Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Beyazbıyık Korsanları vs. Marineford Denizciler

Savaşı hangi taraf kanazır?


  • Kullanılan toplam oy
    214
Peki. :d

Senin için önce ikş taraftaki ağır topları yazayım:


Garp, Sengoku, Kuzan, Sakazuki, Borsalino


Hasta Newgate, Marco, Oden, Jozu, Yami Teach

Hadi benim fikrimi geç Garp'ın prime'ını İmparator liginde görüyorsun, Newgate, yaşlı haki kullanamayan hasta haliyle hayatta İmparator ligi etmez senin biçtiğin seviyeyle bile o durumda aşağı yukarı denk olmaları lazım Garp ve Oyajinin. Yaşlı Odenle yaşlı Sengoku birbirlerini götürse Teach, Jozu ve Marco'ya karşı Sakazuki, Borsalino, Kuzan üçlüsü net ağır basıyor. Teachin beyazsakal performansıyla, Sakanın beyazsakal performansına bakmak yeterli. Zaten Teach gücünü gördüğü için savaşta ayağı götüne vuruyor. Yoksa kendi sınırını bilmediğinden Beyazsakala kafa tutuyordu savaşta dengesiz. Jozu, açık bulduğunda dudak kanatırken, Kuzan açık bulduğunda kolu aldı buna yorum yapmaya bile gerek yok Mangada olan şey. Marco amirallerle aşık atabilecek seviyede olsa da Jozu ve Teach onu kısa sürede yanlız bırakır. İş 3v1 dönünce kötü şeyler yapalar Marcoya.

Wanodan gelen adamlar ve Momoyla, Koramiraller eşleşir. Sulong Minkleri tek Jack alıyor. Amirallerden biri temizler. 9 Kına gelecek olursak. Onlar Marco tarafına en başından yardım etse de sonuç değişmez. Kaido'da yara izi bile bırakamadılar.

Sonuç olarak Tarafları tarttığında Denizcilerin kazanması imkansız değil. Korsan dersin eyvallahta, Denizci diyen boşa okuyor baya talihsiz bir yorum olmuş bence :/
Amirallerin karşısına sadece Bb, Jozu ve Marco'yu değil Ace, Momo, Denjiro, Ashura, Kawamatsu gibi adamları da koyabilirsin. 28 yaşındaki Oden'in genini taşıyıp her şeyin sesini duyan Momo'yu koramirallerle kapıştırırsan denizcilerin kazanma ihtimali doğar zaten haklısın :)

Büyükbaşlar birbirini götürür (Wb-Oden= Garp-Sengoku)

9 Kın'ın ilk 3'lüsü dışında kalan üyeleri koramiralleri temizler. Hem de rahatlıkla.

Momo, bahsettiğim potansiyeliyle bir amiral götürür.

Marco Kizaru'yu alır. Marco dediğimiz adamı en az filo amirali gücünde olmayan kimse yenemez. Herif sürekli yenileniyor. İki meyveli Teach'ten sağ çıkmış adamı X amiral yenemez.

Ee bir zahmet Bb gibi meyve iptali yapan biri varken Ace, Jozu, Ashura, Denji, Kawa, İnu-Neko ve Jimbe de bir amirali indirsin artık bırakın. Bi' salın yani zahmet olacak. Lutfennn.

Not: Buraya 1 amiral daha eklenseydi haklıydınız ama şu durumda denizciler kazanamaz.
 
Marineford savaşıyla ilgili pek dikkate alınmayan şey şu ki Beyazsakalın dengi olabilecek olan Sengoku ve Garp kılını kıpırdatmadı bile. Yani aslında denizciler o savaşta çok açık bir üstünlük sağladılar. Yami yamili Teach, Ace ve Oden de bu durumda pek fark yaratmayacaktır.
 
Bunu söylemem lazım. Denizciler kazanır diyenler bu seriyi boş yere takip ediyor.
Abi bu kadar kesin konuşman anlamsız bence. Marinefordda üzerinden Beyazsakal geçmiş bir Akainu, tayfanın geriye kalan tüm komutanlarıyla tek başına mücadele ediyordu. Sengoku-Garp ikilisi Beyazsakal-Oden ikilisini çok uzun süre oyalayabilir belki üstün bile gelebilir.
 
Abi bu kadar kesin konuşman anlamsız bence. Marinefordda üzerinden Beyazsakal geçmiş bir Akainu, tayfanın geriye kalan tüm komutanlarıyla tek başına mücadele ediyordu. Sengoku-Garp ikilisi Beyazsakal-Oden ikilisini çok uzun süre oyalayabilir belki üstün bile gelebilir.
Şu artistik patinaj işlerden kurtulun artık abicim ya. Olayları içinde bulunduğu şartlara göre değerlendirin. Mf'deki dezavantajları olduğu gibi denizcilere verseniz 2-3 amiral ölürdü orda. Kaç yıldır aynı şeyler... Lütfen yani.
 
Şu savaşta iş yapacak adamlar aşağı yukarı belli.

Beyazbıyık tarafında Wb, Marco, Jozu, Oden, hadi hatrınız için ucundan Momo.

Denizci tarafında Garp, Sengoku, Akainu, Kizaru, Aokiji.

Yani Ace'mis, Teach'mis, kınlarmış bunlar tamamen etkisiz eleman o savaşta. Hepsine Kizaru tek bile yeter o derece diyorum. Boş boş bu adamlardan medet ummanın bir anlamı yok.
 
BB neden bu kadar küçük görülüyor acaba.
Bunun yanında thach dediğimiz adam meyvesiz tümen komutanı olmuş ve BB gibi biri bile adama doğrudan dalmadan suikast yapmış iyi kötü bir seviyesi vardır.

Ayrıca marcoya garp dışında dogru dürüst hasar verebilen yoktu. Tabiki de öyle olacak garp haki üzerine bir karekterken amjraller daha çok meyve bazlı karekterler. Marco , kelepçelenmiş haliyle bile göğsünün delinmesine dayanan ve banamısın demeyen bir adam.
Okadar kişi içerisinde kelepçe takılmaya tenezzül edilen kişi kendisi.

Ayrıca her ne kadar vista doğru dürüst birşey yapmasada mihawk tutacak seviyede olduğunu gösterdi az çok.
Jozu hasar yönünden zayıf ama gardını indirmediği sürece kolay kolay birşey olmaz.
Vista , jozu , jinbei , bir iki tümen komutanı bir amirali alamıyorsa ciddi bir problem var demektir.
Ayrıca savaşta oden var. En kötü marco ve bb akainuyu tutsa
Kizaru yu oden tutsa zorda kalınca marco el atsa
Aokijiyi de vista , jozu , jinbei , birkaç tümen komutanı tutsa
Wb da garpı ve sengokuyu tutabilir. İllaki destekleyecek biri gelir. Wb bu ikili karşısında avantaja sahip diye düşünüyorum sahip olduğu meyve açısından. Daha sonra amiraller eriyince yardıma gelirler wb a.
Bence amiraller yonkoukar gibi olucak.


Bu kadar büyütmeyin hevesiniz kırılmasın. Yonkou yonkou dediniz. Şamar oğlanına döndüler.
Yani daha saymadıgım bircok tümen ve korsan var.
Denizciler karşısında kral haki kullanan kimseyi bilmiyoruz. Ancak odenin haki patlatma ihtimali var. Veya acenin.
Bana kalırsa WB tayfası alır.
He unutmuşum ama 9 kızıl kın bile var.
Minkler var boru değil. Baya baya harcarlar.
 
Seride zirve halleri durumu genelde korsanlarda var sanırım, yaşlanınca hepsi ya hasta ya güçsüz oluyor . Garp sengoku hala at gibi maşallah o yüzden wb sağlıklı dahi olsa desen yinede denizciler alır gibi sadece kayıpları az daha fazla olur . kınlarıda minkleride aslında kafamızda çokta abarttıgımızı gördük . Ki minkleri jack tek başına tuttu kınlar kaidoyu çizemedi bile jackten güçlü bi dünya denizci ve o listede . Alayın tek atıp geçerler en son büyük başlar kalır onlardada denizciler baya agır basıyor. Akainu komutanların hepsini alır kizaru kınları alır garp sengoku odenide wb(hasta ve yaşlı) yide üst üste paketler yere gömerler
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık