Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Namikaze Minato vs Uchiha İtachi

Kim yener?

  • Minato kazanır.

    Kullanılan: 128 68.1%
  • İtachi kazanır.

    Kullanılan: 60 31.9%

  • Kullanılan toplam oy
    188
Merhaba Korsanfan ahalisi.

Burda Konoha'nın yetiştiği en yetenekli shinobilerden İtachi ve Minato arasında geçebilecek bir vs'nin sonucunu ne olur ?

-----------Namikaze Minato------------


O yakışıklılık, yetenek ve hızın vücut bulmuş hali ''Sarı Şimşek'' lakabıyla Namikaze Minato.
Bu vatandaş öylesine güçlüdür ki diğer ülkeler 3. Shinobi Dünya Savaşı'nda bu adamı görünce arkanıza bile bakmadan kaçmaları emredilmiştir.
Naruto'nun babası olan Yondaime, Jiraiya-sama'nın öğrenci ve Hatake Kakashi'nin öğretmenidir.
Çok genç yaşta Hokage olan Minato köyü Kyuubi'den koruyan bir kahramandır.
Kimilerine göre (Bende dahilim buraya) yaşasaydı 1.ci Hokage'nin seviyesine çıkabilecek potansiyele sahip nadir shinobilerden biridir.

Minato ''Sarı Şimşek'' lakabından da anlaşılacağı üzere acayip hızlıdır. Öyle ki Raikage'nin saldırısından kurtulanbilen 2 kişiden biridir. Kullandığı uzay zaman tekniği ile kunaisının olduğu yere 1 sn den daha kısa bir sürede ışınlanabilir. Hızlı olmakla birlikte oldukça zeki olan Minato, analiz yeteneğiyle karşısındaki rakibin zayıf noktasını bulabilir. (Bknz. Minato vs Tobi)

Ayrıca geliştiği teknikler ise oldukça üst seviyedir. Mesela Rasengan A-seviye bir ninjustudur.
Uzay-Zaman Bariyeri sayesinde Bijuu damayı kolayca başka yere ışınlayabilir.
Shiki Fuujin adlı tekniğiyle hem kullanıcıyı hemde kurbanı Shinigami'ye mühürleyebilir.
Kuchiyose no Jutsu ise başka kullanabildiği teknikler arasındadır.
Ayrıca bu abimiz mühür teknikleri konusunda oldukça iyidir. Kyubiyi Naruto'ya mühürleyen bizzat bu şahıstır.
Ve oracıkta Kushina ile birlikte ölümüştür.

Ve kısaca Minato ;
[YOUTUBE]Nf-iUZoELzM[/YOUTUBE]
(Video için Dragon'a teşekkür ederim )
-----Uchiha İtachi-----


Kırmızı köşede ise karizma, fedakarlık ve genjustunun vücut bulmuş hali Uchiha İtachi.
Başlarda ne kadar kötü olarak gözükse de yaptığı fedakarlıklarıyla adeta bizi duygulandırdı. Öyle ki köyü için gözünü kırpmadan tüm ailesini biçti. Ayrıca çok sevdiği kardeşi Sasuke yaşasın diye onu kendinden nefret ettirip intikam duygusuyla doldurup kendini öldürebilecek seviyeye gelmesi için elinden geleni yapmıştır.

Karizma'nın sözlükteki anlamı olan bu abimiz kendi klanını katledebilecek kadar güçlüdür. 6 yaşında genin, 10 yaşında chunin, 13 yaşındada anbu takımının lideri olan karizmatik abimiz gelecekte büyük bir shinobi olacağının sinyalleri vermiştir ve öylede olmuştur. Ayrıca 3.cünün dediğine göre daha 7 yaşındayken bilgeliği hokageyle yarışacak düzeydeydi. Serideki güçlü karakterlerden Orochimaru bu adamın antremanını bile dehşete düşerek izlemiştir. İlerleyen yaşlarında ise Orochimaru'nun kendisinin gözlerine göz dikse de küçük bir vs sonucu Orochimaru aralarında ki güç farkını görmüş ve bu planı Sasuke'yi görene kadar ertelemiştir.



İtachi'nin genjustusu serideki en üst genjustulardandır. El hareketiyle bile rakibi genjustu altına alabilir. Bu konuda öylesine iyidir ki karşısındaki rakibinin bir çoğunu sadece genjustusu ile etkisiz hale getirmiştir.
Ayrıca el mühürlerini o kadar seri yapar ki Sharingan kullanıcı Kakashi bile görememiştir.
Minato gibi analiz yeteneği üst düzey olan İtachi, Nagato ile olan savaşta Naruto ve Bee'nin kazanmasında büyük etken olmuştur.

Mangekyou Sharingan'ın 3 büyük jutsusu olan Amaterasu, Tsukuyomi ve Susanoo jutsularını ustalıkla kullanabilmekte, Susanoo'ya eklediği Totsuka Kılıcı ve Yata Aynası Susanoo'yu çok daha da güçlendirmekte, kılıcın dokunduğu herkesi sonsuz genjutsu dünyasına mühürleyebilmektedir.
Ayrıca bir İzanami'yi kullanabilen İtachi rakibini sonsuz bir döngüye hapsedebiliyor. (Bknz : Kabuto vs İtachi)

Ve kısaca İtachi ;
[YOUTUBE]wZ_dM_RTiho[/YOUTUBE]

Karar sizin. İyi Forumlar.

Edit : İlk konum olduğundan bazı şeyleri yanlış yapmış olabilirim. Şimdiden affola.
Edit 2 : Eğer yanlış veya eksik bir bilgi vermişsem pm atarsanız düzeltebilirim. Şimdiden teşekkürler.
 

Eustass Kid

"8 yaşındayken bilgeliği Hokageye eşitti" Üçüncü Hokagenin İtachi için söylediği söz bu.

Gücü yada zekası hakında yorum yapmıyorum bile.
 
Böyle bir vs. hakkında yorum yapmak çok zor. İkisini de aşmış olarak nitelendirmek yanlış olmaz. İtachi gibi birisi sharinganla gelinebilecek en üst seviyelere kadar gelmiş, Minato gerek mühür olsun gerek ışınlanma tekniği olsun o da üst seviyelere kadar gelmiş birisi. Ama cevabım Minato. Bunun nedeni güç seviyesi bakımından ne kadar birbirlerine yakın olsada, Minato'nun analiz yeteneğinin akıl almaz bir şekilde kusursuz ve hızlı olmasıdır. Tobi'yi gördüğü saniyeler içersinde ona nasıl vuracağını ve ondan sonra gelecekte çok büyük tehlike olacağını çözmüştür.
 
Itachi Edo Tensei olmayacaksa Minato affetmez. Itachi'nin dayanıklılığı sınırlı Minato'nun karşısında pek şansı yok. Ancak ikiside Edo Tensei hali ile olacaksa Itachi alır.
 
ve sonunda yasaklı konu açıldı :D
ikiside yere göğe sığdırılamıyor. İtachi hakkındaki herşeyi gördük. Minato kısmı spoiler içerir
mental olarak hashirama kendisi itachinin yüceliğini kabul edip itachi fanlarına çığlıklar attırdı zaten. Güç olarak edo hali max diyebileceğimiz bir seviyedeydi. Yani dediğim gibi itachinin herşeyini gördük. Minato bu iki konuda da hala sır bence. 1. hokagemiz edo da olsa bi görsün minatoyu puan versin, varsa bilmediğimiz-bknz: itachi de birde izanami varmış meğer- yeteneklerini falan görelim ona göre konuşuruz
Bunların dışında şu anki görünen durumda itachi üstün duruyor.
 

Reversi

Bir itachi hayranı olarak minato alır.Minato nun dehası,hızını hesaba katarsak minato alır.Zaten narutoyu yakalamaya gittiklerinde jiraya narutoyla birlikte olduklarında kisame itachiye şöyle diyordu itachi san siz belki jirayala dövüşebilirsiniz ama ben dövüşemem diyordu.İtachi de bende onunla dövüşemem gibi bir şey söylüyordu.jiraya ise minato benden daha üst düzeyde diyordu.yani burdannamikaze itachiyi alır gibi bir denklem çıkıyor

Kısacası Güç bakımından itachi<_ jiraya <minato :D
 
Minato da Itachi de Naruto'da favori karakterlerim. ^^ Ama Minato'nun alacağını düşünüyorum ben. Her ne kadar zor bir vs olsa da, Minato.. ^ ^
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık