Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Şeytan Meyvesi

Şeytan Meyveleri, dünyanın her yerinde bulunabilen, tüketildiğinde yiyen kişiye türüne ve meyvesine göre özel güçler bahşeden, mistik meyvelerdir. Tek bir istisna haricinde, kişi sadece tek bir şeytan meyvesinin gücünü taşıyabilir.

Bazı Şeytan Meyveleri sadece animede, ötekiler sadece mangada bulunsa da, çoğu iki platformda da yer alıp, seride önemli bir yere sahiptir ve serinin özünü oluşturarak, özel güçlerde oluşan farklılıklar ve dövüş çeşitliliğiyle seride büyük yer kaplamaktadır.

Oda'ya göre, "belli bir profesör" Şeytan Meyvelerinin arkasındaki karmaşık mekaniği ileri bir zamanda anlatacaktır.

Hakkında


"Duyduğum kadarıyla onlar, deniz şeytanının vücut bulmasıyla oluşmuş. Sözde, onlardan birini yersen, şeytanın gücünü kazanırsın... ama deniz senden nefret eder ve yüzme yeteneğini elinden alır."
Shanks, Buggy ile Şeytan Meyveleri hakkında konuşuyor.

Şeytan Meyveleri söylenene göre, Deniz Şeytanının tohumlarıdır ve güçlerinin sırları Grand Line'a gizlenmiştir. Çünkü onlara denk gelmek oldukça zordur (özellikle Grand Line'ın dışında). Haklarında çokça dedikodu çıkmıştır, bu da Şeytan Meyveleri hakkındaki gerçek ve dedikoduları birbirinden ayrıştırmayı zorlaştırmaktadır. Nami, Bara Bara no Mi'nin güçlerini kendi gözleriyle görene kadar inanmayı reddetmiştir. Normal bir insan haklarında hiçbir şey bilmemektedir veya çok az bilgiye sahiptir; bu soyutlanmış ülkelerde özellikle geçerlidir. Grand Line'da bile, Amazon Lily, Wano Ülkesi gibi ülkelerde ve Balıkadam Adası'ndan Prenses Shirahoshi bile şeytan meyveleri hakkında hiçbir bilgiye sahip değildir. Bilakis bu gücün bir lanet veya büyü gücü olduğunu düşünmektedirler. Güçlerinden dolayı, :beli:100.000.000 civarı bir ücret elde edilebilmektedir. Ayrıca Şeytan Meyvesi kullanıcıları köle pazarlarında yüksek fiyattan satılmaktadır. Özel meyvelerin güçlerine ve yeteneklerine göre ayrı fiyatları da olabilmektedir. Örneği Ope Ope No Mi karaborsada :beli:5.000.000.000 etmektedir. Yüzden fazla Şeytan Meyvesi vardır.

Şeytan Meyveleri'nin özelliklerinden biri kötü tatlarıdır. Öyle ki, Şeytan Meyvesi'ni yiyen kişi zehirlendiğini düşünebilmektedir. Şeytan Meyveleri, yenildikleri taktirde, yiyen kişiye güç veya özellikler bahşeder. Kişi bunların farkına kısa sürede varır. Şeytan Meyvesi yiyen kişiler, Şeytan Meyvesi kullanıcısı olarak bilinir (Japonca Nöryoku-sha, birebir anlamı yetenek kullanıcısıdır). Meyveler her şekil ve renkte olabilmektedir. Lakin tüm meyvelerin üzerinde sarmal simgeler bulunmaktadır. Bilinen tek istisna Vegapunk tarafından yapılan Yapay Şeytan Meyvesi'dir ve üzerinde halka şeklinde desenler bulunmaktadır. (Dressrosa'daki SAD tarafından üretilen Şeytan Meyvelerinde de halka desenleri vardır, ama Wikia böyle almamış). Bir Şeytan Meyvesi'nden, aynı zamanda sadece bir tane bulunmaktadır. Kullanıcının meyvenin gücüne sahip olması için bir ısırık yeterlidir. Tek ısırıktan sonra meyve basit, işe yaramayan, iğrenç bir şeye dönüşür. Buna rağmen Şeytan Meyvesi tüketenlerin büyük çoğunluğu meyvenin tamamını yemektedir. Muhtemelen bir ısırığın yeterli olduğundan habersizdirler. Buggy gibi meyveyi tüm olarak yutmak da, aynı etkiye sahiptir. Kaku ve Kalifa gibi soyup, parça parça yemek, ayrıca işe yaramaktadır. Meyve hazmedildikten sonra yiyen kişinin genlerinde uyanışlar meydana gelmektedir.

Şeytan Meyveleri şimdiki jenerasyonun en güçlülerinin, asıl gücünü oluşturmaktadır. Buna acemi korsan tayfaları, Denizci Amiralleri, Shicibukai ve en az iki Yonko Marshall D. Teach ve Charlotte Linlin dahildir. Şeytan Meyveleri, Grand Line'da, Dört Mavi'ye göre daha yaygındır. Sıradan Grand Line korsan tayfaları genellikle Şeytan Meyvesi kullanıcısı bir Kaptan etrafında oluşmuştur (Bellamy Korsanları, Bliking Korsanları veya Foxy Korsanları gibi). Öte yandan daha güçlü organizasyonlar bünyelerinde birden fazla Şeytan Meyvesi kullanıcısı barındırırlar (Beyazsakal Korsanları, Donquixote Korsanları, Baroque Works veya Denizciler gibi). Yonko'dan ikisi (Karasakal ve Kaido) daha ileri giderek kendi yollarıyla elde edebildikleri kadar Şeytan Meyvesi'ni saflarında toplamaya çalışmaktadırlar. Esasında Grand Line macerası başladığından beri, Luffy'nin karşılaştığı neredeyse tüm rakipler Şeytan Meyvesi kullanıcısıdır. Öte yandan Doğu Mavi'de sadece iki Şeytan Meyvesi kullanıcısı ile karşılaşmıştır (Meyvesini karşılaşmalarından sonra yiyen Alvida sayılmamaktadır).

One Piece serisinde Şeytan Meyveleri genellikle kullanıcısı gibi kıyafetlerini de aynı özelliklerle etkilemektedir. Paramecia Meyvesi kullanıcıları kendileriyle birlikte kıyafetlerini de meyve güçleri doğrultusunda değiştirebilmektedirler (Örneğin, Luffy'nin gömleği Üçüncü Vites'e geçtiğinde bile yırtılmaz ya da Daz Bones'un pantolonu bacağı ile birlikte bıçağa dönüşür). Zoan kullanıcılarının kıyafetleri dönüşümlerine uygun boylara gelmektedir. (Chopper, Canavar Noktası'na geçtiğinde şapkası büyür. Jabra'nın ayakkabıları yarı formunda büyür). Logia kullanıcıları kıyafetlerini ve aksesuarlarını dönüştükleri elemente dönüştürmektedirler. Oda Sbs'de gerçekçi çizdiği durumda mangada gereksiz fazla çıplaklık olacağını açıklamıştır. Lakin bazı kullanıcılar için kıyafetler meyve ile değişmemektedir. Jewelry Bonney ve Honey Queen meyve güçlerini kullandıklarında kıyafetleri değişmemektedir.

Üstte bahsedilen sıradan Şeytan Meyvesi gücünün, büyük ölçüde genişletilebileceği ima edilmiştir. Şeytan Meyvesi güçleri "uyandırıldığı" taktirde, kullanıcının kıyafetinin yanı sıra etrafını da bu şekilde değiştirebileceği, ilk olarak Doflamingo'nun Ito Ito No Mi ile etrafındaki her şeyi ipe çevirdiği gösterilmiştir.

Bazı Şeytan Meyveleri kullanıcısına "Ucube" lakabı takılmasına neden olabilir. Bunun sebepleri, Meyve güçlerinin çok uçuk olması veya kullanıcının güçlerinin normal insanların anlayışını aşması kabul edilebilir. Çoğu durumda, haklı gerekçelerle, Şeytan Meyvesi kullanıcıları ayrı bir ırk olarak kabul edilmiştir. Her Şeytan Meyvesi kullanıcısı farklı güçler taşıdıkları için, her biriyle karşılaşmak için ortak zayıflıklar suya batırma, deniz taşı ve haki hariç, farklı önlemler alınması gerekmektedir. Tanınmayan bir meyve kullanıcısı, savaş alanına adım attığında, beklenen yaklaşım bir adım geri atıp, farklı ataklarla meyve sınırlarını test etmektir.

Şeytan Meyvesi güçleri çok çeşitli ve esrarengizdir. Öyle ki meyveyi yiyerek elde edilen bir güç, kişinin sınırlarını aşmasına sebebiyet vermektedir. Örnek olarak Donquixote Doflamingo, Trafalgar Law'ın dermansız hastalığı Kehribar Kurşunu Sendromunun tedavisi için başarısız olan modern tıpa olan güvene ziyaden, Şeytan Meyvelerine daha çok güvenmiştir.


Tanım


"Meyvenin ismini verdikleri güçlere göre çıkarabiliriz, lakin ne tür bir güç elde edeceğimiz tamamen şansa kalmış."
Kaku, Kalifa ve kendi meyvesi hakkında..
Oda'nın Sbs'lerde açıkladığına göre, bir Şeytan Meyvesi birden fazla kez var olabilir. Lakin bir Şeytan Meyvesi aynı anda iki tane olamaz. Bazı Şeytan Meyveleri, kullanıcılarının ölümü veya bilinmeyen sonuçları dolayısıyla, birden fazla kez görünmüştür. Beyazsakal'ın Gura Gura No Mi meyvesi ölümüne rağmen hala kullanımdadır, çünkü Karasakal bir şekilde elde etmiştir. Sabo ise Ace'in Mera Mera No Mi meyvesinin yeniden oluşmuş halini yemiştir.

Şeytan Meyvelerinin isimlerini ve güçlerini barındıran, "Şeytan Meyvesi Ansiklopedisi" bulunmaktadır. Lakin sadece çok azı açıklanmıştır, bu sebepten çoğu Şeytan Meyvesi şekline göre tanımlanamamaktadır. Örneğin Gomu Gomu No Mi ve Yami Yami No Mi meyvelerinin resmi bulunmaktadır ve tüketilmeden tanınabilmektedir. Öte yandan Awa Awa No Mi(Kalifa) ve Ushi Ushi No Mi, Model:Giraffe kitapta bulunmadığı için, isim ve güçleri sadece tüketildikten sonra tanımlanabilmektedir.

Ansiklopediyi kullandığı bilinenlerden biri Karasakal'dır. Yami Yami No Mi meyvesini bulmak için, şeklini ve güçlerini ezberlemiştir. Vinsmoke Ailesinin de ansiklopediye sahip olduğu bilinmektedir. Sanji Suke Suke No Mi(Absalom) meyvesini görmüş ve ilgilenmiştir.

Doğal Şeytan Meyveleri

[tr1][td]

Gomu Gomu No Mi [/td][td]

Bara Bara No Mi[/td][td]



Awa Awa No Mi[/td][td]



Ushi Ushi No Mi, Mode:Giraffe[/td]
[tr1][td]



Yami Yami No Mi[/td] [td]


Sara Sara No Mi, Model: Axolotl[/td][td]

Mere Mera No Mi [/td] [td]

Ope Ope No Mi[/td]
[tr1][td]


Ito Ito No Mi[/td][td]


Gol Gold No Mi[/td][td]


Batto Batto No Mi, Model: Vampire[/td][td]

Tori Tori No Mi, Model: Nue[/td][/tr1][/tr1][/tr1]
[tr1][tr1][tr1][/tr1][/tr1][/tr1]
[tr1][tr1][tr1]

Yapay Şeytan Meyveleri
[tr1][td]

Vegapunk'ın yaptığı el yapımı Şeytan Meyvesi[/td][td]

Ceasar'ın SMILE Meyvesi[/td][/tr1]

Döngü

Şeytan Meyvesi Kullanıcısı öldüğünde, Şeytan Meyvesi Yeteneği aynı tür bir meyvede tekrar doğmaktadır. Bir bitkiden doğmak yerine, yetenek var olan bir meyveye geçmektedir. Smiley öldüğünde, Sara Sara No Mi, Model: Axolotl yakınlardaki başka bir elmanın içine yerleşmiştir. Şeytan Meyvesi meyveye geçerken belirginleşen başka bir şey de sapın, gözle görülür düzeyde kıvrılmasıdır. Anime ve Dijital ortamda renklendirilmiş mangada renk değiştirdiği de gözlenmiştir.

[tr1][td]

Şeytan Meyvesi dönüşüm çemberi [/td][td]


Sara Sara No Mi, Model: Axolotl tekrar doğuşu[/td][/tr1]

Tekrar Doğan Şeytan Meyveleri

[tr1][td] Şeytan Meyvesi [/td][td] Önceki Kullanıcısı [/td][td] Güncel Durumu [/td][/tr1]
[tr2][td]Soru Soru No Mi[/td][td]Carmel[/td] [td][/td] [td]Güç bilinmeyen bir şekilde Charlotte Linlin'e geçmiştir.[/td][/tr2]
[tr1][td]Nagi Nagi No Mi[/td][td]Donquixote Rosinante[/td] [td][/td] [td]Durumu bilinmemektedir.[/td][/tr1]
[tr2][td]Mera Mera No Mi[/td][td]Portgas D. Ace[/td] [td][/td] [td]Sabo tarafından yenilmiştir.[/td][/tr2]
[tr1][td]Gura Gura No Mi[/td][td]Edward Newgate[/td] [td][/td] [td]Güç bilinmeyen bir şekilde Marshall D. Teach'e geçmiştir.[/td][/tr1]
[tr2][td]Sara Sara No Mi, Model: Axolotl[/td][td]Smiley[/td] [td][/td] [td]Punk Hazard'ta, musait durumda.[/td][/tr2]
[tr1][td]Yuki Yuki No Mi[/td][td]Monet[/td] [td][/td] [td]Durumu bilinmemektedir.[/td][/tr1]
[tr2][td]İsmi bilinmeyen Krema Meyvesi[/td][td]Charlotte Opera[/td][td]Durumu bilinmemektedir.[/td][/tr2]
[tr1][td]Gatsu Gatsu No Mi[/td][td]Bill[/td][td]Durumu bilinmemektedir.[/td][/tr1]

Uyanış



Dört Gardiyan Canavarlar
Uyanmış Zoanlardır.
Şeytan Meyveleri, nadir durumlarda, kullanıcının gücünü arttıran Uyanış gerçekleştirebilirler. (Japonca: Kakusei) Meyvelerin nasıl uyanış geçirdikleri şu an için bilinmemektedir. Lakin uyanışın getirdiği gücün eskisine ziyaden çok daha fazla olduğu ve yeni yetenekler geliştirilebildiği bilinmektedir. Uyanışın etkileri Şeytan Meyvesi türüne göre değiştirmektedir.

Zoan türü meyveler için uyanış, Normal Zoanlara göre daha büyük dönüşüm sağlanmasına sebebiyet vermektedir, ayrıca fiziksel kuvvete ve dayanıklılığa katkıda bulunduğu gibi, kullanıcının iyileşme hızını da arttırmaktadır. Impel Down'daki Gardiyan Canavarlar Uyanış geçirmiş Zoan kullanıcılarıdır.

"Dinle yeni yetme. Şeytan Meyvesi yeteneklerinin bambaşka bir düzeyi daha vardır. Uyanış diye adlandırılır. Çok nadir olarak, yetenekler uyanır ve kullanıcının kendi bedeninden hariç olarak etrafı da etkiler."
Donquixote Doflamingo, Monkey D. Luffy'e yeni gücünü sergilerken
Paramecia türü meyveler için uyanış, etrafındaki kara parçalarını meyve etkisiyle değiştirebilmelerini sağlar. Ito Ito No Mi meyvesine sahip Donquixote Doflamingo, uyanışa sahip olduğu onaylanmıştır ve bu uyanışı büyük ölçüde tel oluşturmak için ve gerek kalkan olarak, gerekse sivri uçlarla rakibi delmek için tel öbekleri oluşturmak için veya rakibin üzerinde durduğu zeminde dalgalanmalar yaratarak, rakibin dengesini bozmak için kullanmıştır. Ayrıca bu en güçlü atakları, uyanıştan öncesinin aksine vücudunu hareket ettirmesini bile gerektirmemiştir. Luffy tüm bunları gördükten sonra, bunun artık sıradan bir Paramecia gibi görünmediği yorumunda bulunmuştur. Benzer şekilde Mochi Mochi No Mi meyvesine sahip Charlotte Katakuri de, Ayna Dünyasının zeminini mochiye çevirmiş ve yüksek miktarda mochi dalları oluşturarak, kendisini savuşturan Luffy'i yakalamaya çalışmıştır. Uyanmış Meyveler ve etrafı meyveler arasındaki asıl farklılık, Uyanmış Meyvelerin Hira Hira No Mi, Suke Suke No Mi meyveleri gibi fiziksel temas gerektirmediği, sadece düşüncelerle uygulanabilmesidir.

Şeytan Meyvesi Türleri


Tüm Şeytan Meyveleri üç sınıf/türe bölünmüştür. İsmi bilinen tüm şeytan meyveleri bu üç sınıfın içindedir. Smash'ın plazma üretip, kullanmasına olanak veren Zuma Zuma No Mi meyvesi, Graydle'ın Meta Meta No Mi meyvesi ve Tamago'nun Tama Tama No Mi meyvesi, ki bu meyve onu Tavuk-Yumurta ikilemine soktuğu için sınıfları belli değildir.

  • Paramecia- Üç Meyve türü içerisinde en sık görülenidir. Paramecia türü Şeytan Meyveleri kullanıcılarına insan üstü yetenekler veya özellikler sunar. Örnek olarak şok dalgası oluşturmak veya bir hedefe kilitlenmek... Bu meyveler yiyen kişinin bedeninde değişikliği de yol açabilir. Örnek olarak lastik bir beden veya bıçaktan oluşan bir beden... Kullanıcının etrafındaki objelerde değişiklik yapmalarını da sağlayabilir. Örneğin, cisimleri uçurabilmek veya insanları oyuncağa dönüştürebilmek... Son olarak bu meyve türüyle belli bir madde üretilip, kontrol edilebilir. Örneğin mum ve zehir...
  • Zoan- Zoan türü meyve kullanıcıları belli bir hayvana dönüşme yeteneğini kazanırlar(ve bu hayvanın tüm özelliklerini kullanabilirler). Bu meyve türü kullanıcıları ayrıca hayvan-insan yada iki farklı hayvanın(Pierre) yarı dönüşümünü de kullanabilirler. Zoan türü meyveler ayrıca kılıç ve tabanca gibi silahlara yedirilebilmektedir. Zoan türü Şeytan Meyveleri sadece sıkça görülen hayvanları değil, dinozor gibi tarih öncesi hayvanları ve mitolojik (Antik ve Mistik Zoan Meyveler normal Zoan Meyvelere kıyaysla çok nadirdir.) hayvanları da referans alabilmektedir. Yapay olarak üretilmiş ve Vegapunk ve Donquixote Doflamingo tarafından dizayn edilmiş Zoan türü Meyveler de vardır. Vegapunk'ın yapay olarak ürettiği başarısız olmuştur. Donquixote Doflamingo'nun ürettikleri ise başarılı olmuştur ve "SMILE" adı altında Ceasar Clown'ın SAD teknolojisi ile üretilip denizlerdeki büyük isimlere satılmıştır. Yonko'lardan biri Kaido, bu meyveleri kullanarak bir ordu oluşturmaya bile çalışmıştır.
  • Logia- Üç türün içinde en nadir olanıdır. Logia türü Şeytan Meyveleri kullanıcılarının bir elemente dönüşmesine olanak sağlar. Buz ve kum gibi katı elementlere, çamur ve şurup gibi sıvı elementlere, ateş, duman, zehirli gaz gibi gaz formundaki elementlere, yıldırım gibi enerji türü elementlere ve hatta karanlık formunu almalarını sağlayabilmektedir. Bu element dönüşümü, kullanıcıyı soyut yapmaktadır. Fiziksel saldırılar içlerinden geçer veya atağı tamamen emebilmelerini sağlar. Ayrıca dönüştükleri elementin tüm özelliklerini kullanabilirler. Örneğin kumun suyu emmesi veya yıldırımın elektrik gibi cisimlerin içinde seyahat etmesi gibi... Vücutlarının herhangi bir parçasını ayrıştırıp, kontrol edebilir ve sonrasında tekrar birleştirebilirler.

Şeytan Meyvelerinin Sayısı

[tr1][td]\[/td][td] Seride Geçerli [/td][td] Geçersiz [/td][td] SBS [/td][td] Toplam [/td][/tr1]
[tr2][td] Paramecia [/td][td]73[/td][td][/td][td]30[/td][td]2[/td][td]105[/td][/tr2]
[tr1][td] Zoan [/td][td]29*[/td][td]7[/td][td]0[/td][td]36[/td][/tr1]
[tr2][td] Logia [/td][td]11[/td][td]3[/td][td]0[/td][td]14[/td][/tr2]
[tr1][td] Kararlaştırılmamış [/td][td]4[/td][td]2[/td][td]1[/td][td]7[/td][/tr1]
[tr2][td] Toplam [/td][td]117[/td][td]42[/td][td]3[/td][td]162[/td][/tr2]

*Zoan Şeytan Meyvelere yapay olanlar dahildir.

İsimlendirilmemiş Şeytan Meyveleri

Bir çok karakter Şeytan Meyvesine sahip olduğu kesinleşmiş veya gizemli güçler taşımasına rağmen, Meyve isimleri açıklanmamıştır. Bu karakterler;

Paramecia
  • Eustass Kid'in isimsiz meyvesi, manyetizmayı kontrol etmesini sağlar.
  • Jewelry Bonney'in isimsiz meyvesi, kendisi dahil herhangi bir insanın yaşını değiştirmesini sağlar.
  • Basil Hawkins'in isimsiz meyvesi, hasır voodoo bebekleri yaratmasını ve kendisine gelen fiziksel hasarı bedeninden başka bir yere aktarmasını sağlar. Hasar voodoo bebeklerinin temsil ettiği kişilerce alınır. Hawkins ayrıca Hasır Adama dönüşebilmektedir. Kizaru'nun söylediğine göre bu hali Logia değildir.
  • Scratchmen Apoo'nun isimsiz meyvesi, vücut parçalarını müzik enstrümanlarına çevirmesini ve müzik ile savaşmasını sağlar.
  • Urouge'un isimsiz meyvesi, aldığı hasarı güce çevirmesini ve kaslarını arttırmasını sağlar.
  • Jozu'nun isimsiz meyvesi, vücudunu elmasa çevirmesini sağlar.
  • Blamenco'nun isimsiz meyvesi, vücudunda odacıklar oluşturarak, devasa bir çekiç gibi maddeleri bu odacıklarda saklamasını sağlar.
  • Kin'emon'un isimsiz meyvesi, kişilerin başlarının üstüne yerleştirdikleri küçük cisimleri kıyafetlere (kullanıcının hayal gücü ve hafızası doğrultusunda) çevirmesini sağlar. (Türkçede kelime karşılığı yetersiz olduğu için kıyafet dedim, lakin Kin'emon Doflamingo kılığına girmek için, veya Zoro ve Luffy'i hayvan kostümlerinde saklamak için meyve gücünü kullanmıştır.) Kin'emon bu gücü, büyü diye adlandırır.
  • Issho'nun isimsiz meyvesi, yer çekimini kontrol etmesini sağlar.
  • Kanjuro'nun isimsiz meyvesi, çizdiği her şeyin hayat bulmasını sağlar. Kin'emon gibi bu gücü büyü olarak tanımlar.
  • Charlotte Galette'nin isimsiz meyvesi, sıvı maddeleri kontrol etmesini sağlar. Bu gücü insanların ellerini bağlayarak, hareket etmelerini engellemek amaçlı kullanmaktadır.
  • Charlotte Mont-d'Or'un isimsiz meyvesi, kitapları kontrol etmesini sağlar. Kitapları havada süzülür vaziyette tutabilir, düşmanlarını hikayelerin içinde hapsedebilir, illüzyon görmelerini sağlayabilir ve hatta fiziksel olarak kitabın içindeki hapishanelerde sonsuza kadar, yaşlanmaksızın saklayabilir.
  • Charlotte Smothie'nin isimsiz meyvesi insanları ve cisimleri havlu gibi sıkarak, hayatlarını sıvı olarak çıkarmasını sağlar. Sıkılan su sonrasında tüketilebilir.
Zoan

  • X Drake'in isimsiz meyvesi, antik bir hayvan olan dinozor formunu almasını sağlar.
  • Minotaurus'un isimsiz meyvesi, uyanmış bir zoandır ve inek formunu almasını sağlar.
  • Minokoala'ın isimsiz meyvesi, uyanmış bir zoandır ve koala formunu almasını sağlar.
  • Minozebra'nın isimsiz meyvesi, uyanmış bir zoandır ve zebra formunu almasını sağlar.
  • Minorhinoceros'un isimsiz meyvesi, uyanmış bir zoandır ve gergedan formunu almasını sağlar.
  • Marco'nun isimsiz meyvesi, mistik bir hayvan olan anka formunu almasını sağlar.
  • Onigumo'nun isimsiz meyvesi, örümcek gibi kollar çıkarmasını ve örümcek karnı çıkarmasını sağlar.
  • Dalmatian'ın isimsiz meyvesi, dalmaçyalı formunu almasını sağlar.
  • Epioda'nın isimsiz meyvesi, tırtıl formunu almasını sağlar.
  • Minochihuahua'nın isimsiz meyvesi, uyanmış bir zoandır ve çivava formunu almasını sağlar.
Yapan Zoan
  • Momonosuke'nin isimsiz meyvesi, doğu kültüründeki ejderha formunu almasını sağlar. Vegapunk tarafından yaratılmış ve başarısızlık olarak nitelendirilmiştir.
  • Sheepshead'in isimsiz meyvesi, ellerini koyun boynuzuna çevirmesini sağlar.
  • Ginrummy isimsiz ve tanımlanmayan bir şeytan meyvesine sahiptir.
Türü Belli Olmayan Meyveler
  • İsimsiz olan ve bilinmeyen bir Impel Down mahkumu tarafından yenilmiş olan meyve, tünel kazma yeteneği kazandırmıştır. Beşinci ve Altıncı seviyelerin arasındaki 5.5 seviye bu mahkum tarafından yapılmıştır.
  • Vinsmoke Reiju'nun isimsiz meyvesi. Reiju'nun Şeytan Meyvesi yediği One Piece Magazin Vol. 1'de onaylanmıştır.
  • Charlotte Opera'nın isisiz meyvesi, krem şanti üretmesini ve kontrol etmesini sağlamaktadır.
Güçleri ve Zayıflıkları


Yemenin Getirdiği Sonuçlar

"Ne tür bir güce sahip olduğu önemli değil. Önemli olan nasıl kullandığınızdır. Yediğiniz için zayıf düşme olasılığınız çok nadirdir. Ayrıca denizde bir çekiç olmak abartılacak bir zayıflık değil."
Rob Lucci, Şeytan Meyveleri hakkında
Şeytan Meyvelerini çekici kılan şey, kişiye bahşettiği yetenek ve güçlerdir. Çoğu kişi hayatlarının çoğunu belli bir meyveyi arayarak geçirse de, daha fazlası bu kadar seçici değildir. Kişiye bahşedilen faydaları ve özellikleri, yüzme yeteneğinin alınmasından çok daha baskın gelmektedir. Lakin bilgi eksikliğinden dolayı, çoğu kişi için Şeytan Meyveleri bilinmezliklerle doludur. Normal biri meyveyi yerken, ne tür güç elde edeceğini bilmediği için büyük bir risk almaktadır. Çünkü yedikten sonra, bu laneti geri almanın yolu yoktur. Tüm Şeytan Meyvesi kullanıcıları hayatlarının geri kalanında "Ucube", "Şeytan" ve "Canavar" etiketleneceklerdir. Tüm Şeytan Meyvesi kullanıcıları, basit kontrolleri öğrenmek ve dövüşlerde kullanmak için belli bir seviyeye kadar eğitimden geçmelilerdir.

Onları yüzlerce milyona satabilirsin. Öte yandan bir ısırık sana hayatın boyunca sorun çıkarabilir."
Jabra, Kaku ve Kalifa'yı uyarıyor.
Şeytan Meyvelerinin Yan Etkileri

Bu yeni güçler, zayıflıkla birlikte gelirler. Deniz Meyve kullanıcılarını reddeder ve suda çaresizce batmalarına neden olur. (Japonca'dan birebir çeviride çekice dönmek olarak ifade edilmiş.) Birebir çevirinin manası yüzme yeteneğinin kaybı olsa da, daha açık tanımı Meyve kullanıcılarının deniz suyu içerisinde hareket yeteneklerini kayıp etmeleridir. Suya temas edilmediği taktirde, su içerisinde batmak bu etkiyi yaratmayacaktır. Örneğin Tayfanın Canavar Üçlüsü batık gemi St. Briss'i araştırırken ve Canavar Üçlü geminin kaplamasını kullanarak Kraken ile dövüştüklerinde Luffy deniz ile temas etmediği için çekice dönmemiştir. Oda'nın Sbs'de açıkladığına göre, Meyve kullanıcıları sadece deniz suyuna değil, tüm sulara karşı zayıftırlar. Buna Skypiea'nın etrafındaki Beyaz Deniz dahildir. Daha detaya indiğinde ise hareket eden su kütlelerinin, yağmur ve dalga gibi, Meyve kullanıcılarını etkilemediği, belli bir miktar suyun içinde durmanın ise etkilediği açıklanmıştır. İlk olarak Dans Tozunu kullandığında, sonrasında Zunisha deniz suyunu yıkanmak için kullandığında Luffy gücünün çekildiğini hissetmemiştir. Özetle Meyve kullanıcıları su ile temas halinde değillerse, yan etkilerinden etkilenmemektedirler. Bazen Meyve güçleri suyun belli aşamalarını içermektedir. Örnek olarak Kalifa'nın baloncuk gücü ve Kuzan'ın buz gücü. Bu durumlarda kullanıcılar suyun bu halinden etkilenmemektedir, lakin diğer hallerinden etkilenmektedirler.

Oda Sbs'de ayrıca, Meyve kullanıcılarının etkilenmesi için suyun diz seviyesi geçmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu durum, Gorgon kardeşler ve Luffy Boa Hancock'un banyosundayken gözlenmiştir. Ayrıca Brook'un, Ryugu sarayında su seviyesi yükselirken, gücünü yavaşça kaybettiği gözlenmiştir. Bu bağlamda su ile temasın, kullanıcının gücünü hemen çalmak yerine, belli bir seviyeye geldikten sonra etkilemeye başladığını kanıtlamaktadır.

Kullanıcının bir parçası bile suya girdiğinde, ne kadar küçük olursa olsun, şeytan meyvesi güçlerini kullanmasını engeller. Lakin eğer kullanıcının bedeni Meyve etkisi ile değişmişse, bu güç dış etkenler tarafından kullanılabilir. Örnek olarak Luffy Arlong Park'ta, havuzun dibinde bilincini kaybettiğinde Genzo ve Nojiko suya dalıp, boynunu suyun üstüne kadar uzatmışlardır ve nefes almasını sağlamışlardır. Ayrıca her ne kadar Meyve kullanıcıları suya karşı zayıf olsalar da, Meyve güçleri su altında etkili olabilir. Örnek olarak Galdino suyun altında kendi etrafına ördüğü mum tabakasıyla yaşayabilir ve Meyve gücüyle oluşturduğu anahtarlar deniz taşı kelepçeleri açabilir. Luffy'nin de zaman atlamasından sonra suyun altında Üçüncü Vitesi kullanabildiği, lakin atak gücünün epeyce düştüğü gözlenmiştir. Suya karşı zayıf olmak, denizlerde dolaşan korsanlar ve denizciler için ölümcül risk yaratmaktadır. Bu özellik özellikle balıkadamlara karşı şeytan meyvesi kullanıcılarını ve bazı şeytan meyvesi güçlerini özellikle güçsüz yapmaktadır. (Örnek olarak, Morai'nın zombi askerlerinin tuzdan etkilenmesi.) Şeytan Meyveleri Balıkadamları ve Denizkızlarını da normal insanlar gibi etkilediği için, bu avantaj meyve yemeyenler için geçerlidir.

Şeytan Meyvelerinin en büyük tehlikelerinden biri boğulmaktır. Rakipler bu avantajı lehlerine kullanıp kendilerinden güçlü rakipleri yenmeye çalışmaktadır. Hody Jones Luffy ile su altında savaşırken, içinde bulunduğu balonu patlatıp, boğmaya çalışmıştır. Lakin su altında boğulmak yalnızca eğer Meyve kullanıcısı su altında nefes alamıyorsa geçerlidir. Balıkadamlar ve diğer su altında nefes alabilenler yalnızca hareket kabiliyetlerini kaybedeceklerdir. Yakın zamanda Jack su altında boğulmadan durabildiği gözlenmiştir. Lakin hareket edemediği için, kendisini kurtarması için başkalarını beklemektedir.

Deniz taşı, deniz enerjisi taşıyan özel bir maddedir. Deniz suyu gibi, Meyve güçlerini iptal etmektedir. Kullanıcının hareketlerinin ne kadar kısıtlanacağı, deniz taşına temas miktarına bağlıdır. Denizciler bu avantajlarını korsanları Impel Down'da tutmak için kullanmaktadır. Tüm bunlara ek olarak Yami Yami No Mi'nin gücüyle temas eden tüm meyve kullanıcıları meyve kullanma yeteneklerini kaybederler.

Jabra tarafından dile getirilen dedikodulardan biri, Şeytan Meyvelerinin içinde bulunan Şeytanların yan yana gelmesi sonucu, kullanıcıyı yok edeceğidir. Blueno ise bu dedikoduyu düzelterek, Grand Line Bilim adamlarının bu durum sadece bir kişi iki şeytan meyvesi yediği taktirde vücudun kendisini yok ettiği şeklinde açıklamıştır. Buna rağmen Marshall D. Teach, iki şeytan meyvesi gücünü bilinmeyen şekillerde ele geçirip, kontrol etmeyi başarmıştır.

Hiyerarşik Üstünlük ve Boşa Çıkarma

"Şeytan Meyvesi, kullanım şekline göre ve yeteneklerini nasıl geliştirdiğine göre, muazzam bir silaha dönüşebilir."
Crocodile'ın güçleri hakkında yorumu.
Crocodile'ın belirttiği gibi, Şeytan Meyvelerinin birbirlerine karşı etkilerini öngörmek mümkün değildir. Diğer tüm meyveler tarafından etkisiz bırakılan ve zayıf kabul edilen bir şeytan meyvesinin, en güçlü görünen meyvelerden birini alt etmesi mümkündür.

Crocodile ve Lucci'ni belirttiği gibi, Şeytan Meyvesinin potansiyeli ve gücü, çoğunlukla kullanıcısının yaratıcılığına ve yeteneklerine bağlıdır. Luffy lastik meyvesini envaiçeşit şekilde kullanarak, türlü fiziksel ataklar geliştirebilmiştir. Doflamingo tel yeteneğini çeşitlendirerek, hem savunma hem de saldırı anlamında çok güçlü saldırılar ortaya çıkarmıştır. En büyük örneği ise Charlotte Linlin'dir. Ruh kontrol yeteneğini geliştirerek, Paramecia yetenekleri ile elementlere hükmetmiş, Güneş ve Yıldırım Bulutuna can vererek, Mera Mera No Mi ve Goro Goro No Mi seviyesinde iki silaha sahip olmuştur.

Benzer yeteneklere sahip bazı Şeytan Meyvelerinin, hiyerarşik üstünlüğü onaylanmıştır. Lakin bu üstün olma durumu, düşük Meyve kullanıcısının hiyerarşik üstünlüğe sahip meyve kullanıcısına mutlak olarak yenileceği anlamına gelmemektedir.

Onaylanmış Hiyerarşik Üstünlükler

[tr1][td] Üstün [/td][td] Düşük [/td][td] Yetenek [/td][td][/td][td] Farkları [/td][/tr1]
[tr2][td]Magu Magu
No Mi[/td][td]Mera Mera
No Mi[/td][td][/td][td]Isı varyasyonları[/td][td]Magma, ateşten üstündür.[/td][td][/td][/tr2]
[tr1][td]Ton Ton
No Mi[/td][td]Kilo Kilo
No Mi[/td][td]Vücut kilo değişimi[/td][td]Bİri ton üzerinden değişim yaparken, diğeri kilo ile yapar.[/td][td][/td][/tr1]
[tr2][td]Hie Hie
No Mi[/td][td]Yuki Yuki
No Mi[/td][td]Suyun donmuş halleri[/td][td]Buz dondurmak için, kardan daha etkilidir.[/td][td][/td][/tr2]
[tr1][td]Buki Buki
No Mi[/td][td]Supa Supa
No Mi[/td][td]Silah dönüşümü[/td][td]Supa Supa No Mi, vücutta sadece bıçaklarla dönüşüme olanak sağlarken, Buki Buki No Mi bıçakların yanında diğer tüm silahlara da dönüşebilir.[/td][td][/td][/tr1]

Boşa Çıkarma Durumları

[tr1][td] Şeytan [/td][td] Meyveleri [/td][td] Sonuç [/td][/tr1]
[tr2][td]Moku Moku No Mi
Hie Hie No Mi[/td][td]Mera Mera No Mi[/td][td]Birbirlerini iptal ederler.[/td][/tr2]
[tr1][td]Gomu Gomu No Mi[/td][td]Goro Goro No Mi[/td][td]Lastik meyvesi, yıldırıma dirençlidir.[/td][/tr1]
[tr2][td]Doru Doru No Mi[/td] [td]Doku Doku No Mi[/td][td]Mum, zehri engelleyebilir.[/td] [/tr2]
[tr1][td]Yomi Yomi No Mi[/td][td]Soru Soru No Mi[/td][td]Sıradan askerlerin ruhlarını çıkarabilir.[/td][/tr1]
[tr2][td]Memo Memo No Mi[/td] [td]Soru Soru No Mi[/td][td]Ruhların esas sahiplerinin, anıları bir süreliğine geri döner.[/td] [/tr2]
[tr1][td]Mochi Mochi No Mi[/td][td]Gomu Gomu No Mi[/td][td]Mochi meyvesi Lastik meyvesini taklit edebilir, karşılayabilir ve aşabilir.[/td][/tr1]

Araştırma


Yapay Şeytan Meyveleri

Denizci bilim adamı, Dr. Vegapunk, Şeytan Meyvesi ve deniz taşı etkilerini araştıran, araştırmanın başındaki isimdir. Bu araştırması ayrıca, cansız cisimlere Meyve yedirmesine olanak sağlamıştır. (Kılıç, silah gibi.) Bir Meyvenin özellikleri belirli bir aşamaya kadar kopyalayabilmiş ve hatta yapay Şeytan Meyvesi üretmiştir. Lakin hatalı olduğu not edilmiştir.

Ceasar Clown, kendi Şeytan Meyveleri üzerinde sayısız deney yaptığını belirtmiştir. Üstü kapalı bir şekilde, yenildikten sonra da güçlerini geliştirebileceğinden bahsetmiştir. Araştırmasının ne olduğu veya nasıl başardığı henüz açıklanmamıştır. Ayrıca Dr. Vegapunk'ın aksine, yapay Şeytan Meyvesi üretmeyi başarmıştır, lakin SMILE olarak isimlendirilen bu Meyveler sadece Zoan türündedir.

Rumble Balls

Dr. Kureha'nın altı yıl çıraklığını yapan Tony Tony Chopper, Rumble Ball isimli bir ilaç yapmıştır ve bu ilaç sayesinde meyve yeteneklerini geliştirmiştir. Şu ana kadar bu ilacı sadece kendisi tüketmiştir. Kendi açıklamasına göre Rumble Ball, Meyve dönüşüm dalga boylarını bozmaktadır. Rumble Ball'un her Zoan Meyve kullanıcısında işe yarayabileceği ima edilmiştir. İki yıllık eğitimi sonucunda Chopper Rumble Ball'un etkisiyle geçebildiği Zoan formlarına ilaçsız da geçebildiği gözlenmiştir. (Canavar noktası hariç. İki yıl zaman atlamasından sonra bir rumble ball ile canavar noktasına geçebilmekte ve kontrol edebilmektedir.)

One Piece'ten Önce


One Piece'ten önce çıkan iki pilot bölümde, Luffy'nin Şeytan Meyvesi gücünün, Gomu Gomu ağacından geldiği ve her elli yılda bir tekrar büyüdüğü gösterilmiştir. Diğer Şeytan Meyvesi güçleri ise görünmemiştir.

Ek Bilgiler



  • Henüz sınıflandırılmamış, bu nedenle bilinmeyen meyveler bulunmaktadır.
  • Marshall D. Teach, iki meyve gücüne sahip olduğu bilinen tek karakterdir, hala da daha fazla güç arayışındadır.
  • Bir Sbs sorusunda okuyucu, Luffy'i yiyerek Gomu Gomu No Mi gücünü alıp alamayacağını sormuştur. Oda ise alamayacağını, sadece besin zehirlenmesi geçireceğini söylemiştir.
  • Filler bölümlerde bir Şeytan Meyvesi gücü kullanıldığında, anime yazarları Oda'ya danışmaktadır. Oda ileride kullanacak ise reddetmekte, kullanmayı düşünmüyor ise onaylamaktadır.
  • Bazı Şeytan Meyveleri benzersiz ve özel olarak nitelendirilmiştir.
    • Goro Goro No Mi, Yenilmez olarak tanımlanmıştır.
    • Yami Yami No Mi, Logia için bile benzersiz olduğu söylenmiştir.
    • Gura Gura No Mi, en güçlü Paramecia olarak tanımlanmış ve Logia'ya denk güce sahip olduğu söylenmiştir.
    • Ope Ope No Mi, Nihai Şeytan Meyvesi olarak tanımlanmıştır.
    • Mochi Mochi No Mi, ilk olarak Logia olarak tanıtılmış, sonrasında Jinbe tarafından özel Paramecia olarak tanımlanmıştır.
    • Tama Tama No Mi, resmi olarak isimlendirilip, sınıflandırılmayan tek meyvedir. Üç Meyve türüne de uymaktadır.
  • Şu an için sadece üç meyve kullanıcısının gülüşleri ve meyve isimleri benzerdir. Perona, Horo Horo No Mi kullanıcısı(Horohorohoro), Edward Newgate, eski Gura Gura No Mi kullanıcısı(Gurararara) ve Streusen, Kuku Kuku No Mi kullanıcısı(Kukuku).
[/tr1][/tr1][/tr1]

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Devil_Fruit
Çeviren:
God
Çevirmenin Sitesi: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
"Bir Şeytan Meyvesi'nin kullanıcısı öldükten 50 yıl sonra aynı meyvenin ağaçtan yetişip denize düştüğü düşünülmektedir."
Şuan gördüklerimizi bir daha göremeyeceğiz o zaman =) 50 yıl geçer mi bu seride? =) zaman atlaması zaten imkansız.
Çok iyi olmuş..Eline sağlık ..
 
Ellerine sağlık smoker-san ama benim hep merak ettiğim nokta Şu kitap ve diğer Meyvelerin şekilleri !
Not: O resimde Buggy'nin meyvesi neden ortada birde hep onu merak etmişimdir :D
 
Eiichiro Oda'nın meyve yeme imkanı olsa , Buggy'nin meyvesini yemek istermiş ondan olabilir =)
 
bu chopper in gümbürtü toplarından bi de luffy yese çok güzel olacak. bu da anca savaş sırasında yanlışlıkla olur bence. olursa aceba luffy nasıl olur.

deneme yapmak lazım. anca öyle kesin kanıya varacam ben. olmadı başka zoan yesen
 
şeytan meyvesinin 50 yıl da yetişme söylentisi. ne kadar doğru? animede ve ya manga bu konuda birşey geçti mi?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık