Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Obitonun mevzusunu Gai de çözmüştü yanlış hatırlamıyorsam.
Gai o sırada bilgi sahibi idi zaten. Kaldı ki, Minato ilk karşılaşmasında çözdü yanında yardım olmadan aynı şey değil.

Dövüş içinde çıkarım yapma kabiliyeti çok çok yüksek.
Minato'da Naruto ile çakrasını bağlarsa hemen orduyu ışınlayabileceğini çözüp plana narutoyu dahil etti.
Minato'da ileride Madara'nın (hem sahte madara obito hem de gerçek madara iki şekilde de haklı çıktı) dünyanın başına bela olacağını öngörerek kuramanın yarısını oğluna emanet etti ve anahtarını onu eğitip, senjutsu ile tanıştırabilecek anahtarı teslim etti. Minato'nun o anlık planı ve kumarı tüm serinin gidişatını belirleyen çıkış noktası zaten :D
Keza yine Minato, Madara'nın gododamasının mesafesini bir gözlem de anladı ve onun planı sayesinde Gai, Madara'ya darbe indirebildi ve Kakashi ile Gaara bu süre içinde ölmedi.
Köyde kimsenin farkına varmadığı kushina'nın kaçırılma vakasını adam daha genin iken tek başına halletti :D

Yani daha örnekler çoğaltılır. Tobirama da, Minato da zekaları ile bilinen insanlar.

Çakra konusu ise bence tartışmaya kapalı
Çakrayı tartıştığımı hatırlamıyorum zaten.

Ninjutsu göstermemiş olması ise yaramayacağını göstermiyor
İşe yaramaz demiyorum zaten ama fark yaratan bir faktör değil. Bunun da örneğini Raikage'nin başına gelen ile verdim. Naruto'yu tanrı ağaçları sararken Tobirama, Naruto'ya koşamadı bile mecbur su püskürttü dallara. Naruto'yu girip oradan kurtarıp orayı terkeden Hiruzen oldu.


Minatoda da yok pek ninjutsu ama adam işini görüyor.
Ninjutsudan kastın elementsel ninjutsu ise ? Evet yok (Daha doğrusu göstermedi).

Ancak bu adamda mühür jutsusu var, bariyer jutsusu var, senjutsu var, kuchiyose no jutsu var, hiraishin var (hem de level 2) , rasengan var. Tobirama tarafında Edo Tensei hariç çok kayda değer bir şey yok fark yaratan. Onu da yapması için hazırlık yapmış olması gerek ve büyük ihtimal onun Edosu en zayıfı olacaktır.Yaşlı Hiruzen bile daha gelişmişi ile baş edebiliyorsa, Minato hayli hayli eder. Bir de Minato kontrat mühürü sayesidne edo tensei olan kişiyi , onu çağıran kişinin idaresinden koparabilir bu da Tobiramaya ters teper.

Yani çoook değişken var bu işin içinde. Tobirama, ışınlanmalarını bir kılıç ya da kunai ile tamamlamaya çalışırken. Minato ışınlanmalarını rasengan ya da mühür teknikleri ile tamamlıyor.

Bitiricilikte ciddi bir klas farkı var.

Elbette yakın isimler ancak tasvir olarak Minato hokage skalasında daha yukarıda gösterildi. Bİr de Tobirama'nın ölüm hikayesi ve geçmişi retcon yemiş birisi. Başta en büyük marifeti su olmayan yerden su çıkarmak olan biri iken buna Edo TEnsei de verdileri, Hiraishin de vs vs :D

Minato ise serinin başladığı adam. Daha serinin ilk sayısında Dokuz Kuyruklu Şeytan Tilki'yimühürleyip , köyünü kurtaran kahraman diye anlatılan biri. Çok daha istikrarlı ve planlı bir figür.
 
Mangaka vermesi gereken bilgiyi mangada vermeli derginin fazladan para kazanmak için salladigi kitaplarda değil.
Mangakalar ansiklopedi yazmıyor, hikaye yazıyorlar ve hikayelerde adam her teknik detaya eğilemez. Kaldı ki, databookların çoğunda (özellikle ilkinde) Kishimoto'nun (yazarın) çok büyük katkısı var. En az katkısı olan sonuncu sanırım. Ayrıca databooklar ana bilgi kaynağı değil o konuda katılıyorum, öncelik her daim manganın kendisidir. Ancak bir şey hem mangada hem databook da örtüşüyorsa, üst üste geliyorsa bu o veriyi daha da güvenilir yapar ben bu yüzden dedim. Hiruzen hem manga hem de databook da daha gençliğinde Tobiramayı geçtiği söyleniyor.
 
Seri ile unutmayacağım şeylerden biri son bölümlere doğru onca yıllık forumların teker teker kapanması idi.Umarım KF'nin kaderide bu siteler gibi olmaz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık