Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Bir Garip Kulun Winamp Güncesi

Merhabalar. Tabiki günümüzde Winamp kullanmıyoruz ama sanırım sevdiğim eserleri sizinle, diplerine ufak bilgi notlarıyla beraber paylaşacağım bu konuya bu tür bir başlık hiçte fena olmadı. ( Kabul edin Winamp'ı görünce duygulandınız :) )

Händel-Passacaglia in G Minor :



George Friedrich Händel, en sevdiğim bestekar olmakla beraber müzik tarihine opera, oratoryo, kantata, düet gibi farklı türlerde onlarca eserle geçen Alman klasik batı müziği bestecidir. Ludwig van Beethoven Händel abimizin gelmiş geçmiş en büyük bestekar olduğunu söylemiştir. (Adam Beethoven, onun üzerine bize laf düşer mi hiç ?) Passacaglia dönemin eski bir İspanyol dansıdır. Händel abimizde bu dansı boş geçmemiştir. Bu eser insana garip bir keyif verirken bir yandanda hüzünlendirir.

Händel-Sarabande :


Händel abimizin boş geçmediği bir başka eski İspanyol dansı olan Sarabande. Az önceki garip bir keyif verirken bir yandanda hüzünlendirir demiştim ya, bu direk süründürür. Passacaglia üstünüzde ruhunuza iğne batıyormuşçasına bir etki bırakır, Sarabande ise direk Big Mom' dır.

Nikolai Rimsky Korsakov-Scheherazade:


Nikolay abimizin ailede denizcilik gelenekmiş. Gençliğinde denizcilik yaptığından ötürüdür ki Doğu kültürüyle tanışmış ve bestelerine bunu aktarmıştır. Bu eseri "1001 Gece Masalları" ndaki "Şehrazat" için bestelemiştir. Nikolay abimiz bir gün restoranın tekinde oturmuş yemek yerken bir anda aklına bu beste dank etmiş, garsondan ,istediği kutu kutu peçetelere eserin notalarını yazmıştır. (Tamamı 40 küsür dakika kadar sürüyor.) Doğu kültürünün ve müziğinin klasik repertuara en iyi aktarıldığı eser olduğunu düşünüyorum.

Cahit Berkay-Devlerin Aşkı:


Kimse Cahit Berkay' ın Türkiye tarihindeki en büyük film müziği bestekarı olduğu inkar edemez heralde. Bu bestesi ise benim en beğendiğim eseri. Zaten hepimizin kulakları bu esere aşinadır. Filmden bahsetmeden olmaz heralde. Devlerin aşkı filminde fakir ama gururlu Tarık abimizle fakir ama gurursuz Türkan' ın aşkları anlatılmaktadır. Bu iki gariban gençliklerinde birbirlerini severler. Fakat Türkan " Kimse sizinle tavuk dürüm yemek zorunda değil." tribine girerek Tarık abimizi terk etmiştir. Gel zaman git zaman Tarık abimiz epeyce zengin bir ensesi kalının hayatını kurtarır, taksicikten (Maden mühendisliğinden iktisatçıya kadar her türlü maharetlerini göstererek) ensesi kalın abimizin en yakın arkadaşı ve patronluğa terfi eder. Fakat kader ağlarını örer, ensesi kalın abimiz Türkan' a aşık olur. Tarık yurtdışından bi döner, Türkan. Türkan' ın tabiriyle Türkan' ı satın alan ensesi kalın abimiz Tarık' ıda kiralamıştır. Daha sonrası malum Tarık kendini viskiye, Türkan kendini dansa verir... Filmi aslında ilk sahneden son sahneye ezbere biliyorum desem yeridir. Her ne kadar Google' a "Devlerin Aşkı" yazınca "
Murat Yaprak feat Sevda Özkaran- Devlerin Aşkı" (ki bu durum Amerikanın oyunudur. Arkasında Avrupa vardır. Özellikle Hollanda ve Almanya) çıksada bu film efsanedir. Bu denli efsane olmasının sebebi yalnızca Türkan Şoray ve Kadir İnanır' ın performansları değil "Ensesi Kalın Abi" rolünü efsane oynayan rahmetli Savaş Başar abinin performansıdır.

Haendel-Menuet en sol mineur:


Bugün keşfettiğim (09.04.2017) ve konuyu güncellememe neden olan nacizane bir başka Haendel eserinin piano arjantasyonu. Daha yeni dinlemeye başladığım için sanırım yorum yapamayacağım ama tek kelimeyle muazzam... ( Haendel Abi işi biliyormuş ya !)

Kreisler-Liebesleid and Liebesfreud:




Aşkın Hüznü (Liebesleid) ve Aşkın Neşesi (Liebesfreud). Avusturyalı 19.yüzyılın en büyük violinistlerinden biri olan Fritz Kreisler tarafından bestelenmiş eserler. Derler ki "Aşk" sizin için hüzünlüyse Liebesleid'i, mutluluk doluysa Liebesfreud'u dinlermişsiniz.( Bize pek Liebesfreud dinlemek nasip olmadı. Bu konu Shigatsu Kimi Wa Uso' da işlenmişti.İşin daha kötüsü hayatımda gerçekten aşık olduğum tek insanla bu animeyi izlemeye başlamıştık. Tek yarım bıraktığım animedir...)

Rachmaninoff-Liebesleid and Liebesfreud:



Aynı eserlerin Rachmaninoff tarafından piyanoya arjante edilmiş versiyonları...

Mozart-Adagio Trio Greensleeves Harp, Flute, Cello:


Mozart' ın orjinalinde 2 klasik gitara bestelediği eserin arp, flüt ve çelloyla yorumlanmış şahane bir hali. Bu 2 gitara bestelenmiş eserin tek gitara arjantasyonu +9 klasik gitarist itemidir. Gitara başlayalı çok olmamış ben yakın zamanda çalabilmeyi becerme peşindeyim. :D:D:D

Beethoven-Für Elise:


Herkezlerin kulaklarının aşina olduğu bir eser. Elise' e mektup demekmiş Für Elise. Yıllarca evli, mutlu, çocuklu olan Beethoven Abiyle ilgili çok spekülasyon dönmesine sebebiyet vermiştir. Beethoven Abi'nin notlarından eserin ismini bulmuşlar. "Elise" isimli şahsiyetin evli, mutlu, çocuklu olan abimizin yasak aşkı olduğuyla alakalı çok geyik dönmüş. Sonradan anlaşılmış ki abinin yazı çok kötü. Orada "Für Elise" değilde "Für Therese" yazıyor. Yani adam kızına yazmış. (Adamın günahını almışlar bi sürü :alkis:)

09.04.2017 tarihinde güncellenmiştir...
 
Son düzenleme:
Güzel. Sarabande'yi keşfettiğime sevindim özellikle :) Bir yerlerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım. Winamp nostalji yaşattı ayrıca. Teşekkürler.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık