Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Koala

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 89 81.7%
  • Sevmem

    Kullanılan: 20 18.3%

  • Kullanılan toplam oy
    109

Koala (Koara), Fisher Tiger'ın Mary Geoise'a yaptığı baskında serbest bıraktığı eski kölelerden biridir. Serbest kaldıktan sonra memleketine ulaşmak için Güneş Korsanları ile birlikte yolculuk etmiştir.

Hayatının ileri bir döneminde Devrimci Ordu'ya katılmış, sonrasında örgütte Balıkadam Karatesi yardımcı eğitmeni ve yüksek rütbeli üyelerden biri olmuştur. Hem Sabo, hem de Hack ile birlikte çalışmaktadır.

Koala ilk olarak Balıkadam Adası Arkı'nda bir çocuk olarak gösterilmiştir. Yetişkin hali ise Dressrosa Arkı'nda görülmüştür.

Görünümü

Koala'nın ilk görünümü günümüzden on iki yıl önceki bir zamandadır. O zamanlar 11 yaşında olan, uzun, dağınık kahverengi saçlara sahip sıska bir kızdı. Bir koalanınkine benzeyen belirgin şekilde büyük ve yuvarlak gözleri vardı ve her zaman gülümsüyordu. Koyu renk tulumunun altına kirli ve kısa kollu yakalı bir gömlek giyerdi. Önceden Dünya Asilleri'nin kölesi olduğundan sırtında Kutsal Ejderler'in işareti vardı. Tiger bu işareti ortadan kaldırmak için, Koala'nın sırtına Güneş Korsanları'nın sembolünü basmıştır.

Güneş Korsanları ile takılmaya başladıktan birkaç hafta sonra düzgün taranmış, omuz hizasında saçları, açık renkli bir elbisesi ve bir çift mokasen ayakkabısı olduğu görülmüştür.

Koala'nın 23 yaşındaki hali daha uzun boylu, ince yapılı, kıvrımlı vücutludur. Animede saçlarının rengi açık kahverengiden turuncuya dönmüş ve mangadaki tasviri ile aynı olmuştur. Kafasına üzerinde altın gözlükler olan kırmızı bir gazeteci şapkası ellerine de pembe eldivenler takar. Üzerine fırfırlı yakalı pembe bir gömlek, altına kestane rengi kısa bir etek, ayaklarına kahverengi yüksek topuklu botlar ve botların içine de neredeyse kalçalarına kadar gelen siyah çoraplar giyer.

Kişiliği

Aladine, Koala'yı köleliğin kanına işlediği ve köleliği yaşam tarzı haline getirmiş biri olarak tanımlamıştır. Gerçekten de Koala serbest kaldıktan sonraki üç yıl boyunca sürekli olarak özür dilemiş, durmadan gülümsemiş ve asla ağlamamaya çalışmıştır. Güneş Korsanları ona bunun nedenini sorduğunda ise, ağlarsa veya iş yapmayı bırakırsa öldürüleceğini söylemiştir. Çünkü Güneş Korsanları'nı efendileri olarak görmüştür ve onlara temizlik yapmayı bırakırsa öldürülüp öldürülmeyeceğini sormuştur. Aladine kölelerin yalnızken bile sürekli paniklediğini ve kimseye güvenemediklerini söylemiştir, ancak Koala'nın böyle bir paranoyası olup olmadığı bilinmemektedir.

Tiger silahını okyanusa atarak kendisinin ve tayfasının Kutsal Ejderler gibi olmadığına onu ikna ettiğinde, Koala yıllar sonra ilk kez ağlamıştır. Bundan sonra da Güneş Korsanları'nı efendilerinden ziyade ailesi olarak görmeye başlamıştır, ancak yine de kendisinden istenmediğinde bile temizlik alışkanlığından vazgeçememiştir.

Koala memleketine ulaşana kadar Güneş Korsanları'nın balıkadamlarını ve denizadamlarını gerçekten sevmiştir. Özellikle Hatchan ve Macro Korsanların gelecekteki üyeleri ile güçlü bağlar kurmuştur. Tiger onu kovmaya çalışmasına rağmen, onunla el ele tutuşarak yürümüştür.

23 yaşındaki Koala çok daha olgun biridir. Portgas D. Ace'i kurtaramadığı için Sabo'ya sempati duymuş ve ona suçluluğunun onu ele geçirmesine izin vermemesi gerektiğini söylemiştir. Ayrıca tanıştıktan sonra Nico Robin'e neşeyle sarıldığından ve Monkey D. Luffy ile tekrar karşılaştığında ağladığı için Sabo ile dalga geçtiğinden oldukça oyuncu ve neşeli hale geldiği görülmüştür. Bunlara ek olarak Sabo'ya görevini yapmak yerine Issho ile savaştığı için kızmış ve bir Devrimci olarak görevlerini ihmal ettiği için yanaklarını komik ve öfkeli bir şekilde çimdiklemiştir.

Yetenek ve Güçleri

Koala kendinden daha büyük düşmanları alt edebilecek güce ve saldırılardan kaçabilecek kadar çevikliğe sahiptir. Sabo'ya giyeceği kıyafetleri götüreceği zaman tribünlerden yeraltı limanına atlayabilmiştir.

Konumu ve yetenekleri nedeniyle insan olmasına rağmen balıkadam standartlarında iyi bir seviyeye sahip gibi göründüğü için, savaş açısından sıradan devrimci askerlerin üzerindeymiş gibi görünmektedir.

Balıkadam Karatesi
Koala, Balıkadam Karatesi hususunda bu sanatı başkalarına öğretebilecek ve kendinden büyük rakipleri bu sanatın teknikleri yenebilecek kadar yetkindir. Balıkadam ırkından gelmemesine rağmen bu sanatı öğrenebilmesi ve öğretebilmesi oldukça etkilidir. Animede silahlı beş kişiyi tek bir darbede yendiği gösterilmiştir.

Ek Bilgiler

- Koala, Kutsel Ejderler'in köle işaretinin yerine Güneş Korsanları'nın sembolünü taşıyan ilk ve tek insandır.
- Koala ve Nami balıkadamların kurduğu korsan tayfalarında yer almış insanlardı, ancak durumları birbirlerinden tamamen farklıdır;
  • Nami kendi iradesi dışında zorla Arlong'un tayfasına katılırken, Koala, Güneş Korsanları'ndan onu almaları istendiği için onlarla yolculuk etmiştir.
  • Her iki karakter de içinde bulundukları tayfanın sembolünü taşımaya zorlanmıştır. Koala'daki köle işareti "güneş sembolü" ile değiştirilirken, Nami'nin Arlong dövmesi kendi tasarımı olan başka bir dövme ile değiştirilmiştir.
    • Her iki karakter de balıkadamlarla olan bağlantılarının bir sonucu olarak, eski kölelik sembollerinden kurtularak özgür olmuştur.
  • Koala, Güneş Korsanları'na katıldığında yıllar sonra ilk kez ağlarken, Nami, Arlong'a zorla katıldıktan sonra onunla olduğu süre boyunca bir daha ağlamamıştır.
  • Koala, kölelikten kurtulduğu için hiçbir işe zorlanmazken, Nami harita çizmeye ve Arlong'un kölesi gibi davranmaya zorlanmıştır.
  • Arlong, Nami'yi sonsuza dek tayfasında tutmayı planlarken, Koala'nın Güneş Korsanları ile olan münasebeti geçici bir süreyi kapsamıştır.
  • Koala'nın memleketindeki insanlar onun özgürlüğü karşısında balıkadamları Denizciler'e satarken, Nami'nin memleketindeki insanlar Denizciler ve balıkadamlar iş birliği içerisinde olduğu için özgürlüklerini kazanmak adına balıkadamlara savaş açmıştır.
- Koala, 5. One Piece Popüler Karakterler anketinde 30. sıradadır. Bu sıra onu Sabo'nun ardından en çok sevilen Devrimci Ordu mensubu yapmıştır. Ayrıca bu sıra ile Nami, Boa Hancock, Nico Robin, Perona, Nefertari Vivi, Shirahoshi ve Rebecca'nın ardından sekizinci en popüler kadın karakter olmuştur.
  • 6. ankette ise 35. sırada yer almıştır ve 11. en popüler kadın karakter olmuştur.
- Koala'nın en sevdiği yiyecek gomoku çimakidir. "Gomoku" bileşenlerin bir karışımı ile yapılan yemeği ifade eder.
  • Koala'nın en sevdiği yiyecek olan çimaki, geleneksel olarak bambu yapraklarına sarılarak yapılan bir yemek olduğu için onun ismine bir göndermedir. Zira hayvan olan koala, tamamen yapraklardan oluşan bir beslenme düzenine sahiptir.

Künye

Adı: Koala
Okunuşu: Koara
İngilizce Adı: Koala
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 622, Anime 541
Bağlantıları: Devrimci Ordu, Güneş Korsanları (eski), Kölecilik (eski)
Unvanları: Devrimci Ordu Subayı, Balıkadam Karatesi Yardımcı Eğitmeni, Köle (Eski)
Yaşadığı Yerler: Baltigo (eski), Foolshout Adası (eski), Mary Geoise (eski)
Yaşı: 23
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 25 Ekim
Boyu: 160 cm
Kan Grubu: F
Ödülü: Bilinmiyor

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Koala
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Eline sağlık üstat.

Seriye yeniden girmesi iyi olmuştur. Şahane bir arka plan hikayesi ile devrimcilere katılması genel hikayeye cuk diye oturmuştur.

Severim kendisini. Umarım daha sık görürüz diğer gereksiz yeşil torbalar olmadan. :/
 
Açıkcası geçmişi üzücüydü ama ne bileyim katılmasını istemezdim. Yeni bir karakter ortaya çıkabilirmiş. Ha gözüme batıyor mu değil. Sanki kaç kere göreceğiz de devrimcileri . :D
 
Nami ile karşılaştırma kısımlarını okuyunca şöyle bir aydınlandım.
Ufakken görülen davranışlar önemli işte.Koala devrimci olup sevginin barışın yolundan ilerlerken Nami korsanın haydudun pis hırsızın teki olup çıkıyor.Kaderin cilvesi işte. :(

Eline sağlık.
 
Eline sağlık.
Çocukken sürekli gülmesine bir yandan sinir olurken bir yandan da üzülüyordum. Tekrar görmesek de olurdu çok da önemli bir karakter değil bence.
 
Severim kendisini :S Eline sağlık Smoker.

Nami ile bazı mevzularda farklı olmalarının nedeni bariz:Kaptanlar.Biri Tiger'a denk geldi diğeri Arlong'a. :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık