Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2006 Yılının En İyi Animeleri

2006 En iyileri (3lü oy)

  • Death Note

    Kullanılan: 42 84.0%
  • Mirai Nikki

    Kullanılan: 5 10.0%
  • Code Geass

    Kullanılan: 26 52.0%
  • D.Gray-man

    Kullanılan: 8 16.0%
  • Gintama

    Kullanılan: 17 34.0%
  • Katekyo Hitman Reborn!

    Kullanılan: 3 6.0%
  • Hellsing Ultimate

    Kullanılan: 19 38.0%
  • Shijou Saikyou no Deshi Kenichi

    Kullanılan: 3 6.0%
  • Ouran Koukou Host Club

    Kullanılan: 2 4.0%
  • Air Gear

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    50
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın
2007 yılının konusu için tıklayın




EN YOĞUN SENE BU HERALDE

2006 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız


Death Note



Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir.

Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde "Death Note" yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz.

"Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir."

Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür.

Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?

Mirai Nikki



Ortaokul 2. sınıf öğrencisi Amano Yukiteru, arkadaş edinmekte güçlük geçen bir çocuktur. Kendisini bir izleyici olarak tanımlar ve her gördüğünü cep telefonundaki günlüğe yazar.

Yalnızlık acısı çektiği zamanlarda Yukiteru Deus Ex Machina adında zaman ve mekanın efendisi olan bir arkadaşı olduğu şeklinde hayaller kurmaya başlar. Yukiteru

Code Geass



10 Ağustos 2010'da, Britanya imparatorluğu Japonya'ya savaş açar. Japonya, Britanya İmparatorluğu'nun en yeni silahı olan "Knightmare Frame"e karşı hiçbir şey yapamaz ve istila edilir. Japonya’nın adı “Alan 11” olarak değiştirilir ve vatandaşlarına da "11'ler" adı verilir. Japonya'da yaşayan Britanyalı Lelouch, Britanya’yı yok edeceğine yemin eder.

Savaştan yedi yıl sonra; Lelouch lisede okumaktadır. İçinde askeri bir sır barındıran kamyonu çalan teröristler yoldan çıkarlar. Lelouch, kontrol etmek için kamyonun yanına gider. Duyduğu ses yüzünden içine bakmak ister ama içeride mahsur kalır. Kamyon tekrar hareketlenir, üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Teröristlerden Karen, Nightmare olarak adlandırılan dev robot ile karşı saldırıya geçer. Kaçmayı başaramayan Lelouch kamyonun içerisinde yakalanır. Onu yakalayan çocukluk arkadaşı Suzaku’dur. Bu sırada kapalı olan bölme açılır ve içinden esrarengiz bir kız çıkar. Bu sırada olay yerine gelen Britanya askerleri Lelouch ve kızı yakalar. Leouch'un vurulmasına engel olmak isteyen Suzaku, Britanya askerleri tarafından vurulur. Lelouch’un öldürülmesine engel olmak isteyen kız da vurulur, ölmeden önce Lelouch’a özel bir güç “GEASS” verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğunu yok etmek için kullanmaya karar verir.

Notlar:
2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan 6. Tokyo Anime Ödülleri'nde "En İyi TV Serisi" ödülünü kazanmıştır.

D.Gray-man



Genç bir exorcist olan Allen Walker, Millenium Earl’ün yarattığı Akumaların eski formlarını görmesini sağlayan lanetli bir göze ve bir tür anti-Akuma silahı olan sol kola sahiptir. Allen, hocası tarafından İngiltere’de kendisi gibi diğer Exorcist’lerin bulunduğu bir karargâha gönderilir. Innocence taşıyan son derece nadir insanlardan biri olan Allen, Black Priest organizasyonuna katılarak Millenium Earl’ün planlarına karşı savaşmaya başlar. Yollarında ilerledikçe sorular, özellikle de Allen’ın geçmişiyle bağlantılı olan sorular, ortaya çıkmaya başlar.

Gintama



Edo döneminin sonlarında “Amando” adlı zalim uzaylıların Dünya’yı istilası başlar ve dünyalılar ile uzaylılar arasında bir savaş kopar. Savaş sırasında birçok samuray hayatını kaybeder. Sonunda dünyalılar uzaylıların silahlarına yenik düşer ve teslim olurlar. Bu andan itibaren istediklerini yapmaya başlayan ve Edo şehrinde diledikleri gibi davranmaya başlayan Amando’lar yetmezmiş gibi hükümet geride kalan samurayların kılıç taşımasını yasaklar.

Aradan uzun zaman geçer. İşte Sakata Gintoki, artık samuraylara ihtiyaç duyulmayan böyle bir dönemde yaşayan bir samuraydır. Güçlü bir uzaylı olan Kagura ve bir nevi öğrencisi olan Shinpachi ile yaşayan Gintoki, Dünya’yı daha katlanılır bir yer kılabilmek ve kiralarını ödeyebilmek için kendilerine gelen birbirinden garip görevleri üstlenirler.

Katekyo Hitman Reborn!



Sawada Tsunayoshi (Tsuna) derslerinde ve sporda pek iyi olmayan bir gençtir. Bunların bir sonucu olarak Reborn adlı bir öğretmenden özel ders almaya yönlendirilir. İlginçtir ki kendisi bir bebektir ve niyeti Tsuna'yı uzun bir geçmişi olan Vongola ailesinin 10. temsilcisi yapmaktır. Reborn Tsuna'ya "Deathperation (Ölümdelen)" kurşununu kullanmayı öğretir. Bu kurşunla vurulanlar ölmeden önceki son isteklerini yerine getirebilmek için tekrar hayata dönebilmektedirler.

Hellsing Ultimate



Alucard yakalandıktan sonra deneysel olarak güçlendirilmiş olağanüstü
bir vampirdir en büyük amacı gücünü tam anlamıyla sınayabileceği asıl
''ölümsüz olan''ı bulmaktır., Seras Victoria sonradan Alucard
tarafından vampire dönüştürülmüş bir polis memurudur. İkisi beraber
merkezi Britanya da olan ve gecenin yaratıklarına savaş açmış tarihi
Hellsing organizasyonunun birer parçasıdırlar. Bu organizasyonun Lideri
ve sahibi Sir Integra Wingates Fairbrooks van Hellsing'dir.Sadık
yardımcısı Walter C. ''Shinigami'' Dornez'in de yardımıyla insanlığı
tehdit eden karanlık güçlerle savaş halindedirler.

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi



15 yaşındaki Shirahama Kenichi, averajın da altında, okul hayatı boyunca sürekli tartaklanmış, zayıf ve korkak biridir. Bir gün, okula giderken tanıştığı Furinji Miu, Kenichi’nin hayatını tamamen değiştirir. Miu, güçlü olmak isteyen Kenichi’yi, Ryouzanpaku adlı garip bir dojoya çalışması için yollar. Burada farklı dövüş sanatlarında uzmanlaşmış ustalarla karşılaşan Kenichi, Miu’nun aslında bu dojoda yaşadığını öğrenince kesin olarak katılmaya karar verir.

Zorlu bir eğitime başlayan Kenichi, Miu’dan öğrendiği teknikle okulun karate kulübünün güçlü öğrencilerinden birini yenince başkalarının da dikkatini çeker. Kenichi, istemeden de olsa içinden çıkamayacağı bir yola girmiştir.

Ouran Koukou Host Club



Haruhi Fujioka, küçük yaşta annesi kaybetmiş babası ile tek başına
kalakalmıştır. Oldukça zeki olduğundan, fazlasıyla zengin
ailelerin çocuklarının eğitim aldığı 1. sınıf bir özel okul olan Ooran
Akademisinden burs kazanır.
Sessiz sedasız ders çalışacağı bir yer ararken, yanlışlıkla Host
Klübünün kullandığı müzik odasına girer. Çıkmaya çalışır ama Host
Kulübünün başkanı onu alıkoyar. Bu kargaşa esnasında, değeri 8 milyon
yen olan bir vazoyu, Haruhi yanlışlıkla kırar. Host kulübü üyeleri
Haruhi'nin bu vazonun parasını ödeyemeyeceğini bildiklerinden, onu mezun
olana kadar Host Kulübünün köpeği yapmaya karar verirler.
Ama sonraki gün Haruhi'nin aslında güzel bir yüzü olduğunu anlayan kulüp
üyeleri, onu da Host kulübüne üye yapmak isterler. Haruhi, buna önce
karşı gelir. Kulüp başkanının, eğer Host Kulübünde görev yaparsa 8
milyon yenlik borcunun silineceğinin, söylemesi üzerine Haruhi bu
teklifi kabul eder.

Air Gear



Minami Itsuki (Ikki), Higachu Lisesi'nde East Side Gunz çetesinin lideridir. Bir gün Air Treck kullanan bir StormRiders çetesi olan Storm Sader adlı bir çete tarafından küçük düşürülür. Yanında kaldığı 4 genç kızdan oluşan Noyamano ailesinin gizli odasında bir çift Air Treck bulur. Yeni bulduğu air trecklerle intikamını almak için Storm Sader çetesinin liderini arayan Ikki, kendini, tamamen yabancısı olduğu, anlamadığı bir dünyada bulur ve başına olmadık dertler açar. Ancak kısa bir süre sonra, uçmanın verdiği hisse bayılır ve kendisini Air Treck dünyasına kaptırır.
 
Son düzenleme:
Bu yıl altın yıl gibi bir şey olmalı. 3 oy yetmedi. Gintama'yı eleyerek, Hellsing Ultimate, Code Geass ve Death Note derim.

Code Geass'ın umarım yeni çekilecek olanı eskiye gölge düşürmez.
 
Kenichi, Reborn ve D.Gray için içim gitti ama üzüle üzüle diğerlerine oy verdim :( Üzgünüm çocuklar. Üçünüzün içinden ikiniz ilk izlediğim animeler arasında ama oy verdiklerim benim için aşırı önde :((((
 
Death Note'un malum yerden sonrası düşüşe geçiyor. Mirai Nikki tırt. Code Geass güzel ama abartılacak kadar güzel değil. D. Gray-man izlemedim, okumadım. Gintama şahane. Katekyo Hitman Reborn da çerezlik seri ama güzel. Hellsing Ultimate özellikle ovasıyla birlikte şahane. Shijou Saikyou no Deshi Kenichi izlemedim malca bir şeye benziyor. Ouran eh. Air Gear izlemedim.
Sonuç. Haliyle Gintama, Hellsing ve Death Note'un oluyor.
 
Death note anime standartlarının Çok üstünde bir seri. Ayrıca sanırım Türklerin en çok izlediği anime diye geçiyor. ( Kaynağı hatırlamıyorum atıyor olmayayım sonra:)) İmdb puanı vs one piece'den fazla. Puan olarak animeler arasında One punch man'den sonra ikinci sırada. Kısacası bence bu anketteki hiç bir seri Death note ile boy ölçüşemez.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık