Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Bellamy

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 26 29.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 63 70.8%

  • Kullanılan toplam oy
    89

Bellamy (Beramī) eski Bellamy Korsanları'nın kaptanı ve eski Donquixote Korsanları'nın bir üyesiydi.

İlk tanıtıldığında 55.000.000 Belly ödülü olan ve Mock Town'da "Büyük Çaylak" olarak bilinen biriydi. Zaman atlamasının ardından ödülünün 195.000.000 Belly'ye yükseldiği görülmüştür.

Görünümü

Bellamy uzun boylu, esmer tenli ve kısa sarı saçları olan bir adamdır. Mock Town'dayken altınabeyaz pantolon, üzerine de pembe bir atlet giyerdi. Beline sardığı, üzerinde desenler olan bir eşarp vardı. Ayrıca sırtında mavi renkte bir korsan paltosu bulunuyordu. Bellamy zıpladığı zaman bu palto sırtından düşerdi.


Alnının sağ tarafında bir yara izi vardır ve iki kolunda da göze benzeyen dövmeler bulunur. Yüzünde daima uğursuz bir gülüş vardır ve dili genelde dışarıdadır.

İki yılın ardından Bellamy neredeyse iki katı büyümüştür. Gözlerinde siyah güneş gözlükleri, yüzünün her iki tarafında da yeni yara izleri vardır. Bu izlerin Monkey D. Luffy'ye olan yenilgisinden veya Donquixote Doflamingo'nun cezalandırmasından sonra olduğu düşünülmektedir. Üzerinde kolsuz, mavi renkte önü açık bir gömlek vardır. Gömleğin arkasında eski tayfasının sembolü bulunur (Sembol, haç işareti ile kapatılmıştır). Ayrıca göğsünde Donquixote Korsanları'nın sembolü vardır.

Kişiliği

"Altın şehir mi!? Zümrüt şehir mi!? Büyük hazine "One Piece" mi!? Sadece aptallar önlerinde duranı görmeyip, "hayali bir hazine"nin peşinden koşarlar! Denizin bu çağında, yeterli gücü olmayanlar... inandıkları hayaller tarafından öldürülecekler!"​

- Bellamy'nin konuşmasından bir parça.

Bellamy, şiddet yanlısı, zalim bir adamdır. Oldukça kibirlidir ve güçlerine çok güvenir. Ancak bu güven sadece yenebileceğini düşündüğü kişiler için geçerlidir. Mesela Luffy'yi yenebileceğini düşündüğü için ona saldırmıştır. Eğer Luffy'nin o zamanlar bir Shichibukai olan Crocodile'ı yendiğini bilseydi ya da ödülünün 100.000.000 Belly'ye çıktığına inansaydı, muhtemelen arkasına bakmadan kaçardı. Ancak o kaçmak yerine herkesin içinde artistlik yapmış, bunun sonucunda da tek yiyerek yenilmiştir.

Bellamy acımasız, dengesiz ve sadist biridir. Basit bir mesele yüzünden Roshio'yu öldürmüştür. Tıpkı Doflamingo gibi, o da "Yeni Çağ"a tapma derecesinde inanmaktadır. Ona göre One Piece'i bulmak ve Korsanlar Kralı olmak eski moda bir hayaldir ve "Yeni Çağ"da hayallere yer yoktur. Onun "Yeni Çağ"a dair inandığı bu felsefe, insanların hayalleri ile her ortamda dalga geçmesine yol açmıştır. Ayrıca zalimliği Yeni Dünya'da bile duyulan bir olay olmuştur.

Bellamy'nin kibrinden de söz edelim. Bellamy, kendisinin Mock Town'daki en güçlü kişi olduğunu düşünüyordu. Bu düşüncesine o kadar saplanmıştı ki, Luffy ve Roronoa Zoro'nun yeni ödüllerine inanmamış ve onları sahte poster yapmakla suçlamıştır. Kendinin kıytırık ödülünün Grand Line standartlarından yüksek olduğunu düşünüyordu. Tayfası da buna benzer bir düşünceye sahip olduğundan, ona "Büyük Çaylak" lakabını takmıştır.

Bellamy "Sırtlan" lakabını sürekli gülen suratı ve diğer korsanların hazinelerini çaldığı hazinelerle elde etmiştir. O ve sağ kolu Sarkies genelde kendilerinden güçsüz olan korsan tayfalarını indirir, çoğunu öldürür, hazinelerini ellerinden alır ve onlarla dalga geçerdi.

İki yılın ardından Bellamy biraz daha akıllanmıştır. Kibirli halinin yerini, soğuk ve sakin tavırlı biri almıştır. Bu yeni Bellamy insanlarla dalga geçmez ve en büyük arzusu Doflamingo'nun sağ kolu olmaktır. Ancak dövüşlerde eski halinden izler görülebilmektedir. Tank Lepanto, Abdullah ve Jeet'e karşı olan mücadelelerinde, spiker onun acımasızlığına vurgu yapmıştır. Ayrıca eski haline göre daha iyi gözlem yapabilmektedir. Kılık değiştirdiği halde Luffy'yi tanımıştır ve ona bir daha gülmeyeceğini söylemiştir. Ayrıca onura çok önem verir. Dövüşlerden sonra Luffy'ye teşekkür etmiştir. Bu yeni kişiliğinin etkileri Doflamingo'dan Luffy'yi öldürme emri aldığında daha da belirgin olmuştur.

"Bilmiyor muyum sanıyorsun!? Yanlış kişiyi kendime örnek aldım...! Şu zavallı halime bir bak! Ancak... istediğim cevabı henüz alamadım! Bu, tüm kalbimle saygı duyduğum adama sırtımı döneceğim anlamına gelmiyor! Eziklerin bile uymak zorunda oldukları, kendi prensipleri vardır!"​

- Bellamy, Doflamingo'ya olan sadakatinden bahsediyor.

Bellamy, Doflamingo'ya bildiğiniz aşıktır. Gençliğinden beridir onun izinden gitmiştir. Görevinde başarısız olduğunda kendisini öldürmesi için Dellinger'ın gönderilmesini bile umursamamış, saygı duyduğu adama ihanet etmemiştir. Doflamingo ile karşılaşıp, ağır şekilde dayak yedikten sonra, yaşama isteğini yitirmiş ve ölmek için yalvarmıştır. Hatta Doflamingo ona ağıza alınmayacak hakaretler edip, üzerine onu zorla Luffy ile dövüştürmesinden sonra bile, Bellamy'nin sadakati sarsılmamıştır. Dahası, Doflamingo onun üzerindeki kontrolünü bitirdiği halde, Luffy'ye saldırmaya devam etmiştir. Ancak yanlış kişinin peşinden koştuğunu ve kendisinin bir aptal olduğunu söylemiştir.

Yetenek ve Güçleri

Zaman atlamasından önce Bellamy, meyve güçleri olmadan ortalama bir savaşçı gücündeydi. Fakat asıl gücünü meyvesinden alır. 36.000.000 Belly ödüllü Shojo ve 42.000.000 Belly ödüllü Roshio'yu meyve güçleri sayesinde yenmiştir. Yine de bir şeyler becermiş olacak ki, başına 55.000.000 Belly ödül konulmuştur.

Bellamy, Donquixote Korsanları'nin daimi üyesi olmadan önce kafası pek çalışmayan ve Doflamingo ne derse, onu yapan biriydi. Genelde sivil halkı korkutarak sindirir ve rakiplerinin handikaplarını kullanarak dövüşürdü. Nasıl Bellamy, Doflamingo'ya hayransa, Bellamy'nin eski tayfası da Bellamy'ye hayrandı. Onun her şeyi yapabilecek güçte biri olduğunu düşünüyorlardı. Fakat bu düşüncelerin hepsi, zaman atlaması sırasında değişmiştir.

Zaman atlamasından sonra Bellamy'nin genel yetenekleri artmıştır. Luffy'ye yenildikten sonra hayran olduğu adamın gönlünü alabilmek için Skypeia'ya gitmiş ve oradan dev bir altın sütun getirmiştir. Ayrıca Yeni Dünya'da hayatta kalmış ve ödülünü 195.000.000 Belly'ye yükseltmiştir. Bu rakam, eski ödülünün üç katından fazladır. Kafasını çalıştırmaya da başlamıştır. Luffy'yi kılık değiştirmesine rağmen tanımış, birkaç saldırının ardından Bartolomeo'nun bariyerinin zayıf noktasını bulmuştur. Fakat bu zayıflığı açıklayamadan Elizabello II'nun "Kral Yumruğu" tarafından yenilmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Zaman atlamasından önce, her ne kadar gücünün büyük kısmını meyvesinden alıyor olsa da, bir barı yıkacak ya da yetişkin bir adamı pencereden atacak kadar fiziksel gücü vardır. Ancak dayanıklılığı düşüktür. Luffy'nin tek yumruğu ile pert olmuştur. Doflamingo onu ve tayfasını cezalandırmak için geldiğinde, hiçbir şey yapamamıştır.

İki yıllık ara Bellamy'ye yaramış ve gücü önemli ölçüde artmıştır. Hatta dövüşe girdiği listedeki en çok korkulan adam da kendisiydi. B Listesi'nde terör estiren ve birçok yarışmacının başına bela olan Abdullah ve Jeet'i aynı anda yenmiştir. Ayrıca dayanıklılığı da artmıştır. Aynı gün içinde Bartolomeo, Elizabello, Dellinger ve Doflamingo'dan dayak yemesine rağmen, en sonunda Luffy'nin Haki takviyeli yumruğu ile yıkılmıştır.

Şeytan Meyvesi
Bellamy Paramecia türü bir meyve olan Bane Bane no Mi'yi yemiştir. Bu meyve ona vücudunu yaya dönüştürme ve yüksek hızlarda zıplayabilme gücü vermiştir.

Zaman atlamasından önce Bellamy, meyve güçlerine çok güvenirdi ve onu kimsenin yenemeyeceğine inanırdı. Genelde bacaklarını yaya dönüştürüp zıplayarak yüksek bir hız kazanır ve bu hızın momentumunu kullanarak rakiplerine ağır darbeler vururdu.

Zaman atlamasından sonra ise, yeni teknikler geliştirmiştir. Bileğini yaya dönüştürüp, yüksek hızda ileri iterek güçlü yumruklar atar. Tekniği Luffy'nin Gomu Gomu no Pistol tekniğine benzer. Ayrıca güçlerini sadece savaşmak için değil saldırılardan kaçmak ya da rakibine yaklaşmak için de kullanır.

Silahları
Roshio'yu öldürürken bir bıçak ve tabanca kullanmıştır. Ayrıca Abdullah ve Jeet'i ayaklarından bıçaklayarak, yere sabitlemiştir.

Doflamingo'nun kontrolünde iken, orağa benzer bir çift kılıç kullanmıştır.

Haki
Dressrosa Kraliyet Sarayı'nda Luffy ile yaptığı dövüşte böyle bir gücü olduğu görülmüştür. Zıplama gücü ile hızlanarak, Haki ile sertleştirdiği yumruğunu Luffy'ye yerleştirmiştir. Yumruk o anlığına Luffy'nin Haki savunmasını aşmış ve ağzından kan getirmiştir.

Ek Bilgiler

- Bellamy'nin adı, gerçek dünyadan 1700'lü yıllarda korsanlık yapmış olan Samuel Bellamy'den gelmektedir.
- Bellamy'nin Luffy ve Zoro'yu barda dövmesi, Shanks ve Higuma'nın barda yaptığı atışmaya benzemektedir. Luffy, tıpkı Shanks gibi yapıp kendisine vuran adamla dövüşmemiştir.
- Bellamy, 5. One Piece Popüler Karakterler sıralamasında Baby 5 ile 55. sırayı paylaşmaktadır.
- Bellamy eski Donquixote Korsanları'nda tutuklanmayan üç üyeden biridir (Diğerleri Baby5 ve Viola).

Künye

Adı: Bellamy
Okunuşu: Beramī
İngilizce Adı: Bellamy
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 222, Anime 146
Bağlantıları: Donquixote Korsanları (Eski), Bellamy Korsanları (Eski)
Unvanları: Korsan, Kaptan (Eski)
Yaşadığı Yerler: Dressrosa (Eski)
Lakapları: Sırtlan Bellamy (Jap. Haiena no Beramī, İng. Bellamy the Hyena), Büyük Çaylak (Jap. Ōgata Rūkī, İng. Big-Time Rookie)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 7 Ağustos
Ödülü: 195.000.000 Belly

Şeytan Meyvesi
Adı:
Bane Bane no Mi (Tr. Yay Yay Meyvesi, İng. Spring Spring Fruit)
Anlamı: Yay
Türü: Paramecia
 
Ödülüne de 50 milyon artış gelse 245 milyon. Temiz.
Geleceği var dedim çünkü Vivre Kart'ı aldığı için bizim tayfanın zorluk yaşadığı bir an gelecektir ve yardımcı olacaktır. Bu yüzden biraz geleceği var.

Teşekkürler Smoker.
 
Emek vermeye değmeyecek bi gereksiz. Shanksdan falan daha dayanıklıdır ama dünyanın sopasını yedi bi ölmedi gereksiz.
 
Valla ne ezik geldi ezik gidecek ne de geleceği var.Bellamy muhtemelen ileride hç bi arcta Dressrosada yer aldığı kadar yer almayacakYani bu arcta paket olduysa muhtemelen geleceği yok.Ama ezikde değil bence.Sadece kendinden çok yukarıda insanlarla karşılaştı.
 
Valla ne ezik geldi ezik gidecek ne de geleceği var.Bellamy muhtemelen ileride hç bi arcta Dressrosada yer aldığı kadar yer almayacakYani bu arcta paket olduysa muhtemelen geleceği yok.Ama ezikde değil bence.Sadece kendinden çok yukarıda insanlarla karşılaştı.
Kendinden güçsüzlerede kotu davranan zavallının teki ,keşke ölseydi.
 
Ellerine sağlık. Belamy tam bir gerçek karakter, derinliği seri için bile fazla. Davranışları ve iç dünyasındaki çatışmaları olsun yeri geldi sevdim yeri geldi sövdüm.:/
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık