Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Hody Jones

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 5 6.8%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 69 93.2%

  • Kullanılan toplam oy
    74

Hody Jones
(Hōdi Jōnzu), büyük beyaz köpekbalığı türünden olan bir balıkadam ve eski Yeni Balıkadam Korsanları'nın kaptanı ve Neptün Ordusu'nun eski bir askeridir. Düşünce yapısı olarak kendisine Arlong'u örnek almıştır.

Jones, Neptün Ordusu'ndan ayrılmadan önce Enerji Steroidleri'ni çalarak bununla adamlarını güçlendirme yoluna gitmiştir. Arlong Korsanları'nın yenilmesi üzerine Yeni Balıkadam Korsanları'nı kurmuştur. Balıkadam Adası'nda Hasır Şapka Korsanları ile peşinde olduğu idealler uğruna savaşmış, ancak savaşı kaybetmiş ve tutuklanarak hapse atılmıştır.

Görünümü

Jones, büyük beyaz köpekbalığı türü bir balıkadam olduğu için gri renkte bir derisi vardır. Büyük bir göbeğe sahipti. Göbeğinin sağ tarafında Yeni Balıkadam Korsanları'nın dövmesi, sol tarafında ise büyük bir yara izi vardır. Kilolu gövdesine rağmen kolları ve bacakları kaslıydı. Saçları uzun, koyu kahverengi ve kıvırcıktı. Saçının bir lülesi sol taraftan yüzüne dökülürdü. Ürkütücü bakan gözleri, sivri dişleri ve basık bir burnu vardı. Sol kolu neredeyse tamamen dövmelidir. Bu kolunun bilek kısmına yakın yerinde Arlong Korsanları'nın simgesinin dövmesi vardır. Kolunun üst kısmına doğru birkaç tane dairesel dövme, kolunun pazı kısmında da iki tane kuru kafa dövmesi bulunur. Ayrıca yine aynı kolunun bilek kısmında dikene benzeyen piercingler vardı. Jones, Rorona Zoro ile yaptığı dövüşten sonra gövdesini çaprazlama şekilde geçen büyük bir yara izine daha sahip olmuştur. Bu yara izi Dracule Mihawk'ın, Zoro'ya verdiği yara izine çok benzer.

Geçmiş zamanlarda gazeteci çocukların taktığına benzeyen pembe renkli ve sol tarafında üç başlı mızrak deseni olan bir şapka takardı. Boynunda, boynunu tamamen çevreleyen beyaz renkli bir kürk vardı. Kürkün, Jones'un sol tarafına inen kısmı bir köpek kafasına benziyordu. Üzerinde önü açık, kırmızı renkte bir gömlek vardı. Gömleğin etek kısmında koyu kırmızı renkte noktacıklıydı. Altına da mavi renkte bir şort giyiyordu. Şortu da gömleği gibi noktacık desenliydi. Beline pembe renkli bir kuşak sarılıydı ve ayaklarında sıradan sandaletler vardı.


Aşırı dozda Enerji Steroidi aldıktan sonra, Jones'un görünümü önemli ölçüde değişmiştir. Göbeği kaybolmuş ve bütün vücudunu büyük kas kütleleri sarmıştır. Üstelik sadece kasları değil, vücudunun büyüklüğü de artmıştır. Son hali ile otururken bile Yeni Balıkadam Korsanları'nın en büyük üyesi olan Ikaros Much kadar büyüktü. Koyu kahverengi saçları tamamen beyaz renge dönüşmüştür. Kafasından şapkasını çıkarmış, giydiği kırmızı gömleğin rengi siyah olmuştur.


Noah, Balıkadam Adası'nın üzerine düşmeye devam ederken Jones'un nefreti iyice artmış ve henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü (animede bunu Enerji Steroidlerine bağlamışlardır) çenesi Monkey D. Luffy'yi tamamen içine alacak kadar büyümüştür. Kas kütlesi aşırı derecede artmış, bunun sonucunda gömleği parçalanmıştır. Yenildiğinde sahip olduğu kas kütlesi o kadar büyüktü ki, kraliyet prensleri ile aynı boyuta ulaşmıştı. Ayrıca bu son hali gören herkes tarafından canavara benzetilmiştir.


Jones yakalanıp, hapsedildikten sonra aldığı Enerji Steroidlerinin yan etkisine maruz kalarak yaşlanmıştır. Tayfasındaki diğer kişilerden daha çok steroid aldığı için içlerinde en çok yaşlanan da Jones olmuştur. Yaşlı halinin kafasının üstü keldir. Ayrıca bıyığı ve çenesinden uzanan uzun bir keçi sakalı çıkmıştır. Oldukça zayıftır. Sivri dişleri düzleşmiş ve birçoğu dökülmüştür. Cildinin büyük bölümü kırışıklıklar içindedir. Bir baston sayesinde ayakta durabilmektedir. Ayrıca üzerinde standart bir mahkum üniforması giydirilmiştir.

Kişiliği

Jones aşırı derecede ırkçı, kendini beğenmiş, zalim ve acımasız bir kişiliği olan bir adamdır. Fisher Tiger'ın ölümünü bahane ederek hem kendindeki, hem de meyilli olan diğer balıkadamlardaki insan nefretini körüklemiştir. Fırsat buldukça da insanlara saldırmıştır. Jones da Arlong gibi kendi ırkının en üstün olduğuna inanır. Bu inancı doğrultusunda Gyro ve tayfasını elleri kelepçeli iken yenerek kendisini ispatlamaya girişmiştir. Saldırdığı tayfanın üyelerini serbest bırakarak, bu olayı insanlara anlatmalarını ve Yeni Balıkadam Korsanları'nın insanlar için kıyamet olacağını herkesin bilmesini istemiştir.

Her ne kadar Arlong gibi insanlardan nefret etse de, Jones'un insanlara karşı olan tutumu Arlong'dan bir hayli daha serttir. Jones insanları köle yapmayı ya da öldürmeyi seçerken, Arlong genelde belirli bir "ödeme" karşılığında insanlara karışmamıştır. Jones insanlar ve balıkadamların birlikte yaşayamayacaklarını düşündüğü için onları öldürürken, Arlong sadece diğerlerini korkutmak için birilerini öldürmüştür.

Sebebi yok... Cennet, insanların yargılanması için bizi seçti... ve bize güç verdi!!

- Jones'un insanlardan nefret etme sebebi.

Jones, kendisinin balıkadamların insanlara karşı güttüğü nefretin bir sembolü olduğuna inanmıştır. O ve tayfası sürekli olarak insanlar ve balıkadamlar arasında korku ve nefret duyguları olması için uğraşmıştır. Jones ve tayfasının kana susamış bu radikal halleri, onların Balıkadam Adası'ndaki barışı umursamadığını da göstermektedir. İnsanların Jones'a karşı herhangi bir kötü tutumu olmamasına rağmen, Jones kendilerine verilen güç ile insanları yargılama hakkına sahip olduğuna inanmıştır. Ona göre bir balıkadamın insanlardan nefret etmesi gurur meselesidir. Jones üstük ırk olmaları konusundaki bu fikrin o kadar fanatik bir savunucusudur ki, insanlarla barış yapmak isteyen balıkadamları bile hain olarak görür. Barış için çabalayan Otohime'yi sırf bu yüzden öldürmüştür.

Jones kendisine rol model olarak Arlong'u almış olsa da, bu ikiliyi birbirinden ayıran önemli unsurlar vardır. Mesela Arlong pinti biri olduğundan hizmetleri için para ödemeyeceğini söylemiş, bu yüzden Hyozo'yu tayfasına katmamıştır. Aynı sebepten dolayı Vander Decken IX'ı da yanına çekememiştir. Ancak Jones masraftan kaçınmadığı ve dominant bir lider özellikleri gösterdiği için bu ikisinden de yararlanmayı bilmiştir. Arlong tayfasındaki her bir adamı, hatta tüm balıkadamları kardeşi gibi görmüş, onları kalkan olarak kullanan Luffy'ye çok sinirlenmiştir. Jones ise çocukluk arkadaşı olan tayfa üyelerine bile önem vermemiş, idealleri uğruna kendi ırkından olan kimseleri ortadan kaldırmaktan çekinmemiştir. Kendisini korumak için adamlarını kalkan olarak kullanmıştır. Hatchan'ın söylediğine göre Arlong hiçbir zaman bir balıkadama zarar vermemişken, Jones insanlara sempati duyan her bir balıkadamı öldürmeye yeltenmiştir. Hatta daha da ileri gidip göç için destek verenleri hain olarak nitelemiştir. Arlong ve tayfası balıkadamların üstünlüğünü doğal güç klasmanında savunurken, Jones ve adamları bu üstünlüğü Enerji Steroidleri kullanarak sağlamaya çalışmıştır. Jones o kadar kibirli bir adamdır ki; kendisi ve amacı uğruna 100.000 adamını feda etmekten bir an bile çekinmemiştir.

Jones (eğer deli falan değilse) tamamen korkusuz biridir. Enerji Steroidlerini ömrünü kısalttığını bildiği halde çekinmeden kullanmıştır. Görünüşe göre bu steroidlere karşı bir bağımlılığı oluşmuştur. Çünkü bir tanesini kullamak bile yeterince tehlikeli iken, Jones bu haplardan ağzına avuç avuç atmıştır. Ayrıca kendisini haplardan çok almaması konusunda uyaran tayfasını da öldürmekle tehdit etmiştir. Haplar onun zalim kişiliğini daha da acımasız bir hale getirmiştir. Onun bu kibri ve güce olan aşkı haplar yüzünden bedenini mahvetmesine neden olmuştur.

Jones, Kral Neptune'ün bir korkak olduğunu düşündüğü için, Balıkadam Adası'nın kontrolünü ondan almaya çalışmıştır. Amaçlarına ulaşabilmek için Neptün ordusuna bir asker olarak katılmış ve askeri anlamda tecrübe ve bilgi sahibi olmuştur. Neptune, Jones'u zalimliği, umursamazlığı, nefreti ve üstünlük kompleksi yüzünden bencil olarak tanımlamıştır. Gerçekten de Jones, tüm insanlığı yok etmek için hayatını seve seve feda edecek bir kafa yapısına sahiptir.

Jones oldukça kurnaz bir adamdır. Tüm Balıkadam Adası halkını Otohime'yi bir insanın öldürdüğüne inandırmıştır. Neptune'ün dikkatini çekmeden kraliyet sarayından Enerji Steroidlerini çalmıştır. İşini görene dek Decken'i kendisi ile eşit gördüğü gibi bir izlenim yaratmıştır. Jones o kadar kibirli bir adamdır ki, kendisini herkesten daha üstün görür. Bu yüzden Hasır Şapka Korsanları'nı ve eski bir Shichibukai olan Jinbe'yi zayıf kişiler olarak görmüştür.

Yetenek ve Güçleri

Jones, eski Yeni Balıkadam Korsanları'nın kaptanı iken, tüm tayfa üzerinde söz sahibiydi ve onları istediği emri verebilirdi. Tayfası ile birlikte Neptün Ordusu tarafından tutuklandıktan sonra, bu ayrıcalıklarını yitirmiştir.

Enerji Steroidleri yüzünden yaşlı ve kırılgan biri olmadan önce, bir balıkadam olduğundan karada normal bir insandan 10 kat, suda ise 20 kat daha güçlüydü. Ancak Jones'un bu standartlardan daha güçlü olduğu görülmüştür. Taştan, devasa bir duvarı sadece sıkarak paramparça etmiştir. Jones, Enerji Steroidleri denen ölümcül haplardan kullanarak insanlık dışı gücünü çok daha üst seviyelere çıkarmıştı. Ancak bu hapların yan etkisi yüzünden yaşlanmış ve doğal gücünü de kaybetmiştir.

Usopp, Arlong'un Jones ile karşılaştırılamayacağını söylemiştir. Keimi ise Jones'un kafasındaki düşüncelerin, fiziksel gücünden daha tehlikeli olduğunun altını çizmiştir. Jones'un çok sağlam bir irade gücü vardı. Luffy'nin Haoshoku Haki patlamasından etkilenmemiştir. Neptün Ordusu'nun bir askeri iken, oldukça yetenekli bir asker olduğu söylenmiştir. Jones bu bilgi ve tecrübesinden savaş alanında yararlanmıştır.

Tıpkı Arlong gibi, Jones da kırılan ya da yerinden çıkan dişlerini anında yenileyebiliyordu. Ayrıca Jones sinirlendiği zaman savaşçı moduna giriyordu. Bu halinde gözleri deniz krallarının gözlerini andırırdı. Shirahoshi'ye göre Jones'un bu hali, normal halinden çok daha tehlikeliydi.

Jones son derece plancı ve otoriter bir kaptandı. "Yeni Balıkadam Korsanları"nın çekirdek kadrosunu bilhassa kendisi gibi fanatik düşünceleri olan kişilerden oluşturmuştu. Balıkadam Adası'nın kraliçesi olan Otohime'yi öldürmüş, bunun suçunu da civardaki kaçakçı insanlara atarak halkın desteğini arkasına almıştır. Ayrıca finansal açıdan hiçbir masraftan kaçınmamıştır. Arlong'un para ödemeyi reddettiği Hyozo'ya istediği kadar para vermiş, Shirahoshi'ye saplantılı olan Decken'i de para ve statü eşitliği ile yanına çekmiştir.

Silahları

Üç Başlı Mızrak
Jones, Ryugu Sarayı'na saldırdığında kırmızı renkli, uzun ve ince bir üç başlı mızrak kullanmıştır. Bu mızrağın asker olduğu günlerden kaldığı düşünülmektedir. Decken'i bu mızrak sayesinde ağır yaralamış ve onun bedenini kullanarak üzerine gelen baltayı durdurmuştur. Jones animede mızrağına benzeyen bir objeyi Zoro'ya fırlatmıştır.

Mangada Jones'un kullandığı mızrak daha farklıdır. Görünüş olarak Neptune'ün mızrağına benzer. Başlarının altında hoş bir desen vardır, ayrıca animedeki mızrağından görece daha küçüktür.

Kirisame
Kirisame, Jones'un sırtındaki yüzgecine taktığı ucu eğri bir bıçaktı. Bıçağı yüzgecine taktıktan sonra yüksek hızlarda yüzerek rakibini keserdi. Bıçağı dev balıkları ve denizaltı dağlarını kesecek kadar güçlüydü. Söz konusu bıçak, Luffy tarafından kırılmıştır.

Kullandığı Diğer Silahlar
Jones, Otohime'yi öldürürken bir tüfek kullanmıştır. Kalabalığın içerisinde kimseye kendini fark ettirmeden onu vurabilmesi iyi bir nişancı olduğunun göstergesidir. Animede Neptune'ü idam etmeye çalışırken uzun bir kılıç kullandığı görülmüştür.

Enerji Steroidleri
Jones, her bir tanesinin gücünü iki katına çıkaran ölümcül Enerji Steroidleri kullanmıştır. Bu haplar sayesinde zaten tehlikeli bir düşman iken, daha da tehlikeli birine dönüşmüştür. Haplar, Jones'un gücünün temel kaynağıdır.

Her bir hap, Jones'un fiziksel gücünü iki katına çıkarıyordu. Gyro'ya karşı olan dövüşünde en az dört hap almıştır. Bu saldırı sualtında gerçekleştiği için, Jones'un o anki gücünü normal bir insanın 320 katıydı. Çenesi inanılmaz derecede güçlüydü. Öyle ki 73.000.000 Belly ödüllü Gyro ve tayfasını sadece çenesini kullanarak yenmiştir. Görünmeyecek kadar hızlı bir şekilde yüzmüş ve çenesiyle geminin ana direğini koparmıştır. Ayrıca kendisine sıkılan kurşunlardan herhangi bir hasar almamıştır.

Hapların kullanıcısını iyileştirme gibi bir özelliği de bulunmaktadır. Yaralanan ve bilinci kapanma noktasına gelen Jones, bu haplardan bir tane alarak saniyeler içinde tekrardan ayağa kalkabilmiştir. Ayağa kalktıktan sonra da gücünde herhangi bir düşüş olmamıştır. Hapların bu özelliği, Jones'un onları ağrı kesici ve ilk yardım malzemesi olarak da kullanmasına neden olmuştur.

Jones, Zoro'dan aldığı yaradan sonra aşırı doza hap tüketmiş ve bu sayede yeni bir forma girmişti. Bu yeni hali çok daha güçlü ve tehlikeliydi. Eli ile attığı su mermileri önüne çıkan her şeyi delerek çok uzak mesafelere gidebiliyordu. Yine bu haplar sayesinde Luffy'nin Haki tabanlı birçok saldırısına karşı dayanabilmiştir. Ayrıca sualtında bilinen en hızlı canlılar olan denizkızlarından daha hızlı yüzebilme kabiliyeti kazanmıştı. Kendisinden kaçan Shirahoshi'yi saniyeler içerisinde yakalamıştır.

Jones aşırı dozda aldığı hapların yan etkisine maruz kalarak çok yaşlanmış ve güçten düşmüştür.

Balıkadam Karatesi
Jones, Balıkadam Karatesi kullanabilir ve bu gücü ile suyu manipüle edebiliyordu. Kinetik güç kullanarak ölümcül su mermileri atabiliyordu. Ayrıca suyun içerisinde yumruk atarak, rakibine su içerisinde şok dalgaları gönderebiliyordu.

Aşırı dozda Enerji Steroidi aldıktan sonra, ıslak olmadan bile su üretebilme gücüne sahip olmuştur. Jinbe'ye göre Jones'un karate teknikleri her ne kadar çok güçlü olsa da, amatör seviyesindedir. Jinbe karate teknikleri ile Luffy'nin lastik bedenine zarar verebilirken, aynı şeyi Jones yapamamıştır.

Ek Bilgiler

- Birçok One Piece karakterinde gibi Jones'un da kendine has bir gülüş stili vardır; Jahahahaha!

- Jones'un adı "Davy Jones"tan esinlenilmiş gibi görünmektedir. Yine Jones kısmının Jaws adından gelme ihtimali de vardı. Çünkü Jones, Japonca da Jōnzu olarak okunur, Jaws ise Jōzu olarak okunur.

- Jones'un iki penisi vardır.

- Jones'un balıkadamlar ve insanlar arasında barış köprüleri kurmaya çalışan Otohime'yi öldürmesi, Yahudiler ve Araplar arasında barış yapılması için çabalayan Yitzhak Rabin'in, Yigal Amir tarafından Oslo'da öldürülmesi olayına benzer.

- Jones, Gomu Gomu no Kızıl Şahin saldırısını yedikten sonra tekrardan ayağa kalkınca, Luffy onun bu dayanıklılığına 100.000.000 Belly ödül biçmiştir.

Künye

Adı: Hody Jones
Okunuşu: Hōdi Jōnzu
İngilizce Adları: Hody Jones (Viz), Hordy Jones (FUNimation)
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 608, Anime 527
Bağlantıları: Yeni Balıkadam Korsanları, Ryugu Krallığı (Eski)
Unvanları: Korsan, Kaptan, Asker (Eski)
Yaşı: 30
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 14 Nisan

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Hody_Jones
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Gerçekten güçlü bir karaktere benziyor fakat her ne kadar hapta yutuyor olsada luffy'nin karşısında durabileceğini sanmıyorum ya coşar bir kova hap yutar ölür ya da pis yenilir diye düşünüyorum bu arc çok daha karmaşık olmaya başladı ama güzel olacağı belli güzel çeviri smoker her zaman ki gibi teşekkürler eline klavyene sağlık.
 

Aethirx

Gerçekten güçlü bir karaktere benziyor fakat her ne kadar hapta yutuyor olsada luffy'nin karşısında durabileceğini sanmıyorum ya coşar bir kova hap yutar ölür ya da pis yenilir diye düşünüyorum bu arc çok daha karmaşık olmaya başladı ama güzel olacağı belli güzel çeviri smoker her zaman ki gibi teşekkürler eline klavyene sağlık.
+1 ama,
Smoker abiyle tartıştık bunu biraz, Luffy'nin düşmanı olucaksa her arcda olduğu gibi güçlü olmalı kararına vardık. Luffy-Sama'nın düşmanı bu olucaksa güçlü olucaktır gibi . :D ellerine sağlık abi yine güzel bi çeviri olmuş.
 
Eline sağlık. Ben o haplar olmadan pekde güçlü olduğunu zannetmiyorum. Sanji rahat yener bence hapsızken yada 1 hap almışken.
 

Ryner Lute

biraz yağ tulumuna benziyor ama bakalım nasıl bir gücü çıkacak bekleyip göreceğiz
 

Roronoa Zoro

Eline sağlık smoker ben de belki çoğu kişi gibi çok güçlü olmadığını düşünüyorum.Yaklaşık 20 tane hap kullandı.5 tane kullansa bile gücü 320 katı oluyor.(bir insana göre)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık