Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Amiraller

Bu Karakterler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Dosta güven, düşmana korku veriyorlar.

    Kullanılan: 199 76.2%
  • Fazlasıyla abartılıyorlar.

    Kullanılan: 62 23.8%

  • Kullanılan toplam oy
    261

Amiraller (Taishō) Denizci organizasyonundaki ikinci en yüksek rütbeye sahip kişilerdir. Alt rütbelerinde Kor-Amiraller, üst rütbelerinde ise Filo Amirali vardır. Üç Büyük Güç'ün bir parçası olan Amiraller, serideki en güçlü kişilerden sayılmaktadırlar.

Yetenekleri

Amiraller, Denizciler'in ve Dünya Hükümeti'nin elinde bulunan En Büyük Askeri Güç (Saikō Senryoku)'tür. Doğal olarak bu kişiler Denizciler'in ve Dünya Hükümeti'nin bünyesindeki en güçlü kişilerdir. Amiraller, tüm dünyada korkulan ve saygı duyulan insanlardır.

Bir Amiral'in Sabaody Takımadaları'na geleceği öğrenildiğinde adalarda kargaşa çıkmış ve çaylak Supernovalar dahil tüm ada halkı, adalardan kaçmaya çalışmıştır. Monkey D. Luffy'nin üç Amiral'e aynı anda kafa tutması sahneyi görenleri şok etmiştir. Hasır Şapka Korsanları'nın soğukkanlı ve sakin üyesi Nico Robin, Kuzan'ı gördüğünde çocukluk travmaları tekrar başlamış ve korkudan aklını kaybetme noktasına gelmiştir. En tehlikeli durumlarda bile sükunetini kaybetmeyen Robin'in bu hale gelmesi, bir Amiral'in ne derece etkili olduğunun kanıtıdır. Bir Amiral'in kudretine başka bir örnek de, Sakazuki'yi gören Karasakal Korsanları'nın anında topuklaması örnek verilebilir. Teach iki Şeytan Meyvesi gücüne ve Impel Down'ın en güçlü mahkumlarına sahip olmasına rağmen savaşmak yerine kaçmayı tercih etmiştir. Bir Amiral'in ne kadar değerli olduğu, Kuzan'ın istifa etmesinin Denizciler'e güç bakımından büyük kan kaybettirdiğinin birçok yerde dile getirilmesinden anlaşılmaktadır.

Korsanların Altın Çağı'ndaki Üç Amiral
Sahip oldukları statüden ötürü, üç Amiral de Marineford Savaşı'nda boy göstermiş ve bireysel bazda gerçekten de korkunç derecede güçlü olduklarını göstermişlerdir.

Üç Amiral de ileri düzeyde Busoshoku Haki kullanabilir. Hatta bu güçlerini kombine edebilirler. Üçlü Busoshoku Haki kalkanlarını birleştirerek, Edward Newgate'den gelen güçlü şok dalgasını durdurmuşlardır. Ayrıca üçünün de Haki tabanlı saldırıları bertaraf etme yeteneği bulunmaktadır. Bunu nasıl yaptıkları net olarak açıklanmamıştır. Ancak Kuzan ve Sakazuki, doğrudan gelen Haki'li saldırılardan etkilenmemişlerdir. Her ne kadar bu saldırılardan etkilenmiyor olsalar da, acısını hissederler.

Amiraller ve onların bir altı rütbede olan Kor-Amiraller arasında epey bir güç farkı vardır (Monkey D. Garp hariç). Mesela Newgate tek bir deprem yumruğu ile bir dev olan John Giant'ı teklerken, aynı deprem yumruğunun daha güçlü versiyonundan iki tane yiyen Sakazuki dövüşmeye devam edebilmiştir. Ayrıca yine Newgate'in insanlık dışı fiziksel gücüne, Sakazuki ve Borsalino karşı koyabilmiştir. İkisi de onun bisentosunu sadece ayaklarını kullanarak durdurmuştur.

Tüm bu verilere karşın, Amiraller'i asıl tehlikeli yapan şey üçünün de sahip olduğu Logia türü meyvelerdir. Sahip oldukları yetenekler, ortalama bir Logia türünden çok daha yıkıcı bir etkiye sahiptir. Üç Amiral de sahip oldukları güçlerle Newgate'e teke tek mücadelede karşı koyabilmiştir. Ayrıca Beyazsakal Korsanları'nın üst düzey üç komutanını yenmişlerdir. Hatta o üçlüden biri olan Portgas D. Ace, Sakazuki'nin elinde can vermiştir.

Üç Amiral de kılıç kullanımı konusunda yetkindir. Kuzan ve Borsalino kendi elementlerinden kılıçlar yapabilirler. Sakazuki ise gençlik yıllarında katana taşırken görülmüştür. Şeytan Meyveleri'nin yanı sıra, saf fiziksel güçleri de oldukça fazladır.

Marineford Savaşı'nın Ardından Üç Amiral
Marineford Savaşı'nın ardından o zamanlar Filo Amiral'i olan Sengoku istifa etmiş, onun pozisyonuna Kuzan ve Sakazuki önerilmiştir. Temaslardan bir sonuç çıkmayınca, bu ikili o zamanlar çorak bir arazi olan Punk Hazard'da bu görevi alabilmek için bir düello yapmıştır. Düellonun sonucunda Kuzan yenilmiş, çorak bir ada olan Punk Hazard yarısı dondurucu soğuk, diğer yarısı ise volkanik dağlarla dolu olan bir yere dönüşmüştür. Sakazuki'nin galibiyeti, Kuzan'ın istifa etmesine neden olmuş, bu yüzden Denizciler büyük bir gücünü kaybetmiştir. Ayrıca ikilinin savaşının dünyada eşi benzeri görülmemiş bir savaş olduğu da özellikle belirtilmiştir.

İki yıllık zaman atlaması esnasında, boş kalan iki Amirallik koltuğuna Zorunlu Askerlik Yasası ile Denizciler'in bünyesine alınan Issho ve henüz yüzü gösterilmeyen Ryokugyu oturtulmuştur. Donquixote Doflamingo'ya göre bu iki adam da "canavar" gibi güçlü kişilerdir. Bu ikilinin yanında, eski üçlüden olan Borsalino Amiral olarak kalmıştır.

Tüm diğer Amiraller gibi, Issho da Haki kullanabilir. Ayrıca daha çok kılıcı aracılığıyla kullandığı (meyve kullanımı için kılıcın şart olup olmadığı bilinmemektedir) yerçekimine hükmeden bir Şeytan Meyvesi'ne sahiptir. Yerçekimini dikey ve yatay olarak uygulayabilir. Herhangi bir maddenin yerçekimine olan direncini düşürüp, onu havalandırabilir. Hatta uzaydan meteor bile indirebilir. O zamanlar Shichibukai olan Doflamingo ve Trafalgar D. Water Law, Issho'nun gücünü görünce epey tırsmışlardır.

Görevleri
Sadece Denizciler'e bağlı olan Amiraller, Filo Amirali, Gorosei ve Dünya Hükümeti Şef Komutanı'ndan emir alırlar. Altlarında bulunan askerlerin hepsi kendi komutalarındadır. İstedikleri herhangi bir adaya Buster Call gönderebilirler. Dünya Hükümeti ajanları bile Buster Call kullanımı konusunda onlardan izin almak zorundadır.

Bir Dünya Asili tehdit edildiğinde ya da yaralandığında, bir Amiral derhal olay yerine giderek sorunu çözmelidir. Özellikle bu konuda başarısızlık kabul edilmemektedir.

Gerekli şartlar ve kanıtlar varsa, bir Shichibukai'nin unvanını elinden alabilirler.

Bilinen Amiraller


Şimdiki Üçlü

Borsalino


Lakabı: Kizaru
Şeytan Meyvesi: Pika Pika no Mi
Varlığına Dair İlk Bilgi: Robin tarafından verildi.
Durumu: Eski üçlüden Amiral olarak kalan tek kişi.

Issho


Lakabı: Fujıtora
Şeytan Meyvesi: Adı açıklanmadı. Yerçekimine hükmetme gücü verdiği görüldü
Durumu: Sakazuki'nin terfisi ve Kuzan'ın istifası üzerine Amiral pozisyonuna getirildi.

Ryokugyu


Lakabı: Ryokugyu
Durumu: Sakazuki'nin terfisi ve Kuzan'ın istifası üzerine Amiral pozisyonuna getirildi.

Eski Üçlü

Borsalino


Lakabı: Kizaru
Şeytan Meyvesi: Pika Pika no Mi
Varlığına Dair İlk Bilgi: Robin tarafından verildi.
Durumu: Eski üçlüden Amiral olarak kalan tek kişi.

Kuzan


Lakabı: Aokiji
Şeytan Meyvesi: Hie Hie no Mi
Varlığına Dair İlk Bilgi: Robin tarafından verildi
Durumu: Filo Amiralliği için Sakazuki ile dövüştü ve yenildi. Sakazuki'den emir almamak için 47 yaşında görevinden istifa etti.

Sakazuki


Lakabı:
Akainu
Şeytan Meyvesi: Magu Magu no Mi
Varlığına Dair İlk Bilgi: Robin tarafından verildi.
Durumu: Filo Amiralliği için Kuzan ile dövüştü ve kazandı. 53 yaşında Filo Amirali görevine terfi etti.

Diğerleri

Sengoku


Lakabı: Buda
Şeytan Meyvesi: Hito Hito no Mi, Model: Daibutsu
Hakkında Bilinenler: Seri başlamadan 20 yıl önce Amiral pozisyonundaydı. Garp ile birlikte Shiki'ye karşı savaştı ve Ohara'ya Buster Call gönderdi. Daha sonra Filo Amiralliği görevine getirildi. Marineford Savaşı'nın ardından istifa ederek, Genel Müfettiş görevine atandı.

Zephyr


Lakabı: Kara Kol
Hakkında Bilinenler: 38 yaşında Amiral oldu. 41 yaşındayken ailesi bir korsan tarafından katledilince, istifa etti. Değerli biri olduğundan eğitmen görevine getirildi. Daha sonra Denizciler'e isyan ederek Neo Denizciler isimli bir organizasyon kurdu. 74 yaşındayken Borsalino tarafından öldürüldü.

Önemli Not: Kendisi filler karakter olarak geçer. Seriye dahil olan biri değildir.

Ek Bilgiler

- Önceki üç Amiral'in birbirine benzer birçok yönü bulunmaktadır:
  • Üç Amiral'in de tasarımları ve doğum günleri ünlü aktörlerden alınmıştır.
  • Üç Amiral'in adı da ünlü Japonlar'ın ünlü Momotarō efsanelerinden gelmektedir.
  • Üç Amiral'in meyveleri Dünya'yı temsil etmektedir. Magma toprağı, buz denizi ve ışık ise gökyüzünün emaresidir.
  • Üç Amiral'in renkleri, ana renklerdir (Kırmızı, mavi ve sarı).
  • Üç Amiral'in de başında bir eşya vardır. Kuzan'da uyku bandı, Borsalino'da turuncu güneş gözlüğü, Sakazuki'de ise bir Denizci şapkası vardır. Üç Amiral'in boyu birbirine yakındır ve hepsi siyah saçlıdır.
- Eski Kor-Amiral Garp, Amirallik görevini reddettiği bilinen tek kişidir. Bu onun Kor-Amiral olmasına rağmen, Amiral gücünde biri olduğuna kanıttır.
- Kor-Amiral rütbesinde olan Momousagi ve Chaton, boşalan Amirallik koltuklarına talip olmuşlar, ancak göreve getirilmemişlerdir.

Hak Sahibi

Kaynak : http://onepiece.wikia.com/wiki/Admirals
Çeviren : Smoker
Yayınlayan : www.korsanfan.com
Çevirmenin Sitesi : www.korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Smoker ankette akainu ları kizaruları görünce amirallerin ne olduğunu hatırlatma gereği hissettin sanırım:)

çeviri için teşekkürler
 
eline saglık smoker..zamanında ve gerekli bir bilgilendirme oldu..:good:yalnız kizarunun rayban takması olayı bitirmiş :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık