini görmemişimdir.

Akainu kötü niyetli olsa gider kendi adasını kurarak Kaido, Big Mom, Doflamingo, Crocodile gibi zevkine bakardı. Adamın tek derdi dünyada yaşayan milyonlarca masum insanın kötü suçlulara karşı korunması. Akainu gördüğümüz kadarıyla zevkine suçsuz kişilere saldırmamıştır. Hep çoğunluğun iyiliğini düşünmüştür. Akainu da Fujitora gibi Dünya Hükümeti'ni eleştiriyor, Kutsal Ejderlere saygı duymuyor. Henüz görmedik ama belki de kötülük karşısında yer almak ve görevinde kalmak için Dünya Hükümeti'nin pis işlerini yapmış olabilir. Buna da şaşırmam. One Piece'deki bu kötü evrende adaleti sağlamak için Akainu elbette acımasız olmak, korsanları korkutmak zorundadır. Jinbei Denizcilerin Akainu'nun altında daha da güçlendiğini söylemiştir. 3 tane Amiral gücünde kişinin ayrıldığını, pasif görevlere geçtiğini unutmayalım. Akainu gücü yettiği her zaman adalet için savaşmaya, suçluların karşısında olmaya devam edecektir.


Son olarak Oda'nın Akainu'ya karşı olan tutumuna bakalım. Bazı sitelere göre Oda'nın, Akainu'yu ilham aldığı Japon aktöre (Bunta Sugawara) büyük saygı duyduğu ve Akainu'yu büyük bir saygı ile çizdiği söylenmektedir. Oda böyle bir karakteri şeytanlaştıracak değildir bence.
Zalim düzenin yılmaz muhafızıdır. Her düzen de ancak ötekisiyle var olabilir. Bu korsanlar falan olmasa denizcilere de ihtiyaç kalmayacak yani. Başındaki tiranların sofrasından dökülenleri yiyen ve onların yaptıklarına ses etmezken, başında durduğu denizciler yapılanmasının ötekisi korsanlarla mücadele ediyor gibi yapmaktadır. Örneğin WB'ye yaptığı atarı gideri Teach'e yapmamıştır. İki uğraşsa yakalayabileceği adamın kaçmasına göz yummuştur. Sistemi ayakta tutan ana ötekiler olan yonkoulara karşı da bir eylemde bulunmamıştır.

Özet sistemin kaymağını yiyen, kutsalların fino köpeklerinden biridir. Bu zalim düzen ayaktaysa bunun en büyük müsebbibi denizcilerdir.
 
Aokiji gibi ılık olmadığı ve korsanlara savaş açtığı için kötü adam olarak gösterilen adam gibi adam adaletin vücut bulmuş hali.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık