Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Doc Q

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 69 60.0%
  • Sevmem

    Kullanılan: 46 40.0%

  • Kullanılan toplam oy
    115

Doc Q (Doku Kyū), Karasakal Korsanları'nın doktorudur. Doktor olmasına rağmen, ironik olarak sürekli hasta görünür ve hareket edebilmek için atı Stronger'a (atı da kendisi gibi hastadır) biner.

On Titan Kaptan'dan biridir ve Karasakal Korsanları'nın Dokuzuncu Gemisi'ni komuta eder.

Görünümü

Q, tayfasının diğer elemanları gibi oldukça büyük bir adamdır. Çoğunlukla atı Stronger'ın, atı da normal bir attan daha büyüktür, üzerindeyken görünür. Normalden daha uzun bir burnu vardır. Yüzü tıraşsızdır ve alnından gelen ve gözlerinin kenarlarından geçen mor renkte düz dövmelere sahiptir. Saçları uzun, kıvırcık ve kül sarısı renktedir. Solgun görünümü ve zorlukla hareket etmesi nedeniyle ölümün kıyısındaki birine benzer.

Üzerinde siyah renkte büyük bir kürk vardır. Kürkün kenarları beyaz halat ilmiklerine benzediği için, boynunda cellatların kullandığı türden bir halat varmış gibi görünür. Kenarları yamulmuş, geniş ve siyah renkte bir şapka takar. Kürkün içine boyun yakalı, koyu yeşil renkte bir hırka giyer. Ayrıca altındaki pantolon diz hizasına kadardır, bu yüzden kıllı bacakları belli olur. Ayakkabıları büyük, tokalı ve siyah renktedir. Sırtında uzun ve silindirik bir çanta taşır. Çantanın içinde dövüşürken kullandığı bir tırpan vardır. Q'nun tipi eskiden Vahşi Batı temalı eserlerdeki cenaze işi yapan adamlara benzer. Bunlara ek olarak siyahlar içerisine olması, solgun teni ve tırpan kullanmasından dolayı Azrail'i andırır., ki lakabının da bundan gelmesi olasıdır.

Çok hasta olduğu için, bu durum onun hareketlerine de yansır. Sürekli acı çeken ve yorgun bir hali vardır. Bazen konuşmasını tamamlayamadan öksürmeye başlar. Kronik hastalığı o kadar şiddetlidir ki, sık sık ağzından kan gelir. Tüm bu sağlık problemlerine rağmen, zaman zaman etkileyici bulduğu durumlara gülümseyebilir.

Kişiliği

Q, tayfasının geri kalanı gibi kadere karşı kuvvetli bir inanca sahiptir, fakat onların aksine şansı ve şanssızlığı daha ön planda tutar. Onun için insanlar sanslı ve şanssız olarak ikiye ayrılır; şanslı kişiler övgüyü hak ederken, şanssızlara acımak gerekir. Şanslı olarak addettiği kişiler için durum farklı bir hal alsa da, bu konudaki düşünceleri değişmez. Monkey D. Luffy'yi "şanslı" kategorisine koymuş, Marshall D. Teach planları doğrultusunda onun peşine düşmesine rağmen onun "şanssız" olduğunu düşünmemiştir.. Hasta bir vücudu olduğunu bilmesine rağmen, buna gülebilmektedir.

Yetenek ve Güçleri

Q, ölümcül bir kronik hastalığın pençesinde olmasına rağmen, çok güçlü bir korsandır. Karasakal Korsanları'nın sadece güçlü kişilerden oluşuyor olması, onun da güçlü biri olduğuna kanıttır. Karasakal, Dört İmparator'dan biri olduktan sonra Q, Karasakal Korsanları'nın Dokuzuncu Gemi kaptanlığına terfi etmiş ve bu durum ona kendinden alt rütbede olan herkese emir verebilme yetkisini kazandırmıştır.

Tıp Bilgisi
Tayfasının doktoru olan Q, gerektiğinde tayfa arkadaşlarına yardım edebilecek tıbbi becerilere sahiptir. Jesus Burgess, Sabo'nun Alev Meyvesi'nden büyük miktarda yara aldığında, Shiryu ve Laffitte'den Q'yu kendisini tedavi etmesi için getirmelerini istemiştir. Q, bir ısırıkta şiddetli bir şekilde patlayan elmalar yapabildiğinden yetenekli bir kimyager gibi görünmektedir. Etrafındaki insanları elmalarını yemeleri için kandırabilir ve patlayacak bir elmayı yiyen kişi korkunç bir şekilde ölür.

Fiziksel Yetenekleri
Q her ne kadar çocukluğundan beridir ölümcül bir kronik hastalıkla boğuşuyor olsa da, müthiş bir insanüstü fiziksel güce sahiptir. Fiziksel olarak aşırı güçlü olan Burgess ile birlikte epey büyük bir küreği çekerken görülmüştür. Zirve Savaşı esnasında Beyazbıyık'a tırpanı ile vahşice saldırmış ve ondan büyük miktarda kan dökülmesine neden olmuştur. Kocaman tırpanını tek koluyla kullanabilir ve art arda hızlı saldırılar yapabilir. Karasakal, 140.000.000 Beri ödüllü bir En Kötü Nesil korsanı olan Jewelry Bonney'yi zayıf olduğu gerekçesi ile tayfasına kabul etmemesinden, Q'nun oldukça güçlü bir adam olduğu anlaşılmaktadır.

Kronik hastalığına rağmen, olağanüstü bir dayanıklılığa sahiptir. Beyazbıyık'ın deprem şok dalgasından dolaylı ve daha sonra Daibutsu formundaki Sengoku'nun şok dalgasından doğrudan bir vuruş alsa da sorun yaşamadan ayağa kalkabilmiştir. Aslında Q'nun onu sık sık kan kusmasına neden olacak kadar güçten düşüren kronik hastalığa çocukken yakalanmasına rağmen bu yaşına kadar hayatta kalabilmiş olması bile büyük bir başarıdır. Magellan'ın ölümcül zehrine maruz kaldıktan sonra Shiryu'dan panzehir gelene kadar ölmemiştir. Karasakal Korsanları'nın diğer üyelerine kıyasla son derece hasta olan bünyesi göz önüne alındığında, bu durum bir başarı olarak kabul edilebilir.

Binicilik Yetenekleri

Q, kendi başına yürüyemeyecek kadar hasta olduğundan hareket edebilmek için daha çok Stronger isimli atına güvenir. Marineford'da, Karasakal Korsanları'nın Beyazbıyık'a yaptığı eşzamanlı saldırı sırasında da atına binerken görülmüştür.

Silahı
Q, silah olarak çift bıçaklı bir tırpan kullanır. Tırpanını ilk kez Beyazbıyık'ı öldürürken kullandığında ortaya çıkarmıştır.

Ek Bilgiler

- Q ile Hıristiyanlıkta bahsedilen "Mahşerin Dört Atlısı" adlı İncil figürlerinin dördüncü atlısı olan "Ölüm" arasında bazı benzerlikler vardır. "Ölüm" birçok tasvirinde Azrail'in kullandığına çok benzeyen bir tırpan kullanan, hasta ve solgun (veya gri) bir ata binen zayıf bir birisi olarak resmedilmiştir.
- Q ile Hiriluk arasına bazı benzerlikler vardır:
  • İkisinin de saç renkleri aynıdır ve yüzleri birbirine benzer.
  • Her ikisi de kimyada, özellikle insan vücudunun patlamasını sağlayan bileşikler üretmede uzmandır.
  • Her ikisi de ilk olarak Davul Krallığı'nda geçen geçmiş sahnelerde görülmüştür.
  • İkisi de suçludur. Q bir korsandır, Hiriluk ile hırsızdır.
- Q, 72.000.000 berilik ödülü ile Karasakal Korsanları'nın orijinal beşlisi içerisindeki en yüksek ödüle sahip olan kişidir.
- Q'nun en sevdiği yiyecek içinde patlayıcı olmayan elmadır.
- Jaya Arkı'nın ortasına kadar olan kısmı kapsayan One Piece Blue: Grand Data File'da, Q "Patlayan Elma Dağıtan Adam" (Bakudan ringo o kubaru otoko) olarak tanıtılmıştır.

Künye

Adı: Doc Q
Okunuşu: Doku Kyū
İngilizce Adı: Doc Q
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 223, Anime 146
Bağlantısı: Karasakal Korsanları
Unvanları: Korsan, Doktor
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Lakabı: Ölüm Tanrısı (Jap. Shinigami, İng. Death God)
İngilizce Lakabı: Azrail (Grim Reaper)
Durumu: Canlı
Yaşı: 28
Doğum Günü: 18 Ekim
Boyu: 342 cm
Kan Grubu: S
Ödülü: en az 72,000,000 Beri

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Doc_Q
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
ben bu adamı gereksiz biri sanıyordum ama pek güçlü gibi de değil veremli gibi sürekli kan öksürüyor
 
Ellerine sağlık Smoker'san !
Bu arada yenilenmişken 1 teori atıyım :D
Bence Doc Q Witch Doctor ! [ Yani Kara büyü felan yapıyor ve patlıyan elmada örnek ( pamuk prenses'den örnek ! ) ]
Ek olarak o 140.000 ß olayını çözemedim harbi varmıydı öyle biryer o zaman tayfadaki en ezik adam Zoro'ya eşit :D
 
Ellerine sağlık Smoker'san !
Bu arada yenilenmişken 1 teori atıyım :D
Bence Doc Q Witch Doctor ! [ Yani Kara büyü felan yapıyor ve patlıyan elmada örnek ( pamuk prenses'den örnek ! ) ]
Ek olarak o 140.000 ß olayını çözemedim harbi varmıydı öyle biryer o zaman tayfadaki en ezik adam Zoro'ya eşit :D
Ödülü fazla olan az olandan güçlü diye bir kanun oldugunu sanmıyorum :confused:
 
bu adam başta güçsüz görünerek bu ne lan dedirtip sonra hayvanlaşan biri sanırım karasakalda başta ilk darbeyi alıyor sonradan açılıyor bide adamın atıda hasta utanmasa adama kendini taşıtıcak :D
 
zaten aceten kaçarken bu doc-Q ve atı yere düşüyor bide tayfa onu taşıyor ayak bağı:ehe:
 
chopper ın rakibi ama chopper ın bunu yeneceğini sanmıyorum usopp filan yardıma gelip alır muhtemelen

çok sağol smoker:) adamı görünce içim kararıyor valla kaptanına çekmiş:D
 
bence bu adam vücuduna birçok hastalığın mikrobunu enjekte edip vücudunun bağışıklık kazanmasını sağlıyor. o hastalıklardan birine tayfası yakalandığında kendisinden aşı yapıp kullanabilir. bi de kara büyü değil de kimya kullanıyordur büyük ihtimal.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık