Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 980: Dövüş Müziği

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    267
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Rika demişti galiba ''yazarın kalemini hissettim'' diye. Mesele öyle bir şey. Luffy oradan çıkamayacak olsa Bigmom bile vursa ağzı yüzü yamulur ama ayakta kalır. Yanına Jimbei, Zoro, Sanji, Law gibi birini koyunca da rahatça böyle şeyler çiziyor. İşin içine bir de karakter tanıtımı abartısı girmiş. Kizarunun kolunu koparan saldırı o logia olunca rahatça çizilir ama mesela bu bölümde Zoroya olunca o saldırıya aynı etkiyi çizmiyor adam. Apoo ile Luffy gerçekten dövüşecek olsa böyle bir durum görmezdik.

He işin fanlık tarafını sorarsan Luffy'yi böyle görmektense Zoroyu baygın görsem daha çok eğlenirdim bak :D
Aynen öyle. Apoo çapsızını tanıtacam diye sıfır kilometre bir Luffy'i kendinden geçirtecek saldırı yaptırmasını yemedik. Hikaye için kurban edilmiş bir güç dengesi daha. Güç dengesi ile ilgili olarak ancak arc sonu savaşlarını almak lazım. O noktaya kadar çizilen her şey iş o noktaya gelsin diye çiziliyor çünkü.
 
Silahlanmanın bitmesi ile gözlemin bitmesi ne alaka? Gözlemin bittiğini gördük mü hiç? Hayır. Sadece Kata'nın sakinliğini koruyamamasından dolayı bir süreliğine gözlem kullanamadığını gördük.

İkinci olarak; senin mantığından gittiğimizde an önceki sorumun cevabını da alamadım.
K.Hakisi biten kimse görmedik ama bu limitsiz olduğu anlamına gelmez. Hatta B.Haki'nin bittiği ortamda bence K.Haki de biter çünkü bunların ana kaynağı Haki. Birisinde gözlem için diğerinde silahlanma için kullanıyorsun. Belki gözlem daha hesaplıdır silahlanmadan ancak o da aynı kaynaktan geliyor neticede. Tam da bu sebeple aynı gözleme sahip olmadıklarını düşünüyorum. Misal Kid ile Luffy aynı sertlikte Koka kullanıyor olsunlar. Ancak birisi 1 saat full beden Koka da kalabiliyorken diğeri neredeyse tüm gün full beden Koka ile geziyor olsun. Şimdi bu iki adamın armamenti eşit mi oluyor.

Koka örneği K.Hakiye benzer olduğu için onu kullandım.

Olayı şöyle açıklayayım. Bu seride kimsenin Luffy kadar sürekli b.haki kullandığını görmedik. Luffy gear 4 te olduğu süre boyunca sürekli haki harcıyor. O formda kalmak için haki harcıyor artık teknik yapmak için haki harcıyor bunu sürekli kullanıyor. Bu onun isteğine bağlı bir durum. Sürekli kullanıyor bilinçli olarak. Burada sürekli kullanım ile sürekli görmek arasındaki fark söyle. Surekli kullanım da Katakuri sürekli geleceğe bakıyor bunun için haki harcıyor, Luffy ise bunun için sürekli haki harcamıyor. Katakuri'nin de sürekli tetikte dolaştığını düşünmüyorum zaten. Olaylar başladığı andan beri sürekli kullanıyordur. Yoksa gördük yemek yerken bile kullanmıyor hakisini. Sizin dediğiniz gibi sürekli otomatik olarak gördüğü bir şey olsa yemek yerken o şekilde yakalanmaz. Demek istediğim tercih meselesi. Katakuri sürekli kullanmayı tercih ediyor ve kullanıyor. Luffy de sürekli kullanmıyor aklına geldi mi kullanıyor ama bu sürekli kullanamayacağı anlamına gelmez.

Kimsenin Luffy kadar uzun süreli b.haki kullandığını da görmedik. Luffy herkesten ileri koyduğunuzu görmedim b.hakide.

@Shakky
Sen nasıl görüyorsun ki durumu?
Luffy'den başka karakterlerin dövüşlere hep offpanel olduğu için onların haki kullanım şekillerini görmedik. Ama Luffy'nin B.Hakisi K.Hakisi gibi bir boyutta değil. K.Hakide artık son seviyelere geldiği için bunun devamında seviyeni belirtecek şey bunu ne kadar devamlılık içinde kullanabildiğin oluyor. Ancak B.Haki'nin en ileri tekniğini yeni öğrenmiş durumda Luffy. Bundan önce Koka basıyordu o zaman da hakkını veriyorduk zaten.


Neticede gözlemin en ileri noktasını geleceği görmek olarak biliyoruz. E bunu yapan her karakter için gözlemleri aynı seviyede diyemeyeceğimiz için ikinci kıstas olarak devamlılık sağlayıp sağlamadığına bakıyorum.
 
Aynen öyle. Apoo çapsızını tanıtacam diye sıfır kilometre bir Luffy'i kendinden geçirtecek saldırı yaptırmasını yemedik. Hikaye için kurban edilmiş bir güç dengesi daha. Güç dengesi ile ilgili olarak ancak arc sonu savaşlarını almak lazım. O noktaya kadar çizilen her şey iş o noktaya gelsin diye çiziliyor çünkü.
Kendi açıklamaları da zaten bunu destekliyor. Dövüş meselelerinden ziyade hikayede ve o an çizdiği panelde vermek istediği duyguyu veriyor diye düşünüyorum ben artık. Dövüş çizimlerine az yer vereceğini de belli ediyordu zaten bir sbsde. Arc sonu dövüşlerinde bile işi çok sıkıntıya sokup bizi bezdirene kadar uzatması ve sonra şekil bir hamleyle işleri bağlaması da bu yüzden. İstiyor ki herif iş bittiğinde hepimizde hem bir “oh be, bitti sonunda!” rahatlaması hem de bekleyişin de getirdiği sabırsızlıkla bir “heyt be, ne koydu ama!” nidası olsun.
 
Kata'yı yenmesi çok saçmaydı. Kraker'i yardım almadan yenemeyecek birisi olduğunu ispatladı. Bu bölümden sonra Oda kendi topuğuna sıktı bence. Bende az kalan itibarını da kaybetti. Bu anime berbatlaştı ve sonuç odaklı oldu. Ben de şu dk dan sonra sonuç odaklı olarak takip ederim . Şu türde şu olaylar bence tamamen rezalet. Daha bu arcın ilk bölümlerinde Tama kaçırıldığı zamandan beridir bilenmiştim. Bu bölümde patlıyorum.
 
K.hakinin asıl prensibi unutuluyor.Sakinliğini kaybedersen bırak geleceği görmeyi en basit k.hakiyi bile kullanamazsın.Kata gözlem haki sadece sakinken işe yarar diyerek bunu tasdikliyor.Luffy'nin aldığı k.haki p.upu çok baba bir p.up ama handikapı var.Oda Luffy'ye beleş p.up vermiyor.Önce g4 sonra bu k.haki olayı.İleri seviye gözlem ileri seviye silahlanmadan çok daha değerli bence.Sebebi ise büyük handikapa sahip olması.
 
Spoiler konusunda nasıl eğlendiysem burayı boş geçmişim resmen. Roronoa Zoro Luffy’nin hayatını kurtarmış. Anlık KO sırasında Roronoa Zoro Luffy’yi kurtarmak için orada bulunmasa Kaido’nun azmanları kılıçtan geçirecekti çocuğu. Roronoa Zoro bir kez daha kritik anlarda ne kadar doğru kararlar verebildiğini bizlere göstermiş oldu. Bu adama hayran kalmamak elde değil.
Ve tek yeme kralı seri başından beri 893. kez kurtarılmış oldu :/
 
@Alpamis Tekrar düşündüm, dediğin gibi tüm haki türleri tek kaynaktan çıkıyor olsun. Ve biri hakiye bağlı bir tekniği çözdüğünde, onu sahip olduğu enerjiye bağlı olarak istediği zaman istediği kadar kullanabiliyor olsun. Bu kurguda sıkıntı çıkarır. Karakterler haki türlerini kullanımda çok daha dengeli olurdu. Beyazbıyık örneğinde kral hakisini kullanamayacak haki kaynağına sahip adam, kullanım esnasında bir anda çok fazla enerji saldığından bir parça farklılığı olsa bile, yine de diğer haki türlerini kullanırken inanılmaz az bir enerji harcadığını gösterir. Çoğunlukla haki kullanmadığını bile söylenebilir. Deposu boş demek ki adamın. Beyazsakal o an aklıma geldiği için dedim.
WB'nin de kurgu uğruna eli kolu bağlanmış olabilir. Bir kere bile salamaz mı insan h.haki? Hele oğlu tam idam edilecekken?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık