Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Donquixote Rosinante †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 223 81.1%
  • Sevmem

    Kullanılan: 52 18.9%

  • Kullanılan toplam oy
    275

Donquixote Rosinante (Donkihōte Roshinante) eskiden Dünya Asilleri'nden olan Donquixote Hanesi'nin bir kolunun torunlarından biri, Donquixote Homing'in ikinci oğlu ve Donquixote Doflamingo'nun küçük kardeşiydi. Hanesi Kutsal Ejder unvanını bırakıp parya olduktan sonra normal halk içinde yaşamaya başlayınca, Rosinante de Doflamingo'nun emrinde Donquixote Korsanları'nda Corazon takma adı ile üst düzey yöneticilik yapmıştır.

Gerçekte ise Doflamingo'yu durdurmak için gizli görevde olan bir Denizci Komutanıydı. 13 yıl önce gerçek kimliği eski Corazon olan Vergo tarafından tesadüfen keşfedilmiş ve bu yüzden Doflamingo tarafından öldürülmüştür.

Rosinante, Kehribar Kurşunu Sendromu nedeniyle sayılı günü kalmış olan Trafalgar D. Water Law'u Donquixote Korsanları'ndan kurtarmış ve görevini bir kenara bırakarak onu tedavi ettirebilmek için uğraşmıştır. Bir şekilde Operasyon Meyvesi'ni elde ederek zorla Law'a yedirmiş ve ona kendini kurtarma şansı sağlamıştır.

Görünümü

Rosinante, 10 yaşındaki Law'un beline bile ulaşamadığı kadar uzun boylu bir adamdı. Yetişkinliğinde ağabeyi Doflamingo ile karşılaştırılabilir bir boya sahipti. Doflamingo'nunkinden daha uzun altın sarısı saçları, soluk bir teni (mangada tıpkı Doflamingo gibi daha esmerdir) ve keskin, kırmızımsı kahverengi gözleri vardı. Kenarlarından kalp benzeri iki şeklin sarktığı koyu kırmızı bir başlık takar, bej renkte kot pantolon (animede beyazdır), her tarafında pembe kalpler olan beyaz bir gömlek ve Doflamingo'nunkine çok benzeyen koyu mor renkte tüylü bir palto giyerdi. Ayakkabıları kıyafetleri ile son derece uyumsuzdu.
Gözlerinde ve ağzında dövmeler (veya makyaj) vardı. Ayrıca Law ile altı aylık yolculuğuna çıkmadan önce güneş gözlüğü takıyordu.

Rosinante çocukluğu boyunca gözlerini saçları ile kapatmıştır Mary Geoise'tan ayrılmadan önce, tipik bir Kutsal Ejder gibi giyinirdi ve saçları da tıpkı onlarınki gibiydi. Statüsünü kaybettikten sonra saç modeli de değişmiştir. Katlanmak zorunda kaldığı zorlu yaşam tarzı nedeniyle basit ama güzel görünen kıyafetler giymiş ve yırtık pırtık bir kravat takmıştır. Kutsal Ejderler'den ve savaşlardan dolayı çok zarar görmüş yerel halkın elinde işkence gördüğü için vücudunun her yerinde yara izleri oluşmuştur Denizciler'e katıldıktan sonra standart öğrenci üniforması giymiştir.

Kişiliği

Law, Rosinante ile ilk tanıştığında onun çocuklardan nefret ettiği söylenmiştir. Özellikle de Baby 5 ve Buffalo'nun kötü niyetli şakalarına şiddetle tepki verirdi. Law'u ilk gördüğünde onu pencereden aşağı atmıştır. Aslında Rosinante tüm bunları çocukların tayfaya katılmasını engellemek için yapıyordu, ancak Baby 5, Buffalo, Dellinger ve Law'da bunu başaramamıştır.

"Senin beni vurmana imkan yok, babamıza çok benziyorsun." -Doflamingo

Rosinante çocuklardan hoşlanmayan, şiddet yanlısı bir adam gibi görünmesine rağmen, Doflamingo'nun bir canavar olduğuna inanan ve çocukların Doflamingo'yu takip etmemelerini umarak onlara kötü davranan, babası gibi nazik ve iyi niyetli bir adamdı (bunu Doflamingo da kabul eder). Annesinin öldüğünde ve Doflamingo bir okla vurulduğunda ağlamasından anlaşılacağı üzere, öz ailesini çok seviyordu. Nezaketinden dolayı, tipik bir Kutsal Ejder gibi davranmazdı. Bu yüzden Doflamingo'yu durdurmayı kendine görev edinmiş ve bu bağlamda bir Denizci olarak gizlice onun tayfasına katılmıştır. Aynı sebepten kendisini sırtından bıçaklayan Law'a karşı herhangi bir kin beslememiş ve hatta yaptığını kimseye söylemeyerek bağışlayıcı biri olduğunu da göstermiştir. Law ona gerçek adını açıkladığında endişelenmiş ve içinde bulunduğu tehlike konusunda onu uyarmıştır. İnandığı şeyler uğruna hem Doflamingo'yu, hem de Denizciler'i görmezden gelebilirdi. Law'un hastalığını tedavi edecek bir doktor bulmak için Kuzey Mavi'yi karış karış gezmiş, Law'un Flevance'tan asla kurtulmaması gereken biri olduğunu söyleyen önyargılı doktorlara şiddetle saldırmıştır. Rosinante, aşırı yöntemlerine rağmen, empati ve cesaretinden dolayı Denizciler'in Mutlak Adalet doktrinine bağlı kalmak yerine kendi ideallerini takip etmiş gibi görünmektedir.

Diamante, Rosinante'yi başına gelenler yüzünden konuşma yeteneğini kaybetmiş, pek akıllı olmayan ve hiçbir şeye odaklanamayan biri olarak tanıtmıştır. Ancak Rosinante kendisinin böyle biri olduğu algısını yaratmak için bilerek bu şekilde davranmıştır, zira konuşabilmesinin yanı sıra oldukça zeki bir adamdı. Law'un tam adını duyunca, onun bir D. olmasının önemini bildiğinden sessizliğini bozmak zorunda kalmıştır.

Konuşmaması ve çocuklardan hoşlanmaması, gerçek kimliğini gizlemek için yaptığı şeyler olsa da, sakarlığı gerçekti. Her seferinde Baby 5 ve Buffalo'nun şakalarına kanması bu yüzdendi. Sigarasını yakacağı zaman, sakarlığı nedeniyle yanlışlıkla kendi paltosunu da tutuştururdu.

Yetenek ve Güçleri

Donquixote Hanesi'nin bir koluna mensup olan Rosinante bir Dünya Asili'ydi ve bu yüzden politik haklara, canının istediğini yapmaya, neredeyse sınırsız bir servete ve istediği kişinin üzerine bir Denizci Amirali göndermeye muktedirdi. Babası Dünya Asili olma unvanından vazgeçince, Rosinante de bu ayrıcalıklarını yitirmiştir.

Donquixote Korsanları'nın eski bir üst düzey üyesi olan Rosinante, tayfanın Kupa koltuğunda otururdu. Bu koltukta oturuyor olması, onun güçlü biri olduğuna kanıttır. Tayfada başka birçok kıdemli üye ve asker olmasına rağmen, emir-komuta zincirinde diğer üst düzey yöneticiler ile birlikte tayfada Doflamingo'dan sonraki ikinci kişiydi.

Rosinante bir Denizci Komutanı olduğundan, kendinden alt rütbede olan herkese emir verebilirdi, ancak doğrudan bir amirale bağlı olduğundan, rütbesinin üzerinde bir ayrıcalığa da sahip olma ihtimali vardır.

Rosinante, Baby 5 ve Buffalo'nun şakalarına kandığı ve sigarasını yakmaya çalışırken kendisini de yaktığı için beceriksiz, konsantrasyonu olmayan ve aptal biri olarak görülüyordu. Yine de muhtemelen soyundan dolayı onun tayfada üst düzey bir üye olacak kadar yetenekli olduğunu söylemiştir. Aslında Rosinante gerçek kimliğini herkesten gizlemiş ve Şeytan Meyvesi güçleri ile herkesi dilsiz olduğuna inandırmıştır. Bunlara ek olarak bir Şeytan Meyvesi kullanıcısı olduğunu da saklamayı başarmıştır. Adında D. olanların Doflamingo'nun yakınında olmamaları gerektiğine inanıyordu. Tüm bunlara rağmen doğası gereği, gerçekten de sakardı.

Fiziksel Yetenekleri
Rosinante, çocukken bile öfkeli halkın işkencelerine dayanacak olağanüstü bir dayanıklılığa sahipti. Law tarafından sırtından bıçaklandıktan sonra, herhangi bir tedavi görmeden o günü geçirebilmiştir. Beceriksizliği yüzünden sürekli yere düşmesine ve kendisini yakmasına rağmen aldığı hasardan etkilenmezdi ve bu durum onun inanılmaz bir acı toleransı gösteriyordu. Defalarca kez vurulmuş ve Vergo'nun Haki ile güçlendirilmiş vuruşlarından ağır şekilde dayak yemiş (Vergo onu öldürmeye çalışmadığını söylemiştir) olsa da, Law ile birlikte kaçmayı başarmıştır. Animede ciddi şekilde yaralı olmasında rağmen; Gladius'un atışlarından, Diamante'nin kılıcından ve çevik dövüş sanatı ustası Lao G'nin yumruklarından sakınabilecek kadar hızlı olduğu gösterilmiştir. Dahası Trebol'un patlayıcı saldırılarına, Pica'nın devasa golem formundaki acımasız ezme saldırısına ve Diamante'nin sopasının sert darbesine dayanabilmiş ve tüm bunların üzerine Gladius tarafından acımasızca tekmelenmiştir. Ağır yaralı haldeyken Doflamingo tarafından da defalarca vurulduktan sonra bile, Law kendi başına kaçabileceği kadar uzağa gidene kadar Şeytan Meyvesi güçlerini aktif halde tutabilmek için büyük bir irade sergileyerek ölmemiştir.

Beceriksizliğine rağmen yetenekli ve güçlü bir dövüşçüydü, Donquixote Korsanları'nda Vergo'nun yerini alabilecek kapasitedeydi. Diamante bile onun dövüş konusundaki yeteneklerini kabul etmiştir. Operasyon Meyvesi'ni elinden alabilmek için Diez Barrels'ı tek bir tekmeyle yere serebilmiştir.

Şeytan Meyvesi
Rosinante, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Sakinlik Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde her türlü sesi engelleyebiliyordu. Meyvesi kendisine savaşlarında kullanabileceği bir güç sağlamıyor olsa da, farklı şekillerde fayda sağlamıştır. Meyvesinin gücü ile gizli operasyonları ses çıkarmadan yürütebilmiş, operasyonunun durumunu rapor edebilmiş ve duyulma riski olmadan özel görüşmeler yapabilmiştir. Bu yönden meyvesinin gizli bir Denizci muhbiri için inanılmaz derecede faydalı olduğu kanıtlamıştır. Yine meyvesinin gücü sayesinde insanları dilsiz olduğuna inandırabilmiş ve uyku sorunlarının üstesinden gelebilmiştir.

Bunlara ek olarak kendisinin ve başkalarının çevresinde görünmez bir ses geçirmez alan oluşturabildi. Bu alanın içindekiler dışarıdan gelen sesleri duyamaz, dışındakiler de içeriden gelen sesleri duyamaz.

Rosinante belli bir mesafeye kadar top atışları ve patlama sesleri gibi normalde anında dikkat çekecek sesleri engelleyebilirdi. Bu tür olayların seslerini kesse de, patlamadan kaynaklanan şok dalgası veya patlamanın yarattığı yangından çıkan ışık halen algılanabilir kalır. Düşmanlarının kafasını karıştırmak için tüm ortam sesini kesebilirdi. Duymaya alışmış insanları mutlak sessizliği ile afallatabilirdi. Gücünü kullanarak korsanlarla dolu bir konağa girmiş, konağı havaya uçurmuş ve fark edilmeden bir Operasyon Meyvesi ile kaçmayı başarmıştır.

Silahları
Rosinante, Minyon Adası'nda Law'a Şeytan Meyvesi'nin yeteneklerini göstermek için bir bazuka kullanmıştır. Barrels'ın konağındaki bazı lambaları yok etmek için çakmaklı tabancadan yararlanmıştır. Ayrıca Operasyon Meyvesi'ni ele geçirdikten sonra, Barrels'ın tayfasına karşı patlayıcılar kullanmıştır. Ölmeden önce tabancasını kardeşine doğrultsa da, tetiği çekememiştir.

Ek Bilgiler

- Corazón kelimesi İspanyolcada "kalp/kupa" anlamına gelir, bu da Doflamingo'nun üst düzey adamlarının koltuk motifleri ile uyumludur.
- Rosinante'nin Denizci sicil numarası 01746 idi. Sayılar ters çevrilip okunduğunda 6, 4, 7, 10 - Ro, Shi, Na, Ten, yan, Rosinante kelimesi ortaya çıkar.
- İspanyol yazar Cervantes'in ünlü romanı "El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha"daki Don Kişot (Don Quixote)'un atının adı Rocinante'dir. Bu, Rosinante'nin soyadı olan Donquixote'a bir atıftır. Rocinante adındaki Rocin kelimesi İspanyolcada düşük kalitedeki atlar için kullanılan bir terimdir. At olan Rocinante de tıpkı Rosinante gibi sakardır.
- Vergo'nun kanun adamların içine sızmış bir suçlu ve Rosinante'nin suçluların içine sızmış bir kanun adamı olması benzer durumların işlendiği Infernal Affairs (Gizli İlişkiler) ve onun yeniden yapımı olan The Departed (Köstebek) filmlerinde yaşananlara benzemektedir.
- Rosinante'nin gözünün altındaki dövme, 1971 yapımı bir film olan A Clockwork Orange (Otomatik Portakal) filmindeki Alex karakterinin gözüne benzemektedir.
- Rosinante, 5. One Piece Popüler Karakterler sıralamasında 52. sıradadır.
  • 6. ankette 16. sırada yer almıştır.
  • 7. ankette ise 13. sırada yer alarak en popüler Denizci olmuştur.
- Rosinante'nin en sevdiği yiyecekler lahana, marul ve kuru eriktir, en sevmediği yiyecekler ise pizza ve ekmektir.
- Vivre Card - One Piece Görsel Sözlük'te Rosinante'nin boyu yanlışlıkla 435 santim olarak yazılmıştır.

Künye

Adı: Donquixote Rosinante
Okunuşu: Donkihōte Roshinante
İngilizce Adı (Viz): Don Quixote Rocinante
İngilizce Adı (FUNimation altyazısı): Donquixote Rosinante
İngilizce Adı (FUNimation dublajı): Don Quixote Rosinante
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 761, Anime 700
Bağlantıları: Denizciler (Eski), Donquxiote Korsanları (gizli), Dünya Hükümeti (eski)
Unvanları: Denizci Komutanı (Eski), Üst Düzey Korsan (eski), Dünya Asili (eski)
Doğduğu Yer: Kızıl Hat (Mary Geoise)
Yaşadığı Yerler: Mary Geoise (eski), Spider Miles (eski)
Takma Adı: Corazon (Jap. Korason)
Durumu: Ölü
Yaşı: 26
Doğum Günü: 15 Temmuz
Boyu: 293 cm
Kan Grubu: S

Şeytan Meyvesi
Adı:
Sakinlik Meyvesi (Jap. Nagi Nagi no Mi, İng. Calm Calm Fruit)
Anlamı: Sakinlik
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Donquixote_Rosinante
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Masum babasını öldüren Dof'a karşı olması ihanet değildir. Yapması gerekeni yaptı. Adamın da hasıdır.
 
Adamın ham maddesidir. Keşke Dof ölseydi de Rosinante yaşasaydı. Law da macerasını tamamlayıp onun yanına dönseydi. :(

Teşekkürler Smoker.
 
Serideki favori karakterlerimden. Adamın dibi. Görevini yaptı, öyle bir kardeşin aklına uymamakla en iyisini yaptı. Meyvesi de oldukça işlevsel. Karakter karizmatik, daha ne olsun.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık