Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Narutodaki Tutarsızlıklar ve Saçmalıklar

arkadaşlar en sevdiğim 2. seri olmasına rağmen bazı tutarsızlıklar ve saçmalıklar beni deli edecek kishimoto karakter oluşturmakta ve onları bize sevdirmekte(itachi gibi adını ağzıma alınca tüylerim diken diken oluyor :) bu kadar başarılı olmasa seriyi hiç okumayacağım. final arca girmiş olan bu serinin bazı tutarsızlıklarını yazalım hep beraber

Beni en çok rahatsız eden şu madara daha ölmeden çocuk obitoya ayın gözü planından ve tüm kuyruklu canavarları toplamaları gerektiğini söylüyor ama bundan birkaç yıl sonra obito bizzat konohada kyubiyi çağırarak resmen kyubiyi onlara teslim ediyor yani kyubi zaten ellerindeydi verdiler
bunun sebebi de seriyi yazarken en başta bunun düşünmemiş olması bence

2. olarak mangekyou sharingan meselesi aktif etmek için en iyi arkadaşını öldürmelisin falan bu kadar uyduruktan birşey olur mu. kakashi rini öldürdü ve mangekyousu aktif oldu ama en yakın arkadaşı o bile değildi obitoydu neyse bu da bana yanlış geliyor

3. olarak itachi ve kisame daha ilk seride naruto ve jiraiyayı beraber görüyorlar ve itachi yanında o efsanevi sannin varken narutoya dokunamayız diyor daha sonra görüyoruz ki itachi orochimaruyu saniyeler içinde genjutsusu altına alıp yeniyor halbuki orochimaru en güçlü sannin yani itachi jiraiyadan korkarken orochimaruyu kolayca harcıyor gibi gözüküyor

4. kekkei genkai mevzusu daha ilk arc da gözümüze sokuldu ve açıkça belirtildi ki "kanla gelen özel yetenekler" sharingan byakugan yada o ilk arcdaki aynalı kızın yeteği falan sonra son arcda kekkei touta diye birşey uydurdu kekkei genkainin bir üstü dedi kekkei genkainin tanımı değişti. soydan gelen br yeteneğin üst versiyonu nasıl olabilir ki hadi var diyelim nasıl başkasına öğretilsin. tsuçikage öğrendiğini söylüyor falan

5-rinnegan uyandırdıgını bildiğimizz tek kişi uchiha madara yani dünyada bir çift rinnegan olması lazımken savaş alanı rinnegan dolu


şuan aklıma gelmeyen ama aklıma kurcalayan onlarca soru oluyor mangasını okurken sizin de farkettiğiniz tutarsızlıklar var mı
 
Sanırım rinnegan verme olayı gözü çıkarıp takma şeklinde olmuyor. Bence seride o kadarda tutarsızlık yok. Ha vardır tabi ama millet biraz fazla abartıyo gibi sanki :D Ama jiraiya olayı harbiden tutarsızlık. Sen orochimaruyu tekle ama jiraiyayı yeneme. Hadi diyelim jiraiya orochimarudan kat kat güçlü, ama sanırım öyle bişeyde yok. Çünkü naruto 4 kuyruklu haliyle jiraiyayı neredeyse öldürüyodu. Ama orochimaruyla savaştı baya bi.
 
1. Olarak dediğin olay da Obito köye duyduğu öfke yüzünden Kyuubi'yi kullanarak köyü yıkmak istedi bence. Orta da Minato faktörü varken bir yere alıp kaçamaz zaten. Zekilik yapıp ikisini tahtalı köye postaladı fakat kyuubi'den oldu.

2.Obito öldükten sonra en yakında Rin vardı onuda öldürünce uyandı yani bu kadar basit hocam :D

3. Bu dediğin tartışılır Orochimaru ölümsüz sonuçta fakat Genjutsu'ya karşı da zayıf birisi Jiraiya'da Genjutsu'ya karşı avantajlı, Sennin mod sayesinde.
5. olarak da Rinnengan sadece orjinal olarak Madara'da çalışıyor diğerleri yama gibi. Edo ile yaratıldığı için Rinnenganları var fakat Madara gibi kullanamazlar asla.
 

Deli Paşa

4. ye de ben cevap vereyim. Kekkei Genkai, doğuştan iki tür çakraya sahip insanların kullanabildikleri özel teknik. Mesela, Toprak ve Ateş çakrasına sahip olanlar Lav türü teknik, Toprak ve Su tip çakrası olanlar da Mokuton, yani ağaç türü teknik kullanabiliyor. Kekkei Touta ise doğuştan üç tip çakraya sahip olan insanların kullanabildikleri tekniğe verilen ad. Muu, Oonokinin hocası sadece. İkisi de aynı tip çakraya sahipler. Ateş, rüzgar ve toprak.

Kekkei Genkaide ve Kekkei Toutada asıl mesele doğuştan kazanılan çakra oluyor.
 
1.tobi verdiği kyuubi yi geri alırdı kolayca.Bir şekilde naruto yu görevdeyken yakalar,içinden alırlardı ama olmadı o senaryo icabı.
2.Obito uyandırdı ms yi kakashi değil.Obito nun göz ms olunca otomatik kakashi nin gözde ms oldu.
3.Itachi nin ve kisame nin yetenekleri şipudene saklamak amacına girmiş saçmalamış.Orada itachi susanoo açsa,kılıcı ve aynası ile jiraiya yı yenerdi ama erken olduğundan he denip geçildi.
4.Kekkai genkai 2 element birleşimi ya da uchiha gibi göz aktarımı.Başka yok.Mu-sama ve oonoki de sadece 3 element birleşimi var,bunda saçmalık görmedim ben.

Serinin asıl sorunu hikayenin ve haritanın kısa tutulması.Gidilecek alan az olunca hikaye ve karakter de otomatik az oldu.Bu yüzden en saçma jutsu olan edo tensei saçmalığını uydurdu.Sorarlar adama madem bu kadar basit bir jutsu.Tek ihtiyaç gen ve bir beden.Neden 2 kere yıkımın eşiğine,1 kere de yıkılan köye,tanrı lakablı hashirama diriltilmedi.Naruto yu severim pain arc dan ötürü.İşlediği konu güzeldi orada.Birde akatsuki vs leri.Gerisi tırt.
 
kismitonun sonradan yaptığı açıklama da bu şekilde fakat doujutsuları bize kekkei genkai olarak anlattı ilk seride ama sonradan ortaya senin dediğin şeyi sürdü.

byakugan sharingan tarzı göz tekniklerinin kekkei genkai olmaması lazım senin deyişine göre. onu da geçtim kakashi raiton katon doton ve suiton kullanabiliyor ama hiçbir kekkei genkaisi yok

@rhaman31 kardeş yanlış biliyorsun kakashi raikiri ile rinin karnını deler delmez mangekyou aktif oldu obito ve kakashide
 
Tutarsızlıklar demişin ama, çok tutarsızlaşmışın :)) Sorularım var deseydin keşke :) Neyse arkadaşlar bir çoğunu söylemiş, ben devam edeyim.

1-) o sıralar Kyuubi Kushina'nın içinde, doğumdan sonra da orada kalmaya devam edecek. Obito doğum gibi çhakranın allak bullak olduğu mükemmel anı kolluyor ve Kyuubi'yi salıyor. hazır salmışken Kurama öfkesinden dolayı biraz dağıtır ortalığı. Ancak Minato ne yapar eder, tekrardan mühürler. Burada sıkıntı yok.

2-) bu en yakın kankanı öldür meselesi İtachi'nin uydurması. İtachi'nin Sasuke'nin amacından dönmemesi adına yarattığı bir duygusal gerilim, küçük kardeşini nefret ve yalnızlıkla besleyip onun elinden ölme isteği. Sharingan'ın açılışı ve üst biçimlere gelişimi duygusal tetiklemelerle gerçekleşiyor. Beyinin göz bağıntısını etkileyerek Sharingan'ı güçlendiriyor... Daha uzun ve teknik bir açıklamasını Shodai ve Nidaime yaptı zaten Sasuke'ye, uzun hikaye işte :)

3-) Hayır, İtachi orada haklı. Jiraiya en güçlü ve en sağlam Sannin. Eğer elinde gerekli bilgi olsaydı Pain'i de alırdı muhtemelen. Orochi ile yaptığı dövüşte ise Tsunade'nin verdiği ilaçtan dolayı bırak Sennin Mode'a girmeyi, Kuchiyose bile yapamıyordu. Gücünün ancak 3/1 ini kullanabiliyordu. Arada bambaşka bir fark var yani... :)

4-) Deli paşa açıklamış zaten. Göz teknikleri bambaşka bir kalıtım, ama Mokuton veya Haku'nun kullandığı Hyeton Deli Paşa açıklamış gerisini zaten :D

Yani seride öyle aman aman bir tutarsızlık yok anlayacağın. :)
 
itachi orda Jiraiya'yı korumak için yalan söyledi bu kadar basit. Köy için bu kadar önemli birisi varken karşısında (hokage olabilecek) bırakmak varken niye öldürsünler adamı. Bence gücü falan hikaye direk Jiraiya'yı öldürmemek için numara çekti Kisame'ye olan budur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık