Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Ulti

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 45 65.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 24 34.8%

  • Kullanılan toplam oy
    69

Ulti (Uruti), Canavar Korsanları'nın en güçlü altı alt komutanları olarak görülen Uçan Altılı isimli ekibin bir üyesidir. Eylemleri nedeniyle Wano Ülkesi Arkı'nın destekleyici kötü karakterlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Koca Ana olarak bilinen Charlotte Linlin'den aldığı ağır bir saldırının ardından, Hasır Şapka Korsanları'nın rotacısı olan Nami'den yediği bir yıldırım saldırısı sonucunda yenilmiştir.

Görünümü

Ulti, ortalama boylarda, açık tenli genç bir kadındır. Sırtının ortasına kadar uzanan saçları vardır. Saçları yuvarlak gibi görünen tuhaf bir biçime sahiptir. Rengi mavidir, ancak aralarından pembe çizgiler geçer. Alnında tam ortadan ayrılan kâkülü vardır. Tayfanın birçok üyesinde olduğu gibi Ulti de boynuzlara sahiptir. Bu boynuzlar başının yanlarından çıkan keskin, yukarıya doğru kıvrılan, beyaz renkli, bir boğanınkine benzeyen türden boynuzlardır. İrisleri mor renkte olan iri gözleri ve uzun kirpikleri vardır. Yüzüne burnunu da kapatan, kenarlarında beyaz renkte dantel desenleri olan açık pembe renkte bir maske takar. Meyvesinin gücünü aktif ettiğinde bile maskesi yüzünde kalır.

Ulti, üst kısmı beyaz ve alt kısmı açık mavi renkte fırfırlı eteği olan mini bir elbise giyer. Omuzlarında da, kenarları beyaz, iç tarafı siyah ve dış tarafı açık mavi renkte olan bir kürk vardır. Kürkü mavi bir fiyonkla boynundan bağlıdır. Ayakkabıları ise koyu renkli ve yüksek topukludur.

Kişiliği

Ulti; cesur, kaba ve asabi biridir. Girdiği sözlü bir tartışmada asla geri adım atmaz ve onu rahatsız edenlere karşı şiddete başvurmaktan geri kalmaz. Kararsız bir ruh hali vardır. Arkadaş canlısı biriyken, aniden korkunç bir düşmana dönüşebilir ya da olgun davranmaya çalışırken birden çocuklaşabilir. İçinde bulunduğu grup olan Uçan Altılı'nın diğer üyeleri dahil, Queen ve hatta Kaido'dan bile asla çekinmez ve gerektiğinde onlara karşı ağır sözler kullanır. Kimseden korkusu olmadığını belli etmeyi sever. Ayrıca Kaido'ya karşı genel olarak son derece rahattır.

Ulti düşmanlarına karşı son derece acımasızdır. Onlara tereddüt etmeden vahşice saldırır. Hatta sinirlenirse çekinmeden bir çocuğa bile vurabilir. Arkadaşına zarar vermemesi için ağlayan Tama'ya sert bir tokat atmıştır. Saldırgan doğası nedeniyle düşman olarak gördüğü herkese karşı hızlıca saldırıya geçer. Hızlıca karar alıyor olsa da, devamında aceleci davranmaz. Monkey D. Luffy ile olan ilk çarpışmalarında onu ezmiş gibi görünmüştür. Bu yüzden etraftakiler Luffy'nin yenildiğini düşünen yorumlar yapmıştır. Buna rağmen Ulti tedbiri elden bırakmamış, Luffy'nin hakisinin izini sürmüş ve onunla olan savaşına devam edebilmek için dönüşüm geçirmiştir.

Ulti'nin biraz intikamcı bir çizgisi vardır. Kendisine ya da kardeşi Page One'a zarar veren kişi Ulti'den çok daha güçlü olsa bile, Ulti bunu asla umursamaz ve intikam almak için hemen yemin eder. Koca Ana kardeşinin işini bitirdiğinde aralarındaki güç farkı çok fazla olmasına rağmen doğrudan ona saldırmaya çalışmıştır.

Ulti konuşmalarının süslü görünmesi için belirli "trendleri" takip eder. Tam olarak tanıtılmadan önce, cümlelerini "olmak" anlamına gelen arkaik, kibar bir kopula (ve "gozarimasu"nun bir çeşidi) olan "gonsu" ile bitirirken görülmüştür. Açık şekilde tanıtıldıktan sonra aynı anlama gelen başka bir eski ve kibar ifade olan "arinsu" ile bitirmeye başlamıştır. Page One'a göre bu sadece Ulti'nin süslü bir hanımefendi gibi görünmeye çalışması yüzündendir. Zira Ulti sinirlendiği zaman kaba ve küstah bir ses tonuyla konuşmaya başlar. Daha nötr olan "watashi" zamirini kullanır, bu da onun olgun konuşma tarzının ne kadar yüzeysel olduğunu göstermektedir.

Yetenek ve Güçleri

Uçan Altılı isimli ekibin bir üyesi olan Ulti, tayfa içerisinde kendisinin astı olan herkese emir verebilir.

En güçlü altı alt komutandan biri olan Ulti, genç yaşına rağmen oldukça yetenekli bir savaşçıdır. 1,5 milyarlık ödüle sahip, En Kötü Nesil korsanlarından biri olan Luffy'ye olan bir tehdit oluşturacak ve onun kendi gücü hakkında yorum yapmasını sağlayabilecek kadar güçlüdür. Luffy'yi yakaladığında onu bilinen en güçlü formu olan Dördüncü Vites'i açmaya zorlamıştır. Ayrıca Nami ve Usopp'u neredeyse hiç uğraşmadan, saniyeler içinde yenmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Küçük yapısına rağmen Ulti'nin fiziksel gücü, dinozor formuna dönüşmeden bile muazzam derecededir. Fiziksel gücünün fazlalığı, onun kendine özgü saldırı tekniği olan aşırı derecede güçlü kafa atışlarından net olarak görülebilir. Kafasını inanılmaz bir güçle öne doğru itebilir ve kafasıyla yaptığı vuruşlar bir topun patlamasına benzer. Ulti, sadece insan formundayken bile, muazzam bir güce sahip olan Luffy'yi kafa kafaya yaptıkları çarpışmada alt etmeyi başarmıştır. Yaptığı vuruşun etkisiyle şiddetli bir şok dalgası yaratmış ve Luffy'yi geri uçurmuştur. Ancak Luffy bu yediği darbeden herhangi bir hasar almamıştır.

Ulti'nin kafa vuruşlarının bir düşmanın kafatasını parçalayabileceği veya tamamen ezebileceği kendisi ve başkaları tarafından birkaç kez dile getirilmiştir. Nami ve Usopp gibi fiziksel olarak daha zayıf düşmanlara karşı, Ulti'nin kafa vuruşlarının gerçekten de sakat bırakan yaralanmalara neden olur. Usopp'un kafatası yediği kafa vuruşu nedeniyle çatlamıştır.

Ulti çıplak şekilde yaptığı bu sert kafa vuruşlarından hiç etkilenmez (Silahlanma Hakisi'nin bunda etkisi olup olmadığı bilinmemektedir). Bu durum onun çok dayanıklı olduğunu da göstermektedir.

Şeytan Meyvesi
Ulti, Zoan türü bir Şeytan Meyvesi olan Ejderha Meyvesi'nin antik bir alt modeli olan Pakisepalozor Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü ile istediği zaman kendisini tam bir pakisepalozora veya bir insan-pakisepalozor melezine dönüştürebilir. Canavar Korsanları'nın birçok üyesi Ulti'nin tam pakisepalozor formunun çoğu düşmana karşı üstün gelecek bir güç olduğunu düşünmektedir. Ulti de bu formunu yalnızca ciddiye aldığı rakiplere karşı kullanır.

Ulti dönüşüm geçirdiği zaman zaten muazzam olan fiziksel gücü daha da artar. Tam pakisepalozor formunda, inanılmaz gücüne rağmen omuzlarından tutarak Luffy'yi hareketsiz hale getirebilmiştir. Ayrıca, bir dinozor olarak Ulti, normal Zoan kullanıcılarından çok daha dayanıklıdır. Yamato'nun ona doğrudan yaptığı Sekizli Gök Gürlemesi saldırısından sonra kısa bir süreliğine bilincini kaybetse de, hemen ayağa kalkabilmiştir. Ayrıca Koca Ana'nın yaptığı ve kendisini delip geçen bir lazer saldırısını yedikten sonra da yıkılmamıştır. Pakisepalozor formu Ulti'nin hareket kabiliyeti de arttırarak onun gözle takip edilemeyecek kadar hızlı bir şekilde etrafta dolaşmasını sağlar.

Ulti, hem insan-pakisepalozor melezi formunda, hem de tam pakisepalozor formunda son derece dayanıklı, süper kalın bir kafatası plakası kazanır. Bu da onun kendine özgü kafa atışı saldırılarında ona büyük bir avantaj sağlar.

Haki
Silahlanma Hakisi

Ulti, Silahlanma Hakisi kullanımında son derece yetkindir. Haki gücü ile alnını sertleştirebilir, bu da onun kafa vuruşlarının gücünü daha da arttırmasını sağlar. Güçlü bir Silahlanma Hakisi kullanıcısı olan Luffy ile ilk karşılaşmalarında, Luffy de Silahlanma Hakisi kullanmasına rağmen, kafa vuruşu çarpışmasında onu altedebilmiştir.

Gözlem Hakisi
Ulti, Gözlem Hakisi'ni de iyi bir şekilde kullanabilir. Kafa vuruşlarının ardından Luffy'nin hakisini algılayabilmiş ve onun hala hayatta olduğunu anlayabilmiştir. Ayrıca Yamato'nun kendisine doğru geldiğini hissedebilmiş, ancak kendisine yapılan saldırıyı zamanında engelleyememiştir.

Silahı
Ulti silah olarak gürz kullanır. Uzun bir sopanın ucundaki dikenli top ile rakiplerine vurabilir. Yamato'nun sopasını bununla karşılamıştır.

Ek Bilgiler

- Ulti'nin adı Macaristan'a özgü aynı isimli bir kart oyunundan gelmektedir. Bu durum, Uçan Altılı ekibinin isimlerinin kart oyunlarından gelen teması ile uyumludur.
  • Ulti'nin adı yarı hiragana, yarı katakana'dan oluşur, çünkü "-ti" sesi modern Japonca'da doğal şekilde mevcut değildir (hiragana Japonca dilindeki kelimelere özeldir).
  • Ulti'nin adı aynı zamanda "ultimate" kelimesinin ilk kısmına da benzer.
- Ulti, 7. Popüler Karakterler anketinde 56 sıradadır. Bu sıra onu Canavar Korsanları'nın en popüler üyesi yapmıştır.
- Ulti'nin mevcut sözel "tic" arinsusu, Edo dönemindeki oiranlar ile ilişkili "arinsu-kotoba" adlı bir sosyolektin parçasıdır. Örneğin aynı ifadeyi seride Komurasaki adıyla oiranlık yapan Kozuki Hiyori de kullanmaktadır. Ancak Page One, Ulti'nin normali ohisashiburi (görüşmeyeli uzun zaman oldu) olan sözü bozuk bir şekilde ohisashiburinsu olarak söylediğinde onun "arinsu-kotoba"yı düzgün konuşup konuşamadığını sorgulamıştır.
- Ulti'nin en sevdiği yiyecek kıvrık patatestir.
- Ulti, Uçan Altılı ekibi içerisinde görünür bir dövmesi olmayan tek kişidir.
- Bir çizim hatası nedeniyle 1012. bölümün dergi versiyonunda Ulti'nin maskesi çizilmemiş ve ağzı görünmüştür. Bu hata 100. Cilt'te düzeltilmiştir.

Künye

Adı: Ulti
Okunuşu: Uruti
İngilizce Adı: Ulti
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 977, Anime 982
Bağlantısı: Canavar Korsanları
Unvanı: Uçan Altılı
Doğduğu Yer: Büyük Hat
Yaşı: 22
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 4 Ocak
Boyu: 173 cm
Kan Grubu: XF
Ödülü: 400,000,000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Pakisepalozor Meyvesi (Jap. Ryu Ryu no Mi, Model: Pachycephalosaurus, Eng. Dragon-Dragon Fruit, Pachycephalosaurus Model)
Anlamı: Pakisepalozor
Türü: Antik Zoan

Hak Sahibi

Kaynak: Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık