Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Sanninler vs. 5 Kage

Hangi takım kazanır?

  • Sanninler kazanır.

    Kullanılan: 75 45.7%
  • Kageler kazanır.

    Kullanılan: 89 54.3%

  • Kullanılan toplam oy
    164

Tarihin en iyi ninja takımı olarak bilinen,gençlik yıllarında(16-17 yaş) Salamander Hanzou tarafından , 2. Büyük Ninja Savaşında ünvanları verilen. Bu üçlü son derece güçlü her biri Kage değerinde olan kişiller.
(Jiraiya teklifi red etti, Tsunade hali hazırda Hokage oldu, Orochimaru 3.yü öldürdü ve Ses köyünün başı oldu.)

Ayrı ayrı her biri çok güçlü iken takım olarak ünlü olan bu üçlü birlilteyken yapabileceklerini az çok tahmin etmek size kalmış.

Grubun içinde 2 tane neredeyse ölümsüze yakın kişi (Oruchimaru - Tsunade) ve bir Sennin bulunmaktadır.

Jiraiya



Konohagakure'nin yetiştirdiği ve Hokage olmayan en güçlü karakterdir. Hatta Bazı kageler'den de güçlüdür. Sennin Mod'unda ustalaşması ve kurbağa dağına gitmesi, lakabını Gama Sennin (Kurbağa Keşiş) yapmıştır. Naruto tarafından Ero-Sennin olarak anılmıştır. Başlarda emin olamasa da, kendisinin 'de söylediği gibi Shinobi olarak yaptığı en iyi işlerden bir tanesi, Naruto'yu öğrencisi olarak seçmesidir.

Yaşı: 54
Boyu: 191.2 cm
Kilosu: 87.5 kg
Sınıfları: Sennin, Sannin
Mesleği: Yazar
Rütbesi: Sannin
Takımları: Hiruzen Takımı, Jiraiya Takımı, Sanninler, Ame Yetimleri
Ailesi: Uzumaki Naruto (Manevi Torun)
Akademiyi Bitirme Yaşı: 6
Bağlılıkları:
Konohagakure,
Myobokuzan
Kullandığı Elementler:
Katon,
Doton

Jiraiya, Üçüncü Hokage (Sandaime Hokage) olan Sarutobi'nin Sannin lakabını taşıyan efsanevi üç öğrencisinden birisidir. Jiraiya aynı zamanda Konoha'nın Sarı Şimseği (Yellow Flash) lakaplı Dördüncü Hokage (Yondaime Hokage)'nin, Nagato (Pain), Yahiko ve Konan'ın hocasıdır. Jiraiya'nın en son ünlü öğrencisi ise Naruto'dur.

Jiraiya kurbağalara dayalı ninja tekniklerini kullandığı için aynı zamanda Gama Sennin (Kurbağa Keşişi) olarak da bilinmektedir. Tabii, genç kızlara olan zaafından dolayı Ero Sennin (Sapık Keşiş) olarak da bilinmektedir. Bu lakabı ona Naruto vermiştir.

Jiraiya küçüklüğünden beri Tsunade'ye ilgi duyar ama Tsunade tarafından reddedilmesinden dolayı güçlenmek ister. Güçlü bir shinobi olunca bütün kızları etkileyebileceğini düşünür. Bu isteği onu kurbağalar dağına götürür. Anlaşma yapmadan çağırma tekniğini(Kuchiyose no Jutsu) kullandığı için kurbağalar dağına gider ve oraya kendi rızasıyla giren ilk insan olur. Burada iken Senjutsu'da ustalaşmış ve Dağ'daki Oogama-Sennin (Büyük Kurbağa Keşiş) tarafından ileride hayatını kitap yazarak geçireceğine ve Eğiteceği öğrencilerden birinin dünyanın kaderini değiştireceğine dair kehanette bulunur. Nitekim öylede olur ve Jiraiya kitap yazarak dünyayı gezmeye ve dünyayı değiştirecek öğrencisini aramaya başlar bir yandan da shinobi dünyasındaki nefrete karşı bir çözüm bulmaya çalışır. Jiraiya herkes tarafından sevilen ve saygı gösterilen bir shinobidir ve Orochimaru'nun Jiraiya'yı salak gibi görmesi, Itachi'nin Kisame ile birlikte saldırsalar bile Jiraiya'yı kendilerinin ölmesi karşılığında öldürebileceklerini söylemesi ve Orochimaru'nun Itachi'den korkması Jiraiya'nın gücü hakkında akıllarda birçok soru işareti bırakmıştır. Ayrıca Jiraiya, Orochimaru köyü terk ettiğinde onu geri getiremediği için hep pişmanlık duyar ve bu nedenle kendisinin iyi bir shinobi olamadığı söyler.

Jiraiya sadece Naruto ve 4. Hokage'yi değil Amegakure'den 3 öğrenciyi de eğitmiştir. 3 Sannin'in Hanzo ile olan savaşından sonra Jiraiya, Yahiko, Nagato ve Konan'ı bulur ve Amegakure'de kalarak onları eğitir ve iyi shinobiler haline getirir. Yahiko Amegakure'yi daha iyi bir yer haline getirmek için Akatsuki'yi kurar ama Yahiko öldükten sonra lider Pain(Nagato) olur ve grubun amacını değiştirir. İlerliyen zaman içinde Jiraiya Pain ile karşılaşır ve ona karşı savaşırken Pain'in 3 bedenini de haklamasına rağmen bu kişiler Naraka Path tarafından onarılır. Jiraiya rahatlıkla kaçabilecekken Pain'in sırrını bilmeyen bir kimse onu asla yenemez diyerek kalıp savaşmıştır. Pain'in Kuchiyose No Jutsu (Çağırma Tekniği) kullanan bedenini ve Amegakure'li bir Shinobi'yi bir kurbağanın içinde Konoha'ya gönderir. Ölmeden önce ise gerçek olan aralarında değildi metnini veren bir şifreli mesaj bırakmıştır. Bu şifreyi Fukasaku adlı Kurbağa öğretmeninin sırtına kazımıştır. Bu şifreyi çözen kişi ise tabiiki Uzumaki Naruto olur. Hayatta olmasa bile bıraktığı bilgiler sayesinde Pain'in yenilmesinde hatta Naruto'nun Nagato'yu ikna etmesinde çok önemli bir rol oynamıştır.

Orochimaru



Orochimaru, Konohanın en iyi shinobilerinden olmasına rağmen kaçak ninja olup, Akatsukiye katılmış daha sonra Konohaya saldırmıştır.

Yaşı: 54
Boyu: 172 cm
Kilosu: 57.3 kg
Sınıfları: Missing-nin, Sannin
Takımları: Hiruzen Takımı, Orochimaru Takımı, Sanninler
Bağlılıkları:
Konohagakure,
ANBU Kök,
Akatsuki,
Otogakure,
Ryūchidō
Kullandığı Elementler:
Doton,
Futon

Orochimaru, Sarutobi'nin yani Üçüncü Hokage'nin öğrencilerinden, efsanevi üç Sannin 'den birisidir. Diğer iki Sannin olan Tsunade ve Jiraiya'ya göre daha zeki ve yetenekli olmasına karşın, çarpık ve sapkın bir kişiliğe sahiptir. Yeteneklerinden dolayı Sarutobi, Orochimaru'nun kendi yerini almasını arzu etmişti. Ama kişiliğinden dolayı onun yerine Konoha'nın Sarı Şimşeği Dördüncü Hokage olarak seçildi. Sarutobi ne kadar düzelmesini dilediysede daha sonradan ortaya çıktığı üzere Orochimaru'yu doğru yola sokması mümkün olmadı.

Orochimaru'nun bir vakit en çok ilgilendiği alanlar yasak olarak adledilen tekniklere yönelik alanlardı (çalışması sırasında ölüme sebebiyet verebilecek teknikler). Orochimaru yasak tekniklerle ilgili çalışmaları sonucunda ölümsüzlük olarak da nitelendirebilecek bir teknik geliştirdi. Bu teknik sayesinde akıl ve ruhsal gücünü başka bir bedene aktarıp, o bedeni kendi yeni bedeni olarak kullanabilme yeteneğine sahip oldu. Orochimaru'nun diğer yetenekli olduğu alansa yılanlara yönelik teknikler, örneğin, değişik güçte ve ebatta yılanları çağırabiliyor, dilini yılan gibi uzatabiliyor, kısmi olarak yılana dönüşebiliyor. Orochimaru'ya güç katan diğer bir özelliği ise içinde taşıdığı özel güçlere sahip kılıcı, Kusanagi. Bu kılıç çok sağlam ve güçlü olmasının yanında Orochimaru tarafından uzaktan kontrol edilebilme özelliğine de sahiptir.

Tsunade



Yaşı: 55
Boyu: 163.1
Kilosu: 48.9
Sınıfları: Medik-nin, Sannin
Takımı: Hiruzen Takımı
Rütbesi : Kage
Akademiyi Bitirme Yaşı : 6

Kendisi 1. Hokagenin torunu olur. Çok sevdiği kardeşi ve sonradan tanıştığı Dan'ı (sevgilisi olur) kaybedince hayata küsmüştür. Yaptığı tek şey artık kumar oynamaktır ki bu konudada pek başarılı değildir. Lakabı "efsanevi enayi". Kardeşi ve sevgilisinin en büyük hayali hokage olup sürmekte olan savaşa son vermekti. İkiside bunu gerçekleştiremeden ölmüştür.

Naruto ve Jiraiya, Sasuke'yi iyileştirsin diye Tsunade'yi aramaya çıktıklarında, Tsunade Naruto'yu görünce yeniden umutlanmaya başlar. Naruto da küçük kardeşini ve sevgilisini görür. Çünkü Naruto asla pes etmez ve en büyük hayali bir gün Hokage olmaktır.

Sakura görevlerde ve diğer şeylerde her zaman Sasuke ve Naruto'ya yük olduğunu düşünmekteydi.

En son çıktıkları görevde Naruto'nun kendisini korumak için hayatını tehlikeye atması onun için son nokta omuştur. Tsunade'nin yanına giderek ondan kendisini eğitmesini istemiştir.

Tsunade eğitimde 2 özellik aramaktadır. 1. Chakra kontrolü çok iyi olmalıdır, 2. uğruna savaşabileceği bir nedeni dayana bileceği bir güç olmalıdır. (örneğin: kendisi kardeşinden ve sevgilisinden güç almaktadır) Tsunade sakuranın chakra kontrolünün iyi olduğunu duymuştur. Sasukeye duyduğu sevginin büyüklüğünü ve Naruto'nun arkadaşlığını da ekleyince Sakura'nın çok iyi olabileceğine inanmış ve onu eğitmiştir ve hokageliğe devam etmiştir.




Her biri kendi köyünün en güçlü ninjası. Bu bile ne kadar kudretli olduklarına bir göstergesidir.

5. Mizukage=Mei Terumi-> Kekkei Genkai ve elementsel jutsular anlamında belki de ekibin en iyisi
3. Tsuchikage=Ônoki->Lider. Ekibin en kudretlisi, yaşlısı, tecrübelisi ve de iradelisi. Jinton, ağrlık değiştirimi gibi jutsularının yanı sıra uçabilmesi ona müthiş bir avantaj sunmaktadır.
5.Kazekage=Gaara-> En genç Kage ünvanını elinde tutan ve devasa miktarlarda Kum(rüzgar) bazlı jutsular kullanan hatta kum Sayesinde uçabilebilen biri. Ekibin en genci
4.Raikage=Ay-> Saf güç ve Hızın kombinasyonu olan devasa, çakraya sahip.. Hem savunmasını hem de saldırı kaynağını yıldırım çakrası zırhı ve hızı oluşturmaktadır.
6.Hokage.Danzou(Resmi olarak kage oldu-olmadı ama iadre edin.)

4.Raigake
Babasının ölümüyle raikage'lik koltuğuna oturmuştur. Babası gibi çok hızlı ve güçlüdür. Yaşayan Ninjalar arasında en hızlı Ninjalardan biridir. Partneri ve üvey kardeşi Killer B ile çifte kement tekniğini kullanırlar. Dördüncü Ninja savaşında Ninja birliklerine baş komutanlık yapmaktadır. Uchiha Sasuke ile olan savaşında sol kolunu kaybetmiştir. Uchiha Sasuke, Amaterasu ile A'nin kolunu yakınca kolunu kesmek zorunda kalmıştır. Karin tarafından çakra seviyesinin nerdeyse bijuu kadar olduğu söylenmiştir. Savaşlarını kaba kuvvet ile bitirmeyi amaçlar. Raiton zırhı ile Chidori neredeyse işe yaramamaktadır. Seride ki en hızlı ninjalardan biri olarak nitelendirilir.

Shunshin no Jutsu
Daburu Rariatto
Doroppu Kikku
Erubō
Girochin Doroppu
Aian Kurō
Rariatto
Raigā Bomu
Raigyaku Suihei
Raigyaku Suihei Choppu
Raiton no Yoroi
Raitoningu Sutorēto


Gaara
Gaara kumu işleyip (Elini bile sürmeden sadece isteyerek) yönetebilme yeneteneğine sahip. Gaaraya annesi tarafından verilen özel yetenek sebebiyle,Gaara’nın Suna no Tate (Shield of Sand, kum kalkanı) kullanmasına bile gerek kalmadan, kum ayrıca ,kendiliğinden,onu yaralanmalarda korumaktadır, Ancak bu durum temelde Gaara’yı neredeyse (hand-to-hand combat, yakın dövüş teknikleri) Taijutsu‘yu kullanamaz hale getirmektedir. Gaara neredeyse sürekli olarak sırtında Su kabağından yapılmış büyük bir su kabı taşır. Ancak, su yerine içinde, çok fazla miktarda, öldürdüğü insanların kanına bulanmış ve kendi çakrası ile güçlendirilmiş kum bulunmaktadır. Gaara herhangi kumu kolayca denetimine alabilmesine ve hatta yerin içindeki mineralleri kullanarak o yerden kendisine kum üretebilmesine rağmen, en iyi denetleyebiliği kum sırtındaki kapta taşıdığı kumdur. Bahsedilen bu kumla beraber, Gaara yalnızca kum ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda saldırılarında hem hız hem de güç yönünden artırır .

Gaara'nın tekniklerinin tamamı kuma dayalıdır, çoğu basit saldırı ve savunma tekniği olmasına rağmen, havada uçmak(Sabaku Fuyū, Desert Suspension,Çöl asılımı) ve casusluk yapmak (Daisan no Me,Third Eye,Üçüncü göz), dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılabilirler. Gaara savaşırken genellikle, Sabaku Kyū (The Coffin of Crushing Sand, Ezen Kum Tabutu) tekniğini ve ardından Sabaku Sōsō (Imploding Sand Funeral,Yalvaran kum cenazesi) tekniğini, kullanır. Saldırılarının çoğu küçük ölçekli olsa da, Gaara Ryūsa Bakuryū (Quicksand in the Style of a Waterfall, şelale şeklinde yutan kum) tekniği ile ortalığı altüst edebilir.

Gaara'nın ana savunması Suna no Tate (Shield of Sand, Kum Kalkanı) dır. Gaara’yı iradesi dışında bile tüm zarardan korumaktadır, ancak yine de yüksek hız ve güç ile aşılabilir (ilk olarak Rock Lee sonunda Uchiha Sasuke tarafından aşılmış olduğu üzere).Bu kumdan Kalkan başarısız olsa bile, Gaara’nın başka bir savunması daha var: Suna no Yoroi (Armour of Sand, Kum Zırhı). Gaara’nın vüdcunu saran yüksek bir basınçla sıkıştırılmış kumdan bir şerittir. Bu Gaara’ya neredeyse geçilmez bir savunma sağlarken, Gaara'nın çakrasından ve dayanma gücünden büyük oranlarda tüketmektedir.Bu yüzden, Gaara geçilmez savunma için Kum Küresi kullanmaktadır, bu teknik daha az çakra tüketmesine karşın Gaara’yı Kürenin merkezine yerleştirmektedir.Ve O'nun tek aşkı kendisidir.

Mei Terumi
Kekkei genkai sahibi (Yōton, Futton) güçlü bir ninjadır. Doğal yapısı itibarı ile üç farklı çakra tipine sahiptir. (Ateş, Su ve Toprak) Ateş ve toprak çakralarını karıştırıp "Yōton" elementini, ateş ve su elementlerini karıştırarak "Futton" elementini oluşturabilmektedir. Yōton, ağzından istediği hedefe doğru yönlendirebildiği çok akışkan ve çabuk katılaşan bir lavdır. Futton ise ağzından bulunduğu ortama bıraktığı asidik bir sisdir. Kendisi aynı zamanda asidik sisin etki alanını ve pH değerini de kontrol edebilmektedir.



Dövüş Mekanı:


Dövüş Kuralları:Orochimaru en yeni hali Hashirama hücrelerine sahip,edo tensei yok.Kurbağa kuchiyoseleri Jiraiyada hepsi.Jiraiya direk sennin modda başlıyor savaşa.Tsunade ise gücü 5 kage vs Madara savaşındaki gibi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sasuke bile hepsiyle başa çıkmıştı tek başına. Daha ems yeni ortaya çıkmıştı üstelik.

bence jiraya ve orochimaru çok etkili karakterler,
karşı tarafta itachi olsaydı bir nebze ama şuanki haliyle sanninler kazanırlar
Karşı tarafta İtachi olsa mı? Tekleye tekleye giderdi kageler kumda oynardı o an. Orochimaruya tek Jiraiyaya 1,5 Tsunadeye yarım atar 3 vuruşta hallederdi.

mesajını biraz daha açık yazsan hiç birşey anlamadım
karşı tarafta itachi yi de ekleseydik kazanma şansları olabilirdi .bu vs ye göre karşı tarafın kazanma şansı yok
İtachiyi eklersek vsde tartışacak bir şey kalmaz. İtachi tek olsa bile sanninlerin kazanma şansı çok az. 5 kage güçsüz haklısın ama İtachi bu gruba bir kaç gömlek üstün gelir.

bu şekilde düşünüyorsanız . benim diyecek başka birşeyim yok
Evet o şekilde düşünüyorum.
Edit: İtachiyi atlarsak bu vs sanninlerin.
 
bu şekilde düşünüyorsanız . benim diyecek başka birşeyim yok
Kardeşim bu forum da illa bir taraf tek atacak, senin daha iyi bilmen lazım.:S
Güçler gayet denk.
Sanninler avantajları; ninja dünyasının en iyi takımı. Tsunade gerçekten çok iyi heal yapar.
dezavantajları;3 kişiler
Kageler avantajları; 5 kişiler. Ninjutsu repuartuvarları geniş. 2 kekkei genkai ve 1 tane kekkei tota kullanıcıları var.
dezavantajları; Sağlık basacak kişi yok takımda.
 
Kardeşim bu forum da illa bir taraf tek atacak, senin daha iyi bilmen lazım.:S
Güçler gayet denk.
Sanninler avantajları; ninja dünyasının en iyi takımı. Tsunade gerçekten çok iyi heal yapar.
dezavantajları;3 kişiler
Kageler avantajları; 5 kişiler. Ninjutsu repuartuvarları geniş. 2 kekkei genkai ve 1 tane kekkei tota kullanıcıları var.
dezavantajları; Sağlık basacak kişi yok takımda.
Bu arada kendi konunu saptırma çok İtachiyi katmayın bence bu işe.
 
Sanninleri Severim Ama bu vs 1 vs 1 şeklinde olsa bence sanninler alir ama 5 vs 3 te kageler 1 tik üstün gibi bilemiyorum gönlüm sanninler kazansin istiyo ama kagelerde armut değil sonuçta hanzo en iyi halindeyken sanninlerle vs atsa acaba ne olurdu neyse seri sona erdi :( Oyum Kagelere
Ekleme : Saçmaliyodu falanda devam etse keşke boşluk hala dolmadi op bitincede artik komple birakirim manga okumayi zirvede birakmak lazim
 
İki tarafta çok eşit ancak jiraiya etkeninden dolayı ve tsunadeye güvenimden dolayı bastım sanninlere.
 
Şimdi Tsunade vs Raikage desek (ki bence Raigake avantajlı burada), diğer tarafta Orochimaru ve Jiraiya'nın ikişer kişi alması lazım,

Orochimaru vs Danzou + Mei Terumi

Jiraiya vs Ônoki + Gaara

Şu yukarıdaki gibi olsa eşleşmeler kageler alır, tamam sanninler falan iyi hoşta bu adamlar diğerlerini ikiye bir alıyorsa zaten yaşamasın diğer köyler..
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık